分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2021届高考英语二轮复习 高频阅读词组 练习(十一)(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:362358
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:31KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021届高考英语二轮复习 高频阅读词组 练习十一含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 高频 阅读 词组 练习 十一 解析
    资源描述:

    1、2021届高考英语高频阅读词组+练习(十一)一:词组梳理1 对这一问题持有不同态度 hold different attitudes towards this issue2 支持前/后种观点的人 people / those in fovor of theformer/ latteropinion3 有/ 提供如下理由/ 证据 have/provide the following reasons/ evidence4 在一定程度上 to some extent/ degree / in some way5 理论和实践相结合 integrate theory with practice6 必然趋

    2、势 an irresistible trend of7 日益激烈的社会竞争 the increasingly fierce social competition8 眼前利益 immediate interest/ short-term interest9 长远利益 interest in the long run10 有其自身的优缺点 has its merits and demerits/ advantages and disadvantages11 be on duty 值班, 值日, 在上班时12 be in duty bound to (do) (=be required by one

    3、s job or esp by conscience) 有义务(做)13 be eager for 想得到, 盼望14 by ear (=play music from memory without having seen it printed) 凭记忆,不看乐谱15 have an ear for (=have keen recognition of sounds esp in music and language)对有鉴赏力16 a word in ones ear 私房话, 秘密话17 on earth 究竟, 到底, 全然18 with ease ( = easily) 容易, 不费力

    4、19 at (ones) ease ( = without worry or nervousness) 自在,不拘束20 put sb at his her ease (=free sb from worry or nervousness)使某人感到无拘束21 economize on (=save sth instead of being wasteful) 节省22 have an effect on 对有影响23 be in effect (=be in operation) 有效24 go into effect 生效。 ( 近 come into effect; take effec

    5、t; be brought into effect)25 in effect (=in fact, really) 实际上26 give effect to (=carry out) 实行,使生效27 to no effect 不起作用,没有取得任何效果28 (be) of no effect (=useless) 无效29 to the effect that 大意是,主要内容是30 to that effect 是那个意思的31 emerge from ( =appear, become known ) 出现, 暴露(问题。 意见等)32 place(or put, lay) an emp

    6、hasis on 强调, 把重点放在上33 encourage sb in 鼓励; encourage sb in hisher work 鼓励某人工作; encourage sb in hisher idleness 怂恿某人游手好闲34 encourage sb in with sth 用鼓励某人做某事35 on end (=continuously) 连续地36 (be) at an end (=finished) 结束了37 no end of (=very manymuch) 很多,大量38 in the end (=finally, eventually) 最终39 at ones

    7、 wits end (=not knowing what to do or to say) 无法可想, 智穷计尽40 end up with 以而结束二:习题训练(A)National Museum of Singapore 130th Anniversary CelebrationsPeople are now celebrating the 130th birthday of one of Singapores beloved and iconic cultural institutions-National Museum of Singapore!Come and discover th

    8、e fascinating history in the museum!Come and enjoy live music performances, craft activities for children, giveaways, some retail therapy, food and more!HighlightsFree admission to all galleries during the whole week!MonThu, 12 Oct | 10 a.m.7 p.m. (last admission 6:30 p.m.)FriSun, 1315 Oct | 10 a.m.

    9、10 p.m. (last admission 9 p.m.)Reservation is required. You can click here to get more ticket information.Birthday Cake CuttingSat, 14 Oct | 2:45 p.m.Glass Passage, Level 2Sing “Happy Birthday” to the National Museum and witness the cake-cutting ceremony with museum staff and volunteers!Special “Hap

    10、py Birthday to You” singing and choir performance by The Joyful Voices.Birthday Cupcake GiveawaySat & Sun, 14 & 15 Oct | 4 p.m.Gallery Theatre Foyer, BasementEnjoy a Cedele cupcake when you visit the museum on our birthday weekend!Heres how:1) Follow the National Museum of Singapore on Facebook or I

    11、nstagram.2) Snap and post a photo of yourself in the museum with your birthday wishes.3) Show us your post at the giveaway booth to get your cupcake, while stocks last.The National Museum birthday cake and cupcakes are supported by Cedele.Family ActivitiesPRESENCE Pictures Playscape (游戏场景):Little Ar

    12、tists for Virtual RealityFrom Mon,9 Oct | 10 a.m.7 p.m.(last registration at 6 p.m.)Concourse Gallery, Level 1The creative Playscape has PRESENCE Pictures signature activity, Little Artists for Virtual Reality (VR),an art-meets-tech programme that enables young minds to think big and create VR world

    13、s just by drawing. With a special programme designed for the National Museum, kids can draw their imaginary future museum and cartoon Museum Buddy, animate (使活灵活现) it by using their own body movements, and interact with their final artworks in VR! Young visitors may also participate in a drop-in act

    14、ivity to experience the basics of creating a VR artwork. Click here to get a detailed schedule and the pricing.1Where is this passage probably taken from?AA website.BA magazine.CA travel brochure.DA newspaper.2This Thursday, Simon will be off duty at 6:30 p.m, which means thatAhe can have free acces

    15、s to the gallery as long as he has booked a ticketBhe cannot take part in any activity organized for the anniversaryCtogether with other visitors, he can cut birthday cakes offered by the museumDhe can enjoy a Cedele cupcake when he visits the museum3According to the passage, how can children create

    16、 a VR world in the National Museum of Singapore?ABy creating an art-meets-tech programme.BBy moving their bodies to create an imaginary world.CBy interacting with their final artworks.DBy holding a ceremony with museum staff and volunteers.(B) On June 9, 1870, Charles Dickens died at the age of 58.

    17、The next day, a headline in The New York Times read: Death of the Great Novelist Mourned by the People of Two Continents.1 Even today, the British novelist is loved by readers all over the world. Dickens created some of the most unforgettable characters in English literature. You must have heard of

    18、or even read some of his novels: Oliver Twist, A Christmas Carol and A Tale of Two Cities.2 Since 1897, there have been more than 300 film and television adaptations of Dickens works.Natalie McKnight is a literature professor who studies Dickens and his works.3 One important reason, she says, is tha

    19、t Dickens wrote from his heart. He tried hard to produce emotional effects among his readers. A Christmas Carol, for example, was written to make every reader think about how they could make a difference to their society. People always enjoy works that make them laugh out loud, cry and think. Many o

    20、ther 19th century novelists wrote entertaining works.4Dickens wrote about situations and emotions that still interest people today. He used his pen to fight social inequality and gave voice to the poor.5This coming June marks the 150th year of Dickens death. Its another chance to remember this great

    21、 writer. Will you read (or re-read) some of his most famous works?ADickens novels have enriched English literature.BA Tale of Two Cities has sold more than 200 million copies.CHis works led to many important social changes.DHowever, few of them worked as hard as Dickens to attract readers minds.E.Th

    22、e headline was not overstating the fame of Dickens.F.Their works became the best sellers of that time.G.She explains why the novelist has remained so popular.答案及解析A【答案】ABB【解析】本文是一篇说明文。主要介绍新加坡国家博物馆130周年庆典的时间,地点和庆祝活动等。1推理判断题。根据第一栏和最后一栏中的click here可知,本文摘自网站。这里是说通过点击链接,即可获取更多信息。由此判断出,短文来自于网站。故选A.2细节理解题。

    23、根据第一栏MonThu,12Oct | 10a.m.7p.m. (last admission 6:30 p.m.) 的信息点可知,周四允许游客进入博物馆的最后时间是6:30p.m.,正巧是Simon的下班时间,因此根本不可能赶上任何博物馆活动,故选B。3细节理解题。根据With special programme designed for the National Museum, kids can draw their imaginary future museum可知,孩子们是使用一个特殊软件来体验VR,而不是自己去创造一个软件,因此A错。根据animate(使活灵活现) it by us

    24、ing their own body movements可知,孩子们可以通过移动他们的身体来构建虚拟世界,因此B正确。C选项虽然在原文有所提及,但答非所问,题目问的是“孩子们如何创造一个虚拟世界”,而C选项却说“与最终作品进行互动”,D选项与博物馆职员及志愿者举行仪式去创造虚拟世界,根本没提到,故选B。B【答案】EBGDC【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了小说家Charles Dickens的受欢迎程度及其作品的影响力,恰逢狄更斯逝世150周年。鼓励人们阅读或重读狄更斯的著名作品。1根据上文The next day, a headline in The New York Times rea

    25、d: Death of the Great Novelist Mourned by the People of Two Continents.(第二天,纽约时报的头条是:“伟大小说家逝世两大洲人民哀悼。”)可知,设空处承接上文,E项中的 headline与上文a headline in The New York Times 对应,E项:The headline was not overstating the fame of Dickens.(标题并没有夸大狄更斯的名气。)符合语境。故选E。2根据上文You must have heard of or even read some of his

    26、novels: Oliver Twist, A Christmas Carol and A Tale of Two Cities.(你一定听说过甚至读过他的一些小说:雾都孤儿、圣诞颂歌和双城记。)可知,B项中的A Tale of Two Cities与上文对应,进一步介绍狄更斯的著作受欢迎。B项:A Tale of Two Cities has sold more than 200 million copies.(双城记销量超过2亿本。)符合语境。故选B。3根据下文One important reason, she says, is that Dickens wrote from his he

    27、art.(她说,一个重要的原因是狄更斯是发自内心的。)可知,设空处是在介绍狄更斯作品受欢迎的原因,G项中的why和reason对应。G项:She explains why the novelist has remained so popular.(她解释了为什么小说家一直如此受欢迎。)符合语境。故选G。4根据上文Many other 19th century novelists wrote entertaining works.(许多其他19世纪的小说家也写了娱乐作品。)可知,D项中的few of them和Many other 19th century novelists对应。D项:Howe

    28、ver, few of them worked as hard as Dickens to attract readers minds.(然而,他们中很少有人像狄更斯那样努力地吸引读者的注意力。)符合语境。故选D。5根据上文Dickens wrote about situations and emotions that still interest people today. He used his pen to fight social inequality and gave voice to the poor.(狄更斯所写的情景和情感至今仍引起人们的兴趣。他用他的笔与社会不平等作斗争,为穷人发声。)可知,本段主要是在讲狄更斯小说的影响。C项:His works led to many important social changes.(他的作品导致了许多重要的社会变革。)符合语境。故选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021届高考英语二轮复习 高频阅读词组 练习(十一)(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362358.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1