高中新教材人教版英语课件 选择性必修第四册 UNIT 5 LAUNCHING YOUR CAREER SECTION Ⅰ READING AND THINKING.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 高中新教材人教版英语课件 选择性必修第四册 UNIT LAUNCHING YOUR CAREER SECTION READING AND THINKING 高中 新教材 人教版 英语 课件 选择性
- 资源描述:
-
1、内 容 索 引晨读晚诵走进新课 一起读文阅读鉴赏 一起思考随堂练习晨读晚诵导语:我们都知道,选择一份适合自己的职业是非常重要的。那么选择职业时应该注意哪些问题呢?下面的文章会给你些提示。A career means a job in which opportunities for advancement of promotion can be gained.In a broad sense,a career is an important aspect of ones life pattern.For example,some of you who find a job as an offic
2、e assistant may become office supervisor1 and may even be promoted as office manager.The work you do in different positions may be called your career path and it is likely to influence your work habits and daily routine2.Choosing a career is an important aspect of life.Many of you may be thinking of
3、 getting a job in a firm or running a business of your own.Whether you will be able to do so depends on how you prepare yourself for the work you would like to do.And it also depends on what kind of life you would like to lead.Career choices will probably affect a persons lifestyle more than any oth
4、er choices he or she makes.Most of your thoughts on what you want to become probably come from what you have heard while watching television or surfing the Internet;you may also have read newspapers and magazines,which advertised jobs,or you may have been advised by parents and relatives about what
5、you should be.On the basis of your understanding,you may think about the kind of work which can be handled easily by you.Youmay start thinking clearly about your abilities and qualifications3 for the future career.This makes it necessary to know what employment opportunities are available4 and what
6、abilities are required for different types of employment.译文:事业意味着一份工作,在这份工作中可能会获得提升进步的机会。从广义上说,事业是一个人生活模式的重要方面。例如,你们中的一些人找到了办公室助理的工作,他们可能会成为办公室主管,甚至可能被提拔为办公室经理。你在不同岗位上做的工作或许可以被叫作你的职业之路,它很可能影响你的工作习惯和日常生活。选择一份职业是生活中的一个重要方面。你们中的很多人或许想在一个公司里得到一份工作或者自己做生意。你能否做成取决于你为想做的事情准备得怎么样,还取决于你想过什么样的生活。职业选择可能比一个人所做的
7、其他选择更能影响自己的生活方式。你们中的大多数人关于想做什么的想法或许来自看电视或上网时所听到的东西;你或许也看了刊登着工作广告的报纸和杂志;或者是父母和亲戚劝你应该做什么。根据你的理解,你或许会考虑你可以很容易驾驭的工作。你或许开始清晰地思考你在未来事业方面的能力和资质。这就有必要了解哪些工作机会是可以得到的以及不同类型的工作需要什么样的能力。【词海拾贝】1.supervisor/supvaIz(r)/n.指导者;主管人2.routine/rutin/n.常规3.qualification/kwlIfIkeIn/n.资格;资历4.available/veIlbl/adj.可获得的【理解诱思】
8、We can infer from the passage that.A.our parents and relatives can make a decision for usB.we can depend on the advertisements completely when choosing a careerC.choosing a career is very important for usD.everyone is sure to become an officer manager答案:C走进新课 一起读文词汇新知一、单词英汉互译1./bans/vi.&vt.(使)弹起;上下晃
9、动n.弹性;弹跳;活力2./ptItjud/n.天资;天赋3./snri/n.设想;方案;预测4./sembl/vt.组装;装配 vi.&vt.收集;聚集;集合5./dimtri/n.几何学;几何图形6./det/n.债务;欠款7./ktraIz/vt.把分类(加以归类)8./prfaIl/n.简介;概述;侧面轮廓 vt.扼要介绍;概述;写简介bounceaptitudescenarioassemblegeometrydebtcategoriseprofile9.participant/ptIsIpnt/n.10.code/kd/n.vt.11.orient/rient/vt.12.detec
10、tive/dItektIv/n.13.graphic/rfIk/n.adj.14.estate/IsteIt/n.15.accountant/kantnt/n.16.spy/spaI/n.vi.vt.参与者;参加者 代码;密码使适应;使面对;确定方向 侦探;警探 图表;图形;图画绘画的;图案的 庄园;住宅区;工业区 会计;会计师密探;间谍突然看见;发现编码;把译成密码从事间谍活动二、短语英汉互译1.bounce around2.decide on3.be suited to4.回顾5.集中于6.总之蹦来蹦去;弹来弹去 选定 适合look backfocus onin conclusion阅读理
11、解一、阅读课文“WORKING OUT WHAT YOU WANT TO DO”,判断正(T)误(F)1.While you are at school,youd better not consider something about your career.()2.Its always easy to make a choice about your career.()3.There are no right or wrong answers to a career aptitude test.()FFT二、阅读课文“WORKING OUT WHAT YOU WANT TO DO”,选择正确
12、答案1.We can infer from the first paragraph that.A.thinking about the careers is very important for young peopleB.when meeting someone new,you are sure to be asked about your careerC.your career is the most important thing in your lifeD.young people cant consider their careers答案:A2.Which of the follow
13、ing statements is NOT true about a career aptitude test?A.While completing the tests,you dont need to worry about the answers.B.There are a variety of such tests only for young people.C.One popular career aptitude test deals with a persons preferences.D.The results of the tests will tell you which j
14、ob is more suitable for you.答案:B3.The main idea of the third paragraph is.A.we can find some free tests onlineB.everyone will regret that he/she has chosen a wrong careerC.why we should complete a career aptitude testD.all the tests will tell you how much you will get from a job答案:C4.The code indica
15、ting the participants work personality will be used to.A.offer you some advice on careersB.evaluate your education and experience levelC.decide on where you will liveD.help you find something interesting答案:A三、仔细阅读课文“WORKING OUT WHAT YOU WANT TO DO”,并根据课文内容将短文补充完整As an adult,your career is a very imp
16、ortant part of who you are,so 1.(take)time to think about your career is an essential exercise for young people.The best time 2.(start)thinking about possible careers is while you are still at school.However,it is not always easy.One of the most 3.(effect)ways to get some insight on a possible caree
17、r path is to complete a“career aptitude test”.The results of the test will tell you about your strengths and interests,and some tests also suggest careers that you may be 4.(suit)to.Getting a head start in 5.(consider)yourtakingto starteffectivesuitedconsideringfuture career may help you for 6.rest
18、of your life.There are many different kinds of career aptitude tests.While 7.(complete)these sorts of tests,it is very important to be honestand dont worrythere are no right 8.wrong answers.One popular test asks the participants to grade their preferences 9.a variety of work tasks,which will tell yo
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-362636.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
