广东省湛江市2018届高三上学期调研考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省湛江市2018届高三上学期调研考试英语试卷 WORD版含解析 广东省 湛江市 2018 届高三 上学 调研 考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广东省湛江市2018届高三年级上学期调研考试英语试题第卷第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每小题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AHave you ever been to the following places?If not,try to find a chance to visit them.Fez,MoroccoFez,about 240 miles northeast from Marrakech,a wonderful scene is taking ro
2、ot slowly.It started with immigrants building castles,and continues as hotels and restaurants.The biggest news is that the Hotel Sahrai is completed with a bar and 50 rooms,many overlooking a pool.Catskills,New YorkThe region that welcomed Jewish families in the 50s,hippies in the 60s,and soon,casin
3、o gamblers(赌博者). Many stylish B&Bs have opened.Among them are the Hotel Dylan in Woodstock,the Arnold House in Livingston Manor,with its bar and diminutive spa(水疗中心).So now is the time to enjoy fly-fishing,hiking and other peaceful experiences.Rotterdam,NetherlandsThe constantly unfolding city cente
4、r in Rotterdam has become one amazing explosion of style,which surprised the tourists greatly.The latest attraction,and reason enough to visit,is the MVRDV-designed Markthal,an igloo(圆顶冰屋)-like horseshoe that houses 20 shops,nine restaurants and 228 apartments.It also happens to be Hollands largest
5、artwork.Chengdu,ChinaFamous for its 1,600 pandas,most of which still live in the wild,Chengdu has introduced a 72-hour no-visa policy that makes it easier for Americans to drop in on one of the citys three major panda research facilities.But its worth sticking around longer to experience whats doing
6、 in Chengdu,a city on the rise.One of the shiniest attractions is New Century Global Centre,the worlds largest building,complete with an artificial beach.1. What can a tourist do in Catskills?A. Go fishing and hiking.B. Design igloos with tourists.C. play with the pandas in the wild.D. Join the loca
7、l people in building castles.2. Which is Hollands largest artwork?A. The Hotel Sahrai.B. The Hotel Dylan.C. Markthal.D. New Century Global Centre.3. What did Chengdu do to attract the American travelers?A. It improved its quality of service.B. It built the worlds largest building.C. It introduced a
8、72-hour no-visa policy.D. It completed a building with an artificial beach.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】这是一篇应用文。本文介绍了四个旅游景点,作者建议如果没去过,找机会去拜访一下。【1题详解】细节理解题。根据Catskills,New York部分“So now is the time to enjoy fly-fishing,hiking and other peaceful experiences.”(所以现在是时候享受飞钓、徒步旅行和其他平静的体验了)可知在Catskills旅游者可以去钓鱼和徒步
9、旅行。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Rotterdam,Netherlands部分“The latest attraction,and reason enough to visit,is the MVRDV-designed Markthal,an igloo(圆顶冰屋)-like horseshoe that houses 20 shops,nine restaurants and 228 apartments. It also happens to be Hollands largest artwork.”(最近最吸引人、也是最值得一去的是由mvrdv设计的Markthal,它是一个
10、圆顶冰屋状的马蹄形建筑,内有20家商店、9家餐馆和228套公寓。它也是荷兰最大的艺术品)可知荷兰最大的艺术品是Markthal。故选C。【3题详解】细节理解题。根据Chengdu,China部分“Famous for its 1,600 pandas,most of which still live in the wild,Chengdu has introduced a 72-hour no-visa policy that makes it easier for Americans to drop in on one of the citys three major panda resea
11、rch facilities.”(成都以1600只大熊猫而闻名,其中大部分仍生活在野生环境中。近日,成都推出了72小时免签证政策,让美国人可以更容易地参观该市三大大熊猫研究机构之一)可知为了吸引美国游客,成都推出了72小时免签证政策。故选C。BMy husband and I used to think we had all we had ever wanted.A beautiful house,three healthy children and one more on the way,two cars,a couple of four-wheelers for entertainment
12、We really had it all and we loved it. Then,the market turned and my husbands job at a construction company was gone.The company was closing down forever.We both started looking for jobs right away,but there werent any to be found.With each passing day we were getting increasingly worried and we cont
13、inued to work together in order to pull our family through.The more we pulled together,the closer we got.I felt feelings of admiration for my husband that I hadnt felt for years.Thats why it was so hard for me to watch him blame himself for ou present situation.I continually asked him to stop but he
14、 seemed to want to punish himself for not having a job.Finally,one afternoon I pulled him aside and said,We have four healthy children and each other.Thats whats important.That makes you a rich man.But what if we lose the house?They will hate meyoull hate mehe replied.I smiled at him and put my hand
15、s on both sides of his face to make him look me in the eye.No matter where we live I will be happyas long as I have youI smiled again as I realized that I wasnt just saying that.In all the struggling together I had found that deep love for him that I had on the day we said I do.I could see his shoul
16、ders and neck relaxed.He held me close and we were able to talk and plan and dream together in a way that we hadnt for quite some time.It was a turning point for us as a couple and a family.We are still struggling for our better life,but I consider us well-off because we have something that money ca
17、nt buy and no one can take away from us.4. We know from the story that .A. they both found good jobs at lastB. her husband was out of work for his not working hardC. both of them felt anxious about their unemploymentD. they didnt love each other any longer after they got married5. By saying The more
18、 we pulled together,the closer we got,the wife means .A. her husband worked harder for being closerB. they had closer affection as they struggled togetherC. their house was closer to the company than beforeD. they were closer to another employment as time went by6. What is their present life like?A.
19、 Hard but warm.B. Wealthy but annoying.C. Hard and disturbing.D. Comfortable and admiring.7. Which of the following might be the best title?A. Better Life ComesB. Hard Time GoesC. We Have It AllD. We Lose It All【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了我和丈夫虽然失去了工作,但是我们有四个健康的孩子和彼此,因此我们拥有了全部。4题详解】细节理解
20、题。由第二段With each passing day we were getting increasingly worried and we continued to work together in order to pull our family through日子一天天过去,我们越来越担心,但我们继续一起努力,使我们的家庭渡过难关。可知,我们对失业感到越来越担忧焦虑,故选C。【5题详解】推理判断题。由第二段The more we pulled together,the closer we gotI felt feelings of admiration for my husband t
21、hat I hadnt felt in years我们越团结,我们就越亲密。我对丈夫产生了多年来从未有过的爱慕之情。可知,我们在一起奋斗有了更紧密的感情,故选B。【6题详解】推理判断题。由最后一段We are still struggling for our better life,but I consider us well-off because we have something that money cant buy and no one can take away from us我们仍然在为更好的生活而奋斗,但我认为我们是富裕的,因为我们拥有金钱买不到的东西,也没有人能从我们这里拿走
22、。可知,我们在为更好的生活努力,生活虽然还是很艰难,但是我们却过得很温暖,故选A。【7题详解】主旨大意题。本文主要讲述了我和丈夫虽然失去了工作,但是我们有四个健康的孩子和彼此,因此我们拥有了全部,因此,本文的最佳标题为“我们拥有了一切”。故选C。CThe word OK is the most frequently spoken all-purpose expression on the planetand its turning 176 years old on March 23,2015.The term was born during a 19th-century abbreviatio
23、n(缩写)craze and went on to international fame with its own hand gesture.Last year,Henry Nass,a 64-year-old retired English teacher,a New Yorker had spent the last few weeks handing out cards championing Global OK Day in advance of the coming anniversary.No matter where people are from they use the wo
24、rd OK,but they dont know where it comes from,says Nass. The problem is because its just,you know,OK.The word is OK,perhaps,but its history is definitely better than average.Late etymologist Allen Walker Read traced the two-letter word to 1839,when editors at the Boston Morning Post signed off on art
25、icles as “all correct” with a simple word OK.The word made it into print on March 23 of that year,during an article against a rival editor in Providence who had stated wrongly that a band of Bostonians heading to New York would pass through the Rhode Island capital.We said not a word about our team
26、passing through the city of Providence,the Morning Post reported.O.K.all correct.The humor of the Providence-Boston joke has been lost to historybut the word OK took off from there,soon connoting(隐含)agreement,acceptance,averageness,quality or likability.By 1840,it served as a slogan for President Ma
27、rtin Van Burens unsuccessful reelection campaign.Old Kinderhook is OK,posters stated,a reference to the eighth presidents birthplace and his supporters belief in his satisfactory performance.8. Why did Henry Nass hand out cards?A. To let people understand the history of the word OK.B. To call on peo
28、ple to use the word OK properly.C. To appeal to people to celebrate OK Day.D. To attract peoples attention.9. What does the author want to convey in Paragraph 4?A. The history of the word OK is known to average people.B. The history of the word OK is unfamiliar to people.C. People frequently use the
29、 word OK in history.D. People are fond of the word OK in history.10. What does the underlined phrase took off in Paragraph 7 probably mean?A. Got offB. Set upC. Moved offD. Become popular11. We can learn from the text that Kinderhook is of the eighth American president.A. the nameB. the birthplaceC.
30、 the policyD. the belief【答案】8. C 9. B 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。“OK”这个词是这个星球上最常用的通用表达,它将于2015年3月23日达到176岁。不管人们来自哪里,他们都会用“OK”这个词,本文就“OK”这个词的历史进行展开,介绍了它的来源及发展史。【8题详解】细节理解题。根据第二段“ a New Yorker, had spent the last few weeks handing out cards championing Global OK Day in advance of the coming anniversary”可
31、知,在即将到来的周年纪念日之前,一位纽约人花了几个星期的时间分发卡片,支持“全球OK日”。所以亨利纳斯发卡片是为了呼吁人们庆祝这个节日。故选C项。【9题详解】推理判断题。根据第四段“The word is OK,perhaps,but its history is definitely better than average”可知,OK”这个词可能很普及,但是它的历史绝对不够普及。所以通过关键词“better than average”可以判断出,“OK”这个词的历史对人们来说是陌生的。 故选B项。【10题详解】词义猜测题。根据第七段“The humor of the Providence-B
32、oston joke has been lost to history but the word OK took off from there, soon connoting(隐含) agreement, acceptance, averageness, quality or likability”可知,这个关于普罗维登斯和波士顿的笑话已经是过去的历史了,但是OK这个词从此风靡,很快就包含了同意、接受、普通、支持、棒极了和可爱的意思。所以通过上下文的语境可以判断出,所以第7段中加下划线的“take off”可能是Become popular“ 受欢迎”的意思。故选D项。【11题详解】细节理解题
33、。根据最后一段“Old Kinderhook is OK,” posters stated, a reference to the eighth presidents birthplace and his supporters belief in his satisfactory performance”“Old Kinderhook is OK”,可知,海报上写着“金德胡克很OK”,金德胡克指的是这位第八任美国总统的出生地。这句口号显示了跟随马丁范布伦的党派对他的政治表现总体上还是比较满意的。可知,金德胡克是第八任总统的出生地。故选B项。DThe Rise of Sneaker Cultur
34、e is organized by the Bata Shoe Museum,whose aims are to explore the social history,technical innovations,fashion trends,and marketing campaigns that have shaped sneaker culture over the past two centuries.You cannot overestimate the cultural importance of a pair of sneakers.At least thats the concl
35、usion from a new exhibition at the Brooklyn Museum in the US.The sneaker is regarded both as a cultural force and a fashion statement.Early sneakers were actually status symbols.said Elizabeth Semmelheck,senior leader of Bata Shoe Museum.Displaying over 150 shoes,the exhibit covers a wide range of e
36、xamples and will last about three months.From their modest origins in the mid-nineteenth century to high-end sneakers created in the past decade,sneakers have become a global obsession(痴迷).Included are works from makers such Adidas,Converse,Nike,Puma,and Reebok as well as private collectors such as
37、hip-hop legend Darryl DMC McDaniels,and Dee Wells of Obsessive Sneaker Disorder.Also featured are sneakers by Prada and other major fashion design houses and designers,as well as those made in cooperation with artists including Damien Hirst and Shantell Martin.After Brooklyn,the collection will head
38、 to Toledo,Ohio;and Louisville,Kentucky.Sneakers are one of the few things people will line up for days to buy.Theyre the subject of songs,and have helped make billionaires out of athletes and fashion designers.Sneakers are a cultural phenomenon,and perhaps an alien(外星人)visiting our planet could lea
39、rn most about us,by looking at our feet!12. Early sneaker is regarded as .A. a cultural forceB. a fashion statementC. an identityD. a common footwear13. Which of the following is true about the exhibition at the Brooklyn Museum?A. The exhibit will display less than 150 shoes.B. The exhibit will head
40、 to other places abroad.C. The exhibits of the sneakers are all famous brands.D. The exhibit shows the history of the sneaker culture.14. Why are sneakers so important to athletes?A. Sneakers help make athletes fashionable.B. Sneakers become the subject of their songs.C. Sneakers are comfortable to
41、wear for athletes.D. Sneakers help make athletes become rich people.15. What does the author want to do by mentioning the alien?A. To express the cultural importance of sneakers.B. To describe a picture of aliens wearing sneakers.C. To predict the promising future of sneakers.D. To advise producers
42、to sell sneakers to aliens.【答案】12. C 13. D 14. D 15. A【解析】Brooklyn Museum是全美首个介绍并展示运动鞋演化进程的博物馆展览,展览展示了耐克鞋文化的历史。【12题详解】C细节理解题。根据第二段中The sneaker is regarded both as a cultural force and a fashion statement.Early sneakers were actually status symbols可知最早耐克鞋被看做身份的象征。故选C。【13题详解】D细节理解题。根据第一段The Rise of Sn
43、eaker Culture is organized by the Bata Shoe Museum,whose aims are to explore the social history,technical innovations,fashion trends,and marketing campaigns that have shaped sneaker culture over the past two centuries. At least thats the conclusion from a new exhibition at the Brooklyn Museum in the
44、 US.可知在the Brooklyn Museum可知展览展示了耐克鞋文化的历史。故选D。【14题详解】D细节理解题。根据最后一段中Theyre the subject of songs,and have helped make billionaires out of athletes and fashion designers.可知耐克鞋能帮助运动员变成有钱的人,故选D。【15题详解】A推理判断题。根据最后一段最后一句Sneakers are a cultural phenomenon,and perhaps an alien(外星人)visiting our planet could l
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
