2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练29 选修6 UNIT 4 GLOBAL WARMING WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高三英语人教版一轮新高考复习课时提能练29 选修6UNIT 4GLOBAL WARMING WORD版含解析 2021 届高
- 资源描述:
-
1、课时提能练(二十九) Unit 4Global warming课时作业A:基础层面.语境语法填空 AFood prices in this country are going up 1.steadily (steady) because of a rapid population 2.growth (grow). Farmers have a 3.tendency (tend) to expand the area of arable(耕作的) land for more crops next year. Food 4.consumers (consume) will feel delight
2、ed, but the public worries that this will threaten the 5.existence (exist) of wildlife because their habitat may be destroyed. It is really a dilemma for many.BPeople in big cities have to put up 6.with the high housing price. How does it come 7.about that the housing price keeps rising? Some say th
3、at land is a scarce resource, which has resulted 8.in the high price. But I dont subscribe 9.to the viewpoint. Take a glance 10.at the more crowded streets, and you may find the reason. An increasing number of people are pouring in, many of whom, 11.on the whole, are very wealthy. Therefore, there i
4、s such a great demand for houses that the price will absolutely go 12.upCThere is little doubt 13.that graduates now have some difficulty finding suitable jobs. It takes patience, courage as well as determination 14.to get (get) a satisfying job. In the eyes of many employers, work experience 15.cou
5、nts (count) most for a job hunter. Therefore, so long 16.as you are given an opportunity to have access to work experience, dont hesitate to seize it.根据提示补全句子1我的爱好广泛,包括读书、写日记、与朋友一起打球等等。(range)I have a wide range of hobbies, including reading, keeping diary, playing balls with friends and so on. 2生活中
6、我们可能遇到许多的失败,但只要我们尽了自己的全力, 就没有必要为失败而后悔。(as long as)In our life we may meet many failures. As long as we try our best, there is no need to feel regret for these failures.3对高三学生而言,毫无疑问时间是有限的,即使每一分钟都很宝贵。(doubt)For senior three students,there is no doubt that time is very limited, even a minute is of gre
7、at value.4即使有一天我一无所有,也不缺少从头再来的勇气。(even if)Even if one day I have nothing to do, I also do not lack the courage to start again. 5我的老师总是提醒我,一旦设定了学习目标,在任何情况下都不应该放弃。(circumstance)My teacher always reminds me that under no circumstances should I abandon my learning goals once I set them.课时作业B:能力层面.阅读理解A(
8、2019长沙市统一模拟)When she first started learning about the climate change from one of her elders, Fawn Sharp was invited on a helicopter flight over the Olympic Mountains to survey the Mount Anderson glacier. But the glacier was gone, melted by the warming climate. Sharp had a deep sense of loss when she
9、 discovered the glacier wasnt there anymore.Loss is a growing issue for people working and living on the front lines of climate change. And that gave Jennifer Wren Atkinson, a fulltime lecturer at the University of Washington Bothell, US, an idea for a class.This term, she taught students on the Bot
10、hell campus about the emotional burdens of environmental studies. She used the experiences of Native American tribes(部落), scientists and activists, and asked her 24 students to face the reality that there is no easy fixthat “this is such an intractable problem that theyre going to be dealing with it
11、 for the rest of their lives.” Student Cody Dillon used to be a climate science skeptic(怀疑论者). Then he did his own reading and research, and changed his mind.Dillon wasnt going into environmental workhe was a computerscience major. Yet, the potential for a worldwide environmental catastrophe seemed
12、so real to him five years ago that he quit his job and became a fulltime volunteer for an environmental group that worked on restoration(恢复) projects.Six months into the work, he decided that Atkinsons class was just what he was looking fora place where he could discuss his concerns about a changing
13、 climate.Atkinson said she hopes the class helped her students prepare themselves for the amount of environmental loss that will happen over their lifetimes.“We are already changing the planetso many species are going to be lost, displaced or massively impacted,” she said. “The future isnt going to
14、be what they imagined.”【语篇解读】Fawn Sharp通过一次搭乘直升机飞行的经历认识到了冰川融化和环境污染问题的严重性,同时Jennifer Wren Atkinson决定给学生开设课程,教学生如何面对环境污染,她的课程让很多学生关注环境问题。1Why did the author mention the case of Fawn Sharp?ATo lay a basis for Fawn Sharps further research.BTo prove Fawn Sharps work is similar to Atkinsons.CTo lead into
15、the issue of loss caused by climate change.DTo show scientists concern about the Mount Anderson glacier.C推理判断题。通读第一段可知,Fawn Sharp在一次直升机飞行中意识到气候变化导致了冰川融化;由此可推知,作者在第一段中提及Fawn Sharp的例子是为了引出下文气候变化导致环境问题的话题,故选C。2Whats the main purpose of Atkinsons class?ATo explore how different people deal with climate
16、change.BTo get students more concerned about the environmental issue.CTo find solutions to the environmental issue of Olympic Mountains.DTo teach students how to conduct research about environment.B细节理解题。根据第三段中的“and asked her 24 students to face the reality that there is no easy fixthat this is such
17、 an intractable problem that theyre going to be dealing with it for the rest of their lives.”可知,她让她的24个学生面对这个事实没有简单的解决方法,这是一个很难解决的问题,学生们将用他们的余生来解决这个问题。由此可知,Atkinson的课的目的是让学生更加关注环境问题,故选B。3Which of the following best explains “intractable” underlined in Paragraph 3?ASimple.BDifficult.CCommon.DInterest
18、ing.B词义猜测题。根据上文可知,Atkinson用美洲土著部落、科学家以及积极分子们的经历让她的24个学生面对这个事实没有简单的解决方法,并结合该句“this is such an intractable problem that theyre going to be dealing with it for the rest of their lives”可知,这是一个如此困难的问题以至于学生们要用他们的余生来解决它,故选B。4How did Atkinsons class influence Dillon?AIt made him work as a parttime volunteer
19、 for restoration projects.BIt made him realize a planetwide climate disaster would happen.CIt encouraged him to be more involved in environmental protection.DIt discouraged him to work on restoration projects for the environment.C推理判断题。根据倒数第三段“Six months into the work.discuss his concerns about a ch
20、anging climate”可知,Dillon在环保组织做了六个月志愿者之后,他认为在Atkinson的课堂上他可以讨论他对气候变化的担忧;由此可推知,Atkinson的课鼓励Dillon参与环境保护,故选C。B(2019江西省三名校联考)Its thought that around 5 trillion pieces of plastic are currently floating in our oceans.Both mammals and fish benefit from the clean ocean. It is reported that more than 8 milli
21、on tons of plastic end up in our oceans every year, and nearly half of the plastic we produce is singleuse only.This shoe brand, however, is riding the wave of change and is on a mission to help clean up our waters and rid the sea of plastic bottles that can take up to 400 years to break down. Vivob
22、arefoots newest footwear uses recycled plastic materials and has created an education program that spreads awareness about how harmful plastic is for sea life.Every pair of shoes is made up of 17 plastic water bottles taken from the ocean and turned into a sustainable, comfortable pair of shoes, whi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-365855.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级上册语文课件- 第6单元达标测试题|人教(部编版) (共22张PPT).ppt
