山东省枣庄市第三中学市中校区2019-2020学年高一英语下学期期中模拟试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 山东省 枣庄市 第三中学 校区 2019 2020 学年 英语 学期 期中 模拟 试题 解析
- 资源描述:
-
1、山东省枣庄市第三中学市中校区2019-2020学年高一英语下学期期中模拟试题(含解析)第卷(共85分)第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where will the speakers have lunch?A. In the office. B. In the park. C. In the dining hall.2. When will The Cuckoo Cloc
2、k start?A. At 6:00. B. At 6:10. C. At 7:00.3. How will the boy go to school tomorrow?A. By car. B. By bus. C. By bike.4. Where are the speakers?A. In a library. B. In a classroom. C. In a bookstore.5. What are the speakers mainly talking about?A. The sky. B. The sun. C. The ocean.第二节(共15小题;每小题1.5分,
3、满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6和第7两个小题。6.What are the speakers doing?A. Enjoying a performance.B Looking at a picture.C. Talking about a band.7. How old is the woman?A. 20 years old. B.
4、22 years old. C. 24 years old.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why is the man stressed?A. Hes busy with this weeks exam.B. He has a lot of schoolwork to do.C. The professors dont like him.9. What will the woman do?A. Do exercise with the man.B. Teach the man to read fast.C. Help with the mans schoolwork.听第8段材料,回答第
5、10至12题。10. What does the woman think of her job?A. Challenging. B. Attractive. C. Well-paid.11. What has the woman decided to do?A. Try for another job.B. Learn a new language.C. Get full-time education.12. Where are the speakers going?A. To a concert hall. B. To a company. C. To a school.听第9段材料,回答第
6、13至16题。13. What size bag does the man want?A. 40cm60cm. B. 60cm90cm. C. 70cm90cm.14. What color bag does the man choose?A. Blue and white. B. Red and white. C. Red and green.15. How much will the man pay?A. $300. B. $200. C. $100.16. Why will the man get the bag on Saturday?A. It will be cheaper on
7、weekends.B. He needs it for camping this weekend.C. The color he wants is available this weekend.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many boys are there in the first photo?A. Four. B. Five. C. Six.18. What is the childrens attitude towards the score of the football game?A. They are puzzled. B. They feel upset
8、. C. They dont mind.19. What are the girls in the second photo doing?A. Doing sports. B. Drinking coffee. C. Talking together.20. What benefit does the activity in the second photo provide?A. It gives a sense of winning.B. It offers a chance to communicate more.C. It helps the children to improve ph
9、ysical health.第二部分 阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AAlice Moore is a teenager entrepreneur(创业者), who in May 2015 set up her business AilieCandy. By the time she was 13, her company was worth millions of dollars with the invention of a super-sweet t
10、reat that could save kids teeth, instead of destroying them.It all began when Moore visited a bank with her dad. On the outing, she was offered a candy bar. However, her dad reminded her that sugary treats were bad for her teeth. But Moore was sick of missing out on candies. So she desired to overco
11、me the warning, Why cant I make a healthy candy thats good for my teeth so that my parents cant say no to it? With that in mind, Moore asked her dad if she could start her own candy company. He recommended that she do some research and talk to dentists about what a healthier candy would contain.With
12、 her dads permission, she spent the next two years researching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly. She also consulted dentists to learn more about teeth cleaning. Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, whi
13、ch can reduce oral bacteria.Moore then used her savings to get her business off the ground. Afterwards, she and her father got their first business meeting with a supermarket owner, who finally agreed to sell Moores productCancandy.As CanCandys success grows, so does Moores reliability as an entrepr
14、eneur. Moore is enthusiastic about the candy she created, and she hopes that every kid can have a clean mouth and a broad smile.Meanwhile, with her parents help, Moore is generally able to live a normal teenage life. Although she founded her company early in life, she wasnt driven primarily by profi
15、t. Moore wants to use her unique talent to help others find their smiles. She donates 10% of AilicCandys profits to Big Smiles.1. How did Moore react to her dads warning?A. She didnt care.B. She argued with him.C. She tried to find a way out.D. She chose to consult dentists.2. What is special about
16、CanCandy?A. It is free of sweeteners.B. It is beneficial to dental health.C. It is sweeter than other candies.D. It is produced to a dentists recipe.3. What can we learn from Alice Moores story?A. Success means getting personal desires satisfied.B. Positive thinking and action result in success.C. A
17、 youth is to be regarded with respect.D. Fame is a great thirst of the young.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了Alice Moore是一位青少年创业者,她用她独特的智慧帮助了爱吃糖孩子可以多吃糖,最终成就了自己的事业。【1题详解】推理判断题。由题干关键词dads warning可将答案定位于第二段。由第二段的“So she desired to overcome the warning, Why cant I make a healthy candy thats good for
18、my teeth so that my parents cant say no to it?”(所以她想要克服这个警告:“为什么我不能做一个健康的糖果,对我的牙齿有好处,这样我的父母就不能拒绝它?”),可知Alice Moore希望找到解决办法。故选C项。【2题详解】细节理解题。由第三段中的“she spent the next two years rearching online and conducting trials to get a recipe that was both tasty and tooth-friendly.”(为了得到好吃且对有益于牙齿的配方,她花了两年时间在网上研
19、究,并进行实验。)和 “Consequently, she succeeded in making a kind of candy only using natural sweeteners, which can reduce oral bacteria.”(因此,她成功地用天然甜味剂制作了一种糖果,这种甜味剂可以减少口腔细菌),可知CanCandy的特别之处在于对牙齿有益处。故选B项。【3题详解】推理判断题。通读文章可知,文章主要讲述了Alice Moore在13岁时发明了一种价值数百万美元,能保护孩子牙齿的超级甜食CanCandy。文章介绍了她发明这种CanCandy的经过。她之所以能成功
20、,源于她面对问题时,乐观地看待问题,积极地想方设法去解决问题。由此可推知, Alice Moore的故事告诉我们,积极的思考和行动导致成功。故选B项。BIn the 1940s, Lena Horne was the first AfricanAmerican in Hollywood to sign a longterm contract with a major movie studio. Her deal with MGM stated that she would never play the role of a servant. During this period, African
21、American actors were mostly limited to playing servants or African natives.But this refusal also limited her movie career. Horne was generally only offered the role of a nightclub singer. Her characters did not communicate with white characters in these movies. This way her part could be cut from th
22、e version of the movie that played in Southern States.Lena Horne later wrote that the movie producers did not make her into a servant, but they did not make her into anything else, either. Lena Horne once said that World War Two helped make her a star. She was popular with both black and white servi
23、cemen. She sang on army radio programs and traveled to perform for the troops. During one event, she noted that German prisoners of war were permitted to sit closer to the stage than black soldiers. These experiences led to Lena Hornes work in the Civil Rights Movement.She protested (抗议) racial sepa
24、ration at the hotels where she performed. She took action so that she and her musicians would be permitted to stay in those hotels. Black musicians at the time generally stayed in black neighborhoods. Lena Horne also sang at civil rights gatherings. She took part in the March on Washington protest i
25、n 1963. It was during this event that Martin Luther King gave his “I Have a Dream” speech.Lena Horne performed in a strong and expressive way. One expert said she was not warm and amiable like white female singers at the time. Instead, she was a fierce black woman.4. Lena Horne refused to play the r
26、ole of a servant probably because it_.A. meant she was treated unfairlyB. wouldnt make her famousC. would make her homesickD. wouldnt help her make money5. Paragraph 4 mainly tells about Lena Hornes _.A. effort she put into musicB. hope for a bright futureC. effort against racial separationD. relati
27、onship with Martin Luther King6. What does the underlined word “amiable” in the last paragraph mean?A. Brave.B. Boring.C. Ugly.D. Friendly.【答案】4. A 5. C 6. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Lena Horne是一位好莱坞黑人女星,她积极为黑人争取权利,为打破种族隔离而努力。【4题详解】推理判断题。根据第一段Her deal with MGM stated that she would never play the role of a
28、 servant. During this period, AfricanAmerican actors were mostly limited to playing servants or African natives.可知,她与米高梅公司的协议规定她永远不会扮演仆人的角色。在这一时期,非洲裔美国演员大多只能扮演仆人或非洲土著人。由此可推知,Lena Horne 拒绝出演仆人的角色可能是因为这意味着她受到了不公平的对待。故选A。【5题详解】主旨大意题。通读第四段可知,并结合本段第一句She protested (抗议) racial separation at the hotels whe
29、re she performed.可知,本段主要描述的是Lena Horne为了争取民权采取的行动和参加的活动,如她在演出的酒店里抗议种族隔离,Lena Horne也在民权集会上演唱。她参加了1963年的华盛顿游行抗议活动。由此可知,本段主要是讲Lena Horne在争取打破种族隔离方面的努力。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据后面的Instead, she was a fierce black woman.(相反,她是一个凶狠的黑人女性)可知,前面是说Lena Horne在当时并不是一个让人感觉温暖和“友好的”人,因此amiable和friendly同义。故选D。CFacial expre
30、ssions carry meaning that is determined by situations and relationships. For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure. Yet it also has other uses. A womans smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she gives to a young child. A
31、smile may show love or politeness. It can also hide true feelings. It often causes confusion (困惑) across cultures. For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in public places (although this
32、is less common in big cities).Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough. In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smi
33、le.Our faces show emotions (情感), but we should not attempt to read people from another culture as we would read someone from our own culture. The fact that members of one culture do not express their emotions as openly as do members of another does not mean that they do not experience emotions.Rathe
34、r, there are cultural differences in the amount of facial expressions permitted. For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do. When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions similarly.It is difficult to gene
35、ralize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United States. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive than others. The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are d
36、ifferent. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of reading the other person incorrectly.7. What does the smile usually mean in America?A. Love.B. Politeness.C. Joy.D. Thankfulness.8. The author mentions the smile of the Vietnamese to prove that smile can _ .A. sho
37、w friendliness to strangersB. be used to hide true feelingsC. be used in the wrong placesD. show personal habits9. What should we do before attempting(尝试) to read people?A. Learn about their relations with others.B. Understand their cultural backgrounds.C. Find out about their past experience.D. Fig
38、ure out what they will do next.10. What would be the best title for the test?A. Cultural DifferencesB. Smiles and RelationshipC Facial ExpressivenessD. Habits and Emotions【答案】7. C 8. B 9. B 10. C【解析】试题分析:本文是一篇议论文。文章阐述了面部表情取决于情景和人们之间的关系。文章通篇阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化之间的差异导致的面部表情的含义不同。【7题详解】C 细节理解题:根据文章第一段中的
39、“in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure”可知,在美国文化中,一般地说,微笑是快乐的表情。此处joy是pleasure的同义词。故选C。【8题详解】B 细节理解题:根据文章第一段中的“It can also hide true feelings. It often causes confusion (困惑) across cultures.”可知这是一个中心句,其后用例证法阐述:微笑能隐藏真正的感情。它常常导致跨文化间的困惑。其中越南人讲故事的例子就是为了说明这一观点。故选B。【9题详
40、解】B推理判断题:根据文章最后一段中的“The key is to try not to judge people whose ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.”可知,我们在“读”人们的表情的时候,要现理解他们的文化背景,否则,就会出错,故选B。【10题详解】C标题判断题:文章通篇阐述了面部表情的种种表现形式,以及文化之
41、间的差异导致的面部表情的含义不同,面部表情是文章的主旨,故选C。【名师点睛】主旨大意题主要考查学生对所读材料(或所读材料片断)中心思想的概括。做这类题时,考生应通读全文,把握文章大意或中心思想,同时注意文章的主题句,因为主题句表达中心思想,其他句子均围绕主题句进行展开。主题句通常位于文章第一段首句、第一段末句或全文末句等地方,但位于段落中间(通常是第一段或最后一段的中间)也是完全可能的。同时,主题词关键词也是非常重要的,有时候可以直接看出答案。主旨大意题的考查形式很多,如概括标题、主题、段意、中心思想等。考点:考查文化类阅读第二节 (共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后
42、的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For the question of how to set goals, we have a very simple process that you can go through to set your personal goals. _11_Identify your personal values and task statements. _12_ If you can identity your personal values, your personal goal will not go wrong. The starti
43、ng point of all achievements is desire._13_ After you know your personal values, find out what you really want to achieve in every life aspect. Life has many aspects and in order to lead a happy life, you should set goals in every aspect.Write your goals down. Please pay attention to this. _14_ If n
44、ot, they will only become dreams. You should limit your goals to between 5 and 6 at any one time. To achieve your goals you have to focus your efforts and energy. As you progress and complete your goals, you may add new goals.Develop a personal action plan. You need to make a detailed schedule accor
45、ding to your goals. Develop a personal action plan and follow it.Review your progress and update your goals accordingly. _15_ If not, analyze why the goal is not being met. Find a coach or friend to help you if you have trouble. Realize your goals step by step. Find out more of monitoring the proces
46、s of goal setting.A. Make sure you are making progress.B. Your personal value is the big direction.C. Figure out the goals you want to achieve.D. Its true that goal setting is a lifelong process.E. If you want to succeed, you need prepare well.F. You must write your goals down on a piece of paper.G.
47、 These steps can help you achieve your goals more easily.【答案】11. G 12. B 13. C 14. F 15. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了如何设置个人目标。【11题详解】。根据下文的小标题“ Identify your personal values and task statements.Write your goals down. Develop a personal action plan. Review your progress and update your goals accordingly.”可知介绍的
48、嗾使设置个人目标的步骤。所以选项起到总说的作用。故G选项“ 这些步骤可以帮助你更容易地实现你的目标。”切题。故选G。【12题详解】根据上一句:确定你的个人价值观和任务。根据下一句:如果你能识别你的个人价值观,你的个人目标不会出错。此处内容为个人价值观对于目标的作用。故B选项“你的个人价值是大方向”。切题。identity your personal values对应Your personal value。故选B。【13题详解】根据下一句:在你知道你的个人价值观后,找出你真正想在每一个生活方面实现的东西。此处内容为确定自己想实现的东西。为本段的标题。故C选项“找出你想要实现的目标。”切题。故选C
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371180.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
