《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C1 人物传记类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家C1 人物传记类【英语卷(解析)2014届宁夏银川一中高三下学期第三次模拟考试(201405)】C1 DNelson Mandela and wife Winnie, walking hand in hand, raise clenched fists upon his release from Victorprison, Cape Town, Sunday, February 11, 1990.Nelson Mandela died at the age of 95, on 6 December 2013, according to South African
2、 President Jacob Zuma.His death marks the final chapter in a life that changed South Africa forever. Those 95 years were remarkable.At the age of seven, he entered a local school, where he was given the name “Nelson”, after Admiral Horatio Nelson of the Royal Navy, by a teacher who had difficulty in
3、 pronouncing his African name. That name, Rolihlahla, means “troublemaker”.In 1927, when Mandela was nine, he decided to become a lawyer, influenced by the cases that came on his father. In 1942 Mandela entered politics by joining the African National Congress (ANC), South Africas major liberation m
4、ovement and today the countrys ruling party. It was during this time that he and a small group of mainly young members of the ANC got down to a task transforming the party into a mass movement.In 1952, he was charged and brought to trial for his role in the campaign of fighting against Unjust Laws a
5、nd given a prison sentence. The 1950s turned out to be a time of hardship and suffering for Mandela-he was banned, arrested and imprisoned.While in prison, Mandela studied by correspondence with the University of London, earning a Bachelor of Law degree. He never faced his teachers, but his name was
6、 familiar to all the teachers by means of his writing letters.After spending 27 years in prison, Mandela became South Africas first democratically elected president in 1994. He united a fearful country, bringing together blacks and whites in harmony, when South Africa was living through violent and
7、troubled times. After serving a five-year term as president of the country, he retired from public life, though not from the public eye. He is the greatest son of the nation and a great father of his people. More than l,115 awards and honors, even the Nobel Peace Prize had been on him. More than 85
8、streets, roads, avenues, bridges, highways had been named after Mandela.32. Why did the teacher give Mandela the name Nelson?A. Because his original name was hard for the teacher to pronounce.B. Because Mandela was very naughty at school.C. Because Mandela had no formal name at school.D. Because Man
9、dela respected Admiral Horatio Nelson very much.33. We can infer from the text that_.A. Mandela hated white people and the government for white peopleB. Mandela tried his best to set up a government ruled by black peopleC. Mandela set up one of the ruling parties of African National CongressD. Mande
10、la wanted blacks and whites to live equally and peacefully 34. Which of the following statements is true according to the text?A. Mandela became a lawyer in order to help the black.B. Mandela disappeared from the public eye after he retired.C. Mandela kept on studying laws even when he was in prison
11、.D. Mandela named many streets and other buildings in his nation.35. How old was Mandela when he retired?A. 81. B. 91. C. 95. D. 76. 解析:32. 选A。细节题,根据第二段第一句话中he was given the name “Nelson”, after Admiral Horatio Nelson of the Royal Navy, by a teacher who had difficulty in pronouncing his African name
12、.老师读不好他的名字,才根据他原来的名字给他现在的名字,细节题看仔细。33.选D。推断题,根据第六段第二句话:He united a fearful country, bringing together blacks and whites in harmony, 他统一了这个可怕的国家,让黑人和白人和谐相处。这就表明这些是他的目标。故选D。他希望黑人白人和谐平等的相处。34.选C。综合细节题。根据第三段可知他决定成为律师,当然是学习法律了。根据第五段第一句话可知他在20世纪50年代做监狱的时候 获得了法律学士学位。所以只能是C正确.【英语卷(解析)2014届山西省山大附中高三5月月考(2014
13、05)】C1第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中,选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Warren Harding was the 29th President of the United States, serving from 1921 until his death in 1923. 36 One was a successful international conference (会议).After World War One, Britain, Japan and the United States expanded their
14、 navies (海军). They built bigger and bigger ships. Many members of the United States Congress worried about the cost. 37 They asked President Harding to organize a conference to discuss these issues. 38 President Harding invited representatives from the major naval powers of the time Britain, Japan,
15、France and Italy. He also invited representatives from countries with interests in Asia and Europe China, Portugal, Belgium and the Netherlands. He did not invite the new Soviet leaders in Russia.Mr Hardings Secretary of State, Charles Evans Hughes, spoke. 39 He proposed that the worlds strongest na
16、tions should stop building warships for ten years. He also proposed that Britain, Japan, and the United States should destroy some ships to make their navies smaller immediately. 40 It involved the misuse of underground oil owned by the federal government. Warren Harding was an honest man. But he di
17、d not have a strong mind of his own. He was easily influenced. And he often accepted bad advice. He explained the problem with these words, “I listen to one side, and they seem right. Then I listen to the other side, and they seem just as right. I know that somewhere there is a man who knows the tru
18、th. But I do not know where to find him.”A. He is remembered mostly for two events.B. The conference was not a complete success.C. They also worried about increased political tension (紧张) in Asia.D. The conference was held in Washington in November, 1921.E. President Harding appointed several men of
19、 great ability to his cabinet (内阁).F. He offered the conference a detailed plan to reduce the size of the worlds major navies.G. The second thing for which President Harding is remembered is the Teapot Dome scandal (丑闻).【答案】36.A根据下方提到One was a successful international conference其中一个是成功的国际会议。故选A因为两个大
20、事件而被人们记住。37.C 根据上一句话提到Many members of the United States Congress worried about the cost国会中许多人担心费用。故选C他们也担心亚洲政治的紧张。38.D 根据下方提到President Harding invited representatives from the major naval powers of the time Britain, Japan, France and Italy.哈丁总统邀请来自英国,日本,法国,意大利海军强国的代表。可知选D项会议在1921年11月在华盛顿召开;39.F 根据下方
21、提到He proposed that the worlds strongest nations should stop building warships for ten years.他建议这些大国十年内停止建造军舰可知选F他提交大会一个计划是裁减海军。40.B 根据下方提到Warren Harding was an honest man. But he did not have a strong mind of his own.他是个诚实的人,没有坚定的信念,故选B项这次会议是不完成成功的。【解析英语卷2014届福建省漳州市八校高三第四次联考(201405)】C1 B Born in Ame
22、rica in 1898, William was an extraordinary boy, gifted with an amazing IQ between 250 and 300. The genius went to a grammar school when he was only 6 years old and graduated just within 7 months. At the age of 11, he became the youngest student of the Harvard University. He graduated with high score
23、s at the age of 16 and entered Harvard Law School at 18. Gifted with an amazing IQ between 220 and 230, Terence Tao makes it to this list of the people with the highest IQ in the world. Born in Adelaide, Australia in 1975, this genius first displayed his incredible intelligence at a mere age of 2, w
24、hen he managed to solve basic arithmetic questions on his own. At the age of 16, he graduated with both Masters and Bachelors degrees at the Flinders University. He has been considered as Mr. Fix it by Charles Fefferman, who is a professor of Mathematics at Princeton University, and many other mathe
25、maticians want to interest him in their problems. This 31-year-old Japanese-American astrophysicist lands him third in this list. At the age of 12, Christopher Hirata already worked on college-level courses, around the time most of us were just in the 7th grade. At the age of 13, this gifted kid bec
26、ame the youngest American to have ever won the gold medal in the International physics Olympiad.At the age of 16, he was already working with NASA on its project to conquer planet Mars. After he was awarded the Ph.D. at Princeton University, he went back to California Institute of Technology. The ne
27、xt person with very high IQ is Albert Einstein. With an IQ between 160 and 190, Albert Einstein is the genius behind the theory of relativity, which has had great impact on the world of science. He possessed such an amazing ability that after his death, researchers were eager to preserve and make re
28、search on his brain in search for clues to his exceptional brilliance, which to this day, has remained a mystery. 60. About William, which of the following is true? A. His IQ reached between 220 and 230. B. At the age of 16, he graduated from a grammar school. C. At the age of 6, he graduated with b
29、oth Masters and Bachelors degrees. D. At the age of 11, he became the youngest student at the Harvard University.61. How many people with remarkable IQ are mentioned in the passage? A. 3 B.4 C.5 D.662. Who once worked on the project to conquer planet Mars? A. WilliamB. Terence Tao C. Christopher Hir
30、ata D. Albert Einstein63. From the passage we can know that_. A .when William graduated from the Harvard University, he got the highest scores B. at the age of 2, Terence solved basic arithmetic questions on his own C. Christopher Hirata is a Japanese D. researchers have found out why Albert Einstei
31、n was so brilliant 60. 【知识点】细节题【答案解析】 D 第一段第三句At the age of 11, he became the youngest student of the Harvard University.可知 D正确,选D。61. 【知识点】细节题【答案解析】B 第一段的William,第二段的Terence Tao,第三段的Christopher Hirata,最后一段的Albert Einstein。选B。62. 【知识点】细节题【答案解析】C第四段第一句At the age of 16, he was already working with NAS
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371442.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
