《冲刺2015》2015届高三英语总复习(高考模拟专版)汇编:C单元 阅读理解(C8 科普知识类).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 冲刺2015
- 资源描述:
-
1、C8 科普知识类【英语卷2014届江苏省徐州市第一中学(徐州市)高三考前模拟(201405)】C8 CGrasshoppers are having to change their song one of the iconic sounds of summer to make themselves heard above the noise of road traffic, ecologists have discovered. The study, published in the British Ecological Societys journal Functional Ecology,
2、 is the first to show that human-made noise affects natural insect populations. Animals use sound to communicate for many reasons, including marking out territory, warning of predators and finding mates, and although previous research shows birds, whales and even frogs change their calls in noisy en
3、vironments, the impact of human-made noise on insects has been neglected until now. Ulrike Lampe and colleagues from the University of Bielefeld in Germany caught 188 male bow-winged grasshoppers, half from quiet locations and half from beside busy roads. The grasshoppers use their song to attract m
4、ates. The team then studied the differences in the two groups songs in the laboratory. To encourage them to sing they exposed the males to a female grasshopper, and then recorded their courtship songs. Analysis of almost 1,000 recordings revealed grasshoppers living beside noisy roads produced diffe
5、rent songs to those living in quieter locations. According to Lampe: Bow-winged grasshoppers produce songs that include low and high frequency components. We found that grasshoppers from noisy habitats increase the volume of the lower-frequency part of their song, which makes sense since road noise
6、can mask signals in this part of the frequency spectrum(频谱). The teams findings are important because traffic noise could be upsetting the grasshoppers mating system(交配系统). Increased noise levels could affect grasshopper courtship in several ways. It could prevent females from hearing male courtship
7、 songs properly, prevent females from recognising males of their own species, or impair females ability to estimate how attractive a male is from his song, Lampe explains. Having discovered that human-made noise affects insect communication, the researchers now want to learn more about how the mecha
8、nism works, and whether the grasshoppers adapt to noise during their development as larvae(幼虫), or whether males from noisy habitats produce different songs due to genetic differences. The bow-winged grasshopper is a common species in Central Europe. Adults occur mainly between July and September, p
9、referring dry grasslands. Around 1.5 cm long, they vary in colour from green and browns to red and purple. The males song consists of 2 second-long phrases that increase in amplitude (振幅) towards the end. The beginning of a phrase is characterised by slower ticking sounds that increase in speed and
10、amplitude, leading to a buzzing sound towards the end of the phrase. A courtship song usually includes 2 phrases.63. The author wrote the article to _. A. introduce how grasshoppers make noises to attract mates. B. raise the awareness of protecting bow-winged grasshoppers. C. inform us of a recent d
11、iscovery of ecological research. D. warn us that human-made noise has changed ecological system.64. Which of the following could be the main idea of the passage? A. Bow-winged grasshoppers use their songs to communicate. B. Grasshoppers change their songs to adapt to the noisy environment. C. Grassh
12、oppers songs include both low and high frequency components. D. Bow-winged grasshoppers are a common species in Central Europe.65. What does the underlined word “impair” in the fourth paragraph mean? A. repair B. develop C. weaken D. improve66. Which of the following statements is true according the
13、 passage? A. Road noise can cover the lower-frequency part of their song. B. Animals make sounds only for the purpose of finding mates. C. Grasshopper larvae learn to adapt to human-made noise. D. Bow-winged grasshoppers grow up into adults in spring.【答案】63.C 解析:写作意图 根据第The study, published in the B
14、ritish Ecological Societys journal Functional Ecology, is the first to show that human-made noise affects natural insect populations.可知目的是向我们介绍一个研究成果,故选C项。64.B 解析:细节理解题。根据第一段提到The study, published in the British Ecological Societys journal Functional Ecology, is the first to show that human-made noi
15、se affects natural insect populations.可知选B项。65.C 解析:细节理解题。根据第四段提到It could prevent females from hearing male courtship songs properly, prevent females from recognising males of their own species, or impair females ability to estimate how attractive a male is from his song如果阻止雄性听到雌性的歌曲,或减弱他们的能力来评估一下雌性
16、对雄性的吸引力,故选C项。66.A 解析:细节推断题。根据第三段提到We found that grasshoppers from noisy habitats increase the volume of the lower-frequency part of their song, which makes sense since road noise can mask signals in this part of the frequency spectrum(频谱).可知选A项。【解析 英语卷2014届湖南省长沙市高考模拟试卷(二模)试题(201404)】C8 AHumans arent
17、 the only ones getting a buzz from coffee. Caffeine can improve memory among honeybees and lead to better pollination(授粉). According to a recent study published in the journal Science.The study was conducted by a team of researchers at Newcastle University in the United Kingdom. They found that the
18、nectar(花蜜) of some flowers, such as those from grapefruit and lemon plants, as well as certain coffee flowers, contains low doses of caffeine. To get bees to feed on these flowers, the team trained the insects to associate food with the smell of the flowers. They also trained another group of bees t
19、o feed on nectar from flowers that were sweetened with a sugar, but did not contain caffeine. After 24 hours, the bees trained on caffeinated flowers returned to these plants three times as often as those trained on the sweetened flowers returned to the uncaffeinated plants.Professor Geraldine Wrigh
20、t led the researchers. “Remembering floral traits (花部特征) is difficult for bees to perform at a fast pace as they fly from flower to flower and we found that caffeine helps the bee remember where the flowers are,” Wright said in a statement.Improved memory led to the better pollination. Thats because
21、 once bees sip the caffeine nectar, they continue to look for more coffee plants to pollinate. This also suggests that caffeine plays a role in improving the bees ability to search for food.Researchers found that caffeines effect on the bee brain is similar to its effect on mammals. “The change is s
22、imilar to that produced by caffeine in neurons (神经元)”associated with learning and memory in the rat brain,” Wright said.Bee populations have declining since 2007. The dramatic drop in the insects numbers has serious effects for ecosystems and the farming industry. Bees are needed in the reproduction
23、 of crops and spreading wild flower species. Understanding what keeps bees buzzing could help to make sure that the insects are able to remember and pollinate their favorite flowers.56. Which of the following is mentioned in the passage? A. Caffeine has no effect on the rat brain.B. Bee population h
24、as been increasing.C. The nectar of lemon plants contains caffeine.D. Bees dislike nectar from sweetened flowers.解析:细节题。根据第二段第二句话:They found that the nectar(花蜜) of some flowers, such as those from grapefruit and lemon plants, as well as certain coffee flowers, contains low doses of caffeine.可以判断答案选C
25、。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后进行认真比对。正确选项就是对原文的同义改写或替换。57. After reading the passage, John, who works in the farming industry, will probably feel _. A. annoyedB. angryC. nervousD. excited解析:态度推断题,根据文章最后一段可知,蜜蜂对生态和农业生产有比较大的影响,所以当John读完这篇文章后当然是excited了,生活有希望了。选D。技巧点拨:作者的态度倾向往往隐含在文章中,而不会明确说明,因此态度倾向题
26、也是比较有难度的推理判断题型。这类题目一般分为两类:一是作者对某一具体事物的观点、看法;另一类是作者对某一人、物的评价。议论文或记叙文往往考查作者的态度倾向。如果是论文,应该抓住作者的论点和论据;如果是记叙文,应该特别注意作者总结性的文字(文章最后,所提事物描述的后面)。58. Which of the following relationship is correct according to the passage? A. improved memory caffeine nectar better pollinationB. caffeine nectar improved memory
27、 better pollinationC. improved memory better pollination caffeine nectar D. caffeine nectar better pollination improved memory解析:细节排序题,查看先后顺序,根据第三段(caffeine helps the bee remember where the flowers are,)、和第四段第一句话(Improved memory led to the better pollination.),可知答案选B。技巧点拨:细节题一定要根据选项和题干定位出文章中的具体根据,然后
28、进行认真比对。从而确定顺序。59. We can know from the passage that _. A. the rat is a mammalB. caffeine has nothing to do with memoryC. bees are good at remembering floral traits D. Geraldine Wright did the research on his own解析:细节推断题,根据文章第五段第一话中caffeines effect on the bee brain is similar to its effect on mammals
29、. 后面又列举了rat的例子,那么就非常自然的选A了,老鼠是哺乳动物。技巧点拨:细节推断题必须找到具体的根据,然后再此基础上进行推断,防止无端推断或推断 过头。60. What section of a newspaper may this passage be taken from? A. ScienceB. EducationC. CultureD. Sports解析:推断题,根据文章内容Caffeine can improve memory among honeybees and lead to better pollination(授粉).可以判断选A。技巧点拨:主要根据文章内容,题材
30、,进行推断。【英语卷2014届安徽省合肥市高三第二次教学质量检测】C8 C(2014合肥第二次质检)Eyeglasses correct many different types of sight problems, including nearsightedness, farsightedness or astigmatism (散光). Trying to understand those different numbers on an eyeglass prescription (验光单) requires understanding the measurements optometri
31、sts (验光师) use when fitting you for corrective lenses (镜片).Diopters (屈光度)The numbers on your prescription are given in diopters, whose short form is D. It is used to measure the focusing power, or amount of correction.O.S. and O.D.Optometrists use the Latin short form O.S. and O.D. to distinguish bet
32、ween your eyes. O.S. refers to your left eye, while O.D. refers to the right eye.Generally, your prescription will show a number for O.S. and O.D. (given in diopters). The farther this number is on a number line from zero, the more correction your eyeglasses should provide. A plus sign means the eye
33、 is farsighted, while a minus sign means the eye is nearsighted.Spherical ValueThis plus or minus number for each eye is called the spherical value, or the degree of nearsightedness or farsightedness you have. Its short form is S.CylinderIf you have an astigmatism, the optometrist will also measure
34、its degree. The higher the number (given in diopters) marked as the cylinder of astigmatism, (its short form is C), the more astigmatism there is in that eye.AxisAn astigmatism is also measured in terms of its axis, which is a number between 0 and 180. The axis of the astigmatism does not relate to
35、the amount of cylinder, just the location of the irregularity of the astigmatism on that particular eye.64. According to the first paragraph, various sight problems _.A. should be understood by the patientsB. can be avoided by wearing corrective lensesC. should be tested by different optometristsD.
36、can be corrected by wearing eyeglasses65. If you need a pair of corrective lenses, the optometrist will first value the numbers of _.A. DioptersB. Spherical ValueC. CylinderD. Axis66. From the prescription above we can learn that Li Hua _.A. is farsightedB. is nearsightedC. has no astigmatismD. is n
37、ormal in sight67. The text is probably taken from _.A. an education report B. a school bulletinC. a local newspaperD. an encyclopedia (百科全书)【文章解读】文章介绍了怎样看验光师处方上面的符号和数字是什么含义,让人们更好的了解自己的眼镜,从而配一副适合自己的眼镜。64. 【知识点】细节题【答案解析】D 第一段第一句Eyeglasses correct many different types of sight problems.许多不同类型的眼睛问题都可以通过
38、带眼镜矫正过来。.直接选D65. 【知识点】细节题【答案解析】A 第二段The numbers on your prescription are given in diopters, 可直接选A。66. 【知识点】判断推理题【答案解析】B 根据第四段最后一句A plus sign means the eye is farsighted, while a minus sign means the eye is nearsighted.加号是远视,减号是近视。李华的处方中 Os和Od的数据都是减号,可知李华是近视。选B67. 【知识点】文章出处题【答案解析】D 文章介绍了怎样看验光师处方上面的符号
39、和数字是什么含义,让人们更好的了解自己的眼镜,从而配一副适合自己的眼镜。可知百科全书。选D【英语卷2014届黑龙江省大庆铁人中学高三考前模拟冲刺(201405) 解析】C8 BIt is generally believed that we are getting cleaned when we step under a shower. We are, but were also giving a home to lots of tiny little creatures we didnt even know about. A showerhead carries thousands of b
40、acteria(细菌) called Mycobacterium. These can cause problems like coughs and tiredness, and a general feeling of being sick. When you turn on the water, the bacteria go from the showerhead onto and into your body. This is a finding of Norman R. Pace and his team at the University of Colorado, in the U
41、S. Paces team looked at 45 showerheads in nine American cities. They discovered that 30 percent of them had large amounts of flying Mycobacterium. But Pace said that they pose few threats to the healthOnly those with a weak immune system might need to worryHe told the New York Times that the bacteri
42、a are not as unpleasant as might be thoughtHe said that having a shower is no more dangerous than anything else we do in the morningBut for those who feel sick about the idea of all those microorganisms(微生物), he had some advice. Let the water run for 30 seconds before getting into the shower. Why? T
43、he number of bacteria is smaller than that when the water is just turned on. If that seems like a waste of water, he added that you could also change your showerhead every few months. However, Pace had good news, too. He has also been testing the air in US subways. Apart from iron particles(粒子), whi
44、ch are ground off the track by the wheels of trains, subway air is fresh. The reason is that a trains movement pumps fresh outdoor air into the tunnels. 25. From the finding of Norman R. Pace, after taking a shower, we might cough or feel tired because _.A. its easy to get a cold when taking a bath.
45、B. the showerhead carries many bacteria causing illnessC. we dont get cleaned while showeringD. we dont get a weak immune system26. We can learn from the third paragraph that _. A. having a shower in the morning is more dangerous than at other time B. the bacteria always threat peoples health when p
46、eople have a shower C. people with strong immune system neednt fear microorganisms D. it is better to do some exercise in the morning than have a shower27. The underlined word “pose” in the third paragraph probably means “_”. A. give birth toB. take charge ofC. watch out forD. get away with28. What
47、leads to fresh air in US subways? A. The trains movement.B. Iron particles. C. Train wheels.C. Air conditioners on the trains.【英语卷2014届重庆市高三考前模拟试题(201404)word版解析】 C8 E What is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or woman who studies and applies physics, biology, chemistry,
48、 geology, engineering, medicine or any other science? We all know that science plays an important role in the societies in which we live. A great many people believe, however, that the progress of civilization depends on two different aspects of science. The first of these is the application of the
49、machines, products and systems of applied knowledge that scientists and technologists develop, through which we improves the structure of society and helps man to gain increasing control over his environment. The second aspect is the application by all members of society of the special methods of th
50、ought and action that scientists use in their work. What are these special methods of thinking and acting? First of all, it seems that a successful scientist is full of curiosity he wants to find out how and why the universe works. He usually directs his attention towards problems which he notices h
51、ave no satisfactory explanation, and his curiosity makes him look for underlying relationships even if the data available seem to be unconnected. Moreover, he thinks he can improve the existing conditions and enjoys trying to solve the problems which this involves. He is a good observer, accurate, p
52、atient and objective and applies logical thought to the observations he makes. He uses the facts he observes to the fullest extent. For example, trained observers obtain a very large amount of information about a star mainly from the accurate analysis of the simple lines that appear in a spectrum(光谱
53、). He is always skeptical-he does not accept statements which are not based on the most complete evidence available-and therefore rejects authority as the only basis for truth. Scientists always check statements and make experiments carefully and objectively to test them. These seem to be some of th
54、e ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts.52. According to the first paragraph, many people hold the view that A. scientists from different fields have different scientific attitudes B. the attitude of scientists contributes to the development of society C. the applicati
55、on of scientific knowledge determines scientific attitude D. all members of a society should use scientific discoveries in their work53. What can we know about curiosity? A. It provides successful scientists satisfactory explanation. B. It gives rise to an interest in interpersonal relationship. C.
56、It leads to efforts to investigate potential connections; D. It encourages scientists to look for new ways of acting.54. A successful scientist would A. always question unchecked statements B. easily cooperate with other researchers C. always use imagination in his work D. reject the evidence from t
57、he authority55. The best tide would be A. The Application of Science B. The Nature of Applied Science C. How Scientists Think and Act D. How Can We Develop Science 【全品解析】E 【文章解读】本文是一篇科普环保类说明文,说明了科学在社会中起着重要的作用,然而许多人认为,我们的进取取决于科学的两个不同的方面,第一个方面是机器的应用,产品知识,科学家和技术人人员开发系统。二是思想和行为为科学家在研究中使用特殊方法的应用52. 【知识点】
58、细节题【答案解析】B由第一段第四A great many people believe, however, that the progress of civilization depends on two different aspects of science.可以知道答案,故选B。53. 【知识点】细节题【答案解析】C由第二段第二句He usually directs his attention towards problems which he notices have no satisfactory explanation, (排除A) and his curiosity makes
59、him look for underlying relationships (潜在的关系 排除B)even if the data available seem to be unconnected.可以推出答案,故选C。54. 【知识点】细节题【答案解析】A由第四段最后一句He is always skeptical-he does not accept statements which are not based on the most complete evidence available可以知道答案,故选A。B、C没有提及rejects authority(拒绝权威) as the on
60、ly basis for truth 由此可知D答案理解片面。选A55. 【知识点】主旨大意题(标题确定题)【答案解析】C第一段最后一句the special methods of thought and action that scientists use in their work.第二段第一句What are these special methods of thinking and acting?文章最后一句These seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks a
61、nd acts.故选C。 【考点点拨】这种题一般都可以在第一段与最后一段找到答案。很多时候是第一段第一句或最后一句。记叙文则多在最后一段。抓住段落或文章主题的捷径之一就是在段落或文章中寻找主题句。主题句是指能表达或概况段落主题或文章主要内容的句子, 通常是一个简洁、完整、具有概况性的句子,较多出现在说明文和议论文中,而其他句子则围绕着主题句展开进行说明解释或扩展。主题句在文中的位置:1) 开门见山:提出主题-细节支撑阐明主题2) 段末点睛:细节描述-归纳要点-概括主题3) 段中点旨:细节描述-归纳主题-进一步解释4) 无主题句:考生需根据文章中所叙述的事实或提供的线索来概括和总结文章的大意 【
62、英语卷2014届重庆市高三考前模拟试题(201404)word版解析】 C8 C Werewolves(狼人) arent the only creatures thrown off by the moons cycles. A full moon subtly disrupts peoples sleep, reports a Swiss team of scientists. Even people dozing(打盹儿l,) in a lab without windows experienced a small shortfall in sleep once a month. To t
63、est the moons effect, 33 adult volunteers of both sexes and various ages spent several nights in a sleep lab. As they dozed, researchers monitored their brain activity, eye movements and hormone(荷尔蒙) levels. On nights closer to a full moon, the subjects took an average of five minutes longer to fall
64、 asleep, and slept for 20 minutes less. In addition, brain activity decreased by 30 percent during the sleep stage that the brain normally uses to recover from its daylight work. And levels of melatonin, the hormone that helps control sleep cycles, dropped. On these nights, the sleepers complained o
65、f poor sleep quality even though they were unaware of the lunar cycle. On the bright side, not a single participant turned into a werewolf. These new data suggest the moons cycles can subtly affect sleep cycles. These internal cycles may be similar to the roughly 24-hour rhythms driven by the bodys
66、internal clock. One big difference: The bodys clock is set by sunlight. The Swiss team doesnt know how the moon affects sleep. The gravitational attraction of the moon causes ocean tides to rise and fall. But that force is too weak to affect sleep, Cajochen says. He suspects some internal body clock
67、 may be tied to the moon cycles. Lunar cycles have been noted in sea animals that keep track of the tides. There may be another explanation, says David Dinges. This sleep researcher at the University of Pennsylvania in Philadelphia says that the body clock is very sensitive to light at night. Volunt
68、eers sleep could have been altered by exposure to extra moonlight before arriving at the lab.44. The writer mentioned werewolves in the first paragraph? A. give an example of the existence of the moons cycle B. draw peoples attention to the finding of the research C. warn people of the danger of sle
69、eping alone in a lab D. find the similarity between werewolves and humans45. What happened to the volunteers during the experiment on a full moon? A. They slept for about five minutes longer than usual. B. Their brains were not so active as they normally were. C. Their brains never recovered from th
70、e daylight work. D. They complained that they were too tired to sleep.46. The last paragraph is mainly developed by A. analyzing causes B. making comparisons C. examining differences D. following the time order47. The passage is mainly about A. the moon and its effects on our sleeping habits B. the
71、causes of peoples sleeping problems C. the possible reasons why sleep suffers once a month D. the ways to improve our sleep quality on a full moon【全品解析】44. 【知识点】判断推理题 【答案解析】B第一段Werewolves(狼人) arent the only creatures thrown off by the moons cycles从狼人讲到人也受到月球周期的影响。第二段To test the moons effect可知选B。45.
72、【知识点】细节题 【答案解析】B第二段brain activity decreased by (减少了)30 percent during the sleep stage that the brain normally uses to recover from its daylight work. 可知B正确。the subjects took an average of five minutes longer to fall asleep被试者平均用了5分多钟入睡 A(测试者比平时多睡了5分钟)错误 the sleepers complained of poor sleep quality
73、抱怨睡眠质量不好D错46. 【知识点】篇章结构题 【答案解析】A how the moon affects sleep. some internal body clock may be tied to the moon cycles. There may be another explanation,可判断出主要是分析影响睡眠的原因。选A。47. 【知识点】主旨大意题【答案解析】C A full moon subtly disrupts peoples sleep, 满月巧妙地会打乱人们的睡眠 These new data suggest the moons cycles can subtly
74、 affect sleep cycles. 月亮的周期可以潜移默化地影响睡眠周期 可知选C 【英语卷(解析)2014届江西省师大附中高三三模考试(201405)】C8 CRunning like the wind, roaring (咆哮) like thunder, tigers have long been feared and respected as a king of the animal world. But last week a report said that there are no more than 30 wild tigers left in south China.
75、This was the conclusion of a team of scientists from Chinas State Forestry Administration and the World Nature Fund.The South China tiger, also known as the Chinese tiger, is native to southern China. In the 1950s, there were over 4000 tigers found in mountain forests in the country. But due to the
76、destruction of their natural habitat and uncontrolled hunting, it has been pushed on to the list of the worlds top ten most endangered species.Sixtysix of the big cats can be found in the cages of a dozen zoos around China. But they are nothing like their wild cousins. They have lost their natural s
77、kills such as hunting and killing. If they were set free they could not look after themselves. “Breeding has damaged the quality of the species”, said Pei Enle, deputy director of the Shanghai Zoo.To reintroduce the species into the wild, the country started a programme to send five to ten young tig
78、ers to South Africa. Four of them have already arrived. Progress has been made as two elder tigers have recovered some of their instincts(本能) and can hunt wild animals by themselves at the African base.“South Africans are very experienced in reintroducing big animals to the wild. The country has ver
79、y good natural conditions for the tigers to learn in”, said Lu Jun, office director of the National Wildlife Research and Development Center.“We tried in Fujian Province, but it was not successful as there was not a complete ecochain(生物链) and there was a lack of space.”The tigers should return to Ch
80、ina in 2007 when the reservations in Fujian are ready.66What is the main reason for the South China tiger becoming one of the worlds top ten most endangered species?A. Because it has lost its natural instincts.B. Because there is not a complete ecochain.C. Because there is no space for it.D .Because
81、 uncontrolled hunting has destroyed its natural living conditions.67How is the programme of sending several tigers to South Africa getting on?A. Its effect still remains to be seen.B. Two tigers can already compete with their wild cousins.C. Some of the tigers are already on the road to recovering t
82、heir natural skills.D. The tigers should be able to recover their instincts completely by 2007.68By saying “but they are nothing like their wild cousins”, the writer means that_.A. they are no longer feared by other wild animalsB. they dont know how to hunt or killC. a complete change has resulted i
83、n the species because of breedingD. to reintroduce them into the wild has become an urgent task69What is the purpose of sending young tigers to South Africa?A. To help the tigers recover their ability to live in the wild.B. To provide them with a better environment.C. To get the tigers to go on a to
84、ur.D. To find a complete ecochain for them.70Which one is NOT the reason for South Africa being chosen as the training place?A. Because the tigers can hunt wild animals by themselves at the African base.B. Because South Africans are skilled at dealing with the tigers.C. Because there is a complete e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371448.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
《专题强攻》2014届高三数学(人教理)二轮复习收尾复习课件:专题一 第四讲 不等式.ppt
