2021届高考英语二轮复习:专题强化练(十一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语二轮复习:专题强化练十一 WORD版含解析 2021 高考 英语 二轮 复习 专题 强化 十一 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题强化练(十一)完形填空之记叙文()A(2020青岛高三统一质量检测)The victims were carried in one by one,their paws and fur burned,suffering from dehydration(脱水) and fear.Their caretakers_1_their wounds,and_2_them in baskets with the only thing that was_3_the leaves of eucalyptus(桉树) tree.As miserable fires have_4_more than 2 mi
2、llion acres in Australia,only dozens of koalas have been_5_from the smoky trees and_6_ground.Koalas,unlike kangaroos,birds or snakes,do not_7_from fires but instead climb trees to the top,where they can curl themselves into a ball for_8_and wait for the danger to_9_But during big fires,such as those
3、 that have burned in recent weeks,the animals are far less likely to_10_Even if the fire itself does not reach the tree_11_,the animals may over heat and fall to the ground,where they can be burned to death.The tough situation of the koala has raised_12_among scientists and conservationists(环保主义者)Wh
4、ile koalas have developed to exist alongside the wildfires,they are facing new_13_,not just from climate change but also from human development,which has dislocated Koalas populations,_14_their ability to survive fires.We have these_15_animals not found anywhere else on this planet,and we are killin
5、g them.This is a big wakeup call.1A.touchedBtreatedCignored Ddiscovered2A.threw BlockedClaid Dforced3A.familiar BplentifulCbeautiful Dexpensive4A.reached BleftCburned Dtrapped5A.killed BrecognizedChurt Drescued6A.flat BblackCbroad Dsafe7A.escape BdieCsuffer Drise8A.balance BprotectionCchallenge Dcom
6、fort9A.attack Bcome Cpass Davoid10A.jump BclimbCfall Dsurvive11A.top BleavesCtrunk Droot12A.passion BconcernCfear Dinterest13A.chances BchoicesCneighbors Dthreats14A.weakening Bdeveloping Cenriching Densuring15A.lonely Bstupid Clazy Dunique【语篇解读】这是一篇记叙文。讲述澳大利亚的一场大火造成许多动物受伤,其中考拉伤亡严重,这次火灾警示世人保护动物。1解析:
7、由上文可知它们被火烧伤了,根据关键词caretakers,可知是对伤口进行治疗。A.touched“触摸”;B.treated“治疗”;C.ignored“忽视”;D.discovered“发现”。故选B。答案:B2解析:它们受伤了,医护人员治疗后会小心地放入篮子里。A.threw“扔;抛”;B.locked“锁上”;C.laid“(尤指轻轻地或小心地)放置,安放”,D.forced“强迫”。故选C。答案:C3解析:由下文可知这些受伤的动物是考拉,故它们对桉树的叶子是熟悉的。A.familiar“熟悉的”;B.plentiful“充足的;丰富的”;C.beautiful“美丽的”;D.expe
8、nsive“昂贵的”。故选A。答案:A4解析:句意:由于悲惨的火灾在澳大利亚燃烧(范围)已经超过了两百万英亩,只有几十只考拉从烟雾弥漫的树木中和黑色的土地上营救了出来。A.reached“到达”;B.left“离开”;C.burned燃烧;D.trapped“困住”。故选C。答案:C5解析:由上文护理人员治疗考拉,可知是考拉从大火中被营救。A.killed“杀死”;B.recognized“辨别出”;C.hurt“伤害”;D.rescued“营救”。故选D。答案:D6解析:由上文可知,火灾十分严重,树木烟雾弥漫,大地被烧焦,因此是黑色的。A.flat“平坦的”;B.black“黑色的”;C.b
9、road“宽阔的”;D.safe“安全的”。故选B。答案:B7解析:句意:考拉,与袋鼠、鸟类或者蛇不同,它们不会从火中逃脱,而是爬到树顶,在那儿,它们蜷缩成一团以保护自己,然后等待危险过去。A.escape“逃脱”;B.die“死亡”;C.suffer“受苦”;D.rise“上升”。故选A。答案:A8解析:参见上题解析。A.balance“平衡”;B.protection“保护”;C.challenge“挑战”;D.comfort“舒服”。故选B。答案:B9解析:参见上题解析。A.attack“攻击”;B.come“来”;C.pass“结束”;D.avoid“避免”。故选C。答案:C10解析:
10、由下文可知,即使火没有烧到树顶,动物们也会因为过热掉落到地上,被烧死。所以很难存活。A.jump“跳”;B.climb“爬”;C.fall“落下”;D.survive“存活”。故选D。答案:D11解析:参见上题解析。A.top“顶”;B.leaves“叶子”;C.trunk“树干”;D.root“根”。故选A。答案:A12解析:句意:考拉的艰难处境引起了科学家和环保主义者的担忧。A.passion“热情”;B.concern“担心”;C.fear“害怕”;D.interest“兴趣”。故选B。答案:B13解析:句意:尽管考拉从这场野火中存活下来,它们还面临新的威胁,不只是来自气候变化,也来自人
11、类的发展,这扰乱了考拉的种群,削弱了它们从大火中存活的能力。A.chances“机会”;B.choices“选择”;C.neighbors“邻居”;D.threats“威胁”。故选D。答案:D14解析:参见上题解析。A.weakening“减弱”;B.developing“发展”;C.enriching“使丰富”;D.ensuring“确保”。故选A。答案:A15解析:由下文“not found anywhere else on this planet”,可知是独一无二的。A.lonely“可爱的”;B.stupid“愚蠢的”;C.lazy“懒惰的”;D.unique“独一无二的”。故选D。答
12、案:DB(2020泰安高三模拟)There I stood with tears in my eyes.I looked at a face which was so_16_that I might mistake it for my own.I stared_17_her in disbelief.It felt like a dream.I hugged her;she was real. Adopted at a very young age,I_18_surrounded by people I loved as family._19_,the faces werent like mi
13、ne.They were people that loved me.As I got older,the curiosity to learn more about myself took hold and didnt_20_.Who was I? Where did I come from?At the age of 21,I was given the chance to_21_it out thanks to my adoptive parents the process of_22_They accompanied me to the adoption agency.Then the
14、staff_23_the process of finding my birth mother.But the process was_24_and I didnt expect there would be many complex procedures.And the agency also had caution to move the procedures to ensure both parties privacy especially_25_my birth mother didnt choose to meet me. Months later the agency told m
15、e that my birth mother was found and that she_26_to meet me.We were excited.My parents said my birth mother made great sacrifice as she gave me away,_27_allowed them to support the family.Otherwise,it wouldnt have been possible on their own.I was_28_what my birth mother might be doing and what she m
16、ight look like.I created a(n)_29_in my head. After a long process,the moment finally camewe reunited. She said she had made a(n)_30_decision,when watching me leave with only the hope that another family could provide what she couldnt.She said she hesitated for long but knew she was right.I knew she
17、loved me very much.16A.familiar BuglyCold Dunclear17A.into BtoCat Don18A.stood up Bcame upCwarmed up Dgrew up19A.However BMeanwhile CTherefore DInstead20A.help BstopCincrease Darrive21A.figure Bpick Cturn Dsort22A.request Bappreciation Csupport Dforgiveness23A.delayed Bupdated Crefused Dexplained24A
18、.important Bdiscouraging Cdifferent Dabstract25A.now that Bin case Ceven though Donly if26A.continued Bmanaged Cagreed Dhappened27A.what Bthat Cwho Dwhich28A.wondering BconsultingCguaranteeing Danticipating29A.schedule BpictureCdream Derror30A.necessary Bquick Cimpossible Ddifficult【语篇解读】这是一篇记叙文。主要讲
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
