2021届高考英语北师大版大一轮复习课时作业47 UNIT 24 SOCIETY WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语北师大版大一轮复习课时作业47 UNIT 24SOCIETY WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 课时 作业 47 24 SOCIETY WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业47.阅读理解AAlmost none of us have the time to read everything wed like to read. Yet we lose countless hours to daily activities that bring us little joy like taking buses and waiting in line. What if we could turn these little blocks of unoccupied time into precious and rewarding moments for learni
2、ng and reflection?Founded in 2015, iReader, a microlearning app on mobile phones, brings the biggest ideas from bestselling books through 15minute audio (音频) and text. So far, more than 3,000 books have been included, ranging from psychology and parenting to management and economics, with new titles
3、 added every day.iReader is pioneering a new method of reading, with over 9 million users enjoying the benefits already. According to the Pew Research Center (PRC), the British read just 4 paper books a year and over 25% havent read a single paper book this year, but reading isnt dying. There are no
4、w more ways for the British to read than ever before, due to the widespread use of ebooks and audio books.The books in iReader are rewritten to ensure it is easy to remember the main content. The way the content is edited has been specifically designed to ensure it is useful in practice. Besides, th
5、e content is rewritten with relevant examples in real life, which means users are more likely to remember and apply what is helpful to them.Cofounder of this app, declares, “iReader gives you the biggest ideas in the shortest possible time. It transforms great ideas into little packs you can listen
6、to or read in just 15 minutes.”本文是一篇说明文,介绍了2015年横空出世的iReader。它是一款手机上的微学习应用程序,正在开创一种新的阅读方法。1What does the author suggest people do in the unoccupied time?ARead and think.BWrite and share.CAvoid taking buses.DBring joy to daily routines.答案:A解析:细节理解题。根据第一段的最后一句“What if we could turn these little blocks
7、 of unoccupied time into precious and rewarding moments for learning and reflection?”可知,作者建议利用空余的时间学习和思考。2What can we infer from the PRC findings?AThe British benefit a lot from reading.BReading methods are more important than before.CDigital technology is taking the place of paper books.DNew forms
8、of books are changing the way the British read.答案:D解析:推理判断题。根据第三段第二句和第三句内容可知,PRC的研究结果表明,新型的书籍如电子书籍和音频书籍正在改变英国人的阅读方式。3How does iReader make the content easy to remember?ABy bringing fun to it.BBy making it useful.CBy using artistic designs.DBy taking users as examples.答案:B解析:细节理解题。根据第四段第二句中的“specific
9、ally designed to ensure it is useful in practice”可知,iReader通过将阅读内容实用化的方式来使其容易记忆。4What is the best title for the text?AiReader Prevents Reading from DyingBiReader Unites Worldwide BookloversCiReader:The Best New App CreationDiReader:Big Ideas in Small Packages答案:D解析:标题判断题。文章的最后一段通过该应用程序的联合创始人的总结,概括出本
10、文的主旨,本文主要介绍了iReader正在开创的一种新的阅读方法,即把众多的想法转换成可以在15分钟内听或读的内容,能让用户在尽可能短的时间内了解到最重要的想法。BWhen Jennifer Powell heard her husband, Seth Marko, 43, needed immediate openheart surgery (外科手术), she immediately took action. First, she found a person to care for their 3yearold daughter, Josephine, so she could be
11、at the hospital for her husbands 10hour surgery.Then Powells mind went to their “second kid”the Book Catapultthe small independent bookstore the couple owns and runs. Their only employee had the flu and would be out for at least a week.Powell closed the store to be with her husband in the hospital.
12、She didnt know for how long.Her close friend EhrigBurress was watching Josephine. But EhrigBurress, who runs another bookstore in town, wanted to help more. “We were all sort of overwhelmed (不知所措的) and in shock,” EhrigBurress said.He thought he could help with the Book Catapult. He worked there a fe
13、w times when his friends first opened the store in late 2017. He still had the keys, and he knew how to work the register. He could try to keep it afloat.“I think, Ill pretend this is my store for the week,” EhrigBurress said.Julie Slavinsky, who works at the independent bookstore Warwicks, is also
14、one of the volunteers who helped out. She and Marko used to work together at Warwicks.“People dont like to ask for help. You have to say, Hey, I have a few hours. Do you need me?” Slavinsky said.Slavinsky said although the Book Catapult is, strictly speaking, a competitor to her employer, she doesnt
15、 see things that way.“The book world is a little bit different,” she said. “I see this as helping somebody in the community. Its the community coming together.”Powell said she couldnt offer enough thanks to all those who had helped her and her husband.本文是记叙文。Jennifer Powell的丈夫Seth Marko需要立即进行心脏直视手术,
16、他们得到了别人的帮助。5Why did Jennifer Powell want to close her bookstore?ATo take care of her daughter.BTo attend to her husband.CTo raise money for her husband.DTo look for new employees.答案:B解析:细节理解题。由第三段第一句“Powell closed the store to be with her husband in the hospital”可知,Powell关闭书店是为了去医院照顾生病的丈夫。故选B。6What
17、happened to the Book Catapult when Seth Marko was in the hospital?AIt was closed.BIt was open as usual.CIt was sold to EhrigBurress.DIt was controlled by his competitor.答案:B解析:推理判断题。本题要求考生结合相关信息进行推理判断。由第四段和第五段中EhrigBurress来帮忙打理书店可知,这个书店一直在营业,故选B。7What does the underlined word “afloat” in Paragraph 5
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371838.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
六年级上册语文课件-《江山如此多娇》|湘教版(共24张PPT).ppt
