2021届高考英语外研版一轮总复习课时作业5 MODULE 5 A LESSON IN A LAB WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语外研版一轮总复习课时作业5 MODULE 5A LESSON IN LAB WORD版含解析 2021 高考 英语 外研版 一轮 复习 课时 作业 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业5A Lesson in a Lab.阅读理解ADuring the period from 1660 through 1800, Great Britain became the worlds leader. Language itself became submitted to rules during this period. This need to fix the English language is best illustrated (描述) in the making of The Dictionary of the English Language by Samuel
2、 Johnson. Guides to the English language had been in existence before Johnson began his project in 1746. These, however, were often little more than lists of hard words. When definitions of common words were supplied, they were often unhelpful. For example, a “horse” was defined in an early dictiona
3、ry as “a beast well known”Johnson changed all that, but the task was not an easy one. Renting a house at 17 Gough Square, Johnson began working in the worst of conditions. Supported only by his publisher, Johnson worked on the Dictionary with five assistants. Compared to the French Academys dictiona
4、ry, which took forty workers fiftyfive years to complete (16391694), Johnsons dictionary was completed by very few people very quickly.Balanced on a chair with only three legs, Johnson sat against a wall in a room filled with books. Johnson would read widely from these books, mark passages illustrat
5、ing the use of a particular word, and give the books to his assistants so that they could copy the passages on slips of paper. These slips were then stuck to eighty large notebooks under the key words that Johnson had selected. Fixing the word by this method, Johnson could record a words usage and i
6、ts definition.How many passages were used? According to Johnsons modern biographer Walter Jackson Bate, the original total number could have been over 240,000. How many words were defined by the lexicographer? Over 40,000 words appeared in two large books in April of 1755. Did Johnson fully understa
7、nd the huge task he was undertaking when he began? As he told his contemporary biographer James Boswell, “I knew very well what I was undertakingand very well how to do itand have done it very well.”本文是一篇记叙文。文章介绍了Samuel Johnson和他的助手为修正早期的英语词典花费了大量的精力,但也高效且高质量地完成了新词典的编纂工作。1What is the problem of earl
8、y English dictionaries?AThey only offer simple pictures.BThey list just a few foreign words.CThey simply give some translations.DThey add no more than some big words.答案:D解析:细节理解题。根据第一段中的These, however, were often little more than lists of hard words.可知,词典中往往都是一些生僻的单词。故D项正确。2What does the underlined
9、word “lexicographer” in Paragraph 4 refer to?AA publisher. BA biographer.CA maker of dictionaries. DAn assistant.答案:C解析:词义猜测题。根据最后一段第二句According to Johnsons modern biographer Walter Jackson Bate, the original total number could have been over 240,000.及画线词所在句可知,根据Johnson的传记的作者Walter Jackson Bate所言,词典
10、的最初页码超过了240 000张。到底有多少单词由这个词典编纂者定义呢?由此可推知,lexicographer意为“词典编纂者”。故C项正确。3What can we infer about Samuel Johnson from the text?AHe standardized English.BHe cared about authority a lot.CHe gained much financial support.DHe complained of working conditions.答案:A解析:推理判断题。根据第一段中的This need to fix the Englis
11、h language is best illustrated (描述) in the making of The Dictionary of the English Language by Samuel Johnson.可知,Samuel Johnson的词典最能说明修正英语语言的必要性。根据最后一段最后两句知,他深知自己从事的这项任务的重要性,而且也知道如何去做,并且做得很出色。由此可推知,Samuel Johnson使英语更加标准化。故A项正确。4What is the purpose of this passage?ATo discuss the problems of dictiona
12、ries.BTo encourage people to work on a project.CTo persuade people to buy the new dictionary.DTo introduce how Johnson completed his dictionary.答案:D解析:目的意图题。通读全文可知,本文主要介绍了Samuel Johnson和助手如何编纂了词典。故D项正确。BAlthough the idea of “zero emission and sustainable (可持续的) development” was promoted worldwide, m
13、ost cities are at a loss what to do or even some have objected to it. But in Liuzhou, a city in southern China, attitudes could not be more different.The Liuzhou Municipality Urban Planning Bureau has signed up Italian architect Stefano Boeri, the father of the forest city movement, to build a selfc
14、ontained community for up to 30,000 people. He is the goto man for such projects thanks to the success of his “vertical forests”, two residential (住宅的) towers. Completed in 2014, they remove up to 17.5 tons of soot (煤烟) from the air each year, and a year later one of them was named Best Tall Buildin
15、g Worldwide.The Liuzhou project is a much more ambitious undertaking, however. Its homes, hospitals, hotels, schools and offices will be built on a 340acre site in what Boeri calls the first attempt to create an “urban environment that is really trying to find a balance with nature”. Its 100 species
16、 of plant life are expected to absorb almost 10,000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year, while at the same time producing 900 tons of lifegiving oxygen.Although the architects havent published the cost of the forest city, the Milan towers cost only five percent more than tradit
17、ional skyscrapers.The construction of his forest city at Liuzhou is set to begin in 2020, and there is still a great deal of planning and research required before a projected completion date can be set. However, Boeri remains optimistic about the project and has confidence in the soundness of his vi
18、sion:“I really think that bringing forests into the city is a way to deal with global warming.”本文是一篇说明文。为了改善环境,响应“可持续发展”的号召,柳州市聘用了著名建造设计师Stefano Boeri,计划在2020开始设计低碳环保的城市小区。5Whats Liuzhous attitude towards the sustainable development?AApproving. BCautious.CUnfavorable. DDoubtful.答案:A解析:推理判断题。根据第一段可知,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-371900.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
