广西南宁市第二中学2018届高三上学期9月份月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西南宁市第二中学2018届高三上学期9月份月考英语试题 WORD版含解析 广西 南宁市 第二 中学 2018 届高三 上学 月份 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、广西南宁市第二中学2018届高三9月份月考英语试题第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man afraid of?A. Getting fat. B. Being late. C. Dressing informally.2. At what time will dad come back probably?A. 7:30. B.
2、 7:50. C. 8:30.3. What sports course will the woman take this semester?A. Swimming. B. Football. C. None.4. What made the mans father quit smoking?A. The doctors advice. B. The womans complaint. C. His health problem.5. What are the speakers mainly talking about?A. The development of computers. B. T
3、he modem football fields. C. The flying time.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对活或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What do we know about Linda?A. She is the bosss daughter.B. She is the mans supervisor.C. She
4、 lacks the ability of management.7. What does the woman want to do?A. Find another job. B. Argue with her boss. C. Work even harder.听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the probable relationship between the speakers?A. Coach and player. B. Husband and wife. C. Professor and student.9. Why did the man turn down M
5、r. Smith?A. He doubts his ability. B. He is busy. C. He is blind.听第8段材料,回答第10至12题。10. Whats wrong with the mans car?A. It was dirty. B. It was scratched. C. It was stolen.11. Why did NOT the cameras record the whole event? A. They were damaged. B. They were out of power. C. They were shut down. 2. W
6、hat did the man do?A. Called the police.B. Contacted the insurance company.C. Fought with the security guards.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the mans job?A. A gym trainer. B. A financial trader. C. A restaurant owner.14. Why does the man prefer to cook rather than have a takeaway?A. He wants to feel c
7、reative.B. He loves to cook for others.C. He likes home-made food.15. What does the man consider the high stress?A. A totally bad thing.B. A good thing no matter what.C. A good thing if used properly.16. What part does the man enjoy about his stressful job?A. The social connection. B. The high payme
8、nt. C. The uncertainty.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is Donald Trump?A. A presidential candidate.B. A cartoon character.C. A legendary figure in Halloween.18. Which group have been covered in the survey?A. Young people. B. Mid-aged people. C. Old people.19. What can we learn from the talk?A. The Joker c
9、ostumes are more attractive to woman.B. Pikachu costumes are loved by both genders equally.C. Donald Trump is not attractive to most women.20 What is the main idea of the talk?A. The most attractive figures in peoples eyes.B. The preference for Halloween costumes between men and women.C. How to get
10、a wonderful date in Halloween.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Grand PalaceIf there is one must-see sight without which no visit to Bangkok would be complete, it s the spectacular Grand Palace, undoubtedly the citys most famous landmark. Bu
11、ilt in 1782 and for 150 years the home of the Thai King, the Royal court and the administrative seat of government, the Grand Palace of Bangkok continues to have visitors in awe of its beautiful architecture and complicated details, which is a proud salute (致敬) to the creativity and craftsmanship of
12、 Thai people. Within its walls were also the Thai war ministry, the state departments, and even the mint (铸币厂). Today, the complex remains the spiritual heart of the Thai Kingdom.Important Notes about the Grand PalaceA strict dress code applies. The Grand Palace with the Temple of the Emerald Buddha
13、 is Thailands most sacred site. Visitors must be properly dressed before being allowed entry to the temple. Men must wear long pants and shirts with sleeves (no lank lops). If youre wearing sandals or flip-flops you must wear socks, in other words, no bare feet. Women must be similarly modestly dres
14、sed. No see-through clothes, bare shoulders, etc. If you show up at the front gate improperly dressed, there is a booth near the entrance that can provide clothes to cover you up properly (a deposit is required).Opening Hours: Daily 8:30-15:30Location: Na Phra Lan Road, Old City (Rattanakosin)Price
15、Range: Tickets sold from 8:30-15:30 and cost 500 baht! One ticket includes entry to Vimanmek Palace and Abhisek Dusit Throne Hall.1. What makes the Grand Palace an important landmark?A. Its convenient location.B. Its cheap price of the tickets.C. Its excellent guides and service.D. Its splendid hist
16、ory and architecture.2. Who can be allowed to enter the Grand Palace?A. Edward wearing shorts and sandals.B. Cathy wearing a T-shirt and a short skirt.C. Tom wearing a sweater, jeans and sports shoes.D. Anne wearing a long dress with bare shoulders.3. What can we learn from the text?A. Visitors can
17、enter the Grand Palace every day.B. The Grand Palace has nothing to do with the Thai King.C. Clothes for improperly dressed people are sold at the gate.D. You cant visit Abhisek Dusit Throne Hall with your ticket.【答案】1. D 2. C 3. A【解析】本文主要介绍了坐落于泰国首都曼谷的大皇宫是游客们应该观看的一个景点。作者对大皇宫所在的地点、游览注意事项、开放时间以及票价进行了详
18、细的说明。1. 细节理解题。根据第一段中Built in 1782 and for 150 years the home of the Thai King,the Royal court and the administrative seat of government,the Grand Palace of Bangkok continues to have visitors in awe of its beautiful architecture and complicated details, which is a proud salute(致敬)to the creativity an
19、d creativity and craftsmanship of Thai people. 可知,大皇宫成为重要的地标建筑是因为它辉煌的历史和精巧的建筑,故选D。2. 推理判断题。根据第二段中Visitors must be properly dressed before being allowed entry to the temple. Men must wear long pants and shirts with sleeves (no tank lops). If youre wearing sandals or flip-flops you must wear socks, in
20、 other words, no bare feet. Women must be similarly modestly dressed. No see-through clothes, bare shoulders, etc.可知,穿戴适当的人才被允许进入神殿。规定必须穿长裤,所以A、B排除,规定必须穿戴袖子的衬衫,所以排除D,选C。3. 推理判断题。根据Opening Hours: Daily 8:30-15:30可推断出,游客们每天都可以进入大皇宫参观,故选A。BSome people like modem art, while others say that is rubbish. B
21、ut a cleaner who works in the Tate Gallery in London isnt able to tell the difference. The woman, whose name isnt known, mistook a work of art by the German painter Gustav Metzger for a bag of rubbish, and threw it out with other bags. The plastic bag, which contained pieces of paper and cardboard,
22、was later recovered outside the gallery, but the artist thought that it was too damaged to be put on show again. 78-year-old Mr Metzger explained that the exhibit, which he said was a copy of a similar work he had created in 1960, was meant to show that all art is temporary and “finite” (有限的).Embarr
23、assed officials at the museum said that they had to call a meeting with cleaners to explain which things should not be touched. They would not say whether Mr Metzger would be paid any compensation for the incident. However, to make absolutely sure the same thing would not happen again, they decided
24、to cover Mr Metzgers work every evening with a colored cloth. In this way the cleaners arriving after the gallery had closed to the general public would realize they should not touch it.This is not the first time that museum cleaners have had trouble distinguishing exhibits from rubbish. In 2001, in
25、 another London gallery, a cleaner threw away a work by the well-known British artist Damien Hirst. It was an arrangement of empty beer bottles, coffee cups, and overflowing ashtrays, which were meant to indicate the chaos in the life of an artist.However, cleaners dont always throw things awaysomet
26、imes they clean them! This was the case with a dirty bath, which was on show in a gallery in Germany. Without asking what the bath was doing in the gallery, the cleaners simply scrubbed it clean.4. Whats the best title of the passage?A. Cleaners mistake modem art for rubbishB. Modem art shouldnt be
27、cleanedC. What makes a great work of artD. Cleaners dont always throw things away5. The officials of the museum covered Mr Metzgers work so that .A. the visitors couldnt get close in the eveningB. they could get recovered soonC. the cleaners wouldnt make the same mistakeD. they would return to norma
28、l6. Which of the following is NOT true?A. People have different opinions on modem artB. Mr Metzger would be paid much compensationC. A work of Damien Hirst was thrown away by a cleaner in 2001D. Some modem work is about artists chaos of their life7. The last paragraph is written to show that .A. cle
29、aners often make exhibits as clean as possibleB. cleaners cant always differ exhibits from rubbishC. exhibits are usually difficult to cleanD. exhibits are not always so beautiful【答案】4. A 5. C 6. B 7. B【解析】本文讲述清洁工不能误将现代的艺术当垃圾。4. A主旨大意题。文章讲述了清洁工误把现代艺术品当做了垃圾扔掉。故选C。5. C细节理解题。根据第二段中However, to make abso
30、lutely sure the same thing would not happen again, they decided to cover Mr Metzgers work every evening with a colored cloth.可知是为了让清洁工不再犯同样的错误。故选C。6. B细节理解题。根据“They would not say whether Mr. Metzger would be paid any compensation (赔偿) for the incident.”他们没有提及Mr. Metzger是否获得任何赔偿的事情,选项A正确;根据“It was an
31、 arrangement of empty beer bottles, coffee cups, and overflowing ashtrays (烟灰缸), which were meant to indicate the chaos in the life of an artist.”空的啤酒瓶,咖啡杯,烟灰缸都是为了表达一个艺术家的生活,选项C正确;根据“This is not the first time”这不是第一次,可知清洁工人将现代艺术品当做垃圾扔掉不止一次,选项D正确。选项B没有提及。故选B。7. B推理判断题。根据最后一段提到However, cleaners dont a
32、lways throw things awaysometimes they clean them! This was the case with a dirty bath, which was on show in a gallery in Germany. Without asking what the bath was doing in the gallery, the cleaners simply scrubbed it clean.然而清洁工不会把他们仍掉,有时会打扫他们,这是一个很脏的花瓶,需要在画廊冲洗,而清洁工仅仅就是用力擦,故可知选B项。CDo you want to mak
33、e a difference in your community? The Verizon App Challenge can get you started. The first step is to think of a problem in your community. The next step is to create an app that can solve the problem.Group of five to seven students in middle school or high school, led by a teacher, can enter the co
34、ntest. First, teams will compete on a local level. Teams that make it to the next round receive $ 5,000 for their schools. Finalists present their app ideas to judges in a live web conference. Next, the judges pick national winners. The top eight teams receive an additional $ 15,000 for their school
35、s, and each team member receives a Samsung tablet. Plus, the winning teams get the chance to bring their app to life.A group of six girls from Los Frenos, Texas won the second annual Verizon App Challenge. They came up with the Hello Navi app concept, short for “hello navigation”. The app was design
36、ed to help visually impaired (受损的) students navigate (导航) their school. Do you have an app idea that could help solve a local issue? The deadline to register (登记) is November 24. Find more information and register your team at verizonfoundation.org/appchallenge.Here are some tips from the Verizon Fo
37、undation to get you started:Get your team together for a brainstorming meeting. Write out all the ideas that conic to mind. Dont ignore challenges. Accept the idea that you can solve a problem that exists in your community. Ask family, friends and people in your community to share their thoughts abo
38、ut problems that they want to see solved.8. If you want to take part in the Verizon App Challenge, you must .A. design a problem-solving appB. bring the app you created to lifeC. work together with seven classmatesD. present convincing views on a local issue9. How much will the winning team earn in
39、all for their schools?A. $ 5,000 B. $ 15,000C. $ 20,000 D. $ 120,00010. What can we learn about the “hello navigation”?A. It was first made public in Texas.B. It won the second prize in the last Verizon App Challenge.C. It mainly benefited those with poor sense of direction.D. It aimed to help those
40、 with poor eyesight.11. What is the authors purpose of writing this passage?A. To promote a problem-solving app.B. To call on more students to enter the contest.C. To share some efficient ways of solving problems.D. To introduce how to contribute to your community.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】本文作者的目
41、的是为了号召更多的学生进入竞赛。如果你想参加the Verizon App Challenge,你必须设计一个解决问题的程序。获胜的队为学校赢得$ 20,000。8. A细节理解题。根据第一段中The Verizon App Challenge can get you started. The first step is to think of a problem in your community. The next step is to create an app that can solve the problem.可知如果你想参加the Verizon App Challenge,你必
42、须设计一个解决问题的程序。故选A。9. C推理判断题。根据第二段中Teams that make it to the next round receive $ 5,000 for their schools.和 The top eight teams receive an additional $ 15,000 for their schools,可知获胜的队为学校赢得$ 5,000+$ 15,000= $ 20,000,故选C。10. D推理判断题。根据第三段中They came up with the Hello Navi app concept, short for “hello nav
43、igation”. The app was designed to help visually impaired (受损的) students navigate (导航) their school.可知是为了帮助那些视力不好的人。故选D。11. B目的意图题。根据第二段第一句Group of five to seven students in middle school or high school, led by a teacher, can enter the contest.作者的目的是为了号召更多的学生进入竞赛。故选B。【名师点睛】DBelgium is divided into th
44、ree communities. Each one has its own language and traditions. But the people of Belgium are untied in their love for Belgian potato fries. The fries are prepared and sold the same way in all area of the country.The Reuters news service reports that potatoes reached Belgium in the 16th century. But
45、it was not until the 19th century that restaurants and others began selling fried potatoes throughout the country as a separate meal.Recently, a Belgian group launched a campaign aimed at getting the United Nations (UN) to recognize the popular treat. The group wants the UNs Educational, Scientific
46、and Cultural Organization to place the food on its cultural heritage (遗产) list.The UNESCO list recognizes more than 300 objects, beliefs and practices. They include Turkish coffee and the traditional Chinese theater known as Peking opera. The list also includes a dance, the Argentinian tango, and th
47、e singing of the Aka pygmies of the Central African Republic. UNESCO says the list is “made up of intangible heritage elements (非物质文化遗产元素) that help show the diversity of heritage and raise awareness about its importance”.Belgian potato fries are traditionally sold in a paper wrapper,or cone, in a “
48、fritkot” There are about 5,000 frikots in Belgium. That means they are 10 times more common as a percentage of the population as McDonalds restaurants in the Untied States. The national organization of fritkot owners says the small, often unfurnished buildings are much like Belgium itself. It says t
49、hese buildings combine the countrys acceptance of disorder with a dislike of structures that all look the same. The group says 95 percent of Belgians visit a fried potato hut at least once a year.12. Belgian potato fries .A. were recognized by the UNESCOB. are well received in BelgiumC. are sold in
50、all food storesD. didnt become a separate meal until the 16th century13. Whats the aim of the Belgian group?A. To place Belgian potato fries on the cultural heritage list.B. To prevent other countries producing Belgian potato fries.C. To show the diversity of Belgian foods.D. To prove the popularity
51、 of Belgian foods.14. Which of the following is NOT listed in the UNESCO list?A. Peking operaB. The Argentinian tangoC. Turkish coffeeD. American restaurants.15. What does the underlined word “fritkot” in the last paragraph probably refer to?A. A simple house which is used to live in.B. A kind of sm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
