《创新设计》2015高考英语(广东专用)大二轮总复习定时训练 8.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 创新设计 创新设计2015高考英语广东专用大二轮总复习定时训练 创新 设计 2015 高考 英语 广东 专用 二轮 复习 定时 训练
- 资源描述:
-
1、定时训练(8).专题特训(冠词与名词)一、根据语境用适当的冠词填空,不需填的,填“/”,然后熟读深思。1Because _ unemployment is very high at present,its not easy for a fresh graduate to find _ satisfying job as he wishes.解析unemployment是抽象名词,前面不用冠词。job是可数名词,用不定冠词泛指“一个令人满意的工作。”答案/;a2My flight was delayed because of _ heavy rain.But you are just in _
2、time for the discussion.解析引起我的航班延误应该是特指的一场大雨,所以第一空要用定冠词来限定,in time及时,准时,固定短语。答案the;/3I dont think the experiment is _ failure.At least we have gained _ experience for future success.解析failure表示失败的概念为抽象名词,前面不可用不定冠词。表示失败的人或事情就成了可数名词,前面用不定冠词。experience作经历讲为可数名词,作为经验讲为不可数名词。答案a;/4Jack had _ feeling of e
3、xcitement when hearing his article had been published in _ school magazine.解析have a feeling of为固定用法,意思是:有一种的感觉;第二空表特指。句意:听到自己的文章已经在校刊上发表,Jack有一种兴奋的感觉。答案a;the5I got _ bad toothache yesterday,which kept me awake _ whole night.解析get a toothache牙疼,是固定用法,而整个晚上(whole night)是特指昨天晚上,因此应该使用定冠词。我昨天晚上牙疼得厉害,整晚没
4、睡。答案a;the6Were going there by _ plane instead of on _ train.解析该题中plane与train均表示交通工具,前面有by不与冠词连用,而on与冠词连用。答案/;a7Italy is _ most attractive European country and how I wish I would go there for _ second time.解析考查冠词的用法。第一个空后的most不是构成最高级,而是“非常,很,十分”的意思,因此前面用不定冠词,a most attractive European country意为“一个非常迷
5、人的欧洲国家”;第二个空表示“又一,再一”,所以序数词前应用不定冠词。答案a;a8I dont know who invented _ telephone,but its really _ most wonderful invention.解析the telephone特指电话这类事物;a most wonderful invention意为“一项非常奇妙的发明”。答案the;a9George couldnt remember when he first met Mr.Anderson,but he was sure it was _ Sunday because everybody was
6、at _ church.解析一个星期天表述为a Sunday,be at church意为“在做礼拜”,不用冠词。答案a;/10(2014南阳两校联考)Keeping a diary is _ good habit,by which youll make _ great progress in writing.解析句意:写日记是一种好习惯,通过它你将在写作上取得很大进步。第一空habit是可数名词,根据句意可知此处表示泛指“一种好习惯”,应用不定冠词。第二空progress为不可数名词,前面不用冠词,make progress 意为“取得进步”。答案a;/11(2014咸阳二模)Have yo
7、u seen _ pen? I left it here this morning.It is _ black one? I found it in the corner.解析第一次提到某物用不定冠词,所以第一空填a;根据I found it in the corner这一信息,它表明说话者是拿着笔在与对方说话,故表特指,所以第二空填the。答案a;the12(2014昆明二模)The operation is _ success and the patient is now out of _ danger.解析句意:这次手术是成功的并且现在病人已脱离了危险。第一空属抽象名词具体化,第二空为固
8、定搭配。答案a;/13(2014无锡一模)The education of _ young is always _ hot and serious topic.解析the young意为“年轻人”,定冠词用于某些形容词前表示一类人或事物; 第二空填不定冠词修饰名词topic,此处表泛指。答案the;a14China is _vast country which is home to _ amazing variety of landscapes,plants and animals.解析第一空表示“中国是一个样的国家”,是泛指的概念,因此填不定冠词;第二空是固定短语a variety of,只
9、是在variety前面加上了形容词amazing修饰它。答案a;an二、根据语境及汉语提示,填入适当的名词。1Why do you choose to work in an international travel agency?Well,you know,English is my _(长处,强项)so it is my best choice.答案strength2Your _(表现) as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how you learn.答案performance3My f
10、irst _(印象) of him was that he was a kind and thoughtful young man.答案impression4The school advisers help you talk through your problems but they dont give you any direct _(解决)答案solution5The players selected from the whole country are expected to bring us _(荣誉、信誉)in this summer game.答案honour.阅读理解A 体裁:
11、记叙文话题:寓言故事时间:6分钟Once upon a time,in a small city,there was an empty storybook.The book looked great,with an impressive cover,but all its pages were blank.Children and grownups would pick up the book,but finding no stories inside,they would cast the book aside.Not far from there,a lovely inkwell(墨水池)
12、 had been full of ink for years.His owner had forgotten about it.The inkwell and the storybook cursed their bad luck.One day when the book was thrown away,it ended up next to the inkwell.For days and days the two of them swapped stories about their bad luck.They could have carried on for years,if an
13、 elegant swan feather had not floated down and landed next to them.At first,the feather felt lonely and abandoned.He cried and cried,and the book and the inkwell joined in,letting out all their sadness at the years of neglect.However,unlike his companions,the feather soon tired of crying,and he reso
14、lved to improve the situation.Drying his tears,and leaving his complaints behind,he clearly saw how the three of them,working together,could achieve a lot more than just suffering.He convinced his friends to write a story.The storybook opened up his best pages,the inkwell didnt spill even a drop,and
15、 the feather contributed great ingenuity and beautiful writing.Together they managed to write a lovely story about three friends who helped each other to improve their lives.Then a young teacher passed by,head down and looking sad,wondering how he could keep his pupils attention.He found the storybo
16、ok,the inkwell and the feather.The teacher read the book,and found the story charming.He picked up the three artists,and continued on his way to school.When lessons began he told the story to his pupils,and they were all attentive.Every night from then on,feather,inkwell,and storybook got together a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
