分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 24

类型广西岑溪市2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:373749
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:24
  • 大小:358.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广西岑溪市2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 广西 岑溪市 2020 2021 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
    资源描述:

    1、2020年秋季期期中考试高二年级英语试题考试时间:120分钟 满分:150分第I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What does the woman want to do?A. Take a week off. B. Apply for a job. C. Cancel a holiday plan.2. What is the weat

    2、her like now?A. Sunny. B. Cloudy. C. Rainy.3. How much does the man need to pay?A. $ 4. B. $ 8. C. $ 12.4. What will the woman wear?A. A scarf. B. A jacket. C. A pair of gloves.5. Where does the conversation take place?A. At home. B. In a clinic. C. In a furniture store.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面

    3、5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What will the man do for the woman?A. Pay for her gloves. B. Bring her some ink. C. Get her a new book.7. What is the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Colleagu

    4、es. C. Teacher and student.听第七段材料,回答第89小题。8. What race will the man take part in today?A. The 400-meter race. B. The 800-meter race. C. The 1,000-meter race.9. How does the man feel now?A. Confident. B. Nervous. C. Surprised.听第八段材料,回答第10-12小题。10. What do we know about Lance Sterling?A. He is voiced

    5、by Tom Holland.B. He is handsome and skilled.C. He isnt good at socializing.11. Which movie will the man watch this evening?A. Spies in Disguise. B. Men in Black. C. Spider-Man: Homecoming.12. What time is it now?A. 5:00 pm. B. 6:00 pm. C. 7:00 pm.听第九段材料,回答第1316小题。13. When was Hugs Cafe opened?A. In

    6、 2012. B. In 2014. C. In 2015.14. Why did the man open the restaurant?A. To help people with special needs.B. B. To enrich his life after his retirement.C. To make a childhood dream come true.15. What are there at the restaurant?A. Three team leaders. B. Twenty-three employee. C. Some volunteers as

    7、helpers.16. What is the woman doing?A. Hosting a show. B. Visiting a restaurant. C. Doing a business survey.听第十段材料,回答第17-20小题。17. What does the speaker usually do first after getting up?A. Do physical exercise. B. Prepare his breakfast. C. Read morning papers.18. What subject does the speaker like b

    8、est?A. Science. B. Math. C. Physics.19. Why doesnt the speaker go back home right after school?A. To do his homework. B. To watch a football game. C. To play sports with others.20. What is the speaker mainly talking about?A. His weekly schedule. B. His daily life as a student. C. His colorful school

    9、 activities.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWELCOME TO STAFFORD HOUSE STUDY HOLIDAYA TYPICAL DAYAt our centers, we have classes in either the morning or the afternoon. When you arrive, you can ask ONLY the Director of Studies when your class

    10、es will be. Here is what a typical day at Stafford House looks like.YOUVE ARRIVED!We hope you will enjoy your stay with us. Our aim is to make sure that you can have fun and are happy and safe. We also want to make sure that you can take away special memories and improved language skills with you.Th

    11、is booklet will provide information on how to make your study successful and enjoyable. After you have read it, if you have any question, please ask the Center Director. He or she is looking forward to welcoming you.1. How long does the breakfast time last?A. For half an hour.B. For an hour.C. For a

    12、n hour and 15 minutes.D. For two hours.2. Whom can you ask for the information about when your classes will be?A. The Director of Studies.B. The Center Director.C. The Activity Manager.D. The Student Welfare Officer.3. Which is NOT one of the aims of the house?A. To make sure students can have fun a

    13、nd are happy and safe.B. To ensure students can take away special memories with them.C. To make sure students can improve their English language skills.D. To ensure students can make new friends from other countries.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了一个名为STAFFORD HOUSE STUDY的学习中心,介绍了其时间安排、目的和相关事项。

    14、【1题详解】细节理解题。根据表格中Breakfast:7:308:45可知,早餐时间有1小时15分钟。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第一段中“When you arrive, you can ask ONLY the Director of Studies when your classes will be.(当你到达时,你只能问学习主任你的课什么时候上课)”可知,你能向学习主任询问你的上课时间。故选A。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Our aim is to make sure that you can have fun and are happy and safe. We

    15、 also want to make sure that you can take away special memories and improved language skills with you.(我们的目标是确保您能玩得开心,快乐和安全。我们还想确保你可以带走你的特殊记忆和提高语言技能)”可知,A“确保学生们玩得开心、快乐、安全”、B“确保学生可以带走特别的回忆”和C“确保学生的英语能力得到提高”都是目标,除了D选项“确保学生能交到来自其他国家的新朋友”不是STAFFORD HOUSE的目的之一。故选D。BShirley Lewis is a 68-year-old woman wh

    16、o likes the Mamma Mia films and also suffers much from Alzheimers disease.So when a fellow movie-goer disliked the woman loudly singing along to Mamma Mia 2, the theater stepped up to the plate by hosting an entire showing of the film just for people with dementia.Lewis had gone to the Cineworld mov

    17、ie theater in Cwmbran, Wales to see the film with her daughter Rhiannon last month. The senior was so delighted by the music, she started singing along to all the ABBA tunes in the film.Unfortunately, some other audiences were not as pleased by Lewiss enthusiasm. The people sitting behind Lewis and

    18、her daughter in the cinema started huffing, puffing and tutting over her singing along.Rhiannon was made so uncomfortable by the peoples noises, she ended up leaving the theater with her mother.My mom was really sad. She did not want to leave the cinema, she added.Phiannon posted about the event on

    19、Facebook and expressed her frustration that her mother was not able to fully enjoy the film.The post was shared hundreds of times until it was finally seen by the workers at Cineworld. The theater not only offered free tickets to Rhiannon and her mother, they also hosted an entire screening for peop

    20、le with dementia and offered discounted tickets. Over 100 excited people with dementia showed up for the event. Additionally, all of the money made from the screening were donated to the Alzheimers Society.The event means a lot to us as a family, Rhiannon happily told the news outlet. The screening

    21、of the film should now raise awareness of dementia and teach people more about it.4. Why did Lewis sing loudly along to Mamma Mia 2?A. She was delighted while watching the film.B. She wanted to disturb other movie-goers.C. Her disease broke out suddenly.D. She wanted to catch the attention of the th

    22、eater.5. What did people do when Lewis sang loudly?A. They asked her to leave at once.B. They sang along with her.C. They made noises to stop her.D. They didnt care about her.6. What did the theater do after seeing Rhiannons post?A. They apologized to Rhiannon and her mother.B. They gave a show to p

    23、eople with dementia.C. They offered discounted tickets to Rhiannon and her mother.D. They tried to raise peoples awareness of dementia.7. How does Rhiannon feel to the theater?A. Sorry.B. Disappointed.C. Excited.D. Grateful.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了68岁的Shirley Lewis喜欢跟着电影唱歌,不幸的是,其他一

    24、些观众对Lewis的热情并不满意,发出噪音进行干扰。她的女儿Rhiannon在脸书上说明了这一事件,并表达了她的失望,结果一家剧院看到后,为痴呆症患者举办了一场全程放映,并提供折扣票。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Shirley Lewis is a 68-year-old woman who likes the Mamma Mia films and also suffers much from Alzheimers disease.( 68岁的Shirley Lewis喜欢妈妈咪呀系列电影,同时也患有老年痴呆症)”可知,Lewis会跟着妈妈咪呀2大声唱歌,是因为她看电影的时候很高兴。

    25、故选A。【5题详解】细节理解题。根据第四段中“The people sitting behind Lewis and her daughter in the cinema started huffing, puffing and tutting over her singing along.(在电影院里,坐在Lewis和她女儿后面的人开始对着她的歌声呼哧、喘气、啧啧)”可知,当Lewis大声唱歌时,人们制造噪音来阻止她。故选C。【6题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“The post was shared hundreds of times until it was finally seen

    26、 by the workers at Cineworld. The theater not only offered free tickets to Rhiannon and her mother, they also hosted an entire screening for people with dementia and offered discounted tickets.(这条帖子被分享了数百次,直到最后被Cineworld的工作人员看到。这家剧院不仅向Rhiannon和她的母亲提供免费门票,还为痴呆症患者举办了一场全程放映,并提供折扣票)”可知,剧院在看了Rhiannon的帖子后

    27、,向痴呆症患者提供了放映。故选B。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“The event means a lot to us as a family, Rhiannon happily told the news outlet.( Rhiannon高兴地告诉新闻媒体:这次活动对我们全家来说意义重大。)”可推知,Rhiannon感激剧院。故选D。CIf there is one thing Im sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers. It is not t

    28、hat newspapers are a necessity. Even now some people get most of their news from television or radio. Many buy a paper only on Saturday or Sunday. But for most people, a newspaper has become a habit passed down from generation to generation.The nature of what is news may change. What basically makes

    29、 news is what affects our lives-and the big political stories, the coverage of the wars, earthquakes and other disasters, will continue much the same. I think there will be more coverage of scientific research, though. Its already happening in areas that may directly affect our lives, like genetic e

    30、ngineering. In the future, I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do-as we develop a better understanding of how the brain operates and what our feelings really are.Its quite possible that in the next century, newspapers will be transmitted electronically

    31、 from the Fleet Street and printed out in our own home. In fact, Im pretty sure that is how it will happen in the future. You will probably be able to choose from a menu, making up your own newspaper by picking out the things you want to read-say, sport and international news.I think people have got

    32、 it wrong when they talk about competition between the different media. They actually feed off each other. Some people once foresee that television would kill off newspapers, but that hasnt happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. An

    33、d as for the Internet, its never really pleasant to read something just on a screen.8. What is the best title for the passage?A. The Best Way to Get NewsB. The Changes of MediaC. Make Your All Newspaper,D. The Future of Newspaper9. In the writers opinion, in the future .A. newspapers will not be pri

    34、nted in publishing houses any longerB. more big political affairs, wars and disasters will make newsC. newspapers will cover more scientific researchD. more and more people will read newspapers10. From the passage, we can infer .A. newspapers will win the competition among the different mediaB. news

    35、papers will stay with us together with the other mediaC. television will take the place of newspapersD. the writer believes the media will die out11. The underlined words feed off in the last paragraph means .A. depend onB. live onC. fight withD. kill off【答案】8. D 9. C 10. B 11. A【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要就报

    36、纸的未来展开论述,说明了未来的报纸可能会发生的一些改变以及作者对于未来报纸的一些看法。【8题详解】主旨大意题。根据第一段中“If there is one thing Im sure about, it is that in a hundred years from now we will still be reading newspapers.(如果有一件事我可以肯定的话,那就是一百年后我们还会读报纸)”结合文章主要就报纸的未来展开论述,说明了未来的报纸可能会发生的一些改变以及作者对于未来报纸的一些看法。可知,D选项“报纸的未来”最符合文章标题。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“

    37、I think there will be more coverage of scientific research, though. Its already happening in areas that may directly affect our lives, like genetic engineering. In the future, I think there will be more coverage of scientific explanations of why we feel as we do-as we develop a better understanding

    38、of how the brain operates and what our feelings really are.(不过,我认为会有更多关于科学研究的报道。它已经发生在可能直接影响我们生活的领域,比如基因工程。我认为,在未来,随着我们对大脑如何运作以及我们真正的感觉是什么有了更好的理解,将会有更多的科学解释来解释我们为什么会有这样的感觉)”可知,作者认为,未来报纸将报道更多的科学研究。故选C。【10题详解】推理判断题。根据最后一段“I think people have got it wrong when they talk about competition between the di

    39、fferent media. They actually feed off each other. Some people once foresee that television would kill off newspapers, but that hasnt happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, its never really pleasant to read

    40、something just on a screen.(当人们谈论不同媒体之间的竞争时,我认为他们搞错了。它们实际上是相互依存的。有人曾经预言电视会扼杀报纸,但这并没有发生。在印刷页面上阅读的内容比屏幕上的图片或消失在空气中的声音持续的时间更长。而至于互联网,仅仅在屏幕上读到的东西,从来都不是很愉快)”可推知,报纸将和其他媒体共同存在在我们的生活中。故选B。【11题详解】词义猜测题。根据画线词上文“I think people have got it wrong when they talk about competition between the different media.(当人们谈

    41、论不同媒体之间的竞争时,我认为他们搞错了)”以及后文“Some people once foresee that television would kill off newspapers, but that hasnt happened. What is read on the printed page lasts longer than pictures on a screen or sound lost in the air. And as for the Internet, its never really pleasant to read something just on a scr

    42、een.”可知,有人曾经预言电视会扼杀报纸,但这并没有发生。在印刷页面上阅读的内容比屏幕上的图片或消失在空气中的声音持续的时间更长。而至于互联网,仅仅在屏幕上读到的东西,从来都不是很愉快,由此可知,作者认为报纸和其他媒体并不是竞争关系,而是互相依靠的关系,画线短语意思为“依靠”。故选A。DThe Importance of HumorA lot of us lose lifes tough battles by starting a frontal(正面的) attack-while a touch of humor might well enable us to win. Consider

    43、the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving a final warning about being late on the job. Although there was a good reason for Sams being late-serious illness at home-he decided that this by-now-familiar excuse wouldnt work any longer. His boss

    44、 was probably already pacing up and down preparing a dismissal(解雇)speech.Yes, the boss was there when Sam entered the office at 9:35. The place was as quiet as a locker room(更衣室); everyone was hard at work. Sams boss came up to him. Suddenly, Sam forced a smile and stretched out his hand. How do you

    45、 do? he said. Im Sam Maynard. Im applying for a job, which, I understand, became available just 35 minutes ago. Does the early bird get the worm?The room exploded in laughter. The boss tried to hold back a smile and walked back to his office. Sam Maynard had saved his job-with the only tool that cou

    46、ld win, a laugh.Humor is a most effective, yet frequently ignored, means of handling the difficult situations in our lives. It can be used for patching up differences, apologizing, saying no, criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face. For some jobs, its the on

    47、ly tool that can succeed. It is a way to discuss subjects so sensitive that serious dialogue may start a quarrel. For example, many believe that comedians on television arc doing more today for racial and religious tolerance than people in any other forum(论坛).12. Why was Sam late for his job?A. Beca

    48、use he was ill.B. Because he got up late.C. lie was busy applying for a new job.D. Because he was caught in a traffic jam.13. The main idea of this passage is.A. early bird gets the wormB. humor is important in our livesC. Sam Maynard saved his job with humorD. humor can solve racial discriminations

    49、14. The Phrase patching up in Paragraph 4 means.A. making upB. picking upC. coming upD. looking up15. Which of the following statements can we infer from the passage?A. Sam was supposed to come to his office at 8:30.B. Humor is the most effective way of solving problems.C. It wasnt the first time th

    50、at Sam came late for his work.D. Many lose lifes battles for they arc lacking in a sense of humor.【答案】12. D 13. B 14. A 15. C【解析】这是一篇记叙文。记叙了上班族Sam因为遇到了交通阻塞上班迟到,而在此之前他已经收到了迟到的最后通牒,因此这次很可能被辞退。当他在9:35分时走进办公室,他的老板走向了他,突然,Sam强颜欢笑,伸出手来。“你好!”他说。“我是Sam Maynard。我正在申请一份工作,据我所知,这份工作在35分钟前才开始招聘。早起的鸟儿有虫吃吗?”于是办公室

    51、都爆发出了笑声,他通过一点幽默化解了这次危机。【12题详解】细节理解题。根据第一段“Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving a final warning about being late on the job. (以我的一位年轻朋友为例,他在接到迟到的最后警告后不久就在上班的路上遇到了交通堵塞。)”可知,Sam上班迟到是因为遇到了交通阻塞,故选D。【13题详解】主旨大意题。阅读文章,并根据最后一段“Humor is

    52、 a most effective, yet frequently ignored, means of handling the difficult situations in our lives.(幽默是处理生活中困难情况的最有效的方法,但经常被忽视。)”可知,上班族Sam因为遇到了交通阻塞上班迟到,而在此之前他已经收到了迟到的最后通牒,因此这次很可能被辞退,但Sam用幽默帮助自己度过了这次危机,由此可知,本文主要讲述幽默在我们的生活中很重要。故选B。【14题详解】词义猜测题。根据划线单词前一句“Humor is a most effective, yet frequently ignore

    53、d, means of handling the difficult situations in our lives. (幽默是处理生活中困难情况的最有效的方法,但经常被忽视。)”可知,此处讲述的是幽默的作用,再结合划线短语所在句后“differences, apologizing, saying no, criticizing, getting the other fellow to do what you want without his losing face. “可知,此处划线短语patching up的意思是“弥补”,所以本句意为“道歉可以用来弥补分歧,道歉,说“不”,批评,让另一个

    54、人做你想做的事而不丢他的脸。”故选A。【15题详解】推理判断题。根据第一段 “Consider the case of a young friend of mine, who hit a traffic jam on his way to work shortly after receiving a final warning about being late on the job. (以我的一位年轻朋友为例,他在接到迟到的最后警告后不久就在上班的路上遇到了交通堵塞。)”可知,这已经不是Sam第一次上班迟到了。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出

    55、能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There are two types of party attendees (参加者): Those who count the minutes until they can go home, and those who stay until the early hours of morning.Regardless of which category you fall into, though, you must have secretly wondered about the best time to head out the door._

    56、16_Not only do you want to avoid being impolite, but you also dont want to overstay your welcome. Thankfully, Thomas Blaikie can help you out with this delicate matter.According to Blaikie, there is a golden time to leave the gathering without appearing rude._17_If its a sit-down dinner party, but y

    57、ou have to leave for something urgent, you should remain until all courses have been served. Its considered rude to leave before dessert._18_Aim to say your goodbyes at 11:15 p.m. Dont be the last person to leave._19_Chatting with a drink in your hand can easily make you lose track of the time. And

    58、dont worry about hurting your host if you must turn down an offer. After all, your host is tired out.This advice depends on how well you know your host, of course._20_He also might appreciate it if you stayed behind to help clean up. In that case, youll need to know the best cleaning tips for a dinn

    59、er party.A. As for the weekends?B. On a weeknight, it is best to leave at 10:30 p.m.C. Undoubtedly, they have spent much time on the party.D. Thank the host for the party when you are ready to leave.E. Blaikie recommends politely turning down any after-dinner drinks.F. A good friend might be hurt if

    60、 you did happen to turn down an offer.G. Finding the most natural moment to leave the party can be an art form.【答案】16. G 17. B 18. A 19. E 20. F【解析】本文是一篇说明文。主要介绍的是什么时候离开聚会最合适以及如何拒绝主人的餐后邀请。【16题详解】空前“Regardless of which category you fall into, though, you must have secretly wondered about the best tim

    61、e to head out the door.( 不管你属于哪一类,你一定私下里想知道出门的最佳时机。)”谈到人们参加聚会时都思考过什么时候离开最合适。空后“Not only do you want to avoid being impolite, but you also dont want to overstay your welcome.(你不仅想避免不礼貌,而且你也不想逗留过久。)”谈到既要避免不礼貌地过早离开,又要考虑不过度逗留。所以本空选G找到离开聚会最自然的时间可能是一种艺术形式,故选G。【17题详解】空前“According to Blaikie, there is a gol

    62、den time to leave the gathering without appearing rude.(据布莱基说,有一个黄金时间离开聚会,而不显得粗鲁。)”谈到了礼仪专家Blaikie认为礼貌地离开聚会有一个黄金时间,因此本段应该谈离开聚会的具体时间。所以,本空谈在工作日的晚上聚会的话,10:30是离开的黄金时间,故选B。【18题详解】上文说了工作日离开的最佳时间,结合本空后面一句Aim to say your goodbyes at 11:15 p.m.( 目的是在下午11:15说你的道别)实际上回答了如果在周末晚上聚会的话,什么时候离开最合适的问题,故选A。【19题详解】根据空后

    63、的内容“Chatting with a drink in your hand can easily make you lose track of the time.( 手里拿着饮料聊天很容易让你忘记时间)”和“After all, your host is tired out.(毕竟,主人也累了)”可知,本段在谈应该拒绝关于餐后饮品的邀请,因为这样会把控不了时间,况且主人也很累了。因此E选项作为本段主题句是最恰当的,故选E。【20题详解】本段第一句“This advice depends on how well you know your host, of course.( 当然,这个建议取决

    64、于你对主人的了解程度。)”谈到了这些建议要根据你对主人的了解程度来使用。本空后面的“He also might appreciate it if you stayed behind to help clean up. In that case, youll need to know the best cleaning tips for a dinner party.( 如果你留下来帮忙清理,他也会很感激的。 在这种情况下,你需要知道晚餐聚会最好的清洁技巧。)”暗示了好朋友可能真的希望你留下来帮助他清理。据此可推知,如果你拒绝餐后的邀请,你的好朋友可能会伤心,故选F。第三部分 英语知识运用(共两

    65、节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It was a warm, sunny Saturday afternoon some fifteen or sixteen years ago. I had volunteered to take my two kids to the local_21_while my wife put the youngest down for a nap. As soon as we got there my daug

    66、hter_22_for the swings and asked for a_23_. As I was helping my daughter to go higher and higher, I noticed another little girl swing down trying_24_to get her own swing going. Her elderly grandmother was_25_quietly on a nearby bench and smiled at me. I gave my daughter one last big push and then wa

    67、lked over to the little girl and_26_if she could use a push too. She_27_and said Yes! I soon hid her feet flying towards the_28_while she laughed happily. For the next two hours I_29_myself pushing swings and playing hide-and- seek with my son, daughter and the other little girl. By the time we head

    68、ed home, I was_30_exhausted, but my spirit was_31_flying higher than those swings.Two years later I was_32_again after a long days work. Still, I needed to_33_my kids from the local grade school before heading home. I_34_wearily in the parents waiting area waiting for my children._35_, I felt two ti

    69、ny arms wrap around my stomach. I looked_36_and there was the little girl from the playground smiling up at me. She gave me one more_37_hug before heading off to catch her bus. As I watched her go I didnt feel quite so tired any more and my_38_was once again soaring in the heavens.In this life every

    70、 single bit of_39_we share finds its way back to us again. It may travel from heart to heart or it may blossom in the soul where it was_40_.21. A. schoolB. playgroundC. churchD. park22. A. headedB. reachedC. searchedD. came23. A. raiseB. rideC. liftD. push24. A. at firstB. in factC. in vainD. on pur

    71、pose25. A. sittingB. standingC. sleepingD. lying26. A. requestedB. doubtedC. wonderedD. asked27. A. jumpedB. smiledC. criedD. suspected28. A. treesB. topC. cloudsD. poles29. A. foundB. caughtC. exposedD. challenge30. A. graduallyB. eventuallyC. mentallyD. physically31. A. alreadyB. stillC. almostD.

    72、instead32. A. disappointedB. depressedC. exhaustedD. excited33. A. pick upB. take upC. dress upD. bring up34. A. lookedB. layC. satD. stood35. A. LuckilyB. SuddenlyC. UnbelievablyD. Gratefully36. A. awayB. upC. downD. out37. A. bigB. quietC. closeD. severe38. A. heartB. spiritC. mindD. sense39. A. p

    73、leasureB. responsibilityC. careD. love40. A. cutB. touchedC. plantedD. harvested【答案】21. B 22. A 23. D 24. C 25. A 26. D 27. B 28. C 29. A 30. D 31. B 32. C 33. A 34. D 35. B 36. C 37. A 38. B 39. D 40. C【解析】本文是一篇记叙文。讲述了作者帮助一个小女孩荡秋千得到了女孩的感激。在很久以后还被女孩记着并感恩,这令作者十分感动,也明白了所有的善意都是会有回报的。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:

    74、我自告奋勇带着我的两个孩子去当地的游乐场,而我的妻子则把最小的孩子放在那里睡午觉。A. school学校; B. playground游乐场;C. church教堂;D. park公园。根据后文孩子们在玩荡秋千和语境可知,作者带孩子去游乐场了。故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:我们一到那儿,我女儿就奔向秋千,要求推她一把。A. headed前往;B. reached到达,及物动词;C. searched寻找;D. came来。根据空后介词for和句意可知,空处需用动词headed,head for前往,固定搭配。故选A。【23题详解】考查名词词义辨析。A. raise提升,增加;B

    75、. ride骑行;C. lift电梯,搭便车;D. push推。根据下文第5空后“I gave my daughter one last big push ”可知,一到那里,女儿就奔向秋千,要作者推着她荡秋千。故选D。【24题详解】考查介词短语词义辨析。句意:就在我帮着女儿荡得越来越高的时候,我注意到另一个小女孩也在秋千上荡,但她自己的秋千却荡不起来。A. at first开始;B. in fact实际上;C. in vain徒劳地,白费地;D. on purpose故意地。根据转折连词but和后文“then walked over to the little girl and6if she

    76、could use a push too. ”可知,小女孩的秋千荡不起来。故选C。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:她年迈的祖母静静地坐在附近的长椅上,朝我微笑。A. sitting坐;B. standing站立;C. sleeping睡觉;D. lying躺。根据后文“quietly on a nearby bench ”可知,此处指年迈的祖母坐在长椅上。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:我最后推了女儿一把,然后走到小女孩身边,问她是否也需要推一把。A. requested要求;B. doubted怀疑;C. wondered想知道;D. asked询问。根据后文“ She7

    77、and said Yes!”可知,作者询问小女孩是否需要推一把。故选D。【27题详解】考查动词词义辨析。句意:她笑着说:“是的!”A. jumped跳跃;B. smiled微笑;C. cried哭泣;D. suspected怀疑。根据后文女孩的回答可知,此处女孩高兴地接受了作者的提议,所以女孩是微笑回答的。故选B。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:我很快就把她的脚藏起来,朝云端飞去,而她却快乐地笑着。A. trees树;B. top顶部;C. clouds云;D. poles柱子。根据常识可知,作者在推小女孩荡秋千,所以此处表示女孩在秋千上朝云端飞去。故选C。【29题详解】考查动词词义辨析

    78、。句意:接下来的两个小时里,我发现自己在推秋千,和我的儿子、女儿和另外一个小女孩捉迷藏。A. found发现;B. caught抓住;C. exposed暴露; D. challenge挑战。根据语境和句意可知,这是作者在玩耍过程中所发现的事情,需用动词found。故选A。【30题详解】考查副词词义辨析。句意:当我们回家的时候,我已经筋疲力尽了,但我的精神仍然比秋千飞得更高。A. gradually逐渐地;B. eventually最终;C. mentally精神上;D. physically身体上。根据空后名词spirit 和常识可知,玩长时间后,身体上会疲倦。故选D。【31题详解】考查副词

    79、词义辨析。句意同上。A. already已经;B. still依然;C. almost几乎;D. instead而不是。由转折连词but可知,作者虽然身体上疲倦,但精神上依然是很愉悦的。故选B。【32题详解】考查形容词词义辨析。句意:两年后,经过一天漫长的工作,我又筋疲力尽了。A. disappointed失望的;B. depressed沮丧的;C. exhausted筋疲力尽的;D. excited激动的。根据常识和后文wearily可知,工作一天后,大部分人会筋疲力尽的。故选C。【33题详解】考查动词短语词义辨析。句意:不过,在回家之前,我还是要去当地小学接孩子。A. pick up接;B

    80、. take up占据,从事;C. dress up装扮;D. bring up养育。根据后文“my kids from the local grade school before heading home. ”可知,作者下班回家前还要接孩子回家。故选A。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:我疲倦地站在父母等候区等我的孩子。A. looked看;B. lay躺;C. sat坐;D. stood站立。根据后文“ I felt two tiny arms wrap around my stomach. ”可知,作者是在等候区站着等孩子的。故选D。【35题详解】考查副词词义辨析。句意:突然,我觉得

    81、有两只小胳膊搂着我的肚子。A. Luckily幸运地;B. Suddenly突然;C. Unbelievably难以置信地;D. Gratefully感激地。根据语境和上下文可知,作者觉得有两只小胳膊搂着肚子,是突然发生的事情。故选B。【36题详解】考查副词词义辨析。句意:我低头一看,操场上的小女孩正朝我微笑。A. away离开;B. up向上;C. down向下;D. out外面。因为是小女孩,所以作者需低头看,所以空处需用down,look down低头看,固定短语。故选C。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:在去赶公共汽车之前,她又给了我一个大大的拥抱。A. big大的;B. qui

    82、et安静的;C. close近的;D. severe严重的。根据常识和语境可知,此处指小女孩又拥抱了作者,所以应该是大大的拥抱。故选A。【38题详解】考查名词词义辨析。句意:当我看着她走的时候,我不再觉得那么累了,我心情感觉特别好。A. heart心;B. spirit精神;C. mind思想;D. sense感觉。根据前文“but my spirit was11flying higher than those swings.”可知,空处需用名词spirit呼应前文,表示作者很开心。故选B。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:在这一生中,我们分享的每一点爱都会重新回到我们身边。A. plea

    83、sure乐趣;B. responsibility责任; C. care关心; D. love爱。根据前文描述可知,作者对那个陌生小女孩表示了自己的爱。故选D。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:它可以在心与心之间传播,也可以在它所种植的灵魂中开花。A. cut切割;B. touched触摸;C. planted种植;D. harvested收获。根据前文“ it may blossom in the soul”可知,此处指爱可以在心与心之间传播,也可以在它所种植的灵魂中开花。故选C。第II卷(非选择题)第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15

    84、分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Hunting is an orphan who works as_41_cleaner at an institute in the US. Professor Gerald Lambeau, a math professor, discovers that Hunting is a math genius and wants him to make_42_(good) use of his talent than before. However, Hunting gets into a fight and is a

    85、rrested after_43_(attack) a Police office. But Lambeau doesnt give_44_. He sends Hunting to see a wise doctor, Dr Sean Maguire,_45_(see) if he can help the troubled young man. After a period of stony_46_(silent), Hunting opens up to the doctor_47_talks about his problems. The treatment works well. T

    86、he key to its success is hidden in Maguires words, It is not your fault. He repeats the word_48_(patient) while staring at Hunting, making_49_clear that he no longer has any place to hide. They are words_50_all orphans should hear.【答案】41. a 42. better 43. attacking 44. up 45. to see 46. silence 47.

    87、and 48. patiently 49. it 50. that/which【解析】这是一篇记叙文。文章讲述数学教授Gerald Lambeau帮助孤儿Hunting克服心理障碍,重新面对生活的故事。【41题详解】考查冠词。句意:Hunting是一个孤儿,在美国一家研究所当清洁工。空处需用不定冠词a/an,泛指一名清洁工,cleaner是以辅音音素开头的单词,所以空处需用不定冠词a。故填a。【42题详解】考查形容词的比较级。句意:数学教授Gerald Lambeau教授发现,Hunting是一个数学天才,他希望他比以前更好地利用自己的才能。此处应用形容词修饰名词use,根据空后than be

    88、fore可知,good需用其比较级形式better,表示更好地利用自己的才能。故填better。【43题详解】考查动名词。句意:然而, Hunting开始打架,在袭击警察局后被逮捕。介词after“在之后”后需接动名词作宾语。故填attacking。【44题详解】考查固定短语。句意:但Lambeau并没有放弃。根据转折连词but和句意可知,固定短语give up“放弃”,符合题意。故填up。【45题详解】考查动词不定式。句意:他派Hunting去看一个聪明的医生,Sean Maguire博士,看他是否能帮助这个陷入困境的年轻人。本句已有谓语动词sends,且空处没有连词,所以空处需用非谓语动词

    89、作状语,根据句意可知,空处需用动词不定式作目的状语。故填to see。【46题详解】考查名词。句意:在一段时间的冷酷的沉默之后,Hunting向医生敞开了心扉,并且谈论了他的问题。形容词stony后需接名词,silent的名词silence “沉默”,符合题意,且该词不可数。故填silence。【47题详解】考查连词。句意同上。根据空前后句意可知,此处前后句之间表示并列和顺承关系,需用并列连词and。故填and。【48题详解】考查副词。句意:他一边盯着Hunting,一边耐心地重复着这个词,清楚地表明他已经没有藏身之处了。空处需用副词作状语修饰动词 repeats。故填patiently。【4

    90、9题详解】考查it作形式宾语。句意同上。分析句子结构可知,空处需用it作形式宾语,构成固定句型:make it clear that“表明.”,此处it是形式宾语,真正的宾语是that从句。故填it。【50题详解】考查定语从句。句意:这些话是所有孤儿都应该听到的。分析句子结构可知,空处需用关系词引导定语从句,先行词是words,指物,关系词在定语从句中作宾语,所以空处需用关系代词that/which引导定语从句。故填that/which。第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的

    91、以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错词下画一横线,并在该词下而写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last Thursday we went Dongshan Mountain for our spring outing. We reached the foot of a mountain at 9 a.m. Following the longer path, we b

    92、egan to climb. After some times, we were all tired. We had a very short rest and move on. At last, we succeeded in getting to the top, on that we kept laughing and jumping. It was seemed that we were the happiest people in the world. We took some photos there, and then sat down and had anything to e

    93、at. At 3 p.m, we began to go down. It was an interested and unforgettable day and all of we wished the spring of our country would be with us forever.【答案】1. 在went后加to 2. athe 3.longerlong 4. timestime 5. movemoved 6. thatwhich 7. 删除was 8. anythingsomething 9. interestedinteresting 10. weus【解析】【分析】这是

    94、一篇记叙文。作者讲述了上周四春游去爬东山的经历和意义。【详解】1.考查介词。句意:上星期四我们去东山春游。go/went to+地点,去某地,固定搭配。故在went后加to。2.考查冠词。句意:我们在上午九点到达了山脚下。特指东山山脚,需用定冠词the。故将a改为the。3.考查形容词。句意:沿着这条长长的小路,我们开始爬山。此处没有比较之意,所以形容词long无需用其比较级形式longer。故将longer改为long。4.考查名词。句意:过了一段时间,我们都累了。此处表示过了一段时间后,time作“时间”之意时不可数,没有复数形式。故将times改为time。5.考查时态。句意:我们休息了

    95、一会儿,然后继续前进。由前文had 可知,此处动词move需用一般过去时,因为并列连词and连接两个并列的谓语动词,其形式需一致。故将move改为moved。6.考查定语从句。句意:最后,我们成功地到达了山顶,在上面我们不停地笑和跳。介词on后不能用关系代词that引导定语从句,先行词是the top,所以此处介词on后需用关系代词which引导定语从句。故将that改为which。7.考查语态。句意:我们似乎是世界上最幸福的人。seemed似乎,好像,系动词,没有被动语态。故删除was。8.考查代词。句意:我们拍了一些照片,然后坐下来吃了一些东西。本句是肯定句,需用不定代词something

    96、,表示吃一些东西,不定代词anything多用于疑问句和否定句。故将anything改为something。9.考查形容词。句意:这是一个有趣而难忘的一天,我们都希望我们的国家的春天将永远与我们同在。此处修饰day,指物,需用ing形容词interesting ,ed形容词多用来修饰人。故将interested改为interesting。10.考查代词。句意同上。介词of后需用人称代词宾格us,we我们,人称代词主格,作主语。故将we改为us。第二节:书面表达(满分25分)52. 假定你是李华,你的美国笔友Peter对中国成语感兴趣,请你给他写一封信,包括如下内容:1.成语的特点:成语是中国文

    97、化的重要组成部分,它能用简明的词语表达出丰富而深刻的寓意。2.学习成语的益处:了解中国历史;活跃思维;开阔视野。3.分享自己学习成语的感受和体验。注意:1词数100左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数;2.可以适当增加细节,以使行文连贯提示:简明的brief, 深刻的寓意deep meanings活跃思维make our brain more active and exciting开阔视野broaden our horizonDear Peter,I am glad that you are interested in Chinese idioms._Im looking forward t

    98、o your early reply.Yours,Li Hua【答案】Dear Peter,I am glad that you are interested in Chinese idioms. As we all know, idioms are the major part of Chinese culture and it can convey colorful and deep meanings in brief words or expressions. Now Im writing to tell you about our Chinese idioms.As far as I

    99、am concerned, different idioms with different meanings vary from person to person. And from some angle, we can have a different understanding of them. As a result, it takes much time to learn idioms. Whats more, there are many benefits from learning idioms. For one thing, learning idioms can help us

    100、 with our study, which can make our brain more active and exciting. For another thing, it can also broaden our view and we can learn more about Chinese culture. Only by learning idioms can I feel its real beauty and attraction.Im looking forward to your early reply.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求

    101、考生给美国笔友Peter写封邮件,向他介绍成语的特点,学习成语的益处以及分享自己学习成语的感受和体验。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般现在时。结构:总分法要求:1.成语的特点:成语是中国文化的重要组成部分,它能用简明的词语表达出丰富而深刻的寓意。2.学习成语的益处:了解中国历史;活跃思维;开阔视野。3.分享自己学习成语的感受和体验。第二步:列提纲 (重点词组)be interested in; convey; Chinese idioms; vary from person to person; have a different understanding of;

    102、 benefit; active and exciting; broaden ones view; beauty and attraction; look forward to.第三步:连词成句1. I am glad that you are interested in Chinese idioms.2. As we all know, idioms are the major part of Chinese culture and it can convey colorful and deep meanings in brief words or expressions.3. Now Im

    103、 writing to tell you about our Chinese idioms.4. As far as I am concerned, different idioms with different meanings vary from person to person.5. And from some angle, we can have a different understanding of them.6. As a result, it takes much time to learn idioms.7. Whats more, there are many benefi

    104、ts from learning idioms.8. For one thing, learning idioms can help us with our study, which can make our brain more active and exciting.9. For another thing it can also broaden our view and we can learn more about Chinese culture.10. Only by learning idioms can I feel its real beauty and attraction.

    105、11. Im looking forward to your early reply.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词)1.表并列补充关系:What is more2.表因果关系: As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1For one thing, learning idioms can help us with our study, which can make our brain more active and exciting.(运用which引导非限制性定语从句)高分句型2Only by learning idioms can I feel its real beauty and attraction.(运用倒装句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广西岑溪市2020-2021学年高二上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-373749.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1