广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(66) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练66 WORD版含答案 广西 来宾 2017 高考 英语 一轮 阅读 理解 66 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、广西来宾市2017高考英语一轮阅读理解专练(66)含答案阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013西宁市质检一,C)A year after graduation, I was offered a position teaching a writing class. Teaching was a profession I had never seriously considered, though several of my stories had been published. I accepted the job without hesitation
2、, as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis. My father went by the same name, and I liked to imagine people getting the two of us confused. “Wait a minute,” someone might say,“are you talking about Mr. Davis the retired man, or Mr. Davis the respectable scholar?”The position
3、 was offered at the last minute, and I was given two weeks to prepare, a period I spent searching for briefcase (公文包) and standing before my fulllength mirror, repeating the words,“Hello, class. Im Mr. Davis.” Sometimes I would give myself an aggressive voice. Sometimes I would sound experienced. Bu
4、t when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr. Davis was there. I sounded not like a thoughtful professor, but rather a 12yearold boy.I arrived in the classroom with paper cards designed in the shape of maple leaves. I had cut them myself out of orange construction paper. I saw
5、 nine students along a long table. I handed out the cards, and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required.“All right then,” I said. “Okay, here we go.” Then I opened my briefcase and realized that I had never thought beyond this moment. I had been thi
6、nking that the students would be the first to talk, offering their thoughts and opinions on the events of the day. I had imagined that I would sit at the edge of the desk, overlooking a forests of hands. Every student would yell. “Calm down, youll all get your turn. One at a time, one at a time!”A t
7、errible silence ruled the room, and seeing no other opinions, I inspected the students to pull out their notebooks and write a brief essay related to the theme of deep disappointment.文章大意:本文是一篇记叙文。毕业一年后,作者得到了一份教授写作课程的工作。文章重点介绍了作者教学过程中难忘的第一堂课。1The author took the job to teach writing because _.Ahe wa
8、nted to be respectedBhe had written some storiesChe wanted to please his fatherDhe had dreamed of being a teacher答案:A细节理解题。根据第一段第三至五句“. as it would allow me to wear a tie and go by the name of Mr. Davis. or Mr. Davis the respectable scholar?”可知,作者接受这份工作是希望得到别人的尊重。故A项正确。2What can we learn about the a
9、uthor from Paragraph 2?AHe would be aggressive in his first class.BHe was wellprepared for his first class.CHe got nervous upon the arrival of his first class.DHe waited long for the arrival of his first class.答案:C细节理解题。根据第二段倒数第二句“But when the day eventually came, my nerves kicked in and the true Mr
10、. Davis was there.”可知,等第一节课真正到来时,作者感到十分紧张。故C项正确。3Before he started his class, the author asked the students to _.Awrite down their suggestions on the paper cardsBcut maple leaves out of the construction paperCcut some cards out of the construction paperDwrite down their names on the paper cards答案:D细
11、节理解题。根据第三段最后一句“. and the students wrote down their names and fastened them to their breast pockets as I required.”可知,D项正确。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。 (2014吉安模拟) Clothes can make phone calls, play music, dial your pals number, keep you warm during cold weather and operate your computer.
12、 This is not a fantasy. A British company, called Electrotextiles, has created a wide range of clothesclothes that have minds of their own! Scientists, working for the company, have invented a kind of fabric that can be blended(混合)with flexible electronic materials to create intelligent clothing. Th
13、e result is electronic garments. If you think the wearer has to be wired to different devices, think again. These designer clothes are wire-free, soft to touch and washable! Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. Currently, a tiny nine-volt battery serves the purpose
14、. But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by using body heat. These clothes are 100 percent shock proof, they say. The Electrotextiles team has also created the worlds first cloth keyboard. This keyboard can be sewn into your trousers or skirt. To use t
15、his device, you will have to sit down and tap on your lap! These“lap-tap”gadgets(器具)are all set to take over laptop computers! Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This handy invention enables drivers to chat comfortably with others at the wheel! Other popular electronic wear includ
16、es the denim(牛仔布)jacket with flexible earphones sewn into the hood(风帽)and the electronic ski jacket with a built-in heater. The ski jacket is also programmed to send signals to a satellite. This technology is known as global positioning system and can be used to track lost skiers and wandering kids.
17、 Having completed the cloth keyboard, scientists have already started to work on a new projecta necktie that can be used as a computer mouse. What is the next? Do you have any idea? 【文章大意】本文是一篇科技说明文。主要介绍了一些高科技的布料、衣服等, 这些新发明有各种各样的功能, 比如打电话、听歌。1. The electronic garments are similar to other electronic
18、 devices in that. A. they feel smooth and softB. they use electricity as powerC. they can be washed in waterD. they are made from flexible materials【解析】选B。细节理解题。根据第三段第三句话Like any electronic device, these high-tech clothes have to be powered. 可知, 像其他电子产品一样, 这种高科技的衣服也必须用电来作为动力。2. How will researchers
19、improve these high-tech clothes? A. Body heat will be used as power. B. The wearer will not get shocked. C. A tiny nine-volt battery will work. D. They will get charged automatically. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段倒数第二句话But the researchers hope that in the near future the clothes will generate electricity by us
20、ing body heat. 可知A正确。3. What does the underlined phrase“This handy invention”in Paragraph 5 refer to? A. The laptop computer. B. The electronic ski jacket. C. The shirt-cum-mobile phone. D. The worlds first cloth keyboard. 【解析】选C。推理判断题。由第五段的Another useful garment is the shirt-cum-mobile phone. This
21、handy invention enables drivers to chat. . . 可知, 这里很明显是指代前文的the shirt-cum-mobile phone。4. The main purpose of the text is. A. to advertise for an English companyB. to predict the future trend of scienceC. to show how rapidly science developsD. to introduce some intelligent clothing【解析】选D。主旨大意题。通读全文可
22、知作者是向我们介绍几种智能的衣服、布料等。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2014绍兴统考)When people first walked across the Bering Land Bridge thousands of years ago, dogs were by their sides, according to a study published in the journal Science. Robert Wayne of the University of California, Los Angeles, and Jenni
23、fer Leonard of the Smithsonian Institute, used DNA materialsome of it unearthed by miners in Alaskato conclude that todays domestic dog originated in Asia and accompanied the first humans to the New World about 10, 000 to 15, 000 years ago. Wayne suggests that mans best friend may have enabled the t
24、ough journey from Asia into North America. “Dogs may have been the reason people made it across the land bridge, ”said Wayne. “They can pull things, carry things, defend you from fierce animals, and theyre useful to eat. ”Researchers have agreed that todays dog is the result of the domestication(驯化)
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
