广西桂林市第十八中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广西 桂林市 第十八 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、广西桂林市第十八中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)注意事项:本试卷共4页,答题卡2页。考试时间120分钟,满分150分;正式开考前,请务必将自己的姓名、考号用黑色水性笔填写清楚并张贴条形码;请将所有答案填涂或填写在答题卡相应位置,直接在试卷上做答不得分。第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 1
2、9.15. B. 9.18. C. 9.15.1. What does the man mean?A. Carl will be late for the concert. B. The line for concert tickets is too busy.C. He hasnt been able to contact Carl.2. Why does the man have a better hairstyle than before?A. He had his hair cut in a new place. B. The woman gave him some advice.C.
3、 Another person cut his hair this time.3. What are the speakers doing?A. Playing a game. B. Watching a match. C. Enjoying a play.4. How are the speakers going to the countryside?A. By car. B. By taxi. C. By train.5. What did the man buy today?A. A hat. B. A pair of jeans. C. A T-shirt.第二节(共15小题;每小题1
4、分,满分15分)听下面5段对话。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What is the relationship between the speakers?A. Workmates. B. Husband and wife. C. Employer and employee.7. What do we know about the woman?A. She works part-
5、time now. B. She has hired a babysitter. C. Her baby is a little bigger now.8. What does the man think of his work?A. Difficult. B. Satisfying. C. Exhausting.听第7段材料,回答第9至11题。9. What is the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. A doctor and a patient. C. A travel agent and a clien
6、t.10 Why does the man want to cancel his booking for tomorrow?A. He cant take any exercise. B. He doesnt have enough money.C. He has to go for another appointment.11. What does the woman suggest the man do?A. See a doctor. B. Take a boat trip. C. Pay $ 150 first.听第8段材料,回答第12至14题。12. What are the spe
7、akers mainly talking about?A. Old fashions. B. Old news. C. Old days.13. What do the speakers think of what they looked like in the photo?A. Young. B. Fashionable. C. Embarrassing.14. Where did the man work?A. In a bank. B. In a factory. C. In a university.听第9段材料,回答第15至17题。15. What does the girl hav
8、e to do at school?A. Wear school uniforms. B. Enter the chemistry lab with teachers.C. Go into the language lab with permission.16. What will happen to the girl if she breaks the rules seriously?A. She will stay at school after class. B. She will get a yellow warning.C. She will get a red report.17.
9、 What does the girl say about the school rules?A. They are reasonable. B. They should be improved. C. They are not carried out strictly.听第10段材料,回答第18至20题。18. Which film has the fewest shows?A. Love Actually. B. The Incredibles. C. The Aviator.19. How much is the ticket for The Aviator at 19:15?A. $
10、6.75. B. $ 5. C. $ 3.5.20. What do we know about Love Actually?A. The plot(情节) is complicated. B. There are no big stars in the film.C. The story happened 5 weeks after Christmas.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)ANice news! Job offered!Driver40 hours per week, term time and 15 days.We are
11、 looking for a bus driver to provide a driving support service for the teachers living outside the school. Applications are to be received no later than 10th August 2019.Receptionist AdministrationFull timeA receptionist is required from 1st August 2019 at Dartford Science & Technology College. The
12、position is only from 8:30 am to 4:30 pm Monday to Thursday and 8:30 am to 4:00 pm Friday, with an hours break for lunch every day. The successful applicant must have a good telephone manner, good interpersonal skills and IT skills.Health & Social Care TeacherOur client, an 11-18 mixed comprehensive
13、 school in Ealing, West London, is currently seeking a teacher for Health & Social Care. The position will be a full-time post until July 2020. We require an energetic teacher to develop the learning potential of students. We are seeking someone with excellent subject knowledge who can combine acade
14、mic strictness and achievement with enjoyment of teaching Health & Social Care.If you are keen to work, click the button below.1. The receptionist to be employed will work_.A. 20 hours a weekB. 34. 5 hours a weekC. 37 hours a weekD. 39. 5 hours a week2. _ is needed in a school in Ealing, West London
15、.A. A full-time science teacherB. A teacher with the ability to get along with peopleC. A driver who can provide a driving support serviceD. A teacher with excellent knowledge about Health &Social Care3. The text is likely to appear_.A. in a magazineB. in a novelC. on the InternetD. in a newspaper【答
16、案】1. B 2. D 3. C【解析】文章是三个职业招聘广告,介绍了三则招聘广告:Driver、Receptionist Administration、Health & Social Care Teacher,同时详细说明招聘的要求及工作时间等有关信息。【1题详解】细节理解题。根据第二则广告The position is only from 8:30 am to 4:30 pm Monday to Thursday and 8:30 am to 4:00 pm Friday, with an hours break for lunch every day. 星期一到星期四,每天工作7小时,共
17、28小时,星期五工作6个半小时,那么一个星期共工作34.5小时。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三则广告We are seeking someone with excellent subject knowledge who can combine academic strictness and achievement with enjoyment of teaching Health & Social Care可知这所学校需要招聘的是有优秀学科知识的医疗卫生和社会保障学科的教师。故选D。【3题详解】推理判断题。根据文章最后一句If you are keen to work,click t
18、he button below中click the button now点击这个按钮,可知这篇文章是出现在网页上,因为只有网页上才有点击这个词。故选C。BI was a newcomer in a class. So was Alice. Thats where the similarities ended. I was tall and she was small. My thick, black hair had been recently cut short. Her natural blonde hair flowed to her waist and looked great. I
19、was awkward and shy. She wasnt. I couldnt stand her. I considered her my enemy. She liked me. She wanted to be friends.One day, she invited me over and I said yes I was too shocked to answer any other way. No one had invited me over to play. But this girl who wore the latest fashions wanted me to go
20、 home with her after school. I got very surprised when she led me into an apartment building. She lived on the fourth floor in a two-room place with her mother, her stepfather, her two brothers and her sister. When we got to the room she shared with her sister, she took out a big case of Barbies whi
21、ch was my next surprise. I would have thought shed outgrown them. I had never played with them. But we sat on the floor of a walk-in closet, laughing as we made up crazy stories about the Barbies. Thats when we found out that we both wanted to be writers when we were older and we both had wild imagi
22、nations. We had a great day that afternoon. Our jaws ached from smiling so much. She showed me her wardrobe, which had mostly come from a designer clothing store down the block. The woman who owned it used her as a model sometimes for her newspaper ads and gave her clothes in exchange.Alice had the
23、whole neighborhood charmed. The bookstore owners lent her fashion magazines, the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices. Soon I was included in her magic world. We slept over at each others houses, and spent every free moment together. My dark hair grew out a
24、nd I learned to love being tall.Alice my first real friend since childhood, taught me an amazing and very surprising thing about making friends: that your worst enemy can turn out to be your best friend.4. What made the similarities end?A. Leaving the authors old school.B. Being admitted to their ne
25、w classes.C. Their differences in appearance and personalities.D. Their different demands of friendship and fashion.5. What did the author think of the Barbies?A. Alice was too mature for them.B. Alice must have made them by herself.C. They should have been kept well.D. They brought her back to her
26、childhood.6. We can infer from the passage that Alice _.A. helped the author see her own strengthsB. was good with the people around herC. helped to bring out the best in the authorD. inspired the authors love for fashion7. Which of the following best describes Alice as a friend?A. Humorous.B. Ambit
27、ious.C. Caring.D. Friendly.【答案】4. C 5. A 6. B 7. D【解析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者和刚来的同学Alice,一开始作者把她看成敌人,但是有一次Alice邀请作者去她家做客,才彻底认清了好朋友,然后Alice帮助作者度过青春期的艰难时光,并教会了作者如何交朋友。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Thats where the similarities ended. I was tall and she was small. My thick, black hair had been recently cut short. Her nat
28、ural blonde hair flowed to her waist and looked great. I was awkward and shy. She wasnt.(我们的相似之处止于此。我很高,她个子小。我浓密的黑发刚剪短,她自然的卷发齐腰,看起来很漂亮。我胆小害羞,她不是。)可知,让作者和Alice相似之处终结的是她们外貌和性格的不同之处。C. Their differences in appearance and personalities.(她们外貌和性格的不同之处)符合以上说法,故选C项。【5题详解】推理判断题。根据第二段的When we got to the room
29、she shared with her sister, she took out a big case of Barbies which was my next surprise. I would have thought shed outgrown them. I had never played with them.(当我们来到她和姐姐合住的房间时,她拿出了一个大箱子,里面全是芭比娃娃这是我的第二个惊讶。我还以为她已经长大了。我从来没有玩过芭比娃娃)可推测,作者认为Alice这么大的孩子已经不适合完芭比娃娃了。A. Alice was too mature for them.(对于它们来说
30、Alice太成熟了)符合以上说法,故选A项。【6题详解】推理判断题。根据倒数第二段的Alice had the whole neighborhood charmed. The bookstore owners lent her fashion magazines, the movie theater gave her free passes and the pizza place let her have free slices. (Alice在小区很有魅力。书店老板借给她时尚杂志,电影院老板让她免费通行,披萨店给她免费切片)可推测,Alice和周围的人相处得很好。B. was good wi
31、th the people around her(她与周围的人相处很好)符合以上说法,故选B项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段的Alice, my first real friend since childhood, taught me an amazing and very surprising thing about making friends: that your worst enemy can turn out to be your best friend.(我自童年时代的第一个真正的朋友Alice教会了我一件关于交朋友的惊人的事情:你最大的敌人可能成为你最好的朋友)可推测,A
32、lice是一个非常友好的人,因为她不仅成为了作者朋友,还教会了她一些道理。D. Friendly.(友好的)符合以上说法,故选D项。CThe idea of turning recycled plastic bottles into clothing is not new. During the last five years, a large number of clothing companies, businesses and environmental organizations have started turning plastics into fabric to deal wit
33、h plastic pollution. But theres a problem with this method. Research now shows that microfibers could be the biggest source of plastic in the sea.Dr. Mark Browne in Santa Barbara, California, has been studying plastic pollution and microfibers for 10 years now. He explains that every time synthetic
34、clothes go into a washing machine, a large number of plastic fibers fall off. Most washing machines cant collect these microfibers. So every time the water gets out of a washing machine, microfibers are entering the sewers and finally end up in the sea.In 2011, Browne wrote a paper stating that a si
35、ngle piece of synthetic(合成的) clothing can produce more than 1, 900 fibers per wash. Browne collected samples from seawater and freshwater sites around the world, and used a special way to examine each sample. He discovered that every single water sample contained microfibers.This is bad news for a n
36、umber of reasons. Plastic can cause harm to sea life when eaten. Studies have also shown that plastic can absorb other pollutants.Based on this evidence, it may seem surprising that companies and organizations have chosen to turn plastic waste into clothing as an environmental “solution.” Even thoug
37、h the science has been around for a while, Browne explains that hes had a difficult time getting companies to listen. When he asked well-known clothing companies to support Benign by Design-his research project that seeks to get clothes that have a bad effect on humans and the environment out of the
38、 market, Browne didnt get a satisfying answer. Only one womens clothing company, Eileen Fisher, offered Browne funding.8. What has happened during the past five years?A. Fabric has become much stronger.B. Plastic pollution has been less serious.C. Many plastic bottles have been reused.D. Microfibers
39、 have been greatly improved.9. What does Browne think of washing synthetic clothes?A. It is adding microfibers to the clothes.B. It is worsening environmental problems.C. It is making synthetic clothes last longer.D. It is doing great damage to washing machines.10. What can be inferred about Brownes
40、 Benign by Design research project?A. It has achieved great success.B. It hasnt got anything done.C. It is known to very few people.D. It is facing some difficulties.11. Whats the best title for the text?A. Its important to learn to recycleB. Its never easy to solve pollution problemsC. Recycled pla
41、stic clothing: solution or pollution?D. Are human beings moving forward or backward?【答案】8. C 9. B 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了在处理塑料污染方面,把可回收塑料重组成衣服的一部分不失为一个好办法,但研究表明,合成型衣服的清洗会产生大量纤维,其中微纤维对海洋环境的危害最为严重。【8题详解】细节理解题。由第一段“During the last five years, a large number of clothing companies, businesses and
42、environmental organizations have started turning plastics into fabric to deal with plastic pollution. ”可知,在过去的五年里,很多制衣公司,企业和环境组织已经开始把塑料转换成纤维来解决环境污染问题。结合上文,企业是用可回收塑料瓶转换成纤维。由此,在这五年会有很多塑料瓶被再次利用,结合选项,故选C。【9题详解】细节理解题。由第三段“He discovered that every single water sample contained microfibers.”可知,Browne通过自己的研
43、究发现世界各地海水样本中都存在微纤维。结合第四段Plastic can cause harm to sea life when eaten.可知,微纤维对海洋生物有很大的危害。由此,合成型衣服的清洗会产生大量微纤维,微纤维的排放会加重海洋问题,结合选项,故选B。【10题详解】推理判断题。由最后一段“When he asked well-known clothing companies to support Benign by Design-his research project that seeks to get clothes that have a bad effect on human
44、s and the environment out of the market, Browne didnt get a satisfying answer. ”可知,在Browne要求世界知名制衣公司支持把对人类和环境有危害的衣服撤出市场的研究项目时,Browne并没有得到一个令人满意的答案。由此可推知,他的研究项目Benign by Design遇到了难题,结合选项,故选D。【11题详解】标题判断题。由第一段“ During the last five years, a large number of clothing companies, businesses and environmen
45、tal organizations have started turning plastics into fabric to deal with plastic pollution.”( 在过去的五年里,大量的服装公司、企业和环保组织已经开始将塑料变成织物来处理塑料污染)和第一段“Research now shows that microfibers could be the biggest source of plastic in the sea.”( 研究显示,微纤维是海洋塑料的最大来源。)由此可知,文章就这项技术究竟是对环境的保护还是对环境的再次污染进行说明。故C项(Recycled p
46、lastic clothing: solution or pollution?)回收塑料服装:是解决方案还是污染?能够概括文章中心,可作为标题。故选C。DOne in five women and one in eight men are becoming more tired and less productive, according to a new Australian study on mobile phone use.Led by the Queensland University of Technology in Australia, researchers surveyed 7
47、09 mobile phone users across the country aged 18 to 83 and asked them a series of questions based on a similar study 13 years ago. Identifying a phenomenon technoference (科技干扰), researchers discovered a significant increase in people blaming their devices for losing sleep, becoming less productive a
48、nd even getting more aches and pains.According to the studys lead author Dr Oscar, the issue is so bad that 24 percent of women and 15 percent of men are now considered to be problematic mobile phone users. When we talk about technoference, were referring to the everyday intrusions (侵入)and interrupt
49、ions that people experience due to mobile phones and their usage, he said. Our survey found technoference had increased among men and women. For example, self-reports relating to the loss of sleep and productivity showed that these negative outcomes had significantly increased during the last 13 yea
50、rs. This finding suggests that mobile phones are potentially increasingly affecting aspects of daytime functioning due to lack of sleep. Compared to a 2005 study, technoference issues for 18 to 24-year-old experienced a surprising 40. 9 percent rise, while those aged 25 to 29 also recorded a dramati
51、c increase of 23. 5 percent.Oscar said that with the number of smartphone users around the world expected to surpass 2. 5 billion before the end of this year, the problem of technoference could get even worse. The speed and depth of smartphone take-up makes our population particularly vulnerable to
52、some of the negative consequences of high mobile phone use. he said. Rapid technological innovations have led to dramatic changes in todays mobile phone technology, which can improve the quality of life for phone users but also result in some negative outcomes. 12. How are people affected by technof
53、erence according to the text?A. It makes people addicted to communicating online.B. It pushes people to work at a fast pace.C. It causes people to sleep less at night.D. It brings negative outcomes to people of all ages.13. Which group are most influenced by smartphones?A. Young women.B. Young manC.
54、 Children.D. Seniors.14. What does the underlined word vulnerable in paragraph 5 probably mean?A. Widely spread.B. Easily hurt.C. Deeply devotedD. Absolutely accustomed.15. What does the text mainly talk about?A. The increasing side effects of smartphones.B. Ways to solve technoference problem.C. Sm
55、artphones and peoples happiness.D. The popularity of smartphones.【答案】12. C 13. A 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现,越来越多的人正在因为智能手机而变得容易劳累、睡眠不足和工作效率低,这种现象被叫做“科技干扰”。【12题详解】细节理解题。根据第二段的Identifying a phenomenon technoference, researchers discovered a significant increase in people blaming their de
56、vices for losing sleep, becoming less productive and even getting more aches and pains.(认识到了科技干扰现象,研究人员发现,越来越多的人把睡眠不足、工作效率低下和越来越多的疼痛归咎于自己的手机)可知,科技干扰会让人睡眠不足。C. It causes people to sleep less at night. (它会使人晚上睡眠不足)符合以上说法,故选C项。【13题详解】推理判断题。根据第三段的According to the studys lead author Dr Oscar, the issue i
57、s so bad that 24 percent of women and 15 percent of men are now considered to be problematic mobile phone users.(研究的主要作家奥斯卡博士称,现在有24%的女性和15%的男性被认为是“问题有问题的手机使用者”)和第四段的Compared to a 2005 study, technoference issues for 18 to 24-year-old experienced a surprising 40. 9 percent rise, while those aged 25
58、to 29 also recorded a dramatic increase of 23. 5 percent.(和2005年的研究相比,18-24岁的人遭受科技干扰的情况增加了40.9%,而25-29岁的也增加了23.5%)可推测,年轻女性最容易受到科技干扰的影响。A. Young women.(年轻女性)符合以上说法,故选A项。【14题详解】词义猜测题。根据第五段的The speed and depth of smartphone take-up makes our population particularly vulnerable to some of the negative co
59、nsequences of high mobile phone use.可知,智能手机普及的速度和深度让人们特别vulnerable高频率手机使用的一些负面后果。结合句意,尤其是negative consequences可推测,划线部分的意思是“极易受伤害”。B. Easily hurt. (容易受到伤害)和以上说法,故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是第一段的One in five women and one in eight men are becoming more tired and less productive, according to a new Au
60、stralian study on mobile phone use.(澳大利亚一项关于手机使用的最新调查显示,五分之一的女性和八分之一的男性正在变得越来越累,工作效率也越来越低)可知,本文主要讲述手机对人的负面影响。A. The increasing side effects of smartphones. (智能手机越来越多的副作用)符合以上说法,故选A项。【点睛】第4小题考查主旨大意说明文的主旨大意一般在文章的首段或尾段。以本文为例:根据文章第一段的One in five women and one in eight men are becoming more tired and les
61、s productive, according to a new Australian study on mobile phone use. (澳大利亚一项关于手机使用的最新调查显示,五分之一的女性和八分之一的男性正在变得越来越累,工作效率也越来越低)可知,本文主要讲述手机对人的负面影响。故选A项(The increasing side effects of smartphones.)第二节 七选五(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。You probably think that you are already
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册语文版习题课件:13(共22张PPT).ppt
