2022届高考英语二轮综合复习卷1.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 二轮 综合 复习
- 资源描述:
-
1、此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 此卷只装订不密封班级 姓名 准考证号 考场号 座位号 2022届高三二轮综合卷英语(一)注意事项:1答题前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;
2、每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the dialogue probably happen?A. In the ticket office.B. On the platform.C. In the waiting room.2. What are the speakers mainly talking about?A. Customs in Rome.B. Driving rules
3、 in the US.C. Traffic rules in Hong kong.3. What does the man intend to do tomorrow?A. Have a good sleep.B. Go to see the dentist.C. Watch a soccer match.4. What is the womans suggestion for the man?A. Put off his travel to New Zealand.B. Try various means of payment.C. Carry enough cash on him.5. H
4、ow does Tom feel about his hair?A. He feels worried about it.B. He feels it out of style.C. He feels confused about it.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7 题。6. Whats the possible
5、 relationship between the two speakers?A. Bookseller and customer.B. Librarian and reader.C. Professor and student.7. What will the man do for the woman?A. Search the shelf.B. Check the database.C. Keep the book.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is wrong with the womans computer?A. The laptop cant get started
6、.B. The screen has got much darker.C. The keyboard isnt functioning well.9. What does the man think of Apple?A. It is unreliable.B. It is of high quality.C. It is better than IBM.10. What does the man offer to do for the woman?A. Repair her computer.B. Buy her a new computer.C. Lend her his own comp
7、uter.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What did the woman use to be?A. A nurse.B. A housewife.C. A nutritionist. 12. What does the woman enjoy doing?A. Washing clothes.B. Making meals.C. Caring for children.13. What has led to few stay-at-home parents according to the woman?A. The high financial pressure.B
8、. The neighborhood effects.C. The boring housework.听第9段材料,回答第14至16题。14. Whats the womans opinion of famous brands?A. They are very attractive.B. They make people feel good. C. They arent worth the high price.15. Why do some people prefer famous brands according to the man?A. To look special and fash
9、ionable.B. To show off their wealth.C. To change the fashion.16. What is the mans concern in shopping?A. Brand and popularity.B. Quality and price.C. Fashion and style.听第10段材料,回答第17至20题。17. Whats this years exhibition about?A. Holiday posters.B. Railway posters.C. Film posters.18. What can be learne
10、d about Alan Brown? A. He is a successful film director.B. He is a famous stage actor.C. He is a popular local writer.19. How long does the Tourist Center stay open on Tuesdays?A. 7 hours.B. 8 hours.C. 9 hours.20. Where can people go if they want to see a play?A. Town Hall.B. The Tourist Center.C. T
11、he Arts Center.【答案】1-5 ACBBA 6-10 BCCAC 11-15 CBACA 16-20 BBCBC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASummer Teen Volunteer OpportunitiesBloomington Parks and Recreation offers an excellent opportunity for teens to get involved and make a difference
12、in their community by volunteering within a variety of summer youth programs. Summer Teen volunteers assist with activities under the guidance of experienced staff and gain valuable leadership skills. In the summer, teens can apply to volunteer in the following programs:Summer Adventure Playground P
13、rogram VolunteerProgram Dates: June 14 August 12Location(s): Kelly, Poplar Bridge. Running, Smith. Sunrise and Westwood parksInformation: Help facilitate opportunities to play and lead playground participants (in grades 2 - 7) in games, sports, arts and crafts, and make new friendships.Mini View Vol
14、unteerProgram Dates: June 14 August 6Location: Valley View Elementary SchoolInformation: Help to assist with the supervision of preschoolers 1st graders in a social occasion.The View VolunteerProgram Dates: June 14 August 6Location: Valley View Elementary SchoolInformation: Help to assist with super
15、vision of 2nd - 5th graders in a social recreational setting.Camp Kota Junior CounselorProgram Dates: June 14 August 9Location: East Bush LakeInformation: Help campers learn basic outdoor skills while meeting new friends, singing crazy songs and having tons of fun.To apply, fill out a Parks and Recr
16、eation 2021 Summer Teen Volunteer Application. Please be sure to answer all questions and indicate all program(s) of interest. Applicants will be contacted via email with next steps a after March 31, 2021. Contact us by phone (952-563-8877) or e-mail at parksiecBloomingtonMN.gov for more information
17、.21. What benefit can volunteers get from the programs?A. Making the community different.B. Becoming an experienced staff member.C. Acquiring useful leadership skills.D. Getting opportunities for college.22. Which program suits you if you are good with kindergarten kids?A. Summer Adventure Playgroun
18、d Program Volunteer.B. Mini View volunteer.C. The View Volunteer.D. Camp Kota Junior Counselor.23. What should you do to apply for the opportunity?A. Fill in an application form. B. Answer questions via an interview.C. Clarify your program(s) of interest by phone. D. Contact the organizers on March
19、31.【答案】21-23 CBA【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个夏季青少年志愿者活动,介绍了每个活动的情况以及申请要求。21. 细节理解题。根据第一段中“Summer Teen volunteers assist with activities under the guidance of experienced staff and gain valuable leadership skills.(夏季青少年志愿者则在经验丰富的员工的指导下协助开展活动,并获得宝贵的领导技能)”可知,志愿者可以从这些项目中获得有用的领导技能。故选C。22. 细节理解题。根据Mini View Volun
20、teer部分中“Information: Help to assist with the supervision of preschoolers 1st graders in a social occasion.(信息:在社交场合帮助协助监督学龄前儿童到一年级的学生)”可知,如果你和幼儿园的孩子相处得很好,那么Mini View volunteer项目适合你。故选B。23. 细节理解题。根据最后一段中“To apply, fill out a Parks and Recreation 2021 Summer Teen Volunteer Application.(要申请,请填写“公园和娱乐20
21、21年夏季青少年志愿者申请表”)”可知,你应该填写申请表来申请这个机会。故选A。BTrucker Gerlock traveled hundreds of thousands of miles with his dog, Holly, who came with him on every routeincluding his last one. While driving near Dallas, Texas, on the job, the 59-year-old Marylander crashed into a concrete column. Gerlock was killed in
22、stantly. Looking in the back of the truck, though, rescue drivers found one survivor.Rescue workers cut the Chesapeake Bay retriever(切萨皮克海湾寻回犬)practically untouchedout of the back of the truck, where shed been sleeping. “Its amazing that anything survived,” Sandy Nordhoff, friend of Gerlock, told Th
23、e Kent County News.Unsure what happened to Holly, Gerlocks friends from his town of Rock Hall, Maryland, made numerous calls and emails to agencies in order to find out where the dog was. Eventually, they found out she had been staying in Dallas Animal Services shelter and a foster family had taken
24、her in for Thanksgiving. The Rock Hall locals hatched a plan to get her home.Joe Creighton and Sandys husband, Russell Nordhoff, both lifelong friends of Gerlock, volunteered to make the 2,800-mile trip from Rock Hall to Dallas and back, which took two days each way. The friends borrowed Gerlocks pi
25、ckup truck for the road, so Holly would feel more comfortable on the journey home, according to The Kent County News.Back in Rock Hall, some of Gerlocks friends adopted Holly. Ever since, the dog has been a town icon(偶像), making an appearance in almost every town parade.“The outpouring of love shown
26、 towards Gerlock and Holly was heartwarming,” Rock Hall resident Jamie Elburn tells Readers Digest. “It shows how the companionship ofmans best friends and simple kindness can overcome even the most difficult situation!”24. What does the underlined part in Paragraph 2 indicate?A. The trip was extrem
27、ely tiring.B. The result was quite satisfying.C. The survivor was very smart.D. The accident was too serious.25. What happened to Holly after she was saved?A. She was nowhere to be found.B. She was put in an animal shelter.C. She was sent back home immediately.D. She was adopted by a foster family.2
28、6. What can we infer about the work on getting Holly back home?A. It was painstaking.B. It was full of danger.C. It turned out to be interesting.D. It required much experience.27. How did Jamie Elburn feel about the whole story?A. Sympathetic.B. Grateful.C. Shocked.D. Touched.【答案】24-27 DBAD【解析】本文主要讲
29、述了Gerlock在一起交通事故中去世后,他的朋友其他人一起救援他的宠物狗Holly的感人故事。24. 推理判断题。由第一段可知,Gerlock驾驶过程中,撞上了一一个个水泥柱子,并且在交通事故中死亡。说明事故非常严重,因此救援人员认为,Gerlock的宠物狗Holly能在事故中幸存下来已经是个奇迹。故答案为D。25. 细节理解题。由第三段中的“Eventually, they found out she had been staying in Dallas Animal Services center.”可知,Holly被救后来到了一个动物收养所,故答案为B。26. 推理判断题。由第四段可知
30、,去接Holly的路程是2,800英里,且需要4天的时间。由此可以推知,接Holly回家是一项非常辛苦的工作,故答案为A。27. 推理判断题。由文章的最后一段第一句话“The outpouring of love shown towards Gerlock and Holly”可推知,Jamie Elburn觉得本文讲述的故事是暖心的,令人感动的,故答案为D。CHave you ever had such an experience? When chatting on WeChat, you sent someone a voice message where you thought your
31、 voice was clear and moving, but when you heard your own recorded voice, you couldnt help wondering: Is this really my voice? Why is it so ugly?Its not your fault. The discomfort we have over hearing our voices in audio recordings is probably due to a mix of physiology (生理学) and psychology.For one,
32、the sound from an audio recording is transmitted differently to your brain compared with the sound made when you speak. When listening to a recording of your voice, the sound travels through the air and into your earswhats referred to as “air conduction”. However, while some of the sound is transmit
33、ted through air conduction, much of the sound is internally conducted directly through your head when you speak. Thus, people generally learn their voice as deeper and richer. The recorded voice, in comparison, can sound thinner and higher, which many find annoying.Another reason why hearing a recor
34、ding of your voice can be so discomforting is that it really is a new voiceone that exposes a difference between your self-perception and reality. Dr Silke Paulmann, a psychologist at the University of Essex, says, “we sound more high-pitched than what we think we should, which makes us uneasy as it
35、 doesnt meet our internal expectations; our voice plays a massive role in forming our identity and I guess no one likes to realize that youre not really who you think you are.”So if the voice in your head criticizes the voice coming out of a recording device, its probably your inner critic overreact
36、ingand youre judging yourself a bit too harshly.28. What does the author think of the fact that people dislike their recorded voices?A. Instructive.B. Ridiculous.C. Reasonable.D. Confusing.29. What does the underlined word “transmitted” mean in paragraph 3?A. Declared.B. passed.C. guided.D. admitted
37、.30. What would the author agree about the recorded voice?A. Scientists can make it meet our expectation.B. People dont have to care about its difference.C. It travels in the air faster than our own sound.D. It narrows the gap between self-expectation and reality.31. What problem does the author foc
38、us on in the text?A. How do people chat politely on WeChat?B. What do the recorded messages contain?C. How do people change their recorded voice?D. Why do you hate your own recorded voice?【答案】28-31 CBBD【解析】这是一篇说明文。文章客观地分析了人们为什么对于软件中自己的声音感到不舒服,从生理和心理的角度进行了剖析。28. 细节题。作者怎么看待人们不喜欢录制的自我声音,根据下文“Its not yo
39、ur fault. The discomfort we have over hearing our voices in audio recordings is probably due to a mix of physiology (生理学) and psychology.”可知,这种现象是有依据的,故选C项。29. 词义猜测题。根据“For one, the sound from an audio recording is transmitted differently to your brain compared with the sound made when you speak.”音频
40、录制的声音传递到你的大脑,和你发出的声音传递到大脑的路径是不一样的。根据逻辑推理,故选B项。30. 细节题。根据“So if the voice in your head criticizes the voice coming out of a recording device, its probably your inner critic overreactingand youre judging yourself a bit too harshly.”如果你不喜欢录制的自我声音,可能是内在自我的过激反应,对自己太过严苛了。答案B(人们不需要太在意两者的区别)符合语义,故选B项。31. 主旨
41、题。作者关注什么问题?整篇文章都是围绕人们为什么不喜欢录制的自我声音,答案D项(为什么你讨厌录制的自我声音)符合语义,故选D项。DWhy dont we have eyes in the back of our heads? There are at least two reasons. Eyes are biologically expensive things to make and rear view (后视) eyes dont fit well into the human evolution (进化).Even animals, such as rabbits, whose mai
42、n survival advantage is rear vision, have only the side eyes. Rear vision is not so important. There are other species that have evolved this ability by moving the position of their eyes relative to the rest of their head. Many birds have their eyes positioned towards the side of their head, allowin
43、g them a very wide angle of vision and, in the case of some birds such as the woodcock, they are positioned so they can actually achieve 360- degree vision. It is also obvious that spiders, which tend to have many eyes, only have them facing forwards.Humans, and probably some other animals, do have
44、another adapted sense to make it up. Many experiments showed that sounds behind the head were noticed by a listener more than sounds to the front, especially if a listener was in a dark room. So, our ears can make up for the lack of rear-facing vision. You can look at it another way. Rear vision is
45、useful only if the potential threat is visible. During human evolution, that was most often not the case.Finally, there is often more than one potential “solution to a given problem. In many species, the answer to maintaining 360 degree awareness of surrounding danger is to rely on many eyes. Social
46、 behavior is common in the animal kingdom and one reason for this is that there is safety in numbers. You might be looking the wrong way when a tiger approaches, but if your teammates raise the alarm this is as effective as having eyes in the back of your head.32. Why do humans have no rear view eye
47、s?A. They are bad for human survival.B. They are replaced by other organs.C. They are less likely to spot the danger.D. They are abandoned by natural selection.33 What is the purpose of paragraph 2?A. To explain why animals have other functional.B. To state rear-view eyes arent a must for survival.C
48、. To prove rabbits, birds and spiders are very special.D. To show rear view eyes are against the natural selection,34. What does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to?A. The visible threat behind the head.B. Sensitive hearing.C. The Sou sound behind the head.D. Rear vision.35. Where doe
49、s the text most likely com from?A. A travel brochure.B. A fiction.C. A science magazine.D. A book review.【答案】32-35 DBAC【解析】这是一篇说明文。文章主要向我们解释了人类的眼睛没有长在脑后的原因。32. 细节理解题。根据文章第一段内容“Why dont we have eyes in the back of our heads? There are at least two reasons. Eyes are biologically expensive things to ma
50、ke and rear-view (后视) eyes dont fit well into the human evolution (进化).”(为什么我们的眼睛没有长在脑后?至少有两个原因。眼睛从生物学角度上说是昂贵的东西,而后视的眼睛并不适合人类的进化)可知,人类没有后视的眼睛是因为它们并不适合人类的进化,被自然选择所抛弃。故选D项。33. 推理判断题。通读第二段内容,根据关键句“Even animals, such as rabbits, whose main survival advantage is rear vision, have only the side eyes. Rear
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
