河北省平山县2015高考英语一轮练习(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省 平山县 2015 高考 英语 一轮 练习 答案
- 资源描述:
-
1、河北省平山县2015高考英语一轮练习(7)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Getting rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion h
2、ad it that washing off dirt with hot water could open up the skin and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Euro
3、pe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, was famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.Though the belief in the merit of dirt was longlived, dirt has no longer been rega
4、rded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifically speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War .Advertisements rep
5、eatedly sell the idea; clothes need to be whiter than white, cloths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?Attitudes to dirt still differ hugely nowadays.Many firsttime parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible fo
6、r the spread of disease.On the contrary,Mary Ruebush,an American immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system.And the latter position is gaining some ground.本文介绍了人们对灰尘的不同态度和看法。16世纪早期,人们认为灰尘能阻挡疾病。人们不能洗澡。18世纪时人们认为洗掉灰尘对身体有好处,能阻止疾病。而现在,人们对灰尘有不同看法,有人认为不能碰灰
7、尘,而有人认为灰尘能增强免疫力。5The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because _.Athey lived healthily in a dirty environmentBthey thought bath houses were too dirty to stay inCthey believed disease could be spread in public bathsDthey considered bathing as the cause of skin disease
8、答案:C。细节理解题。根据短文第二段第二、三句话可知。人们认为公共浴池是特别危险的,法国和英国的国王都关闭了他们的浴池,由此可知C项正确。6Which of the following best describes Henry IVs attitude to bathing?AAfraid. BCurious.CApproving. DUninterested.来源:答案:A。推理判断题。根据短文第二段最后两句话可知,享利四世以脏出名,当他得知有人洗澡,为了避免疾病侵袭,他下令不准这人出门。由此可知享利四世对于洗澡是相当害怕的。7. How does the passage mainly de
9、velop?A. By providing examples.B. By making comparisons.C. By following the order of time.D. By following the order of importance.答案:C。细节理解题,本文是以时间为线索进行写作的。先写16世纪人们对灰尘的态度,然后是17世纪,最后写到今天人们的态度。8What is the authors purpose in writing the passage?A. To stress the role of dirt.B. To introduce the history
10、 of dirt.C. To call attention to the danger of dirt.D. To present the change of views on dirt.答案:D。细节理解题。整篇文章作者陈述了三个不同的时间,人们对待灰尘的看法,由此向我们展示了人们对灰尘观点的改变。较难题目特训:科普知识类The latest research suggests that the key factor separating geniuses from the merely accomplished is not I. Q. , a generally bad predicto
11、r of success. Instead, its purposeful practice. Top performers spend more hours practising their craft. If you wanted to picture how a typical genius might develop, youd take a girl who possessed a slightly above average language ability. It wouldnt have to be a big talent, just enough so that she m
12、ight gain some sense of distinction. Then you would want her to meet, say, a novelist, who coincidentally shared some similar qualities. Maybe the writer was from the same town, had the same family background, or, shared the same birthday. This contact would give the girl a vision of her future self
13、. It would give her some idea of a fascinating circle she might someday join. It would also help if one of her parents died when she was 12, giving her a strong sense of insecurity and fuelling a desperate need for success. Armed with this ambition, she would read novels and life stories of writers
14、without end. This would give her a primary know-ledge of her field. Shed be able to see new writing in deeper ways and quickly understand its inner workings. Then she would practise writing. Her practice would be slow, painstaking and error-focused. By practising in this way, she delays the automati
15、zing process. Her mind wants to turn conscious, newly learned skills into unconscious, automatically performed skills. By practising slowly, by breaking skills down into tiny parts and repeating, she forces the brain to internalize a better pattern of performance. Then she would find an adviser who
16、would provide a constant stream of feedback, viewing her performance from the outside, correcting the smallest errors, pushing her to take on tougher challenges. By now she is redoing problemshow do I get characters into a roomdozens and dozens of times. She is establishing habits of thought she can
17、 call upon in order to understand or solve future problems. The primary quality our young writer possesses is not some mysterious genius. Its the ability to develop a purposeful, laborious and boring practice routine. The latest research takes some of the magic out of great achievement. But it under
18、lines a fact that is often neglected. Public discussion is affected by genetics and what were “hard-wired” to do. And its true that genes play a role in our capabilities. But the brain is also very plastic. We construct ourselves through behaviour.1. The passage mainly deals with.A. the function of
19、I. Q. in cultivating a writerB. the relationship between genius and successC. the decisive factor in making a geniusD. the way of gaining some sense of distinction2. By reading novels and writers stories, the girl could.A. come to understand the inner structure of writingB. join a fascinating circle
20、 of writers somedayC. share with a novelist her likes and dislikesD. learn from the living examples to establish a sense of security3. In the girls long painstaking training process, .A. her adviser forms a primary challenging force to her successB. her writing turns into an automatic pattern of per
21、formanceC. she acquires the magic of some great achievementsD. she comes to realize she is “hard-wired” to write4. What can be concluded from the passage? A. A fuelling ambition plays a leading role in ones success. B. A responsible adviser is more important than the knowledge of writing.C. As to th
22、e growth of a genius, I. Q. doesnt matter, but just his/her efforts. D. What really matters is what you do rather than who you are.【参考答案】22.1-4 CABD【山东省日照市2014高考英语一模试卷】 A new report from the United States surgeon general finds that smoking tobacco is even deadlier than had been knownThe report says
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
