分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2021版高考英语一轮复习 限时规范练38 模块7 Unit 4 Public transport 牛津译林版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:380888
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:2.27MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 限时规范练38 模块7 Unit Public transport 牛津译林版 2021 高考 英语 一轮 复习 限时 规范 38 模块 牛津 译林版
    资源描述:

    1、限时规范练38 模块7 Unit 4 Public transport核心素养关键词:培养学生人与社会、健康旅游的思维意识一、阅读理解AYa Ting had taken me under her wing after hearing me speaking Chinese in a hotel in Lijiang.She had been hitchhiking (搭便车旅行) around China for months.She invited me to travel with her,which was how we ended up on the side of the road

    2、 looking for a ride to the Tiger Leaping Gorge.Within 20 minutes,we had our first ride.The driver couldnt take us all the way and ended up dropping us at a freeway crossroads.As a new hitchhiker,I thought that would be the end of our luck,but almost immediately we got another ride.Our most unforgett

    3、able ride was when a twenty-something kid picked us up.He couldnt take us the whole way so his uncle bought us lunch and a bus ticket for the rest of the journey.He felt it was his duty to help us find a way to complete our trip.It brought tears of joy and thankfulness to my eyes.This was the first

    4、time I understood how guests are respected in China.A few weeks later,we said goodbye.I thought we had been so lucky because we had been a local and a foreigner traveling together.But now Ya Ting was no longer around to do the talking,nor did I have someone to depend on if something went wrong.When

    5、I stood by a highway in Sichuan,I knew all about the difficulties before me.Now I was just a strange foreigner on her own who suddenly had to manage with poor Chinese.After about 30 minutes,a couple picked me up and took me the whole eight hours to Chengdu.We ate lunch on the way,and they refused to

    6、 allow me to pay for any of it,which I had come to learn was typical of Chinese culture.This made me believe that people werent being friendly because of Ya Ting.1.What do the author and Ya Ting have in common?A.They both are hitchhikers.B.They both are foreigners.C.They both live in Lijiang.D.They

    7、both speak Chinese well.2.What can we learn about the authors trip to the Tiger Leaping Gorge?A.It was rather tiring.B.It was very smooth.C.It was full of danger.D.It was heart-breaking.3.What was the main cause of the authors difficulties mentioned in Paragraph 3?A.She lost her way.B.She had little

    8、 money left.C.She was unable to find her friend.D.She was a lone foreign traveler in China.4.What did the couple do when taking the author to Chengdu?A.They dropped her halfway.B.They lent her some money.C.They offered her a free lunch.D.They taught her about Chinese culture.BCharles Darwin lived an

    9、 unusually quiet life.In 1842,Darwin and his wife Emma moved from London to Kent in southern England to have as little disturbance (烦扰) as possible.They already had two children then,and would go on to have eight more in the country.Darwin had very regular habits.He rose early and went for a walk.Af

    10、ter breakfast he worked in his study until 9:30 am,his most productive time of the day,and then read his letters lying on the sofa before returning to work.At midday he would go for another walk with his dog,stopping at his greenhouse to inspect his experiments.Then he would go for another walk arou

    11、nd an area of woodland.While walking on his “thinking path”,Darwin would consider his unsolved scientific problems.After lunch he read the newspaper and wrote letters.His network of friends provided information from all corners of the world.The Darwins were not very strict parents and the children w

    12、ere always seen running wild.Their father worked patiently with a background of playful shouts and little footsteps walking past his study door.After dinner Darwin played backgammon (a game for two people to play) with his wife.He once wrote,“Now the result with my wife in backgammon stands like thi

    13、s:she.has won only 2,490 games,while I have won,hurrah (a cheer of joy or victory),hurrah,2,795 games!”Although he had poor health,Darwin continued to publish a lot of creative works until his final book in 1881.He died the following year,aged 73.Rather than a quiet space in the local churchyard,whi

    14、ch he called “the sweetest place on Earth”,Darwin was given a state funeral (国葬) in Londons Westminster Abbey.5.Why did the Darwins move to Kent?A.To do more experiments.B.To cut their cost of living.C.To enjoy more peacefulness.D.To be together with their children.6.What did Darwin do every day?A.H

    15、e studied in the woods.B.He started to work at 9:30 am.C.He wrote letters in the morning.D.He examined his experiments.7.What did Darwins children probably think of him?A.Strict.B.Sweet.C.Cold.D.Brave.8.What is this text mainly about?A.Darwins personal life.B.Darwins large family.C.Darwins scientifi

    16、c achievements.D.Darwins unusual state funeral.二、完形填空The Silver Line,created this year,is a free,24 hours telephone helpline.It offers information,friendship and advice to 1people.“Its often easier to speak to a2,and nice to know you can 3day or night,” says Bolton,who has no family nearby.She calle

    17、d the helpline after it was 4by others.New figures show that August was the charitys5month,receiving more than 45,000 calls.Summer can be a(n) 6time for those left behind during the holiday season,7familiar faces are away for holidays,from the shopkeeper to the bus driver or even family members.Two-

    18、thirds of calls are 8at night-time and weekends,when no other services are9.84 percent of older people say it is very difficult to10loneliness,even to members of their 11because they do not wish to become a “burden”.A recent study found that almost three-quarters of older people in the UK are12,and

    19、more than half have 13spoken to anyone about how they feel.People can call the Silver Line14,or be referred by a relative or other helplines.Helpline staff try to learn callers15first and then suggest information or 16voluntary support,aiming to reconnect them with their communities.“For a charity,t

    20、rying to gain donations from the public is a17task,” says Sophie Andrews,chief leader of the Silver Line,“Older people are regarded as being responsible for economic fall.” To 18this,Andrews wants a greater understanding of their mental health 19:“Being older means you are still exposed to mental he

    21、alth issues,but your ability to change your situation is 20.”1.A.disabledB.homelessC.poorD.older2.A.neighborB.strangerC.friendD.doctor3.A.comeB.talkC.callD.visit4.A.mentionedB.servedC.ignoredD.blamed5.A.happiestB.busiestC.hottestD.worst6.A.difficultB.meaningfulC.unforgettableD.relaxing7.A.ifB.orC.wh

    22、enD.though8.A.missedB.paidC.canceledD.received9.A.standardB.officialC.usefulD.available10.A.avoidB.recover fromC.admit toD.value11.A.familyB.hospitalC.charityD.team12.A.healthyB.wealthyC.lonelyD.unfortunate13.A.everB.neverC.oftenD.sometimes14.A.earlyB.freelyC.directlyD.frequently15.A.needsB.interest

    23、sC.jobsD.habits16.A.privateB.widespreadC.localD.international17.A.simpleB.hardC.dangerousD.pleasant18.A.changeB.supportC.knowD.find19.A.suggestionsB.examinationsC.plansD.experiences20.A.doubtedB.developedC.provedD.reduced三、短文改错I was grateful that my mother pointed out one of my faults yesterday.Wher

    24、ever I saw my friend owned something I liked,I will ask my mother to buy it for me.Every time my request turned down,I played the same trick,threaten to leave home.My mother gave up each time I threatened to do that.Therefore,she was very angry last night.She blamed me for not being considerable and

    25、 asked me to rethink our own behavior.I couldnt believe my mother would be so angry with me and I grew frightening.I learned a good lesson and changed a lot afterwards.I was thankful that my mother made me to realize my mistakes.限时规范练38(模块七Unit4)一、【篇章导读】本文是记叙文。文章叙述了一名外国女士描述她在中国搭便车旅行的经历。1.A细节理解题。由第一段

    26、中作者对YaTing的描述“ShehadbeenhitchhikingaroundChinaformonths.”和对她自己的描述“Asanewhitchhiker.”可知,她俩都是搭便车旅行者。2.B推理判断题。由作者在前两段描述她们去虎跳峡搭便车的经历“Within20minutes,wehadourfirstride.almostimmediatelywegotanotherride.Ourmostunforgettableride.”可知,作者和YaTing很幸运地搭上便车到达虎跳峡。由此可推断,她们的这趟旅行很顺利。3.D细节理解题。由第三段中的“NowIwasjustastrang

    27、eforeigneronherownwhosuddenlyhadtomanagewithpoorChinese.”可知,与YaTing分手后,作者面临的困难是:她是一名独自在中国搭便车旅行的外国人。4.C细节理解题。由最后一段中的“Weatelunchontheway,andtheyrefusedtoallowmetopayforanyofit.”可知,这对中国夫妇免费请作者吃了顿午饭。【篇章导读】本文是记叙文。文章描述了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。5.C推理判断题。由第一段中的“movedfromLondontoKentinsouthernEnglandtohaveaslittled

    28、isturbanceaspossible”可知,达尔文夫妇搬家是为了免受外界的打扰,以享受更多的宁静。6.D细节理解题。由第三段中的“Atmiddayhewouldgoforanotherwalkwithhisdog,stoppingathisgreenhousetoinspecthisexperiments.”可知,达尔文每天会去查看实验的进展情况。7.B推理判断题。由第五段中的“Theirfatherworkedpatientlywithabackgroundofplayfulshoutsandlittlefootstepswalkingpasthisstudydoor.”可推知,在孩子们

    29、眼里,父亲达尔文应该很温和。8.A主旨大意题。首段第一句即文章主旨句“CharlesDarwinlivedanunusuallyquietlife。”本文描写了英国著名科学家达尔文宁静的个人生活。二、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了一个为老年人服务的热线电话。1.D根据下文中多处出现的olderpeople可知,这个热线电话主要是为“老年人(olderpeople)”服务的。2.B根据下文中“theydonotwishtobecomeaburden”和Helplinestaff可知,老年人不愿意成为家人的负担,反而觉得和“陌生人(stranger)”聊天更容易一些。3.C根据下文中的cal

    30、ledthehelpline可知,不管白天黑夜都可以给这个热线服务“打电话(call)”。4.A根据语境可知,有人“提到过(mentioned)”这个热线电话后,Bolton便给这个热线打电话。5.B根据下文中的“receivingmorethan45,000calls”可知,八月份是这个慈善机构“最忙的(busiest)”一个月。6.A根据文中的“thoseleftbehindduringtheholidayseason”和“familiarfacesareawayforholidays”可知,八月份对于这些留守的老年人来说“很艰难(difficult)”,因为每当“这时(when)”人们都

    31、去度假了,留下老年人们孤零零的。7.C8.D根据上文中的“24hourstelephonehelpline”可知,这个热线服务电话是全天候服务的,很多电话在半夜或周末“打进来(received)”。9.D根据上文中的“atnight-timeandweekends”和“nootherservices”可知,没有任何其他服务在半夜和周末是“可获得的(available)”。10.C根据句中的“theydonotwishtobecomeaburden”可知,老年人不愿意“承认(admitto)”自己的孤独,不想成为负担,甚至对自己的“家人(family)”也不愿意说。11.A12.C根据上文中的l

    32、oneliness可知,老年人很“孤单(lonely)”。13.B根据上文中的“donotwishtobecomeaburden”和loneliness可知,很多老年人“从来没有(never)”和别人说过他们的感受。14.C根据下文中的“orbereferredbyarelativeorotherhelplines”可知,老年人可以“直接(directly)”拨打热线服务电话,或由其他热线电话转接。15.A根据下文中的“andthensuggestinformation”可知,热线电话工作人员首先要了解打电话求助者的“需求(needs)”,然后才给出建议。16.C根据下文中的“reconnec

    33、tthemwiththeircommunities”可知,工作人员会向求助者提供信息或者“当地的(local)”志愿服务,将他们与自己所在的社区联系起来。17.B根据下文中的“Olderpeopleareregardedasbeingresponsibleforeconomicfall”可知,公众对老年人的处境并不理解,这使得慈善机构获得社会基金的支持是一项很“艰难(hard)”的任务。18.A根据下文中的“wantsagreaterunderstandingoftheirmentalhealth”可知,Andrews想“改变(change)”这一现状。19.D根据下文中的“Beingolde

    34、rmeans.”可知,Andrews呼吁人们理解老年人的“经历(experiences)”。20.D根据上文中的“youarestillexposedtomentalhealthissues,butyourability.”可知,衰老意味着仍然存在心理健康问题,但改变这一状况的能力却“下降了(reduced)”。三、第二句:WhereverWhenever;willwould第三句:request后加was;threatenthreatening第四句:upin第五句:ThereforeHowever第六句:considerableconsiderate;ourmy第七句:frighteningfrightened第九句:去掉to

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 限时规范练38 模块7 Unit 4 Public transport 牛津译林版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-380888.html
    相关资源 更多
  • 人教九年级中秋英语假期作业.doc人教九年级中秋英语假期作业.doc
  • 九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units13-14综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx九年级英语全册Units10-12综合水平测试试卷(人教新目标版).docx
  • 九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc九年级英语全册 期末专题复习 完形填空(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt九年级英语全册 Unit 6 Sad movies make me cry(Section B)课件 鲁教版五四制.ppt
  • 人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc人教九年级上册英语测试题14单元测试题.doc
  • 人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语unit4SectionB(3aSelf Check)导学案(无答案).doc
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionB(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx九年级英语下学期期末综合水平测试(一)(新版)人教新目标版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4SectionA(Grammar3c)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic3Iwillrememberourfriendshipforever中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc人教九年级上册英语Unit4Section A(1a2d)导学案(无答案).doc
  • 九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit6EntertainmentandFriendshipTopic1Iwouldratherwatchsportsshowsthanthoseones中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic2HeisreallytheprideofChina中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx九年级英语下册Unit5ChinaandtheWorldTopic1Chinaattractsmillionsoftouristsfromallovertheworld中考真题汇编新版仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx九年级英语下册 现在完成时和过去完成时的复习 牛津版.docx
  • 九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 期末考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(冀教版).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(二).docx
  • 九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx九年级英语下册 中考模拟考试卷(人教山西版)(一).docx
  • 九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx九年级英语下册 Unit 6 Entertainment and Friendship Topic 1 I would rather watch sports shows than those ones课后习题(无答案)(新版)仁爱版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx九年级英语下册 Unit 12 Life is full of the unexpected综合水平测试(新版)人教新目标版.docx
  • 九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc九年级英语下册 Unit 11 Sad movies make me cry单元语法知识梳理(新版)人教新目标版.doc
  • 九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx九年级英语下册 fairly, quite, rather, very用法区别 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx九年级英语下册 expect的用法与搭配 (新版)外研版.docx
  • 九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx九年级英语上册题型专项复习新版冀教版.docx
  • 九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx九年级英语上册期末总复习提纲仁爱版.docx
  • 九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx九年级英语上册所有重点单词、短语和句型总结.docx
  • 九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx九年级英语Unit 9 I like music that I can dance to综合训练(人教新目标版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1