2021版高考英语(北师大版)一轮复习限时规范练45(选修8 UNIT 23A) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021版高考英语北师大版一轮复习限时规范练45选修8UNIT 23A WORD版含解析 2021 高考 英语 北师大 一轮 复习 限时 规范 45 选修 UNIT 23 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、限时规范练45(选修8Unit 23A)核心素养关键词:培养学生人与社会、考古历史的素养能力意识限时规范练第90页一、阅读理解AHigh in a valley on the border of Italy and Austria,a young couple went out for a hike.As the hikers made their way across the snow-covered rocks,they found that a human body lay buried in the melting ice.They quickly called the police.
2、Finally,the body was dug out of the ice and sent to a laboratory.In the lab,an archaeologist examined the body and other items that had been found nearby.The study of these items showed that they were over 5,000 years old!The local people were very excited by this news.They called him Otzi because h
3、e had been found near the Otztal valley.As news of the iceman spread,people all around the world took an interest.Who was Otzi the Iceman? Where did he come from? How did he live? Why did he die?Scientists have come a long way toward answering these questions.They have learned a great deal from Otzi
4、s belongings about what life was like 5,000 years ago.They believe that he had a diet made up of grains.By examining his teeth and bones,they believe that he was born in a small village near present-day Bolzano,Italy.Scientists made X-rays of Otzis body.They found that Otzi had been in a fight befor
5、e he died.They believe that he escaped his attackers and fled up the mountain and found a place to rest.He placed all his belongings neatly at his side,and lay down on the ground.He was weak from loss of blood.After some hours had passed,Otzi died.Snow fell,covering his body.For thousands of years,s
6、now fell on the mountain.Otzi became buried deeper and deeper inside the glacier.There he remained until the melting ice exposed him to the hikers.Today,Otzi rests inside an ice case in the South Tyrol Museum of Archaeology in Bolzano,Italy.Otzi the Iceman is the oldest human body ever found.Because
7、 of Otzi,we can touch the distant past and imagine the lives of our human ancestors.【篇章导读】本文是记叙文。冰人奥茨的发现轰动了全世界,考古学家经过不断研究逐渐揭开了冰人的神秘面纱,带我们回眸远古时代,了解祖先们的生活。1.Who found Otzi?A.An archaeologist.B.The local people.C.A policeman.D.Two hikers.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“As the hikers made their way across the snow-c
8、overed rocks,they found that a human body lay buried in the melting ice”可知,一对徒步旅行的夫妇发现了这具遗骸。2.Whats peoples reaction to the discovery?A.Critical.B.Curious.C.Terrified.D.Uninterested.答案B解析推理判断题。根据第二段中的“The local people were very excited by this news”和“people all around the world took an interest”可知,人
9、们对这一发现很好奇。3.Why did it take so many years for Otzi to be found?A.He was buried underground.B.He fell into a hole in the glacier.C.He was covered in snow and ice.D.He was hidden deep in the mountain.答案C解析细节理解题。根据倒数第二段中的“For thousands of years,snow fell.exposed him to the hikers”可知答案。BYou may normally
10、 think you eat food because its food,and dont eat other things,because theyre not.But a look at other cultures will show you that that is not true.“Food behavior is a product of culture,” according to an article by Robert A.Leonard Ph.D.and Wendy J.Saliba,MA,MBA.“Food is an important part of who you
11、 are.” It goes on to name different cultures,and how food choices change through generations as immigrants seek acceptance into an American lifestyle.Growing up in a Jewish neighborhood,and being an Irish Catholic,I found my friends families served different food than mine.Foods that were never serv
12、ed in my home yet were common in theirs.I read their article just days after attending my fortieth high school reunion,where many of my classmates returned from various parts of the country.The common comment from the out-of-towners was,“I have to get bagels (百吉圈) to bring back for everyone.” Bagels
13、 are especially popular in communities with a large Jewish population.When people moved away they realized the bagels they grew up with,are a part of their being.Leonard points out that “Others food generally means claiming that they eat what we do not.” And,“Within our own groups,we confirm our mem
14、bership by preparing and eating certain foods.”This is true within my own family.In working with my Italian-American friends,I have always heard them complain that on Thanksgiving it is not the American customs they find so challenging in managing their weight,its the mixing of their Italian customs
15、 along with the American.Being Irish,this type of celebration was alien to me,until my Italian sister-in-law joined our family last year.On the first Thanksgiving she hosted,she served both the Italian and American menus.It was then I truly understood the challenges for my Italian-American friends.M
16、any restaurants in New York City are known for having two separate menus.They will offer one menu for the people of their culture that includes their insider foods,and one for the American consumers that does not.【篇章导读】本文是夹叙夹议文。人们通常认为饮食习惯取决于个人口味,其实饮食习惯的差异源于不同的文化背景。家乡菜既是一种熟悉的味觉记忆,也是一条连接你与故乡的情感纽带。4.Wh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381099.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋八年级语文上册(安徽人教版)课件:15 散文二篇(共20张PPT).ppt
