分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型天津北辰区2016高考英语二轮:人生百味类阅读理解(3)练习含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:381464
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:381KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津 北辰区 2016 高考 英语 二轮 人生 百味类 阅读 理解 练习 答案
    资源描述:

    1、天津北辰区2016高考英语二轮:人生百味类阅读理解(3)练习含答案2016高考英语阅读理解-人生百味类 You feel happiest when you create a healthy balance between giving and receiving. If you give and give without making time to fill your own needs, then its likely you will burn out, or feel upset. When you take and take without giving anything back

    2、, you never feel a sense of achievement,so you are always searching for ways to fill the void in your life. The way to create a healthy balance between giving and receiving so as to achieve real happiness is to know and then live by your values. I break values up into two groups which I call “being”

    3、 and “having” values. Your “being” values are the character traits(特征)of the ideal person you would like to be. An example of some “being” values are: kind, loving, generous, inspirational, peaceful, wise and even powerful. By acting on these values, you give to others through your actions and you i

    4、nspire others by “being” a positive role model. Mastering “being” these character traits becomes your life purpose. Your “having” values are the feelings you need to create in order to be happy. These could be companionship, achievement, support, “being” valued or financial security. This is what yo

    5、u receive. You take responsibility for filling your own needs by taking steps to create these feelings and conditions in your life. When you make a commitment to live by your “being” values, it becomes easier to make conscious choices rather than reactionary(保守的) ones. If your usual habit is to comp

    6、lain about your problems, you could choose to think and act like a calm person. A calm person might go for a walk, meditate(沉思), or set a time limit before responding. If your usual pattern is to worry, you could choose to act like a responsible or wise person. In other words, you would act like the

    7、 person you choose to bethis is the key to personal power. When you choose to act on your values, you not only feel good about yourself, but you reinforce(增强)your chosen beliefs. Over time acting in this way changes how you see the world, and in turn the way other people think of you.【小题1】The underl

    8、ined word “void” in Paragraph 1 probably means. Aa feeling of emptinessBa loss of powerCa lack of energyDa state of being confused【小题2】According to the text, by acting on your own “being” values, you will. Again a lot of powerBfill your own needsCseek all human virtuesDform positive personality【小题3】

    9、Which of the following does NOT belong to your “having” values? AYour success in the competition.BThe support from your friends.CYour own peaceful mind.DThe friendship with others.【小题4】What can be inferred from the text? A“Having” values are better than “being” values.BThe way other people think of

    10、you decides who you are.CA calm person does not choose to complain easily.DA responsible person does not care about financial security.【小题5】The main purpose of this passage is to. Apersuade the readers to make a commitmentBinform the readers how to be truly happyCexplain to the readers what personal

    11、 values areDinstruct the readers how to make wise choices 2016高考英语阅读理解-人生百味类 Thirteen can be a challenging age. Not only did I have to adapt to my changing body, I also had to deal with my parents bitter divorce, a new family and the upsetting move from my country home to a crowded town. When we mov

    12、ed, my beloved companion, a small brown pony had to be sold. I was heartbroken and terribly lonely. I couldnt eat or sleep and cried all the time. Finally, realizing how much I missed my pony, my father bought me another horse, Cowboy. Cowboy was without doubt the ugliest horse in the world. But I d

    13、idnt care. I loved him beyond all reasons. I joined a riding club. When Cowboy and I entered the events where the horse was judged by appearance, we were quickly ”shown the gate”. I knew nothing could turn Cowboy into a beauty. My only chance to compete would be in the timed speed events. I chose th

    14、e jumping race. For the whole next month we practiced running and jumping for hours in the hot sun and then I would walk Cowboy home, totally exhausted. All of our hard work didnt make me feel confident by the time the show came. One girl named Becky rode a big brown horse in the race events. She al

    15、ways won the blue ribbons. I sat at the gate and sweated all out while I watched Becky and her horse charge through the court and finish in first place.My turn finally came. At the signal, we dashed toward the first fence, jumped over it without trouble and raced on to the next one. Cowboy then flew

    16、 over the second, third and fourth fences like a bird and I turned him toward the finish line. No cheers filled the air. The end of our run was met with surprised silence. Cowboy and I had beaten Becky and her fancy horse by two seconds. I gained much more than a blue ribbon that day. At thirteen, I

    17、 realized that no matter what the odds, Id always come out a winner if I wanted something badly enough to work for it. I can be the owner of my fate.【小题1】Why did the author like Cowboy so much in spite of its ugliness? ABecause she loved horses more than anything else.BBecause Cowboy was a strong an

    18、d smart young horse.CBecause Cowboy had a lot in common with her pony.DBecause she was sad and lonely and needed a companion.【小题2】The audience fell into silence at the end of the run probably because_. Athey didnt expect Cowboy would win the eventBthey were unhappy that Becky was beaten in the event

    19、Cthey didnt like cowboy, for it was too uglyDthey never saw a horse running as fast as Cowboy【小题3】After the competition, the author came to realize that _. Ashe ought to gather the courage to solve all the problemsBit was time to forget her pony and treat Cowboy betterCshe needed to work harder to w

    20、in more blue ribbonsDshe could be the god of her own fate if she tried hard enough【小题4】It can be inferred from the story that _. Aall of their hard training was totally in vainBa blue ribbon must be the second highest prizeCCowboy lost in the event of being judged by appearanceDboth Becky and the au

    21、thor won in the jumping event 阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013太原市二模,C)Facebook has been tricking people into using its socalled “fun, free service”. Users, however, are actually paying an unconscious high pricethe leak of their personal information. Facebook then attempts to make money by s

    22、elling their data to advertisers that want to send targeted messages.Most Facebook users dont realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what theyre paying for Facebook because people dont really know what their personal data is worth.The biggest

    23、problem is that the company keeps changing the rules. Early on, you could keep everything private. That was the great thing about Facebookyou could create your own little private network. Last year, the company changed its privacy rules so that many thingsyour city, your photo, your friends nameswer

    24、e set to be shared with everyone on the Internet.According to Facebooks vicepresident Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people dont share information, they have a “less satisfying experience”Some critics think this is more about Facebook looking to m

    25、ake more money. Its original business model, which involved selling ads and putting them at the side of the pages, was a total failure. Who wants to look at ads when theyre online connecting with their friends?The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington. In April, Senato

    26、r Charles Sehumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for socialnetworking sites.Whatever Facebook has done so far to invade our privacy, its only the beginning, and that is why Im considering closing my account. Facebook is a

    27、 handy site, but Im upset by the idea that my information is in the hands of people I dont trust. Thats too high a price to pay.文章大意:本文是一篇议论文。Facebook是一个世界上很受欢迎的免费社交网站,然而其用户的个人信息却在不知不觉中被运营商出卖并滥用。本文对此进行了讨论。12According to the passage, the majority of Facebook users are unconscious that Facebook _.Amak

    28、es big financial gain by selling their personal dataBmakes its free service possible by selling ad spaceCprofits by sending targeted messagesDprofits by offering personal information to its users答案:A细节理解题。根据文章第一段第二、三句“Users, however, are actually paying an unconscious high pricethe leak of their per

    29、sonal information. Facebook then attempts to make money by selling their data to advertisers.”可知,A项正确。13What can be learned from the passage?AFacebook rule changes are indeed meant for the good of users.BWith its trick exposed, Facebook will see its users reduced sharply.CThe original business model

    30、 did not bring Facebook the desired benefits.DFew Facebook users care about the leak of their personal information.答案:C推理判断题。根据文章第五段第二句“Its original business model, which involved selling ads and putting them at the side of the pages, was a total failure.”可推知,C项正确。14Which of the following is true ac

    31、cording to the last two paragraphs?AThe writer and Senator Schumer disagree sharply on this issue.BFacebooks privacy policy has the support of the government.CSocialnetworking sites like Facebook are under strict state control.DSenator Schumer is not satisfied with Facebooks privacy policy.答案:D推理判断题

    32、。根据文章第六段第一句“The privacy issue has already landed Facebook in hot water in Washington.”和倒数第二段中Senator Charles Schumer的呼吁可推知,D项正确。15Why does the author plan to close his Facebook account?ATo escape Facebooks membership fee.BTo avoid his personal data being abused.CTo protect the safety of his bank acc

    33、ount.DTo support Senator Schumers call.答案:B细节理解题。根据文章最后一段倒数第二句“. but Im upset by the idea that my information is in the hands of people I dont trust”可推知,B项正确。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013长沙市二模,B)These days, there are very few wild animals left in the UK. The wolves have gone. The bears h

    34、ave been hunted to extinction. Fortunately, there are a few badgers (獾)Oh, well, actually, not for long as the British government has just decided to kill them too! But why?Badgers are fascinating creatures. The black and white mammals live underground in “setts”, which they dig out of the earth. Th

    35、ey are extremely brave, fighting off larger animals such as bears and wolves. The problem is that some badgers carry “Bovine Tuberculosis”(BTB), an infectious disease caused by the bacterium Mycobacterium Bovis (M. Bovis) which can cause TB in some other animals, including cattle.For farmers, this i

    36、s a serious issue. In 1998 in the UK, almost 6 000 cows were killed to control the disease. And in 2010, more than 30 000 animals were destroyed. Its expensive too. Bovine TB costs the UK about 100 million per year. And some believe that the disease could end up costing the economy 9 billion over th

    37、e next 40 years if nothing is done about it.Experts say that badgers are responsible for about 50% of the infected cattle. So, after much debate, the government has agreed to a badger cull (杀戮). This will mean about 30 000 of the innocent creatures will be wiped out to fight the disease. Environment

    38、 Secretary Caroline Spelman admitted that there was “great strength of feeling” about it, but said, “I believe this is the right way forward.”Of course, many are against the measure, including conservationists and animal rights activists. They claim that killing the badgers in controlled zones would

    39、nt work because badgers from neighboring areas would simply move into the empty setts and become infected too. Furthermore, they believe that the way cattle are raised intensively, and transported around to lots of different farms during their lives is probably the biggest cause of the spread of the

    40、 disease.Most ordinary people are against the measure too. A survey suggests about twothirds are against killing the badgers, with majorities against killing them regardless of age, region and gender. One of the alternatives to the cull involves using vaccine (疫苗) on badgers. However, this costs an

    41、average of 2 250 per year per square kilometer. Trapping and shooting badgers costs 2 500 per year, but shooting freerunning badgers only costs about 200 per year (per square kilometer)So, with that in mind, its easy to see how the government arrived at their decision. Money talks!文章大意:本文是一篇新闻报道。在英国

    42、,一些獾身上携带TB病菌,这种病菌会传播给牲畜,从而给农民带来巨大的损失。政府不顾多数人的反对,决定采取行动来杀掉獾,因为对他们来说,这样做的代价相对来说较低。16Why does the government want to kill the badgers?ABecause there is no other choice to cut the spread of the disease.BBecause badgers carry TB, a disease which can infect other animals.CBecause they almost wiped out an

    43、entire population of cattle.DBecause it might be an effective way to fight TB at the least expense.答案:D细节理解题。根据文章第二段中第四句“The problem is that some badgers carry Bovine Tuberculosis (BTB).”及倒数第二段最后一句“. shooting freerunning badgers only costs about 200 per year (per square kilometer)”可知,杀死獾可能是以最低价来对抗TB

    44、传播的有效办法。故答案选D。17Which of the following statements is TRUE?ASome people object to culling because it costs much more to trap and shoot badgers.BIn the following four decades, 9 billion will be spent on TB.CBased on the survey, people of different age groups, regions and both genders are against killi

    45、ng the badgers.DCaroline Spelman thought badgers should be culled despite peoples strong reaction.答案:C细节理解题。根据倒数第二段第二句“A survey suggests about twothirds are against killing the badgers, with majorities against killing them regardless of age, region and gender.”可知,一项调查表明来自不同年龄、地区和性别的人,大多数都反对屠杀獾。故答案选C

    46、。18Who is strongly for killing the badgers according the passage?AThe government. BMost ordinary people.CConservationists. DAnimal rights activists.答案:A细节理解题。根据文章第四、五、六段及文章最后一段中“its easy to see how the government arrived at their decision. Money talks!”可知,政府对屠杀獾是非常支持的,因为这样做的代价最低。故答案选A。19What is the

    47、authors attitude toward governments decision?ASupportive. BCritical. CObjective. DUnconcerned.答案:B推理判断题。根据文章第一段最后一句中“actually, not for long as the British government has just decided to kill them too!”及最后一段“So, with that in mind, its easy to see how the government arrived at their decision. Money talks!”可知,政府不顾多数人的反对,只考虑钱的问题。从中可以看出,作者对政府的决定是持批评态度。故答案选B。20Which is the best title for the passage?AThe Control of TB BThe Voice of the BadgersCBadger Danger DThe Threat of the Badgers答案:C标题概括题。通读全文可知,文章主要讲了英国政府不顾人们的反对,已经决定杀死獾,从而使獾处于危险之中。因此,短文的最佳标题应是Badger Danger。故答案选C。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津北辰区2016高考英语二轮:人生百味类阅读理解(3)练习含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-381464.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1