2021-2022学年新教材译林版英语必修第二册单元检测:UNIT 1 LIGHTS CAMERA ACTION! WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材译林版英语必修第二册单元检测:UNIT LIGHTS CAMERA ACTION! WORD版含解析 2021 2022 学年 新教材 译林版 英语 必修 第二 单元 检测
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一)(时间:100分钟;满分:120.阅读理解(共15小题; 每小题2.5分; 满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ALonely Planet collected a list of the top 10 countries to visit in 2021,taking you from blue Caribbean waters to thick European forests and beyond.Here are the destinations(目的地) not to miss.1Sri LankaKnown for it
2、s timeless ruins and culture,attractive beaches and welcoming people,Sri Lanka is a key destination for anyone looking for a relaxing vacation full of beach lounging(懒散地躺着),wellness retreats(疗养院)and flavorful food to explorers in search of the next greatest sight.When to visit: Sri Lanka is busiest
3、December through March.However,the best weather can usually be found in April and September.2GermanyFrom cities filled with museums and nightlife to beautiful wildlife,Germany has something for everyone.Some tourist favorites include Berlins Museum Island,the Berlin Wall,the Cologne Cathedral in Col
4、ogne,and the Black Forest.When to visit: Germany is most popular among tourists in July and August.Lonely Planet recommends heading over in the fall and spring.3ZimbabweThe attraction of Zimbabwe is all about its gorgeous landscapes and extensive wildlife.Victoria Falls National Park is among the be
5、st spectacles to see in this southern African country.Take view of the rushing,milelong waterfall from Devils Pool,a natural infinity pool next to the fall,and peer at its 328 feet drop.When to visit: April and October bring sunny days and clear,cold nights,while July through September is the best t
6、ime for wildlife viewing and whitewater activities.4PanamaThe country may be small,but there is a lot to do and see in Panama.Panama City is a diverse and busy city,and it is celebrating its 500th anniversary in 2021 by throwing a huge celebration.When to visit: High season in Panama is during publi
7、c holidays,such as Christmas and Easter.The best prices seen are usually between midApril and early December.【语篇解读】这是一篇应用文。文章主要介绍了四个不容错过的旅游胜地。1Which country will you choose if you want to admire beaches?AGermany.BSri Lanka.CZimbabwe.DPanama.B细节理解题。根据第二段第一句“Known for its timeless ruins and culture,at
8、tractive beaches and welcoming people”可知,斯里兰卡以其永恒的遗址和文化、有吸引力的海滩和热情的人们而闻名,所以如果想要享受海滩,应该去斯里兰卡。故选B项。2What time is the best to see wild animals in Zimbabwe?AApril.BOctober.CAugust.DDecember.C细节理解题。根据倒数第三段“April and October bring sunny days and clear,cold nights,while July through September is the best t
9、ime for wildlife viewing and whitewater activities.(4月和10月的白天阳光明媚,夜晚清冷,而7月到9月是观赏野生动物和激流活动的最佳时间)”可知,在津巴布韦,7月至9月是观赏野生动物的最佳时间。故选C项。3What can you do if you go to Panama in May?ABuy with least money.BSpend public holidays.CJoin in a huge celebration.DMeet high season.A细节理解题。根据文章最后一句“The best prices seen
10、are usually between midApril and early December.(最实惠的价格通常在4月中旬到12月初之间)”可知,如果在5月去巴拿马,你可以花最少的钱买东西。故选A项。BWhen I was a kid,my siblings (兄弟姐妹) and I used to have ice cream for dessert.Every day,we would choose which ice cream flavor to have,whether to eat it in a cone or a bowl.Then we would happily wolf
11、 down our treat (款待) as fast as we could.Once,though,when I was probably about 10 or 11,our grandpa came to visit us.Grandpa always had a unique view on things.On this particular occasion,my sister and I were making bets as to who could finish our ice cream first.With a smile,Grandpa said,“Why would
12、 you want to finish first? If you eat slowly,it will last longer.You should have a competition to see who can finish last.” Even now,I always try to taste my ice cream,but of course this is about more than just dessert.Too often,kids want to scramble (争夺) for more,whether its more ice cream,more toy
13、s,or more friends.This habit persists into our adult years,and we end up constantly scrambling for more.We never develop the skill of appreciating what we have.If we learn to recognize this pattern and change it,we can raise our kids a little differently,giving them the tool of tasting their widely
14、known dessert,which could lead to a happier life for them.What my grandpa taught me that day was really that if you take the opportunity to enjoy whats in front of you,the pleasure will last longer and be more rewarding than if you rush through life always trying to get the next treat.Its a lesson t
15、hat,I think,has made my adult life happier,as well.These days,when I want something,I wait as long as I can before I allow myself to have it.Then,when I finally get it,I make sure to treasure it as long as possible,because I know that,no matter what it is,it will be gone all too soon.【语篇解读】这是一篇夹叙夹议文
16、。本文主要讲述作者小时候和姐姐在打赌谁能先吃完冰淇淋,爷爷建议她们慢点吃,冰淇淋会吃的更久。作者也因此从爷爷那里学到一个道理:学会抓住机会去享受你面前的东西,这种快乐会持续得更久,也会比你匆忙地生活,总是试图得到下一个奖励更有意义。4The authors grandfather advised her sister and her to_Astop eating ice creamBlearn something from their way of eatingCstop the competition between themDeat ice cream as slowly as poss
17、ibleD细节理解题。根据第二段中“Grandpa always had a unique view on things.On this particular occasion,my sister and I were making bets as to who could finish our ice cream first.With a smile,Grandpa said,Why would you want to finish first? If you eat slowly,it will last longer.You should have a competition to se
18、e who can finish last.”可知爷爷对事物总是有独特的看法。在这个特殊的场合,我和姐姐在打赌谁能先吃完冰淇淋。爷爷笑着说:“你们为什么要比谁先吃完呢?如果你们慢慢地吃,冰激凌会吃的更久。你们应该进行一场比赛,看谁能最后一个吃完。”由此可知,作者的爷爷建议她们慢点吃冰淇淋。故选D。5Which of the following best describes the authors grandfather?AHumorous.BWise.CStrict.DCareful.B推理判断题。根据最后一段中“What my grandpa taught me that day was r
19、eally that if you take the opportunity to enjoy whats in front of you,the pleasure will last longer and be more rewarding than if you rush through life always trying to get the next treat.”可知我爷爷那天真正教会我的是,如果你抓住机会去享受你面前的东西,这种快乐会持续得更久,也会比你匆忙地生活,总是试图得到下一个奖励更有意义。由此可推知,爷爷教给作者的是生活的哲理,说明爷爷是一个非常睿智的人。故选B。6Wha
20、t advice does the author give us in the passage?AValue what you have.BKeep longing for more.CHave a balanced diet.DSave for the future.A细节理解题。根据最后一段中“Then,when I finally get it,I make sure to treasure it as long as possible,because I know that,no matter what it is,it will be gone all too soon.”可知然后,
21、当我最终得到它的时候,我会尽可能地珍惜它,因为我知道,无论它是什么,它都很快就会消失。由此可推知,作者给我们的建议是要珍惜现在拥有的一切。故选A。7What can be inferred from the last paragraph?AThe author benefits a lot from her grandfathers advice.BThe author doesnt like ice cream as much as before.CThe author just starts to understand her grandfather.DThe author longs f
22、or the days when they ate ice cream.A推理判断题。根据最后一段中“Its a lesson that,I think,has made my adult life happier,as well.”可知我认为,这也让我的成年生活更加快乐。由此可推知,作者因为爷爷的建议,成年生活更加开心了,即作者从她爷爷的忠告中获益良多。故选A。CBingewatching (追剧) your favorite TV series is bad for your brain.Dr.Randall Wright,based in Texas,said the need to w
23、atch episode (集) after episode has a similar influence on the brain to gambling (赌博)Whats more,it often leads to social loneliness,snacking on junk food and a shortage of exercise and sleep,which,over time,is bad for the brain.When you let auto play start the next episode,you can find out what happe
24、ns next and your brain receives good feedback,Dr.Wright wrote in an article.This rightaway satisfaction is similar to gambling where even after a win,you are not satisfied and want to continue playing.With bingewatching,you are not satisfied with stopping after episode five and want to continue watc
25、hing.This cycle coupled with the snacking and the long time sitting can lead to unhealthy changes in your brain and body over time.Dr.Wright said,“Bingewatching itself is not bad.It becomes problematic when you are watching a third,fourth or fifth episode instead of doing healthy activities.” But he
26、 said it is possible to avoid the bad influence of bingewatching with four tips,including staying away from salty,fatty,calorific foods,exercising before a bingewatching,setting an alarm for sleep and balancing TV viewing with socializing.If you add these tips to your bingewatching practice,you can
27、create lasting healthy habits and still enjoy the nowandthen bingewatching time without hurting your brain.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍追剧有害大脑及如何避免追剧带来的不良影响。8What might “it” in Paragraph 1 refer to?AGambling.BBingewatching.CTV series.DBrain.B词义猜测题。前文说到“Dr.Randall Wright,based in Texas,said the need to watch
28、 episode (集) after episode has a similar influence on the brain to gambling (赌博)Whats more,it often leads to social loneliness,”可知,德克萨斯州的兰德尔赖特博士说,一集接一集地看电视剧对大脑的影响类似于赌博。后文紧接着说“更糟糕的是,它经常导致社交孤单感等不良影响”,所以it指的是追剧。故选B项。9In what way is bingewatching like gambling?AThe long time sitting.BThe changes of feel
29、ing.CThe snacking on junk food.DThe immediate satisfaction.D细节理解题。由第二段“This rightaway satisfaction is similar to gambling where even after a win,you are not satisfied and want to continue playing.”可知,这种即时的满足感类似于赌博,即使赢了,你也不满意,想要继续玩下去。由此可知,追剧获得的即刻满足感类似于赌博获得的快感。故选D项。10What is Paragraph 3 mainly about?A
30、The tips on how to develop a healthy lifestyle.BThe reasons why bingewatching is problematic.CThe ways to keep away from bingewatching.DDos and donts of bingewatching.D主旨大意题。由第三段“But he said it is possible to avoid the bad influence of bingewatching with four tips,”可知,但他表示,有四条建议可以避免沉迷于追剧的不良影响。由此可知,本
31、段主要讲述了Dr.Wright就如何避免追剧的不良影响提出的建议,与D选项“Dos and donts of bingewatching.”吻合。故选D项。11What may be the best title of the passage?AIll Health: The Result of AddictionBHealthy Habits: A Must of A Better LifeCBingewatching: A Killer of Your BrainDTVViewing: Gradual Harm on Your HealthC标题归纳题。文章第一段“Bingewatchin
32、g (追剧) your favorite TV series is bad for your brain”可知,追你最喜欢的电视连续剧对你的大脑有害,即追剧有害大脑,后文阐述了追剧对大脑造成的危害及如何避免追剧带来的不良影响。由此可知,Bingewatching: A Killer of Your Brain(追剧:大脑的一个杀手)适合做本文标题。故选C项。DScientists may have found a way to reduce shortage of type O blood.Type O is the kind of blood that hospitals most ofte
33、n need.What the researchers are testing is an easier way to make type O blood out of other kinds of blood.There are four main kinds of blood.Most people born with one of these four: Type A,Type B,Type AB or Type OType O can be safely given to anyone.So it is commonly used when a person is injured or
34、 sick and has to have blood.Type O is the most common blood group.But the supplies of it available in hospitals and blood banks are usually limited.This is because of the high demand for it.Type O blood is used in emergencies when there is no time to identify the patients blood type.Giving A,B or AB
35、 to someone with a different blood type,including O,can cause a bad reaction by the persons defense system.Their immune system can reject the blood.This immune reaction can be deadly.The differences among blood types are linked to whether or not red blood cells contain certain kinds of sugar molecul
36、es.These molecules are found on the surface of the cells.They are known as antigens(抗原)These antigens are found with type A,B and AB blood but not with type O.More than twentyfive years ago,scientists found that the antigens could be removed to create what they called universaltype cells.They could
37、be removed with chemicals called enzymes(酶)But large amounts of enzymes were required to make the change.Doctor Henrik Clausen of the University of Copenhagen in Denmark led the study.The next step,he says,is to complete safety tests.The team is working with the American company ZymeQuest to test th
38、e new method.If it meets safety requirements(要求) and is not too costly,it could become a widely used lifesaving tool to increase the supply of universal blood.【语篇解读】这是一篇说明文。文章介绍了科学家正在检测O型血的一种新制备方法,以解决现在医院和血库中O型血匮乏的问题。12How do scientists deal with the problem of lacking type O blood?AMake type O bloo
39、d out of other kinds of blood.BMake the most of the present type O blood.CDevelop new ways of using type O blood.DAppeal to more people to donate type O blood.A细节理解题。根据第一段最后一句“What the researchers are testing is an easier way to make type O blood out of other kinds of blood.(研究人员正在测试一种用其他血型制造O型血的简单方
40、法。)”可知科学家用其他血型制造O型血的方式来解决O型血缺乏的问题。故选A。13What makes people have different kinds of blood?ASugar molecules in red blood cells.BPeoples different living conditions.CThe variety of peoples cells and genes.DPeoples various immune systems.A细节理解题。根据第五段第一句“The differences among blood types are linked to whe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382625.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
