安徽省蚌埠第三中学2021-2022学年高二上学期10月教学质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省蚌埠第三中学2021-2022学年高二上学期10月教学质量检测英语试题 WORD版含解析 安徽省 蚌埠 第三中学 2021 2022 学年 上学 10 教学质量 检测 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年安徽省蚌埠第三中学高二上学期10月教学质量检测英语试题【注意事项】1. 答卷前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用合乎要求的 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3. 非选择题的作答:用签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4. 考试结束后, 请将答题卡上交。第 I卷(选择题)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节:共 5 小题;每小题1. 5分,满分7. 5 分
2、。听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow?A. Go out for lunch. B. See her dentist. C. Visit a friend. 2. What can we say about the woman?A. Shes generous. B. She is curious. C. She is helpful. 3. Wher
3、e does the conversation probably take place?A. In a shop. B. In a supermarket. C. In a restaurant. 4. What does the man want to cut out of paper?A. A fish. B. A bird. C. A monkey. 5. What is the man going to do?A. Go to the Internet. B. Make a phone call. C. Take a train trip. 第二节:共 15小题;每小题 1. 5分,满
4、分 22. 5分。听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. Why does the woman make the call?A. To ask for information. B. To make an invitation. C. To discuss a holiday plan. 7. How much does the woman n
5、eed to pay for the minibus?A. 50 dollars. B. 150 dollars. C. 350 dollars. 听第7段材料,回答第8至10题。8. What are the speakers talking about?A. Having guests this weekend.B. Going out for sightseeing.C. Moving into a new house.9. Whats the relationship between the speakers?A. Neighbors. B. Husband and wife. C.
6、Host and visitor.10. What will the man do tomorrow?A. Work in his garden. B. Have a barbecue. C. Do some shopping.听第8段材料,回答第11至13题。11. Where was the man born?A. In Philadelphia. B. In Springfield. C. In Kansas.12. What did the man like doing when he was a child?A. Drawing. B. Traveling. C. Reading.1
7、3. What inspires the man most in his work?A. Education. B. Family love. C. Nature.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where does the conversation probably take place?A. In an office. B. At home. C. At a restaurant.15.What will the speakers do tomorrow evening?A. Go to a concert. B. Visit a friend. C. Work extra ho
8、urs.16. Who is Alice going to call?A. Mike B. Joan C. Catherine.听第10段材料,回答第17至20题。17. At what age did Emily start learning ballet?A. Five B. Six C. Nine18. Why did Emily move to Toronto?A. To work for a dance school.B. To perform at a dance theater.C. To learn contemporary dance.19. Why did Emily qu
9、it dance?A. She was too old to dance.B. She failed to get a scholarship.C. She lost interest in it.20. How does Emily feel about stopping training?A. Shes pleased. B. Shes regretful. C. Shes upset.第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AWelcome to the Electronic V
10、illage to explore new ways of language teaching and learning.Electronic Village Program (Thursday, June 18, 2015)Nearpod 9:00 am to 10:00 am Room 501Nearpod is a software program that creates a rich context for students to learn vocabulary. The presenter will show how to use it.TEO 2:00 pm to 3:00 p
11、m Room 502Our students come from different backgrounds but have the same desire to learn on-line. The presenter will use examples from his first on-line class to explain how any teacher can begin teaching on-line with TEO.Kahoot 10:30 am to 11:00 am Room 601Kahoot software can be used to create gram
12、mar tests which can be graded on a network. It can provide students with instant feedback(反馈), including reports about their strengths and weaknesses.Prezi 3:00 pm to 4:20 pm Room 602Uses of Prezi in listening and speaking courses draw students attention to speaking more fluently. The presenter will
13、 show how students can use Prezi to confidently present on all kinds of topics, including introducing family, friends, and hobbies.1. What can Nearpod be used to do?A. Offer grammar tests.B. Teach listening on-line.C. Help vocabulary learning.D. Gain fluency in speaking.2. If you want to improve you
14、r speaking skills, where can you go?A. Room 501.B. Room 502.C. Room 601.D. Room 602.3. Which of the following can test your grammar learning?A. Nearpod.B. Kahoot.C. TEO.D. Prezi.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了“Electronic Village”这个英语教学项目的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据小标题Nearpod 下的“Nearpod is a softwa
15、re program that creates a rich context for students to learn vocabulary.”(Nearpod是一个软件程序,它为学生学习词汇创造了丰富的语境。)可知,Nearpod可用于帮助学生进行词汇学习。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据小标题Prezi下的“Uses of Prezi in listening and speaking courses draw students attention to speaking more fluently.”(Prezi在听说课上的运用是使学生注重口语的流利。)可知,如果想提高口语技能,
16、应该去学习Prezi,Prezi在Room 602。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据小标题Kahoot 下的“Kahoot software can be used to create grammar tests which can be graded on a network.”(Kahoot软件可以用来创建语法测试,可以在网络上评分。)可知,Kahoot可用于测试语法学习情况。故选B项。BAmy Cuddy, a Harvard psychologist, has devoted her studies to the influence that body language has
17、on your confidence and, ultimately, success. Her biggest findings center on the powerful effects of positive body language. Positive body language includes things like proper eye contact, active listening, and gestures that show the message youre trying to express. Studies show that people who use p
18、ositive body language are more likable , persuasive, and emotionally intelligent. Heres how it works:Positive body language changes your attitude. Cuddy found that consciously changing your body language to make it more positive improves your attitude because it has a powerful influence on your body
19、. It makes you more likable. In a Tufts University study, people watched soundless videos of doctors interacting with their patients. Just by observing the doctors body language, people were able to guess which doctors ended up getting complained by their patients. Body language plays a big role in
20、how youre viewed and can be more important than your voice or even what you say. Learning to use positive body language will make people like you and trust you more. It improves your emotional intelligence. Your ability to effectively communicate your emotions and ideas is central to your emotional
21、intelligence. People whose body language is negative have a destructive effect on those around them. Working to improve your body language has a great effect on your emotional intelligence. We often think of body language as the result of our attitude or how we feel. This is true, but psychologists
22、have also shown that the opposite is true: changing your body language changes your attitude. Have you felt the influence from changing your body language? Please click the link below to turn to the comments page and share your thoughts there, so I can learn just as much from you as you do from me.4
23、. What is Cuddys biggest finding?A. Soundless videos are good for observing body language.B. Positive body language makes people become smarter.C. Positive body language brings people many benefits.D. Peoples emotions greatly affect their body language.5. Why does developing positive body language i
24、mprove ones attitude?A. It affects ones body greatly.B. It decides how one is viewed.C. It makes one more reliable.D. It makes one more emotionally intelligent.6 The underlined word “interacting” in Paragraph 3 can be replaced by “_”.A. playingB. communicatingC. fightingD. arguing7. What can be infe
25、rred from the passage?A. Emotional improvement totally depends on body language.B. The author thinks it useless to change ones body language.C. People with positive body language are probably more successful.D. It is widely known that changing body language can change ones attitude.【答案】4. C 5. A 6.
26、B 7. C【解析】【分析】本文是说明文。肢体语言通常被认为是我们观点和感受的表达,但反过来,积极的肢体语言也可以改变我们的观点和感受,使我们更受人喜欢。【4题详解】细节理解题。根据第一段“Amy Cuddy, a Harvard psychologist, has devoted her studies to the influence that body language has on your confidence and, ultimately, success. ”(哈佛大学(Harvard)心理学家艾米卡迪(Amy Cuddy)致力于研究肢体语言对自信的影响,并最终影响成功。)以及
27、“Studies show that people who use positive body language are more likable , persuasive, and emotionally intelligent.”(研究表明,使用积极肢体语言的人更讨人喜欢,更有说服力,情商也更高。)可知,Cuddy的研究发现肢体语言,尤其是积极的肢体语言带给人很多益处。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段“ Cuddy found that consciously changing your body language to make it more positive improve
28、s your attitude because it has a powerful influence on your body.”(卡迪发现,有意识地改变你的肢体语言,让它变得更积极,可以改善你的态度,因为它对你的身体有强大的影响。)得知,积极的肢体语言对你的身体有强大的影响。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据划线词下文“Just by observing the doctors body language, people were able to guess which doctors ended up getting complained by their patients”(仅仅通过
29、观察医生的肢体语言,人们就能猜出哪些医生最终被病人投诉)可以看出,在塔夫茨大学的一项研究中,人们观看医生与病人互动的无声视频,所以他们应该是在交流。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第一段“Amy Cuddy, a Harvard psychologist, has devoted her studies to the influence that body language has on your confidence and, ultimately, success. ”(哈佛大学(Harvard)心理学家艾米卡迪(Amy Cuddy)致力于研究肢体语言对自信的影响,并最终影响成功。)得
30、知,Cuddy研究的重点就是积极的肢体语言对诸如自信与成功的影响,后文又提到积极的肢体语言会让人更受人喜欢和值得信赖,让人情商更高。故推断,积极的肢体语言有助于成功。故选C。【点睛】CCity trees grow faster and die younger than trees in rural forestry, a new study finds. Over their lifetimes, then, urban trees will likely absorb less CO2 from the air than forest trees. As we all know, the
31、earth would be freezing or burning hot without CO2. However, CO2 is a greenhouse gas, meaning it traps energy from the sun as/heat. That makes temperatures near the ground rise. Human activities, especially the widespread burning-of fossil fuels, have been sending extra greenhouse gases into the air
32、. This has led to a rise in average temperatures across the globe. Studies had shown forests readily absorb CO2, but there hadnt been much data on whether city trees grow, die and absorb CO2 at the same rate as forest trees do. So some researchers decided to find out. To figure out how quickly trees
33、 were growing, researchers tracked their diameters (the width of their trunks) between 2005 and 2014. A trees diameter increases as it grows, just as a persons waist size increases as they gain weight. About half the weight of a tree is carbon, research has shown. Most of the rest is water. Over the
34、 nine years tracking, the researchers found city trees absorbed four times as much carbon from the air as forest trees. However, they were twice as likely to die. So over the lifetime of each type of tree, forest trees actually absorbed more CO2. City trees grew faster because they had less competit
35、ion for light from their neighbors. In a forest trees tend to grow close together, shading their neighbors. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitroge
36、n. Later, rainwater may wash much of it to the ground. Some street trees may also have better access to water than trees in the country because the underground water pipes can leak.8. Why did researchers track the diameters of trees?A. To know about their growth rates.B. To find out how much they we
37、igh.C. To check whether they were healthy.D. To assess the carbon amounts in them.9. What advantage do city trees have over forest trees?A. They can enjoy more water coming from the air.B. They are more likely to access growth promoters.C. They can enjoy more shade from neighbors.D. They are better
38、at competing for light.10. What will probably be talked about if the passage is continued?A. How urban trees can live longer.B. Why city living makes trees die young.C. How trees respond to dry soil conditions.D. Why faster-growing trees absorb more CO2 .【答案】8. A 9. B 10. B【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究发现:与
39、长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快,但死得更早。【8题详解】细节理解题。根据第四段中“To figure on how quickly trees were growing, researchers tracked their diameters.(为了计算树木的生长速度,研究人员追踪了它们的直径)”可知,研究人员监测树木的直径是为了了解树木的生长速度。故选A。【9题详解】细节理解题。根据最后一段“City trees grew faster because they had less competition for light from their neighbors. In a f
40、orest, trees tend to grow close together, shading their neighbors. Street trees also benefit from higher levels of nitrogen in rainwater. Nitrogen helps plants grow. Waste gases from gas-burning cars also contain nitrogen, thus enriching city air with nitrogen. Later, rainwater may wash much of it t
41、o the ground. Some street trees may also have better access to water than trees in the country because the underground water pipes can leak. (城市里的树长得更快,因为它们从邻居那里得到的光线竞争更少。在森林里,树木往往长得很密,给相邻的树遮阴。街道树木也受益于雨水中较高的氮含量。氮有助于植物生长。燃烧天然气的汽车排出的废气中也含有氮,从而使城市空气中充满了氮。稍后,雨水可能会把大部分水冲到地面上。 由于地下水管可能会漏水,一些街道上的树可能比乡下的树更容
42、易取水)”可知,与生长在森林中的树木相比,城市里的树木长得更快是因为它们无需与邻近的树木争夺光照,也能得到更多的氮量,还更容易得到水。光、氮和水都可以促进树木的生长。即城市里的树木比森林中的树木更可能获得生长促进剂。故选B。【10题详解】推理判断题。文章首句就提到了一项新的研究结果:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章第三段说到“以前有研究表明森林会吸收二氧化碳,但是城市里的树木的生长、死亡和吸收二氧化碳的速度是否跟森林中的树木一样,这方面的数据不多。因此一些研究人员决定弄清楚”;文章第四段再次介绍了他们的研究发现:城市里的树木比森林中的树木长得更快,但死得更早;文章最后一段介
43、绍了城市里的树木比森林中的树木生长得更快的几个原因。由此可以推断,文章接下来很可能就要介绍城市里的树木死得更早的原因。故选B。第二节 (共 5小题;每小题 2 分, 满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。How Can I Fight Laziness?Lazy people will never amount to anything in life. However, laziness can be defeated once a few changes have been made in your mind._11_. Many
44、 people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few mo
45、re hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Others take a more proactive approach, viewing each task as a challenge they mus
46、t overcome alone. _12_Some people fight laziness by removing the temptations that surround them. A television in the living room may provide entertainment, but watching too much TV often contributes to laziness. _13_Complete a few tasks and reward yourself with what you enjoy, such as a good dinner
47、or a film.Laziness can also be a lasting problem at home. Couples and children may all have different energy levels, but laziness can be spread if not dealt with immediately. _14_ Be the first to collect and wash dishes after a meal. Others in the home may eventually follow your example and perform
48、their own task. It is difficult to practice laziness when you are surrounded by motivated people._15_ Enough exercise and a balanced diet can help you to develop a healthy lifestyle, thus enabling you to have more energy and help lift your spirits.A. To fight family laziness, set an example.B. Knowi
49、ng how to fight laziness is important.C. One way to fight laziness is to get enough sleep.D. Finally, taking exercise regularly can help you fight laziness.E. With strong determination, you will be able to achieve your goal.F. Laziness sets in when you no longer feel in charge of your own life.G. Cr
50、eate a reward system for yourself, just as parents do for a child.【答案】11. C 12. F 13. G 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。懒惰的人一生将一事无成。然而,只要你在思想上做一些改变,懒惰是可以被克服的。文章主要介绍了一些克服懒惰的方法。【11题详解】根据后文“Many people lack sleep constantly, since they stay up too late and get up too early to prepare for work. These people
51、have little motivation once they arrive home. Laziness works hand in hand with a lack of motivation and a tendency to put off things. By adjusting your sleep schedule to provide a few more hours of meaningful rest, you can fight laziness throughout the day.(许多人经常缺乏睡眠,因为他们熬夜过晚,无法早起准备工作。这些人一旦回到家就没有什么动
52、力了。懒惰与缺乏动力和爱拖延密切相关。通过调整你的睡眠时间表,提供几个小时重要的休息,你可以战胜一整天的懒惰)”可知,本段关于克服懒惰的方法是要获得充足的睡眠,C选项中sleep与后文中sleep相对应。故C选项“克服懒惰的一个方法是获得充足的睡眠”符合语境,故选C。【12题详解】根据上文“Another way to fight laziness is to change your mind from passive to active. Some people treat their lives as if they were pushed from task to task. Other
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-382931.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
