2020_2021学年新教材高中英语Unit4AdversityandCouragePeriod3素养检测含解析新人教版选择性必修第三册20210324117.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit4AdversityandCouragePeriod3 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第三 20210324117
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Adversity and Courage课时素养检测 十五Unit 4Period 3. 阅读理解(2020三明高二检测)I was going to die in Antarctica. I was certain. An image of my frost-covered body, pale and lifeless, filled my mind as I glanced around. In all directions the empty wilderness of Antarctica stretched away from me, the only featur
2、e on the landscape being the division between snow and sky. I gazed sadly at my team. They were rapidly disappearing over the horizon. I was leading an expedition (探险队) attempting to reach the south pole. The team was made up of ordinary women from all around the worldfrom Jamaica, India, Singapore
3、and Cyprusmany of whom had never seen snow, or spent a night in a tent before we set off. Our aim was to be the most international all-female team to reach the South Pole. As I watched, the rest of the team had marched on, unaware that I was not with them. By the time I realized that my sledge was f
4、irmly stuck, the team were already a long way ahead of me. I called out to Era, my teammate from Brunei. “Era! Stop! ”Getting no response I called again, but my shouts were carried away in the opposite direction by the wind. Seconds passed. Nothing. I was gradually being left alone, completely defen
5、seless against the fatally low temperatures of Antarctica. My strength increased when I thought of a cold, lonely death. I pulled again my sledge, which moved a little. I removed the ice with my ski-pole and boot, desperately trying to break the sledge free. The sledge shot forward, knocking me off
6、balance. I struggled to my feet and set off after the team. I caught up just as Reena, my teammate from India, looked behind her and noticed there was one person missing. She swung around on her skis in shock and spotted me in the near distance. As we continued, my panic slowly faded. For the rest o
7、f the day each of the team was glancing over their shoulder every few minutes. They were not going to risk losing me again. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”带领一个国际女子探险队在南极探险, 途中“我”的雪橇被雪卡住, 以致掉队。后来“我”经过努力克服危机, 赶上了队伍的故事。1. What is special about the expedition team? A. They were all female. B. They were all prof
8、essional. C. They made the longest expedition. D. They had been strictly trained. 【解析】选A。细节理解题。从第二段内容可知作者带领的探险队是由来自世界各地的普通女性组成的, 因此A项正确。2. What made the author get her sledge out of the ice? A. The shouts from her teammates. B. Her strong desire to live. C. The sudden change in wind direction. D. Th
9、e natural beauty ahead. 【解析】选B。细节理解题。根据第五段第一句可知, 想到冰冷孤独的死亡使作者力量大增, 从而作者将雪橇从冰雪里拔了出来, 因此可以说是强大的求生欲望解救了作者。3. At last, each of the team members kept looking back to_. A. avoid being attacked from behindB. make sure that none fell behindC. check the distance they had coveredD. keep a record of the route
10、they took【解析】选B。细节理解题。根据最后一段最后一句可知, 每个人不停地回头看是为了保证没有人掉队。4. Which may be the best title of the passage? A. How to Survive in AntarcticaB. A Mysterious Trip to the South PoleC. A Female ExpeditionD. Being Left Behind in the Snow【解析】选D。标题归纳题。本文主要讲述了作者在一次南极探险中由于掉队而差点发生危险的经历。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白
11、处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。On any given day, many of us wrestle with our fears. We might be considering changing a job, telling someone we love them or wanting to speak up for whats right when we see injustice(不公正). 1Or it says that we dont have the ability to create the life or world we want to have. The
12、cycle often plays out in the same way. So, what should we do? 2Instead, we can choose to accept fear as part of the process of change and practice courage. Though courage is often thought of as an inborn character, its actually a practice that can be learned for dealing with difficulty. 3Here are tw
13、o useful tips for dealing with fear and moving closer to courage. Listen without attachment. Many of us who are stuck in fear have an inner critic(批评家), constantly telling us well fail. Sometimes we adopt approaches to removing it. 4However, if we can take time to listen to our inner critic without
14、attachmentwithout the need to ignore or accept what it is sayingwere in a better position to learn from it. 5Creating courageous communities gives us the support to face challenges. Sometimes our stories get in our way, and we need people who are doing similar work to help us see where were getting
15、stuck or what were truly good at. A. Fear shows up in the body. B. Youll be more likely to make the changes. C. In other words, courage can become a habit. D. Dont see fear as bad or try to remove it when it arises. E. But a voice within us pipes up saying that theres no point. F. While we can get t
16、emporary relief, they dont actually make the critic go away. G. Surround yourself with like-minded people who also honor the values of courage. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章主要介绍了如何获取勇气来战胜内心的恐惧。1. 【解析】选E。根据空后“Or it says that we dont have the ability to create the life or world we want to have. ”可知答案, 其中的it即E项中的“
17、a voice within us”. 2. 【解析】选D。根据空后的“Instead, we can choose to accept fear as part of the process of change and practice courage. ”可知, 作者不赞成“把恐惧看成不好的事情并在它一出现时就消灭它”的做法, 并给出了“接受恐惧并锻炼胆量”的建议。3. 【解析】选C。本空是对上一句“its actually a practice that can be learned for dealing with difficulty”的进一步说明。4. 【解析】选F。上一句指出,
18、有时候我们采取一些策略来消灭它, 但是作者认为这只是暂时的解脱, 并不能真正地赶走这个批评家。5. 【解析】选G。根据本段内容可知, 作者给出的建议是: 与同样珍视勇气的人在一起。本空后的句子中“courageous communities”即指G项中提到的“like-minded people who also honor the values of courage, ”故选G项。. 完形填空A Love Note to My MomWhen I was a little girl, I would often accompany you as you modeled for fashion
19、 photographers. It was years later that I finally understood what role 1played in your life. Little did I know you were saving every penny you earned to go to 2 school. I cannot thank you enough for what you told me one autumn afternoon when I was nine. After finishing my homework, I wandered into t
20、he dining room where you were buried 3piles of law books. I was 4. Why were you doing 5 I domemorizing textbooks and studying for 6? When you said you were in law school, I was more puzzled. I didnt know Moms could be lawyers too. You smiled and said, “In life, you can do anything you want to do. ”A
21、s young as I was, that statement 7 ringing in my ears. I watched as you faced the 8 of completing your studies, starting companies with Dad, while still being a model and a Mom of five kids. I was exhausted just watching you 9. With your words of wisdom in my 10 mind, I suddenly felt unlimited freed
22、om to dream. My whole world 11. I set out to live my life filled with 12, seeing endless possibilities for personal and professional achievements. Your words became my motto. I13 found myself in the unique position of being either the first (woman doctor in Maryland) or one of the few women (chief m
23、edical reporters) in my field. I 14 strength every time I said, “Yes, Ill try that. ”Encouraged by your15, I have forged ahead (毅然前行) with my lifes journey, less afraid to make mistakes, and eagerly meeting each challenge. You did it, and now Im doing it. Sorry, got to run. So much to do, so many dr
24、eams to live. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者九岁时, 妈妈和她说了一句话: 一生中, 你可以做任何想做的事。虽然那时作者还小, 但这句话一直萦绕在她耳边。妈妈的言行一直激励着她, 伴她勇敢地渡过难关, 从容面对各种挑战, 实现她的人生梦想。1. A. studying B. running C. shooting D. modeling【解析】选D。考查动词词义辨析。句意: 很多年之后我才明白当模特在你生活中起的作用。studying学习; running跑; shooting射击; modeling当模特。根据上文的as you modeled for fas
25、hion photographers可知, 此处用“当模特“符合语境, model是原词复现, 故选D项。2. A. businessB. lawC. fashionD. medical【解析】选B。考查名词词义辨析。句意: 我不知道你把你挣的每一分钱都存起来去法律学校念书。business商务; law法律; fashion时尚; medical医学。根据下文的where you were buried_piles of law books可知, 作者的妈妈要去学习法律, 故选B项。3. A. atB. toC. uponD. under【解析】选D。考查介词词义辨析。句意: 做完家庭作业后
26、, 我游逛到了餐厅, 在那儿我看见你埋头于法律书堆里。 at在; to向, 对于; upon在上; under在什么下。根据bury可判断, 此处用“在下”符合逻辑, 故选D项。4. A. amusedB. worriedC. puzzledD. disappointed【解析】选C。考查形容词词义辨析。句意: 我很困惑。amused高兴的; worried担心的; puzzled困惑的; disappointed失望的。根据下文的When you said you were in law school, I was more puzzled. 可知, 此处用“困惑的“符合语境, puzzle
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383145.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
