2020_2021学年新教材高中英语Unit4JourneyAcrossaVastLandPeriod2课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册202103012103.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit4JourneyAcrossaVastLandPeriod2 课时 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第二 202103012103
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Journey Across a Vast Land课时素养检测十四Unit 4Period 2. 阅读理解A If you are planning on traveling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey. First of all, always check and double check departure (出发) time. It is surprising how few people really do t
2、his carefully. Once I arrived at the airport a few minutes after ten. My secretary had got the ticket for me and I thought she had said that the plane left at 10: 50. When I arrived at the airport, the person at the departure desk told me that my flight was closed. Therefore, I had to wait three hou
3、rs for the next one and missed an important meeting. The second rule is to remember that even in this age of credit cards (信用卡), it is still important to have some local money in cash (现金). Once I arrived at a place at midnight and the bank at the airport was closed. The only way to get to my hotel
4、was by taxi but because I had no dollars, I offered to pay in pounds instead. “Listen! I only take real money! ” the driver said angrily. You can imagine how terrible I felt at that moment. The third and the last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you
5、 leave. I feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suits and raincoats in May, when it is still fairly cool in London or Manchester, to places like Athens, Rome or Madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day. 【语篇概述】本文为说明文, 主要介绍了如何做好旅行的准备工作。1. Where is the wr
6、iter most probably from? A. Britain. B. The USA. C. Italy. D. Greece. 【解析】选A。推理判断题。根据最后一段的“when it is still fairly cool in London or Manchester”和第三段中的“I offered to pay in pounds instead. ”可知A为正确选项。2. When the writer found he had no dollars to pay the taxi driver, he _. A. asked the driver to give hi
7、m a free rideB. offered to pay in poundsC. gave the driver some fake (假的) moneyD. tried to pay by credit card【解析】选B。细节理解题。根据第三段的“I offered to pay in pounds instead. ”可知。3. Generally, in May the weather in London is _. A. warm and dry B. cold and dryC. hot and wet D. cool and rainy【解析】选D。细节理解题。根据最后一段
8、的“heavy suits and raincoats”可知D为正确选项。4. The writer mainly tells us _. A. how to make life easierB. how to be well prepared for a tripC. how to enjoy ourselves on the tripD. how to schedule our trip【解析】选B。主旨大意题。本文作者通过自身经历介绍了如何为旅行做好准备。B(2020广州高二检测)Deep in the islands on the Andaman Sea, and along the
9、west coast of Thailand live small tribes called the Moken people, also known as sea-nomads (海上牧民). Their children spend much of their day in the sea, diving for food. They are uniquely adapted to this jobbecause they can see underwater. And it turns out that with a little practice, their unique visi
10、on might be accessible to any young person. In 1999, Anna Gislen at the University of Lund, in Sweden was delving different aspects of vision, when a colleague suggested that she might be interested in studying the unique characteristics of the Moken tribe. Gislen and her six-year old daughter trave
11、lled to Thailand and lived within the Moken communities, who mostly lived on houses sat upon poles. Gislen set up an experiment to test just how good the childrens underwater vision really was. The kids were excited about joining in. The kids had to dive underwater and place their heads onto a panel
12、(表盘). From there they could see a card displaying quite a few lines. Once they had stared at the card, they came back to the surface to report where the lines travelled. Each time they dived down, the lines would get thinner, making the task harder. It turned out that the Moken children were able to
13、 see twice as well as European children who performed the same experiment at a later date. Gislen figured that in order to see clearly underwater, the Moken children must have either picked up some adaptation that completely changed the way their eyes worked, or they had learned to use their eyes di
14、fferently underwater. 【语篇概述】 本文是一篇社会文化类阅读, 属于说明文。文章主要讲述了被称作“海上牧民”的莫肯人, 他们的孩子稍加训练就会有奇特的视力, 能够在海底看到东西。5. Why are the Moken people known as sea-nomads? A. Because they live on the coast of the Andaman Sea. B. Because they like to dive into the sea to play. C. Because they depend on the sea for food. D.
15、 Because they raise sea animals themselves. 【解析】选C。 推理判断题。根据第一段“. . . also known as sea-nomads. Their children spend much of their day in the sea, diving for food”可知, 他们被称为“海上牧民”, 因为白天大部分时间孩子们都在海里寻找食物。6. What does the underlined word “delving” in Paragraph 2 most probably mean? A. Doing research on.
16、 B. Showing interest in. C. Taking care of. D. Catching sight of. 【解析】选A。 词义推测题。根据下文的“. . . she might be interested in studying the unique characteristics of the Moken tribe”以及下文她所做的实验可知, 该词的意思应该是“研究”。 7. What did the children report when they came back to the surface? A. The number of lines they sa
17、w underwater. B. The direction in which the lines travelled. C. How much thinner the lines had become. D. Whether the lines were straight or not. 【解析】选B。 细节理解题。根据第四段“Once they had stared at the card, they came back to the surface to report where the lines travelled”可知, 孩子们应该说明线运行的方向。 8. What could b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383176.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(广东专用)高三英语总复习(选修6)UNIT4课件.ppt
