2020_2021学年新教材高中英语Unit5FirstAidPeriod3课时素养检测含解析新人教版选择性必修第二册202103012113.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 Unit5FirstAidPeriod3 课时 素养 检测 解析 新人 选择性 必修 第二 202103012113
- 资源描述:
-
1、Unit 5 First Aid课时素养检测十九Unit 5Period 3. 阅读理解Basic Steps of CPR Everyone Should KnowDo you know how to offer first aid if a person has an accident and stops breathing but there is no doctor available at hand? Applying CPR is usually helpful when emergencies such as a heart attack occurs. Read this CP
2、R guide now so you know what to do if someone is experiencing a life-threatening (威胁生命的) emergency. Step 1. Position your hands. Make sure the patient is lying on his back on a firm surface. Kneel beside him and place your hand on the center of the chest. Keep your arms straight, cover the first han
3、d with the other hand and interlock (紧扣) the fingers of both hands together. Keep your fingers raised so they do not touch the patients chest. Step 2. _. Push the breastbone up and down to a depth of about 5 cm about 30 times, at a rate of 100 beats per minute. Step 3. Give rescue breaths. Make sure
4、 the airway is open, and pinch (捏) the nose so it closes. Gently raise the chin (下巴) upwards with two fingers of your other hand. Take a deep breath, put your mouth over the patients, and blow until you can see his chest, rise. Then remove your mouth from the patients and look along the chest, watch
5、ing the chest fall. To get another breath, lift your head and breathe in deeply. Perform Step 3 again. Step 4. Repeat chest compressions (按压) and rescue breaths. Repeat the 30 chest compressions followed by the two breaths about five times, and then check for normal breathing. If that person is not
6、breathing normally, continue performing CPR. If breathing restarts as normal, stay with the injured person until help arrives. First aid is an important life skill that everyone should learn. The more people who learn CPR, the more lives can be saved in the future. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章介绍了CPR(心肺复苏)的一般步骤
7、。1. We should do CPR at once when someone _. A. suffers an accident and stops breathingB. is hit by a car and cant moveC. is suffering a serious headacheD. has a serious bleeding【解析】选A。细节理解题。根据第一段中Do you know how to offer first aid if a person has an accident and stops breathing but there is no doct
8、or available at hand? 一句可知文章开头提出了一个问题从而引出话题: 如果有人遭遇交通事故并且呼吸停止, 但是当场没有医生, 你知道该如何急救吗? 接下来介绍了CPR。可知当有人停止呼吸的时候可以使用CPR. 。2. Which of the following should be put in Step 2? A. Interlock the fingersB. Open the airwayC. Press the chestD. Start the breath【解析】选C。推理判断题。根据Push the breastbone up and down to a de
9、pth of about 5 cm about 30 times(上下推动胸骨幅度大约5厘米三十次左右)一句可知本段是关于CPR的第二步: 胸部按压。3. The author writes this passage to _. A. describe the dangerous experienceB. encourage people to care for othersC. show the damage of a heart attackD. explain the steps to apply CPR【解析】选D。推理判断题。通览全文可知本文主要是介绍了CPR(心肺复苏)的一般步骤。
10、选项D. explain the steps to apply CPR(解释实施CPR的步骤)符合题意。. 阅读填句Are you stressed out, scared or worried all the time? Do you avoid going to certain places, seeing friends or doing certain things because of your worries? Do your worries keep you awake at night? 1Anxiety is a normal and necessary part of li
11、fe. Anxiety is your brains way of telling you about danger. It is anxiety that helps you jump out of the way if a car is speeding towards you. But if it gets out of hand, anxiety can get in the way of you getting on with life and can become a real problem. 2Anxiety is a normal part of life. 3There a
12、re lots of reasons for this. One main reason is after stressful thing which has happened in your life. So if you are involved in a car crash, its quite likely that you will be more worried than other people around cars and driving. 4If your parents suffer from anxiety, then you are more likely to be
13、 anxious too. This is probably partly due to genetics, and partly because of how things are when youre growing up. Even though people dont talk about it much, anxiety is one of the most common mental health problems. About 1 in 4 people will have an anxiety problem at some time in their life. If you
14、 have an anxiety problem, its hard for other people to understand why something that doesnt worry them, like being in a crowd of people, can be so scary for you. This can make you feel separated and lonely, as may become worse and worse. 5These include talking therapies(疗法)and drugs. A. If this is t
15、he case for you, treatment may be a helpful way for you to get your anxiety under control. B. Being anxious also probably runs in families. C. The good news is there are lots of excellent treatments available for anxiety. D. Almost everybody has a certain degree of anxiety in certain situations. E.
16、Some people may feel uneasy if moving to a new place and some may get overly anxious in certain situation. F. Those suffering from anxiety need others understanding badly. G. If youve answered yes, you may be suffering from anxiety. 【语篇概述】这是一篇说明文。文章主要分析了导致焦虑的原因, 以及说明了处理焦虑问题的方法。1. 【解析】选G。根据题意, 此处通过三个
17、不同的问句, 引出本文谈论的中心观点“焦虑”, 本空起到了承上启下的作用, 突出了本文的核心词汇“焦虑”。而下文的第一句Anxiety is a normal and necessary part of life. (焦虑是生活中正常和必要的一部分。)便提到了焦虑, 故G选项“If youve answered yes, you may be suffering from anxiety. (如果你的回答是肯定的, 那么你可能患有焦虑症。)”既能承接上文的问题, 又能暗示下文内容。2. 【解析】选A。根据上文But if it gets out of hand, anxiety can get
18、 in the way of you getting on with life and can become a real problem. (但如果它失去控制, 焦虑会阻碍你的生活, 成为一个真正的问题。)可知, 上文说明了焦虑是生活中常见的现象, 然后列举了生活中因为焦虑给人们生活带来的一些麻烦, 可推知下文说明控制焦虑的方法, A选项“如果你也有焦虑失去控制的情况, 治疗可能是一种有效的方法来控制你的焦虑。”符合语境。3. 【解析】选E。根据上文Anxiety is a normal part of life. (焦虑是生活中正常的一部分。)可推知下文说明日常生活中哪些情况会导致焦虑的发
19、生, 故E选项“Some people may feel uneasy if moving to a new place and some may get overly anxious in certain situation. (如果搬到一个新的地方, 有些人可能会感到不安, 有些人可能会在某些情况下变得过度焦虑。)”能起到承上启下的作用, 符合语境。4. 【解析】选B。结合本段内容If your parents suffer from anxiety, then you are more likely to be anxious too. This is probably partly d
20、ue to genetics, and partly because of how things are when youre growing up. (如果你的父母患有焦虑症, 那么你也更有可能焦虑。这可能部分是由于基因, 部分是由于你成长的环境。)可知是在说明焦虑在家庭中发生的情况。5. 【解析】选C。根据下文These include talking therapies and drugs. (这些包括谈话疗法和药物。)可知是在说明治疗焦虑的方法, 包括谈话疗法和药物。故C选项“好消息是有很多治疗焦虑的好方法。”符合语境。. 完形填空My teacher Mr Bush is the m
21、ost positive person Ive ever met. He has the ability to 1 positiveness to young students. He always smiles and never gets 2 at students. Once I met some 3 because I felt overshadowed by my brother, who seemed to be doing great in every way. Hopelessness 4 me whenever I was in a classroom. But that a
22、ll 5 when I met my teacher for life, Mr Bush. Having found out about my problems, he just kept 6 me. Because of Mr Bush, my world was filled with 7 and power. A few weeks ago, everyone in my class was feeling a bit 8 because of a bad day at school. But things got 9 after a close of Mr Bushs class. H
23、e drew a picture on the whiteboard that 10 a half-full glass of water. He then said, “Class, the point of view in which you look at things will 11 your feelings. Like this glass of water; some people see it and think What! Only half a glass of water. How 12 I am. Whereas other people think Wow, Im s
24、o thirsty. Great! Half a glass of water for me! It all is in the 13 you think. ”Mr Bushs 14 way of thinking always makes me feel glad and 15 . I will always remember him. 【语篇概述】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的老师是一个极其乐观的人, 他有能力把积极的一面传递给年轻学生, 他乐观的思维方式总是让作者感到高兴和充满希望。1. A. pass on B. apply for C. consist of D. give u
25、p【解析】选A。考查动词短语词义辨析。pass on传递; apply for申请; consist of组成; give up放弃。分析下文可知, Mr Bush总是会让沮丧的学生高兴起来, 故应是他有能力把积极的一面传递给年轻学生。2. A. strictB. patientC. madD. curious【解析】选C。考查形容词词义辨析。strict严格的; patient耐心的; mad生气的; curious好奇的。根据上文“He always smiles and never gets. . . ”可知, Mr Bush总是微笑, 从不会生学生的气。3. A. friendsB.
26、needsC. realitiesD. difficulties【解析】选D。考查名词词义辨析。friends朋友; needs需要; realities现实; difficulties困难。根据下文“because I felt overshadowed by my brother, who seemed to be doing great in every way. ”可知, 作者是遇到了一些困难。4. A. drownedB. resistedC. curedD. relaxed【解析】选A。考查动词词义辨析。drowned淹没; resisted抵抗; cured治愈; relaxed
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383210.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
新教材2020-2021学年人教版语文必修下册课件:第七单元 1-2-《红楼梦》小说通读三:草蛇灰线 网状叙事 .pptx
