2020_2021学年新教材高中英语单元素养评价Unit1FestivalsandCelebrations含解析新人教版必修第三册202103022123.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 单元 素养 评价 Unit1FestivalsandCelebrations 解析 新人 必修 第三 202103022123
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)(Unit 1)(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: These DVDs will be due back on Friday, the 5th. M: How much more should we pay to keep them another week? 1. What are the speakers
2、 talking about? A. Buying DVDs. B. Renting DVDs. C. Making DVDs. 答案: BText 2M: Well order the food a little later. Lets enjoy the atmosphere here first. W: I like the decoration and the arrangement of green plants between tables. M: And the music here is not too loud so we can even carry on this con
3、versation. 2. Where does the conversation probably take place? A. In a music hall. B. Near the woods. C. In a restaurant. 答案: CText 3W: I never imagined the weather would be so warm. M: Well, thats what makes the place so crowded. But thats one aspect of it I cant stand. W: At least that means there
4、 are many water sports competitions. 3. What does the man dislike about the place? A. The weather. B. The large crowd. C. The competitions. 答案: BText 4M: Id like to take this one, but the price isnt marked on it. W: Let me put the name of the thing here, and the computer will tell us what the price
5、is. 4. Where does the conversation most probably take place? A. At a supermarket. B. At a school. C. At a computer centre. 答案: AText 5M: What would you like, Rose? W: I prefer Chinese black tea over milk tea. M: OK. Do you want it hot or iced? W: Id rather have iced tea, please. How about you? M: I
6、prefer hot Chinese green tea. 5. What does Rose choose to drink? A. Iced milk tea. B. Iced black tea. C. Hot green tea. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: OK, dinn
7、ers ready, Owen. M: This looks delicious. The chicken smells great. W: How was your first day at the summer job? M: Pretty good. The factory is kind of big and noisy, but the people seem nice. This lady, Gloria showed me around and told me all the rules. W: Is Gloria the boss? M: No, a guy named Car
8、son is the head. He wasnt there today. W: Oh, Owen, you were saying that you havent met the boss yet. M: No, but I met his son, Mark. He will be the boss once he gets more experience. He spent last summer loading the delivery trucks, but this year hes going to be operating the machines with me. W: G
9、reat. 6. What does the man say about his job? A. The boss is really nice. B. Workmates look friendly. C. Workplace is small and noisy. 答案: B7. What can we learn from the conversation? A. The boss told the man all the rules. B. Mark will become the boss this year. C. The man will cooperate with Mark.
10、 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Ive already read your annual report. Well done. I didnt expect you to finish it in such a short time. M: Well, I couldnt have done it without your help. W: Dont be so modest. I know youre a capable person. Youve performed well. M: Thanks for your compliment. But theres
11、 still plenty more I need to learn. W: Keep up the good work. You have a bright future ahead of you. M: Ill do my best. 8. What does the woman think of the mans work? A. Excellent. B. Awful. C. Original. 答案: A9. Where would this conversation probably take place? A. In a work office. B. In the classr
12、oom. C. In a lecture hall. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: You look very anxious this evening. Is there anything wrong? M: I am worried about my 15-year-old niece, Helen. W: Whats worrying you ? M: Ive seen a big change in her. She used to be very outgoing and sociable but now she is having problems
13、with other children at school. Now she is totally someone else. W: Really? M: Yes, now she is quiet and doesnt want to talk to anyone else. Her teacher said things were going backward in her study. W: Her parents must be very anxious about her. M: No, not really, both of them are too busy to worry a
14、bout their daughter. I think I need to talk to them and ask them to spend more time with Helen. W: Take it easy. It is something natural. I was outgoing when I was a little girl, but became very shy in teenage years, so dont be nervous about your niece. M: Maybe you are right, but I will talk with m
15、y brother anyway. 10. What does the man mainly mention about Helen? A. Changes in her character. B. Problems with teachers. C. Relationships with parents. 答案: A11. What does the man decide to do in the end? A. Have a talk with Helen. B. Talk with Helens father. C. Spend more time with Helen. 答案: B12
16、. What can we learn about Helen? A. Her parents are very busy. B. Classmates dislike her. C. Teachers worry about her. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hello, welcome to our program “Today City”. Im Larry. Were going to Louisville Kentucky where our guest Michelle Ray comes from. She is proud of her m
17、iddle-sized city with a small town feel and big city dreams. Now, Michelle, tell us about your city. W: Thank you, Larry. Here is my city. Louisville is my city. The first place I take visitors from out of town is to Highland for shopping and night life. When I have delicious Asian food, I always go
18、 to the Zen Garden which provides wonderful all vegetable dishes. M: Wow, thats interesting. Many people go for healthy food now. W: You can see that again. If I want to go camping and fishing, I go to the Red River area. For complete quiet I can hide away in my house with a good book from one of ou
19、r public libraries. M: That all sounds very exciting. Im sure some of our listeners will include Louisville in their travel plan for their next holiday. Thank you, Michelle. 13. Where does Michelle Ray come from? A. A middle-sized city. B. A small town. C. A big city. 答案: A14. Which place would Mich
20、elle Ray take her visitors to for shopping? A. The Zen Garden. B. The Highlands. C. The Red River area. 答案: B15. What does Michelle Ray do for complete quiet? A. Go camping. B. Study in a library. C. Read at home. 答案: C16. What are the speakers talking about? A. Late-night shopping. B. Asian food. C
21、. Louisville. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Im Carol Johnson, the organizer of this years Abington Fun Run. Im delighted to be able to tell you that this year it will be held at 11 am, on Sunday May 24th instead of Saturday, so make a note in your diary. Its open to runners of any age and ability
22、children, their parents, grandparents, friends. The course of the fun run will be through the beautiful environment of Abington Park and total distance will be three kilometers, starting and finishing at the football ground. Thats on the south side of the park, very close to the main entrance. Abing
23、ton Fun Run is a race in which there are no winners or losers. Everyone who takes part will be given something to remember the day. Last year it was a T-shirt. This year it will be a water bottle so its certain to be very useful. The cost for adults is $8 if you register in advance or $10 on the day
24、. Any child under the age of 15 can take part for free but theres a lower age limit of 8. If you would like to join in the fun run, entry forms and an information pack with lots of useful tips for improving your fitness and preparing for the run are available from any newsagents. See you there. 17.
25、When will the race be held this year? A. On May 11th. B. On May 23rd. C. On May 24th. 答案: C18. Where does the race start? A. At the football ground. B. On the north side of the park. C. At the main entrance of the park. 答案: A19. What can every runner get this year? A. A T-shirt. B. A water bottle. C
26、. A pair of running shoes. 答案: B20. Who can run in the race free of charge? A. Children under 8 years of age. B. Children between 8 and 15 years of age. C. Adults registering in advance. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分35分)第一节(共10小题; 每小题2. 5分, 满分25分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。A(2020长沙高一检测) Whether its ha
27、nging the stockings or baking cookies, all of our favorite Christmas traditions have an interesting history. But no matter where or how you celebrate the holiday season, you might notice a rather unusual custom: finding oranges in your stocking on Christmas morning. As it turns out, there are severa
28、l arguments as to why people began to put oranges in Christmas stockings. According to the original story of St. Nicholas (now called Santa Claus), the saint gave three bags of gold to a poor man. The money helped the man pay for his daughters weddings, and St. Nick has had a reputation for being ge
29、nerous ever since. Meanwhile, the oranges are thought to represent the gold he left the girls. Some believe, on the other hand, that the practice began during the Great Depression. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy, luxury (奢侈) foods, like oranges and walnuts were
30、placed under the tree, instead. Another explanation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving. And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter especially for children living in the north. Therefore, there appe
31、ared oranges in the stockings. 【文章大意】文章主要讲述了一个圣诞节的习俗: 圣诞节早上在你的长袜里发现橘子, 然而事实证明, 关于为什么人们开始在圣诞袜里放橘子有很多争论。21. Why are the oranges a reminder to share what you have with others? A. Because December is the season of giving. B. Because many families couldnt afford to buy Christmas gifts or candy. C. Becaus
32、e the oranges are thought to represent the gold he left the girls. D. Because the oranges were once a “special treat” in winter. 【解析】选A。细节理解题。根据文章末段内容Another explanation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving. (另一种解释是, 橘子是提醒你与他人分享你所
33、拥有的东西的, 因为12月是给予的季节)可知, 12月被看作给予的季节, 橘子是在12月被分享给大家的。故选A。22. How many arguments are there according to the passage? A. 2. B. 3C. 4. D. 5. 【解析】选C。细节理解题。文章结构为总分结构, 首段为中心论点, 其他段落分别提出了分论点。第二段提出第1个分论点the oranges are thought to represent the gold he left the girls; 第三段提出第2个分论点Some believe, on the other han
34、d, that the practice began during the Great Depression. ; 第四段提出第3个分论点Another explanation is that the oranges are a reminder to share what you have with others, as December is the season of giving. 和第4个分论点And finally, some think the oranges were once a “special treat” in winter。由此可知, 文章有4个分论点。故选C。23.
35、 What can we learn from the passage? A. People can only put oranges in Christmas Stockings. B. Many families were rich during the Great Depression. C. St. Nicholas helped the man pay for his daughters weddings. D. The oranges were not a “special treat” in winter for children living in the south. 【解析
36、】选C。细节理解题。根据文章第二段内容According to the original story of St. Nicholas (now called Santa Claus), the saint gave three bags of gold to a poor man. The money helped the man pay for his daughters weddings “根据圣尼古拉斯(现在被称为圣诞老人)的最初的故事, 圣人给了一个穷人三袋金子。这些钱帮助他支付女儿的婚礼费用”可知, C选项St. Nicholas helped the man pay for his
37、 daughters weddings. (圣尼古拉斯帮助这个人支付他女儿的婚礼费用)论述正确。故选C。BSmile, please. Youre on camera. This is not a joke. It seems that there are now more cameras than human beings in your community. I used to be annoyed when my children came into the toilet when I was using it. Now I worry about them coming in with
38、 camera phones. The last time it happened, I shouted, “I hope youre not filming this for YouTube. ” They replied, “Of course not, thats not so last month. ”Escaping to a bar, I complained about this camera-filled world and many listeners shared their stories. A Londoner told me about a woman in Engl
39、and who threw a cat in the street. When the surveillance(监视) video went public, she received so many death threats that she needed police protection. It seems that, if you cause an animal some pain, the population rises up to beat you to death. A man from New York told a story of how a truck had kno
40、cked a tree down. A 23-year-old woman was hurt in the accident. However, a surveillance camera revealed that she had thrown herself down on purpose to get money from the driver. “You have to admit, the camera was the hero in that story, ” the New Yorker said. Of course, there are disadvantages, too,
41、 the Londoner added, explaining that the UK now had about four million surveillance cameras. “I feel like cameras are looking at me all the time, ” he said. However, my attitude really changed after someone suggested: “If you had a large body of filmed work, why not register(登记) as an actor? ” So I
42、phoned a friend and got to know that all film or video actors with speaking parts could earn at least $782 per day. Woohoo! Now if youll excuse me, I need to go and do some“stupid dad tricks” at home. 【文章大意】拍照手机、监控录像等拍摄设备是当今社会不可或缺的一部分, 本文就此现象展开了讨论。24. What can we learn from Paragraph 1? A. The autho
43、r doesnt like telling a joke on camera. B. The authors children didnt film anything for YouTube. C. The authors children bought camera phones last month. D. The author thinks there are too many cameras in our lives. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段的It seems that there are now more cameras than human beings in you
44、r community. 可知, 作者认为在你的社区好像摄像机比人还多。25. The man from New York thought surveillance cameras sometimes . A. disturbed peoples everyday lifeB. recorded the behavior of the heroesC. helped people out of troubleD. reduced traffic accidents【解析】选C。推理判断题。根据第四段的这位纽约人的叙述可知, 监控摄像头拍下了真实的一幕, 那位受伤的女子是故意摔下去的, 想勒索钱
45、, 这帮助司机解决了麻烦。26. We can infer that after the author returns home, he will probably . A. make videos of himselfB. register his kids as actorsC. play tricks on his kidsD. visit his friend【解析】选A。逻辑推理题。根据第六段的内容可知, 作者得知做视频演员的收入不菲, 所以他有可能回家做一些娱乐人的把戏, 即拍一些搞怪视频。C(2020吉安高一检测) People all have something to say
46、. Some express their passion (热情) through clothes, art, or community involvement. Others express themselves with poetry,which has diverse poetic forms to express unique thoughts, experiences, and imagination at the fourth annual Peoples Poetry Festival held from Feb. 28 to March 2. “The Peoples Poet
47、ry Festival keeps getting bigger and biggerits an event were really proud of, ” said Dr Mark Hartlaub, College of Liberal Arts Dean at Texas. The festival covered a wide variety of topics including nature, humor, women and history. From the panels to the open microphone night, the islanders communit
48、y, along with 43 published poets from around the country, local high school students, and the general public came together to share their love of poetry. The panels were full of passionate readings and lively discussion. For the first time ever, musical poetry was performed at the event. The “Homebr
49、ewed” panel was made up of all local poets. The “From Page to the Stage” panel focused on slam (抨击) poetry, and the “Humor” panel greeted levels of laughter from the crowd. All the panels were live streamed on the Peoples Poetry Facebook page. “The poetry and poets were all my students wanted to tal
50、k about in class this week, ” said Dr. Chuck Etheridge, professor of English who attended many of the panel readings. Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival. On opening night, the Peoples Poetry Festival committee named Madeline Ricondo of Tuloso-Midway as the win
51、ner of the Robb Jackson Writing Award for high school students. This award honors the late Dr. Robb Jackson, Texas A&M University System Regents Professor and professor of English at A&M-Corpus Christi, whose poetry shared his life experiences and observation of Corpus Christi. Ricondo received a $1
52、00 gift card, plus, three poetry books with local ties including a copy of Jacksons Open Heart. The Peoples Poetry Festival committee also recognized Juan Manuel Perez, award-winning poet and local history teacher, as the 20192021 Poet Laureate (桂冠诗人) of Corpus Christi. 【文章大意】文章从诗歌节的主题、组织形式以及获奖情况等方面
53、, 介绍了第四届人民诗歌艺术节。27. What can be inferred about the Peoples Poetry Festival? A. It tends to last a week. B. It is held once a year. C. Its poetic form is single. D. It is catching on globally. 【解析】选B。推理判断题。根据第一段最后一句“. . . the fourth annual Peoples Poetry Festival held from Feb. 28 to March 2. ”可知, 第四
54、届人民诗歌节举行的时间仅有三天, 即使是闰年, 也只有四天, 不到一周时间, 故排除A项; 根据“diverse poetic forms”, 排除C项; 根据第二段中“the islanders community, along with 43 published poets from around the country, local high school students, and the general public”可知这不是全球性的节日, 故排除D项。根据“the fourth annual Peoples Poetry Festival”中“annual每年一度的”可以推断出,
55、 人民诗歌艺术节是每年举行一次。28. Which can possibly replace the underlined word “panels” in Paragraph 2? A. Groups. B. Days. C. Topics. D. Poems. 【解析】选A。词义猜测题。根据第三段“The Homebrewed panel was made up of all local poets. ”可知“Homebrewed”小组由当地所有诗人组成, panel应为“group (组)”较为适宜, 而非day (日子), topic (话题) 或poem (诗歌)。29. What
56、was special about the fourth Peoples Poetry Festival? A. It was on live television. B. Diversity was highlighted. C. All the poets were local. D. Musical poetry was introduced. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段“For the first time ever, musical poetry was performed at the event. ”可知, 音乐诗歌是首次出现在诗歌节上, 和前几届相比, 它的出现是独特
57、的。30. What is the main idea of the last paragraph? A. Celebrating award-winning poets. B. Honoring the late Robb Jackson. C. The fourth Peoples Poetry Festival. D. Poet Laureate of Corpus Christi. 【解析】选A。段落大意题。根据最后一段Celebrating exceptional writers is another part of Peoples Poetry Festival. 可知, 庆祝杰出
58、作家是人民诗歌节的另一个组成部分。所以最后一段主要介绍了在诗歌节上获奖的诗人的情况。第二节(共5小题; 每小题2分, 满分10分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020绍兴高一检测)The first World Friendship Day was proposed for July 30, 1958 by the World Friendship Crusade, an international civil organization to foster a culture of peace through friendship.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383415.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
