2020_2021学年新教材高中英语课时素养评价十三Unit5TheValueofMoneyReadingandThinking含解析新人教版必修第三册202103022141.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 评价 十三 Unit5TheValueofMoneyReadingandThinking 解析 新人 必修 第三 202103022141
- 资源描述:
-
1、十三Unit 5Reading and Thinking . 单词拼写1. I will be not only a servant(仆人) but also a carrier for our splendid culture. 2. It clearly indicates(表明) how good it is to read a book. 3. He didnt apologize(道歉) but said rudely “Its none of your business. ”4. Those who get up late are more likely to postpone(推
2、迟) their bedtime. 5. Such harmful things as plastics(塑料) and used batteries should not be mixed with other wastes. 6. Then, a couple of weeks later, an odd(奇异的) thing happened. 7. It can run on the street, sail(航行) in the water and fly in the sky. 8. I didnt want to make trouble, so I decided to pre
3、tend to ignore(忽视) it. 9. You should cover your mouths and noses with wet towels and stay low beneath(在之下) the smoke. 10. The old man gave us a vivid narration(叙述) of the story. . 单句语法填空1. Ill spare no effort to help you learn Chinese characters in return. 2. I will always remember the scene where a
4、ll people volunteered to put out the fire. 3. But on the way, we spotted a dog lying(lie) near the road next to his owner. 4. I hope that you will be able to understand my situation and accept my apology(apologise). 5. Judging(judge) from the symptoms(症状), I realized it wasnt just the stomach flu ag
5、ain. 6. The old man walked around and helped us patiently (patient). 7. Because of the bad weather, we had to postpone holding (hold) the meeting. 8. They were about to set off when a storm came. . 完成句子1. He was surprised to find his things sorted out by mom. 他惊讶地发现他的东西已经被母亲整理好了。2. I called the poli
6、ce and they came on the scene in a few minutes. 我打电话给警察, 他们几分钟就到现场了。3. The boy apologised to his father for telling a lie. 男孩因撒谎向爸爸道歉。4. He was riding in the forest when a bear appeared and attacked him. 他正在森林里骑行, 突然一只熊出现, 并袭击了他。5. It is dangerous to judge on the basis of first impressions. 凭借初次印象进行
7、判断是危险的。 . 阅读理解(2020青岛高一检测) If you are a teenager without a job, you probably do not have much extra money. Sometimes parents will give their children pocket money for doing small housework, but it is often not enough once the children grow into teenagers and want to do things with their friends all
8、of the time. How to make money is an important thing for teens to learn. If youre wondering how a teenager can make good money, some ideas might be: Getting a part-time job at a local restaurant or store is always a sure way to make money as a teen. But getting a job somewhere like this might be har
9、d, considering many jobs in local stores are being taken by adults more and more often. Doing landscaping (绿化) is something that most adults do not like to do, and teens can usually find jobs around their neighborhood doing the landscaping of friends and family. Some teens are good at something such
10、 as writing or photography. These teens can make money by doing things such as writing articles for newspapers or magazines or selling their photos online. Teens who live in a country area can earn money by helping out on farms, or they can try raising their own animals such as chickens, and selling
11、 them or their products. Looking for jobs can seem hard at first, but if you have a try, it should not be too hard to find a job or way to make money. 【文章大意】文章介绍了青少年找兼职赚钱的方法。在餐馆和商店的兼职通常都被成年人抢走了, 但园林绿化、喂养动物这样的工作青少年都可以尝试。只要愿意尝试, 都能找到工作或赚钱的方法。1. What problem do teenagers have to face when finding a job
12、 in local stores? A. Low pay. B. Heavy work. C. Long working hours. D. Competition with adults. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段最后一句“But getting a job somewhere like this might be hard, considering many jobs in local stores are being taken by adults more and more often. ”可知, 很多商店的工作经常被成年人抢走, 即青少年在商店找工作的时候要跟成年人竞争。
13、2. What can we learn from the text? A. Most adults hate doing landscaping. B. Getting a part-time job is hard for teens. C. Pocket money from parents is often enough for teens. D. Teens cant make money by writing articles for newspapers or magazines. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段第一句“Doing landscaping is someth
14、ing that most adults do not like to do”可知做园林绿化是大多数成年人不喜欢做的事情。A项符合文意。3. What can be the best title for the text? A. The Necessary Skills to Make MoneyB. How Important Is Money to a Teenager? C. How Can a Teenager Make Extra Money? D. Teenagers Should Depend on Themselves【解析】选C。主旨大意题。分析文章可知, 全文采用了总分总的
15、结构。根据第一段最后一句“If youre wondering how a teenager can make good money, some ideas might be: ”可知, 该段为总起全文的段落。接着在后文中提到了做园林绿化、饲养动物等赚钱的方法, 最后一段总结到: 只要愿意尝试, 都能赚到钱。由此可知, 全文讲述的是青少年赚钱的方式。. 阅读填句 (2020金华高一检测) A report by the National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) showed that 40% of workers
16、 reported their job was very stressful. So, its not surprising that were seeing a phenomenon called the Sunday night bluethat anxiety you experience on Sunday when thinking about the coming workweek. 1Schedule a fun activity. If you are sitting around your house lying on the sofa, it will be much mo
17、re likely for that anxiety to creep in. 2It can be your favorite hobby, or you may go to the movies, spend time outside or drink with friends. 3Try planning your week in advance by setting goals and deadlines for the week ahead. Clean out your inbox so you can start fresh on Monday. You can even wri
18、te emails and send them at a future date. By organizing your thoughts and preparing for upcoming meetings, it will help set you up for a good weekend. Consider a new career or job opportunity. If you have extreme Sunday night blues, it may be a sign that you need to change your job or even your care
19、er. Start by examining why you are experiencing that fear. Are you overwhelmed (压垮) by your work? Is your boss a nightmare to work for? 4 Once you get to the root of your problem, you can do something about it. It may even be time to consider starting a business so you can experience the freedom, fl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383517.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
