分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2021新高考英语一轮半小时训练:话题练 第6练 饮食与健康 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:383700
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:59.24KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021新高考英语一轮半小时训练:话题练 第6练 饮食与健康 WORD版含解析 2021 新高 英语 一轮 半小时 训练 话题 饮食 健康 WORD 解析
    资源描述:

    1、基础巩固.单句语法填空1 (read) in the sun really does harm to your eyes.2Exercising (regular) can help us enjoy a much healthier and longer life.3A (balance) diet and regular exercise will contribute to a healthy body.4If you dont feel well,remember (consult) your doctor before taking some medicine.5 (expose)

    2、to the sun for a long time is harmful to your skin.6Across the world,there are still a great many families (go) hungry every day.7In that poor area,most of the people have no access clean drinking water.8Coffee has been a part of peoples lives,and today it is still one of the (favor) drinks in the w

    3、orld.9Staying in the countryside where the air is very fresh will be (benefit) to your health.10Only after you have lost your health can you realize the (important) of it.11The health center serves all patients well regardless their ability to pay.12Generally speaking,those who pay attention physica

    4、l exercise are in good condition.13Nowadays,more and more children are being overweight,so keeping a (health) diet is very important.14There are some health problems that,if not (treat) in time,can become bigger ones later on.15The old couple often take a walk after supper in the park with their pet

    5、 dog (follow) them.话题词汇1comfortable adj.舒服的2get rid of除去,摆脱3build up加强;增进4energy n精力5combine.with.把与结合起来6wellbeing n幸福7sensible adj.明智的8delicious adj.美味的9harmful adj.有害的10keep a balanced diet保持均衡的饮食能力提升.阅读理解A(2019宁夏石嘴山市一模)In China,chain restaurantsespecially the big multinational onesare cool.Going

    6、to Starbucks,for example,is a status symbol.It not only says,“Im rich enough to buy this overpriced coffee,”but also,“Im cosmopolitan (见多识广的) enough to be part of globalization.”Where I come from in the UK,however,chains are neither fashionable nor gourmet(美食的)Chains are where you go on New Years Da

    7、y when nowhere else is open,or when you are 5 years old and your parents cant stand hearing,“Im huuungry!”any longer.In my own case (with regard to McDonalds),a chain is where you are taken on your first “date”Even at the age of 13,I knew to give the guy the “lets just be friends” phone call the nex

    8、t day.In the UK,independent cafes and restaurants are making a comeback on the fashion scene.Nowadays,a Londoner who says “lets meet for a coffee at Monmouth”(an independent cafe) is much cooler than one who says “lets go to Starbucks”Even if Monmouths coffee is a little more expensive,theres a sati

    9、sfaction in knowing your pounds arent going straight to the big corporations.Of course,there are chain stores all over the UK;you cant go five minutes without spotting a Costa Coffee.But numbers do not add up to good taste.I do,however,have a confession (坦白)After moving to China I had moments when a

    10、ll the rice and Kung Pao Chicken became too much.I,too,have retreated to McDonalds.16Many Chinese people like to go to multinational chain restaurants because .Athe restaurants give customers a taste of foreign cultureBthe restaurants offer different food and drinks from other restaurantsCthey belie

    11、ve that eating there will show their wealth and social statusDthese restaurants are perfect places for a romantic date17Which of the following statements is TRUE?AThe author has grown tired of Chinese food.BBranches of Monmouths cafe can be found all over the UK.CMost independent stores are closed o

    12、n New Years Day in the UK.DIt is cool in the UK to take your first date to a chain restaurant.18We can infer from the article that .Athe author doesnt like food from Pizza HutBthe author doesnt like to follow fashion trendsCmany Britons think that numbers mean poor qualityDmany Britons dont like big

    13、 corporationsB(2019安徽黄山一模)Food is extremely important to us human beings and rice is one of the main foods in the world.Australian researchers have discovered a way to genetically engineer rice which would provide significant health benefits for more than half the worlds population.A study undertake

    14、n at the University of Tasmania,published in a respected journal of the National Academy of Sciences,discovered a method to increase the resistant starch(抗性淀粉) content in rice,making it more digestible and leading to lower rate of diabetes(糖尿病) and overweight.Steven Smith,the lead author of the stud

    15、y and a foreign expert for the Chinese government who has been appointed to work on crop improvement projects by the Chinese Academy of Sciences,said increasing the higher resistant starch content gave this “designer” rice many added health benefits.“We have discovered that we can increase the amoun

    16、t of resistant starch in cooked rice,which could provide health benefits for a large number of people in Asia and beyond,” Smith said in a media release on Friday.“The same approach can be adopted for use in other cereals,including wheat.Not only can it have benefits for diabetes and obesity,but als

    17、o for disorders of the bowel(肠) including cancer.”Rice is the main food for more than half the worlds population,providing much of the world with most of their calories.Smith said that as the rate of diabetes and obesity in Asian countries continued to grow,his “designer” rice could provide a way to

    18、 limit health problems.“Not only does resistant starch reduce the possibility of a sugar hit but it also reduces the appetite and promotes the growth of the healthy germs.” Smith said.Smith divides his time between the University of Tasmania and his research lab in Beijing where he hopes to make sig

    19、nificant advance in sustainable(可持续的) living.19What do we know about the study?AIt is part of Chinese crop improvement projects.BIt will have a significant effect on crop research.CIt was jointly(联合地) carried out by Australia and China.DIt helps solve the food problem for over half the worlds popula

    20、tion.20Based on the text,the resistant starch .Aexists in large amounts in cooked riceBdecreases the possibility of a “sugar hit” and provides more caloriesCis helpful in digestion and lowers the rate of overweight and diabetesDincreases peoples appetite and improves the growth of healthy germs21The

    21、 underlined word “it” in Paragraph 3 refers to .Aresistant starch Bcooked riceCthe approach Dmedia release22Where does this text probably come from?AAn environmental report.BA medical journal.CAn engineering textbook.DAn agricultural magazine.七选五(2019湖南湘潭二模)Signs of Eating DisorderAbout 30 million A

    22、mericans live with an eating disorder. 23 Yet many others are often hidden in plain sight.Its important to know the symptoms in those who might be at risk for an eating disorder.Theyre constantly talking about dieting.The discussion around changing eating habits is incredibly common.Look at any life

    23、style magazine or website and youll likely find dieting tips and advice. 24 If someone you love is constantly talking about food or their dieting habits,it might be a sign of concern.25Changes in mood or behaviors surrounding food or exercise can be signs of concern.This could mean a switch in activ

    24、ity level like overexercising,too often counting calories,frequently visiting the bathroom after eating,fasting or eating too much. 26 Theyre constantly turning down foodcentric social gatherings.Avoiding social interactions such as birthday parties or going out to dinner with friends is a significa

    25、nt danger signal.People living with the condition have an intense focus on food or body image.They will keep away from situations likely ones that once brought them joywhere that determination might be tested.The best way to support someone who may be experiencing an eating disorder is by talking wi

    26、th them,but when and how you do it matters. 27 Approach them with love and compassion,let them know that you care about them and that you notice that there is something they may be struggling with.AThis also might come with a noticeable weight loss or gain.BHowever,being trapped in that discussion i

    27、s a different story.CTheir fitness or eating habits are constantly out of the ordinary.DMood changes associated with eating may also be a danger signal.EIt should be away from the normal routine and outside of a meal time.FSome symptoms of an eating disorder may be more visible to the eyes.GEating d

    28、isorders are a group of conditions marked by an unhealthy relationship with food.答案精析.1.Reading2.regularly3.balanced4.to consult5.Being exposed6.going7.to8.favorite9.beneficial10.importance11.of12.to13.healthy14.treated15.following.语篇解读本文是一篇说明文,介绍了很多跨国连锁餐饮店在中国非常受欢迎,因为很多中国人认为在那里就餐能够显示出自己的富有和社会地位,而在英国

    29、,人们对连锁餐饮店的态度却截然相反,他们更喜欢较小的独立门店。16C推理判断题。根据第一段中的“It not only says, Im rich enough to buy this overpriced coffee,but also, Im cosmopolitan (见多识广的) enough to be part of globalization.”可知,很多中国人喜欢去跨国连锁餐饮店是因为在那里就餐能够显示出他们能够支付得起高昂的餐饮费,还能够显示出他们的见多识广,也就是能够显示出他们的富有和社会地位,故C项正确。17C细节理解题。根据第二段中的“Chains are where

    30、you go on New Years Day when nowhere else is open”可知,在英国,新年那天你只能去连锁店就餐,因为其他的门店都不开门,由此可知,在英国,新年那天很多独立门店都是关门歇业的,故C项正确。18D推理判断题。根据第三段中的“Even if Monmouths coffee is a little more expensive,theres a satisfaction in knowing your pounds arent going straight to the big corporations.”可知,即使蒙茅斯的咖啡贵一点,但知道自己的钱不会

    31、流向大公司,人们还是会有一种满足感,由此可推知,很多英国人不喜欢大公司,故D项正确。语篇解读这是一篇新闻报道。文章主要讲了澳大利亚研究人员发现了一种转基因水稻的方法,这种水稻将为世界上一半以上的人口带来显著的健康益处。19B细节理解题。根据第一段中的“Australian researchers have discovered a way to genetically engineer rice which would provide significant health benefits for more than half the worlds population.”可知这项研究将对农作

    32、物研究产生重大影响,故选B。20C细节理解题。根据第二段内容可知,抗性淀粉有助于消化,降低超重和糖尿病的发病率,故选C。21A代词指代题。根据上文“We have discovered that we can increase the amount of resistant starch in cooked rice,which could provide health benefits for a large number of people in Asia and beyond, Smith said in a media release on Friday.”史密斯在上周五的一个媒体发布

    33、会上说:“我们发现,我们可以增加大米中抗性淀粉的含量,这对亚洲及其他地区的许多人的健康都有好处。”由此推断出“it”指的是抗性淀粉,故选A。22D文章出处题。文章主要报道了澳大利亚研究人员发现了一种转基因水稻的方法,这种水稻将为世界上一半以上的人口带来显著的健康益处。由此推断出这篇文章最可能出自一份农业杂志,故选D。.语篇解读本文是一篇说明文。文章讲述的是有关“饮食失调的迹象”。 了解那些可能有饮食失调风险的人的症状是很重要的。23F下文提示“然而,还有很多症状不容易被发现。”承接下文,F项“Some symptoms of an eating disorder may be more vis

    34、ible to the eyes.”(饮食失调的一些症状可能更容易被眼睛看到。)切题。下文中的yet“然而”,表示转折,将该项中的“more visible to the eyes”和下文中的“hidden in plain sight”对应。故选F。24B上文提示“关于改变饮食习惯的讨论非常普遍。看看任何一本生活时尚杂志或网站,你可能会发现节食的秘诀和建议。”再根据空格下文提示“如果你爱的人总是在谈论食物或者他们的饮食习惯,这可能是一个担忧的信号。”承接上下文,B项“However,being trapped in that discussion is a different story.”

    35、(然而,陷入这种讨论是另一回事。)切题。该项中的However,与上文构成一种转折,且该项内容引出下文。故选B。25C此空属于小标题。根据本段内容“与食物或运动有关的情绪或行为的变化可能是担忧的迹象。这可能意味着活动水平的改变,比如过度锻炼、经常计算卡路里、饭后频繁上厕所、禁食或吃得太多。”可知,C项“Their fitness or eating habits are constantly out of the ordinary.”(他们的健康或饮食习惯总是与众不同。)切题。故选C。26A上文提示“这可能意味着活动水平的改变,比如过度锻炼、经常计算卡路里、饭后频繁上厕所、禁食或吃得太多。”承

    36、接上文,A项“This also might come with a noticeable weight loss or gain.”(这也可能伴随着明显的体重减轻或增加。)切题。该项中的also将上句连接在一起。故选A。27E上文提示“帮助一个可能正在经历饮食失调的人的最好方法是和他们交谈,但是什么时候以及怎样做很重要。”承接上文,E项“It should be away from the normal routine and outside of a meal time.”(它应该远离正常的日常生活,在用餐时间之外。)切题。该项中的it指的就是上文中的“The best way”。故选E。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021新高考英语一轮半小时训练:话题练 第6练 饮食与健康 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-383700.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1