2020_2021学年高中英语单元素养评价一Unit19Language含解析北师大版选修720210225149.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 单元 素养 评价 Unit19Language 解析 北师大 选修 720210225149
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(一)Unit 19(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Hi, could you lend me the digital camera, David?M: Hi, Alice. Id like to, but it belongs to Jane. W: Well, in that case, Ill borrow one
2、 from Mary. 1. Who wants to borrow a camera?A. Mary. B. Jane. C. Alice. 答案: CText 2M: Hello, this is Tom Smith. Im calling to see if my blood test results are in. W: Dr. Phillips just sent them to the lab, so the earliest time when they could be back is tomorrow. 2. Why does the man make the call?A.
3、 To make an appointment. B. To get help from Dr. Phillips. C. To ask about his blood test results. 答案: CText 3M: Excuse me. I asked for this salad without cheese on it, but this one is covered in it. W: Im sorry, sir. Ill take it back and bring you a new one. Can I get anything else for you?M: Just
4、another soda, please. Thank you. 3. What will the woman do next?A. Bring the man a salad. B. Take away the mans soda. C. Give the man some cheese. 答案: AText 4W: Excuse me, sir. Visiting hours are over. You must be off now, so the patient can get some rest. M: Oh, sorry. I didnt hear the bell. 4. Whe
5、re does the conversation take place?A. In a shop. B. In a school. C. In a hospital. 答案: CText 5M: Your daughter is so cute! She reminds me of my little cousin, who is almost one year old. They both have really pretty hair. So, how old is she?W: Uh. . . my son is one and a half. M: Oh, uh. . . sorry
6、about that. W: Dont worry about it. 5. Why did the man apologize?A. He incorrectly guessed the babys age. B. He mistook the womans boy for a girl. C. He made a comment about the babys hair. 答案: B第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
7、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M: Lisa, did you enjoy your trip to England?W: Yes, I did. We met some nice people there, and I got to see a lot of famous places. M: Where did you go?W: We visited Buckingham Palace, Tower of London, and the British Museum on the first day. The nex
8、t day, we went to Hyde Park and the London Zoo. Then we went on a boat ride on the Thames River. M: Did you enjoy the boat ride?W: Unfortunately, it was raining the whole time. We sat inside and had tea. Now I understand why the English like tea so much!6. What did the woman see on the first day?A.
9、Hyde Park. B. The British Museum. C. The London Eye. 答案: B7. Why does the woman probably think English people like tea? A. Because it rains so much there. B. Because its related to their culture. C. Because its better for their health. 答案: A听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M: Good morning, madam. W: Good mornin
10、g. May I help you?M: Yes. Id like to get some information about the summer course at the English Training Centre. W: What can I tell you?M: Can you tell me the starting and the finishing times of the courses, please?W: Yes, the courses begin on July 15 and run until August 20. M: What courses will w
11、e study?W: Well, you will have listening, speaking, reading and writing courses. There are courses in the audio-visual classroom as well. M: OK. And what time will the classes be held?W: Well, most of them are in the morning. There are only a few classes in the afternoon. M: When will the final exam
12、s be held?W: At the end of the term. They begin on August 16 and run until August 18. M: OK. Thank you. W: Not at all. 8. What does the man want to learn?A. Computer science. B. Driving. C. English. 答案: C9. How long will the courses last?A. About 20 days. B. About 35 days. C. About 30 days. 答案: B听第8
13、段材料,回答第1012题。Text 8W: What about you, Brian? How much time do you spend on the Internet?M: Not a lot. My computer is a bit slow. I find it upset. W: But you must admit it is a great tool for getting information. M: Oh, sure. W: Well, I spend a lot of time on the Internet. What I like is being able t
14、o keep in contact with my family. I really miss them. M: Well, you are so far from home. W: Yeah. What do you use it for?M: I like being able to follow the English soccerit is so hard to get any information through the regular mediaWhat I hate is all the junk mails. It is about 30 a day. W: Thats a
15、lot. I manage to get rid of most of the stuff. M: So you dont see any disadvantages at all?W: Well with this course I am doing, I have to spend a couple of hours online every day, and it really costs a lot. MThat is true. 10. What does the woman like to do when surfing the Internet?A. Do a course. B
16、. Get information. C. Get in touch with her family. 答案: C11. What does the man hate?A. His computer is expensive. B. He cant follow the English soccer. C. There are too many junk mails online. 答案: C12. What do the man and the woman agree?A. The Internet has no disadvantage at all. B. Spending hours
17、online every day really costs a lot. C. Its easy to get information through the regular media. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Mrs Dawson, thanks very much for coming to the station. I just would like to go over some of the things that you told police officer Parmer at the bank. W: All right. MWell,
18、could you describe the man who robbed the bank for this report? Now, anything at all that you can remember would be extremely helpful to us. W: Well, just, I can only remember basically what I said before. M: Thats all right. WThe man was tall, um. . . six feet, and he had dark hair, and he had a mo
19、ustache. M: Very good. All right, did he have any other different marks?W: Um, no, none that I can remember. M: Do you remember how old he was by any chance?WWell, I guess around 30, maybe younger. M: Um, do you remember anything about what he was wearing?W: Yes, yes, he had on a dark sweater. M: OK
20、. Um. . . anything else that strikes you at the moment?W: I remember he was wearing a light shirt under the sweater. M: All right. Mrs Dawson, I really appreciate what youve done today. W: Dont mention it. 13. Where does the conversation probably take place?A. In the bank. B. In the street. C. In th
21、e police station. 答案: C14. What do we know about the woman?A. She is a bank manager. B. She is a witness to the crime. C. She is a victim of the robbery. 答案: B15. What does the suspect look like?A. Young, carrying a gun. B. Tall, with dark hair and a moustache. C. Short, wearing a light sweater. 答案:
22、 B16. How old is the suspect according to Mrs Dawson?A. About 30 years old. B. About 40 years old. C. About 50 years old. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: Attention, swimmers! Please listen carefully to the following information about our community pool. All guests must sign in and leave a photo ID
23、at the front desk. State law requires that all swimmers shower with soap before entering the pool. Besides, all swimmers must wear proper bathing suits. If any of our staff determines that your clothes are not appropriate, either because they are too short or too dirty, you will not be allowed into
24、the water. If you are sick or have any signs of illness, do not use the pool until you are completely recovered. Please remind your children to use the bathroom before entering the pool. If they have any “accidents”, you must report them to the gym staff immediately. Children ten years of age and yo
25、unger must be accompanied by an adult over the age of 18 at all times. Remind children that spitting is not allowed. Finally, there has been schedule change. In the past, we opened from 6 am to 6 pm. Starting from January 1, we will open from 7 am to 6: 30 pm. 17. What is required for guests?A. A ph
26、oto ID. B. A life jacket. C. Gym shorts. 答案: A18. What must be reported to the gym staff?A. Spitting. B. Childrens “accidents”. C. Any illness after swimming. 答案: B19. At what age can children swim alone?A. Nine years old. B. Ten years old. C. Eleven years old. 答案: C20. Which pool policy has changed
27、?A. The business hours. B. The showering rules. C. Required swimming clothes. 答案: A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGet top tips from an expert photographer while you are taking digital photographs in the Garden at Kew. Event detailsWednesday 13Thursday 14
28、February, 2019Time: 10: 30 am4 pmPlace: Kew GardensCourse Fee: 160About the courseThis course is designed for camera-owners who would like to know the basics. It will explain some of the basic principles of photography such as focus and exposure as well as many of the practical aspects such as how t
29、o download and store images. The great part of the time will be spent practicing techniques by actually using cameras out in the beautiful gardens at Kew. There will be many opportunities to ask questions, review your own images and learn some top tips. This course is suitable for people with any so
30、rt of camera. It is useful to bring along instruction books, and youll need to make sure your batteries are fully charged and your memory card has some free space on it. About the tutorEdward Parker is an expert tree and forest photographer who, over the last 20 years, has worked in more than 40 cou
31、ntries around the world. He has written more than 30 educational books and his photographs have been on exhibition at Kew Gardens, Downing Street and the Horniman Museum. Photographing Trees is his latest book. How to bookEmail adulatedkew. org with a contact number, or call at 020 8332 5641. 【文章大意】
32、这是一篇应用文。主要介绍了一门适合喜欢数码摄影的初学者学习的摄影课程。21. Who might be interested in the course?A. Beginners loving digital photography. B. Advanced photographers loving nature. C. Gardeners who are good at photography. D. Expert photographers who are eager to help. 【解析】选A。细节理解题。根据About the course部分中第一段This course is
33、designed for camera-owners who would like to know the basics. It will explain some of the basic principles of photography such as focus and exposure as well as many of the practical aspects such as how to download and store images. (本课程是为想要了解基本知识的相机拥有者而设计的。它将解释摄影的一些基本原理,如聚焦和曝光,以及许多实用方面,比如如何下载和存储图像。)
34、可知喜欢数码摄影的初学者可能会对这门课程感兴趣。22. What are you advised to take along with your camera?A. A notebook. B. The guide book. C. A smart phone. D. An empty memory card. 【解析】选B。细节理解题。根据About the course部分中最后一段It is useful to bring along instruction books, and youll need to make sure your batteries are fully charg
35、ed and your memory card has some free space on it. (随身携带说明书是很有用的,你需要确保你的电池已经充满电,并且你的存储卡上有一些空间。)可知建议你随身携带指导手册和相机。23. What can we learn about Edward Parker?A. He lives by writing books. B. He cares more about sightseeing. C. His latest book becomes a bestseller. D. His photographs have a certain influ
36、ence. 【解析】选D。细节理解题。根据About the tutor部分中He has written more than 30 educational books and his photographs have been on exhibition at Kew Gardens, Downing Street and the Horniman Museum. (他写了30多本教育书籍,他的照片也在英国皇家植物园、唐宁街和霍尼曼博物馆展出。)可知Edward Parker的照片有一定的影响力。BFor years, Chris Scharoun DeForge had a Valenti
37、nes Day routine. She celebrated like clockwork with her husband Paul Scharoun DeForge. On Valentines Day they would go out to eat, maybe at Red Lobster or Olive Garden. They were celebrating each other. But this years Valentines Day may be the most unusual one yet. Thats because it is their 25th as
38、husband and wife, a landmark that would be significant for most couples but its extraordinary for the Scharoun DeForges. They were both born with Down syndrome and are believed to be the longest married couple with the condition in the country. At the time of their wedding, some folks believed that
39、people like them didnt have the emotional maturity to be married. Chris, who as a girl used to cut wedding photos from magazines and hang them on her wall knew better. “I looked into his eyes and saw my future,” Chris said about falling in love with Paul when they first met at a dance 30 years ago.
40、Still, they have had their struggles. And the most recent one may be the most monumental (极大的). This years Valentines Day is the first on which they wont be living together. Paul, 54, is coping with early stage dementia, an illness that affects many with his condition at a relatively young age. Seve
41、ral months ago, the state moved him into a community residence (住处) with intensive nursing care while Chris still lives in their cozy apartment in Liverpool. Of course Chris doesnt want to be without him. Their family worked hard to keep them together. They even found a new apartment that met the st
42、ates standards. At first, the state agreeda huge victorybut Pauls condition continued to deteriorate. By that time he was using a wheelchair and required round-the-clock care. The state decided he needed to move to the facility after all. The couple is disappointed but not scared. Chris visits Paul
43、regularly and they spend weekends together. Chriss sister said they had an unconditional and sweet love. 【文章大意】这是一篇记叙文。本文讲述了一对结婚 25年的唐氏综合征患者。讲述他们的相识,以及庆祝情人节,最主要讲到他们第25个情人节因Paul身体状况恶化而不能一起过情人节的故事。24. Why is this years Valentines Day special to the Scharoun DeForges?A. They will go out to eat at Red L
44、obster. B. Their marriage was believed not to last so long. C. They wont be living together for the first time. D. It is their 25th as a couple despite their Down syndrome. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段Thats because it is their 25th as husband and wife, a landmark that would be significant for most couples but
45、 its extraordinary for the Scharoun DeForges. 可知,那是因为今年是他们结婚25周年,这对于大多数夫妇来说都是重要的里程碑,但是对沙鲁恩狄芙格夫妇来说尤其特别。They were both born with Down syndrome and are believed to be the longest married couple with the condition in the country. 他们都患有唐氏综合征,据说他们是这个国家患唐氏综合征夫妇中结婚时间最长的一对。25. Which of the following can repl
46、ace the underlined word “deteriorate”?A. changeB. betterC. worsenD. switch【解析】选C。词义猜测题。根据倒数第二段At first, the state agreeda huge victorybut Pauls condition continued to deteriorate. By that time he was using a wheelchair and required round-the-clock care. The state decided he needed to move to the fac
47、ility after all. 只能坐轮椅,需要24小时护理,州政府最终决定他需要搬到设备室去,可知保罗的情况恶化了。划线词意为“恶化”。26. What can we learn from the couple according to the passage?A. They fell in love with each other at first sight. B. They still can meet each other on a regular basis. C. They had difficulty celebrating Valentines Day together.
48、D. They moved into a community residence together. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段Chris visits Paul regularly and they spend weekends together. 可知,克里斯会定期看望保罗,他们一起过周末。27. What may be the best title for the text?A. Struggles against Down syndromeB. A love without limitsC. A Valentines Days celebrationD. A couple
49、forced to get separated【解析】选B。主旨大意题。根据第一段For years, Chris Scharoun DeForge had a Valentines Day routine. She celebrated like clockwork with her husband Paul Scharoun DeForge. 以及第二段They were both born with Down syndrome and are believed to be the longest married couple with the condition in the count
50、ry. 可知,多年来,克里斯沙鲁恩狄芙格和她的丈夫保罗沙鲁恩狄芙格有一个过情人节的惯例。她和丈夫准时地庆祝。他们都患有唐氏综合征,据说他们是患唐氏综合征夫妇中结婚时间最长的一对。以及最后一段的她姐姐的评价“unconditional and sweet love”可知,本文最佳标题是“无界限的爱”。【方法技巧】第25小题考查了词义猜测。做这类题时,应该把划线词的前后句联系起来,通过上下文语境来判断其意思。像第25小题中,划线词下一句By that time he was using a wheelchair and required round-the-clock care. 通过描述他那时要
51、使用轮椅和24小时看护,可知他的情况是恶化的了,因此可推测划线词意为“恶化”。CCollege graduation eventually means taking much of your attention in your first job search. This process can be challenging, especially for those students who had second thoughts about their chosen major and intended career path or those who majored in a field
52、 not directly connected to a specific career. If you are in one of these groups, fear not! Although your major, coursework, and academic performance are relevant to landing a job, they are not the only deciding factors on where you can work. So, just how important is your major to your job search?So
53、me majors are tied directly to specific career fields. For example, if you wish to become a teacher, you will likely have needed to complete an education program and eventually sit for a licensing exam. Successfully completing a specific major is very important to landing a job in the matching field
54、. Other majors, however, are closely related to career paths but dont necessarily require a degree in the area. For example, students who majored in finance or math, may also have the necessary skills to be hired as an accountant. Lastly, there are many industries, such as professional sales, educat
55、ion (non-teaching positions), insurance, and customer service management, which hire new graduates from several more majors, looking for more generalized (笼统的) requirements. They may simply want to know the student has completed his or her bachelors degree, which proves students college-level math a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384164.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
