2020_2021学年高中英语阶段综合检测4外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 _2021 学年 高中英语 阶段 综合 检测 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、阶段综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)ATomato FestivalStarted in 2005 ,the Tomato Festival has grown into a local tradition in Malta.In recent years,the festival has added amusement parkstyle rides and a yearly Creature Feature,which screens old horrible movies.There are also dance competitions,parades a
2、nd pancake breakfast.Third weekend in August.Address:833 Tinkham Rd,Fountain Park,Wilbraham,Massachusetts 01095Phone:(413)5990010Brat DaysDont mistake this festival for a day filled with poorly behaved children.Begun in 1953,the gathering is the biggest festival in the city each year and features mo
3、re than 50 stands(摊位) selling the sausage,as well as a contest to see who can quickly eat the most bratwurst(德国式小香肠) in ten minutes.Early August.Address: 17th and New Jersey sts,Kiwanis Park,Sheboygan,Wisconsin 53081Phone: (920)4579491Hope Watermelon FestivalThe festival dates back to the 1920s,when
4、 many trains went through this small town and local watermelon growers would sell their watermelon to parched travellers.These days,the festival sees a Watermelon Queen crowned (加冠的) and sometimes a worldrecord watermelon grown.There are also more than 300 stands selling arts and crafts from a sixst
5、ate area,as well as a car show and the Watermelon Olympics.Early August.Address:108 W 3rd St,Hope,Arkansas 71801Phone:(870) 7773640Oyster Festival (牡蛎节)Featuring appearances from tall ships and oyster boats,this festival has regularly drawn 60,000 visitors a year since it began in 1978.More than 3,0
6、00 volunteers make the festival possible each year.Norwalk is less than a twohour drive from many of New Englands larger cities,making it easy to attend the festival during a trip to New York or Hartford.Weekend after Labor Day.Address:Sea view Ave,Veterans Park,East Norwalk,Connecticut 06855Phone:(
7、800) 8667925【语篇解读】本文主要介绍了国外四个节日起源的时间,不同的庆祝方式、时间和地点。1Which of the following festivals has the longest history?AOyster Festival.BHope Watermelon Festival.CBrat Days.DTomato Festival.B细节理解题。从文中可以得到各个节日的起源时间为:Oyster Festival 1978年;Hope Watermelon Festival 20世纪20年代;Brat Days 1953年;Tomato Festival 2005年,故
8、B项历史最长。2In which of the following activities can you enjoy the frightening films?AThe Creature Feature.BThe Watermelon Olympics.CThe Eatingbratwurst Contest.DDance Competitions.A细节理解题。只有Tomato Festival中的第二句提到a yearly Creature Feature里放old horrible movies“旧的恐怖电影”。故选A。3If it is August 15 today this ye
9、ar,you might still attend .ABrat DaysBOyster FestivalCHope Watermelon FestivalDTomato FestivalD推理判断题。几个节日的日期只有Tomato Festival是在8月的第三个星期,在8月15日之后。故选D。BThe Red Bicycle is a storybook about a bicycles journey from North America to the countryside in West Africa.The full name of the book is The Red Bicy
10、cle:The Extraordinary Story of One Ordinary Bicycle,and was written by Jude Isabella from Canada.Leo wants a bike,not just any bike but a red one.He makes money by doing part-time jobs until he has enough money to buy it.He loves his new bike and names it Big Red.He rides Big Red everywhere for many
11、 years until he is finally too big for it.Because he has taken such good care of the bike,it looks almost new.He wants to give the bike to someone who really needs it,and will love it the way he does.Leo learns about a charity that sends donated(捐赠的) bikes to people in Africa.When Big Red arrives in
12、 Africa,the bike finds a new owner,a young girl named Alisetta.She learns to ride Big Red and uses it to help her family on their farm.She also rides Big Red to the market to sell goods that her grandmother made.She earns money so her sister can go to school.Alisetta earns enough money to buy anothe
13、r bike.But while she is gone,Big Red is destroyed by a pig.A worker from a hospital then takes Big Red,repairs it,and turns it into an ambulance(救护车)Then,a young woman,named Haridata,uses the bike to bring sick people to the hospital.What a wonderful journey the bicycle takes and what a useful life
14、it has.The Red Bicycle is a great story.It will inspire children from around the world to help others,and do something as simple as donating their bikes to charity.【语篇解读】本文是记叙文。文章介绍了Jude Isabella所著的红色自行车。该书以一辆红色自行车为线索,讲述了它意义非凡的生命旅程,鼓励青少年乐善好施,帮助他人。4What is The Red Bicycle about?AA bicycle making a di
15、fference to many peoples lives.BLeos journey from North America to West Africa.CJude Isabellas travel experience in Canada.DA global journey on a red bicycle.A推理判断题。根据第一段中的The Red Bicycle:The Extraordinary Story of One Ordinary Bicycle和文章末段中的What a wonderful journey the bicycle takes and what a usef
16、ul life it has可知,该书是关于一辆平凡自行车的非凡故事,讲述了它在他人的生活中做出贡献的故事。5How does Leo get his bike?AHe gets it from a charity.BHe borrows it from others.CHe buys it by saving money.DHe receives it through a donation.C细节理解题。根据第二段中的He makes money by doing part-time jobs until he has enough money to buy it可知,Leo攒钱买下了这辆红
17、色自行车。6What happens to the red bicycle after Alisetta buys a new one?AIt is brought to patients who need it.BIt is turned into an ambulance.CIt is damaged by her sister.DIt is fixed by Haridata.B细节理解题。根据第三段中的A worker from a hospital then takes Big Red,repairs it,and turns it into an ambulance可知,Alise
18、tta买了新自行车之后,红色自行车被改装成救护车。7What does The Red Bicycle want to tell its readers?AWe should make the most of what we have.BEverything is good for something.CIts better to give than to take.DCharity begins at home.C推理判断题。根据末段中的It will inspire children from around the world to help others可知,这本书鼓励青少年读者帮助他人
19、。CIn Scotland,600,000 tonnes of food are thrown away every year.This amount(数量) of food,which could feed about 1.2 billion poor people,is almost a third of household waste.And food waste isnt just a big problem in Scotland.Money,time,and resources are often wasted by throwing away good food.It also
20、causes very harmful greenhouse gas,which is perilous to the planet.In the production stage,some foods do not enter the food chain(食物链) for many reasons.Supermarkets usually care about the quality of food from farms.They often refuse strange-looking and unusually sized produce.However,they seem to fo
21、rget that it is almost impossible to grow the perfect produce.Food waste at the consumption(消费) stage includes food going out of date and leftovers(剩饭) because of too much food.In households,even mostly fresh fruit and vegetables are thrown away.In order to reduce food waste,here is what we can do:U
22、nderstanding the terms “Use by” and “best before” dates.“Use by” dates are there for your safety.It is dangerous to eat food after the use-by date and doing so risks your health.“Best before” dates tell you how long the food will be at its best quality.Once the food passes the date,it isnt necessari
23、ly bad,but you should still check,just to be sure.Every time you go shopping and you bring back new food,put them at the back of your fridge and bring the food that will expire(到期) soon closer to the front.That way,you know what needs to be eaten first.If you have any food that will expire soon,give
24、 it to charity if you arent going to eat it.They will really appreciate the food you have given.【语篇解读】本文是说明文。文章主要介绍了食物浪费是一个很普遍的问题,并告诉人们如何避免浪费食物。8What can we infer from Paragraph 1?AFood waste is the biggest part of household waste.BHousehold waste hasnt drawn much attention.CPeople in Scotland waste
25、 the most food.DFood waste is a common problem.D推理判断题。根据第一段的内容可知,食物浪费不仅是苏格兰的一大问题,食物浪费问题很普遍。9What does the underlined word“perilous”in Paragraph 2 mean?AValuable.BDangerous.CDifferent. DUnnecessary.B词义猜测题。根据第二段中的It also causes very harmful greenhouse gas可知,食物浪费还会产生有害的温室气体,这对地球而言很“危险”。harmful在这里是提示。10
26、What should people do to reduce food waste according to the text?APick usually sized produce.BImprove the quality of farm produce.COrder produce directly from farmers.DAvoid buying too much food at a time.D细节理解题。根据第三段中的Food waste at the consumption stage.even mostly fresh fruit and vegetables are th
27、rown away可知,在食物消费环节,由于食物过剩导致新鲜水果和蔬菜被扔掉,所以如果人们每次购物时少买一点就可以避免浪费。11What advice does the author offer to people?ABuy food that will expire soon to reduce waste.BPlace food carefully according to its expiry date.CThrow away food that passes the best-before date.DGive food that has passed its use-by date
28、to charity.B推理判断题。根据倒数第二段中的Every time you go shopping and you bring back new food.soon closer to the front可知,每次购物回来都把快过期的食物放在前面,这样也可以避免浪费。DMr.Lon Lee Alle is from Singapore.He was recently visiting an Indonesian island so he could see the famous Komodo dragons.Mr.Lon did not want to pay for a tour g
29、uide,but he really wanted to take some close-up photos of the dragons when they were eating.Like most wild animals,Komodo dragons do not like to be disturbed when food is around.They turned on Mr.Lon and one of them took a large bite (咬) out of his leg.He was rushed to hospital by speedboat.Luckily,
30、he survived.Komodo dragons are the largest and heaviest lizards(蜥蜴) in the world.They can only be found on a few Indonesian islands including Komodo Island.They have lived on earth for a very long time.and remain killing and eating machines.They have a very strong sense of smell which they use to he
31、lp find their next meal.They will eat almost anything they find.Even though Komodo dragons can run up to 20 kilometres per hour,they prefer to wait for their kill. When the attack does come,the dragon attacks the animals feet first,knocking it over.Then,its sharp and fearsome teeth pull the animal t
32、o pieces.These teeth contain small pieces of meat from meals it has already eaten and are filled with bacteria(细菌)sometimes up to 60 different types.One bite will cause an infection in the wounded animal that will lead to a very painful death a few days later.The Komodo dragon will follow the animal
33、,waiting for it to fall down.It has recently been discovered that Komodo dragons also have venom(毒液) in their mouth.The venom causes animals to bleed(流血) to deathif the infection does not get it first. Today,there are about 4,000 Komodo dragons in the wild.Five people have been killed and 30 injured
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
