分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型广东新会县2016高考英语(二轮)阅读理解精选(5)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:384252
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:60.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东 新会县 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 精选 答案
    资源描述:

    1、广东新会县2016高考英语(二轮)阅读理解精选(5)及答案阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Imagine living in a city made of glass. No, this isnt a fairy tale. If you could grab your diving gear and swim down 650 feet into the Pacific Ocean off the coast of Washington State, you would witness the secret world of glass reefs.The ree

    2、f youd be looking at is made up of glass sponges(海绵). But how can animals be made of glass? Well, glass is formed from a substance called silica. The sponges use the silica found in ocean waters to build glass structures that will give them shape and support. Be careful! Some of the fragile creature

    3、s are up to 200 years old.When sponges die, new ones grow on top of the pile of old ones. Over centuries, a massive and complex reef takes shape. Some sponges look like wrinkled trumpets, while others look like overgrown cauliflower or mushrooms.Dr. Paul Johnson, who discovered the Washington reef i

    4、n 2007, also found other surprises such as bubbles of methane(甲烷) gas flowing out of the seafloor nearby. The methane feeds bacteria, and the bacteria feed the glass sponges.“Its a new ecosystem we know nothing about,” said Dr. Johnson.The reef of yellow and orange glass sponges is crowded with crab

    5、s, shrimp, starfish, worms, snails, and rockfish. The glass reef is also a nursery for the babies of many of these creatures and was called a “kindergarten” by scientists.Many animals that live in the reef hang around for a long time, just like the sponges. Rockfish, for example, live for more than

    6、100 years. Scientists are just beginning to study all the species that call the reef home. The Washington coast isnt the only place where a living glass reef has been found. The first was discovered in Hecate Strait off the coast of British Columbia in 1991. Scientists all over the world were stunne

    7、d to see it. 【文章大意】本文主要讲述了科学家们在海底世界发现的奇观。在海底的礁石中生长着各类生物,他们形成了一个新的生态系统。26. Which of the following is the best title for the passage?A. Man-made cities under the sea B. The world under the seaC. Glass “cities” under the sea D. Creatures under the sea【答案】C【 解析】结合本文大意,主要给我们讲述了海底的玻璃城。故选C。27. It can be le

    8、arned that the glass reef _.A. is made up of a kind of materials called spongesB. is a work of art made by some American scientists C. is a new ecosystem people are not familiar withD. was first discovered off the coast of Washington State 【答案】C【 解析】根据文章第五段“Its a new ecosystem we know nothing about,

    9、” said Dr. Johnson.可知答案为C。28. Which of the following is TRUE according to the passage?A. The sponges must feel soft. B. Silica comes from animals body fluid.C. Methane is harmful to glass sponges. D. Glass sponges depend on the bacteria for a living. 【答案】D【 解析】根据文章中The methane feeds bacteria, and th

    10、e bacteria feed the glass sponges可知答案为D。29. Why did scientists call the glass reef a “kindergarten”?A. Because the babies of many sea creatures grow well there.B. Because thousands of children visit it every year.C. Because it is crowded with snails and rockfish, etc.D. Because all the species call

    11、the reef home.【答案】A【 解析】根据文章中The glass reef is also a nursery for the babies of many of these creatures and was called a “kindergarten” by scientists.可知答案为A。30. What does the underlined word “stunned” in the last paragraph mean?A. Greatly surprised. B. Extremely scared. C. Highly satisfied. D. Very

    12、pleased. 【答案】A【 解析】结合文意可知当科学家们发现了这些有生命力的礁石的时候会是多么的惊奇。阅读理解.Imagine,one day,getting out of bed in Beijing and being at your office in Shanghai in only a couple of hours,and then,after a full day of work,going back home to Beijing and having dinner thereSounds unusual,doesnt it? But its not that unreal

    13、istic,with the development of Chinas highspeed railway systemAnd thats not a11China has an even greater highspeed railway planto connect the country with Southeast Asia,and eventually Eastern EuropeChina is negotiating to extend its own high-speed railway network to up to 17 countries in 1 0 to 15 y

    14、ears,eventually reaching London and SingaporeChina has proposed three such projectsThe first would possibly connect Kunming with Singapore via Vietnam and MalaysiaAnother could start in Urumqi and go through Kazakhstan and Uzbekistan,and possibly to GermanyThe third would start in the northeast and

    15、go north through Russia and then into Western EuropeIf Chinas plan for the high-speed railway goes forward,people could zip over from London to Beijing in under two daysThe new system would still follow Chinas highspeed railway standardAnd the trains would be able to go 346 kilometers an hour,almost

    16、 as fast as some airplanes Chinas bullet train(高速客车),the one connecting Wuhan to Guangzhou,already has the Worlds fastest average speedIt covers 1,069 kilometers in about three hoursOf course,there are some technical challenges to overcomeThere are so many issues that need to be settled,such as safe

    17、ty,rail gauge(轨距),maintenance of railway tracksSo,its important to pay attention to every detailBut the key issue is really moneyChina is already spending hundreds of billions of yuan on domestic railway expansionChina prefers that the other countries pay in natural resources rather than with capita

    18、l investmentResources from those countries could stream into China to sustain developmentIt11 be a win-win project. For other countries,the railway network will definitely create more opportunities for business,tourism and so on,not to mention the better communication among those countriesFor China,

    19、such a project would not only connect it with the rest of Asia and bring some much-needed resources,but would also help develop Chinas far westWe foresee that in the coming decades,millions of people will migrate to the western regions,where the land is empty and resources unusedWith high-speed trai

    20、ns,people will set up factories and business centers in the west once and for a11And they11 trade with Central Asian and Eastern European countries( ) 1. Chinas new high-speed railway plan will be a win-win project because A. China will get much-needed resources and develop its western regions B. Ch

    21、ina and the countries involved will benefit from the project in various ways C. China will develop its railway system and communication with other countriesD. the foreign countries involved will develop their railway transportation,business and tourism选B在文章倒数第二段中有明确答案( ) 2. According to the passage,

    22、the greatest challenge to the new high-speed railway plan is A. technical issues B. safety of the systemw_w w.C. financial problems D. maintenance of railway tracks选C . 在文章第8段看到 There are so many issues that need to be settled.及第9节中 But the key issue is really money( ) 3. Which of the following word

    23、s best describes the authors attitude towards Chinas high-speed railway plan? A. Critical B. Reserved C. Doubtful D. Positive选D . 尽管在文章第8,9段中 提到存在的问题,但从最后两段中不难看出作者是持支持的态度( ) 4. Which of the following might be the best title for the passage?A. New Railway Standards B. Big Railway DreamsC. Highspeed B

    24、ullet Trains D. International Railway Network选B. 贯穿全文须知这只是一个梦想阅读理解.Students and Technology in the ClassroomI love my blackberryits my little connection to the larger world that can go anywhere with me. I also love my laptop computer ,as it holds all of my writing and thought .Despite this love of te

    25、chnology ,I know that there are times when I need to move away from these device and truly communication with others.On occasion, I teach a course called History Matters for a group of higher education managers. My goals for the class include a full discussion of historical themes and ideas .Because

    26、 I want students to thoroughly study the material and exchange their ideas with each other in the classroom ,I have a rule no laptop, iPods, phones ,etc .When students were told my rule in advance of the class, some of them were not happy .Most students assume that year reasons for this rule include

    27、 unpleasant experiences in the past with students misusing technology. Theres a bit of truth to that. Some students assume that I am anti-technology. Theres no truth in that at all. I love technology and try to keep up with it so I relate to my students.The real reason why I ask students to leave te

    28、chnology at the door is that I think there are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. Interruptions by technology often break concentration and allow for too much dependence on outside information for ideas. I want students to think differently and make

    29、 connections between the course the material and the class discussion.Ive been teaching my history class in this way for many years and the educations reflect student satisfaction with the environment that I create .Students realize that with deep conversation and challenge , they learn at a level t

    30、hat helps them keep the course material beyond the classroom .Im not saying that I wont ever change my mind about technology use in my history class, but until I hear a really good reason for the change ,Im sticking to my plan. A few hours of technology-free dialogue is just too give up.( ) 1.Some o

    31、f the students in the history class were unhappy with_A. the course material B. others misuse of technology C. discussion topics D. the authors class regulator ( ) 2.The underlined word “engage” in para.4 probably means _A. explore B. accept C. change D. reject ( ) 3.According to the author, the use

    32、 of technology in the classroom may _A. keep students from doing independent thinking B. encourage students to have in-depth conversationsC. help students to better understand complex themes D. affect students concentration on course evaluation( ) 4.It can be inferred from the last paragraph that th

    33、e author _A. is quite stubborn B. will give up teaching history C. will change his teaching plan soon D. values technology-free dialogues in his class 【文章大意】议论文,文章论述的主题是,students and technology,文章以教师的口吻谈到为何不允许学生在课堂上玩iPod、手机等通讯工具,因为technology会影响我们的深入交流。1.答案D。细节理解题。由文章第二段内容可以得出。2. 答案A。细节理解题。由I think t

    34、here are very few places in which we can have deep conversions and truly engage complex ideas. 可知technology 会影响我们的深入交流。Engage 与explore 探索意义表述与之为吻合。3. A 推理判断题。 Students realize that with deep conversation and challenge, they learn at a level that helps them keep the course material beyond the classro

    35、om可以推知作者认为technology 会阻碍我们的独立思考能力4. D 推理判断题。由文章最后一段作者深信自己的technology会影响我们的深入交流。并且坚持她的values technology-free dialogues in his class的观点。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。One day, Jack threw some papers on my desk. “Whats wrong?” I asked. “Next time you want to change anything, ask me first,” he

    36、said, and left. I had made just one small change. But its not that I hadnt been warned. My colleagues had said he was responsible for the resignations of the two previous secretaries. As the weeks went by, I came to look down on Jack.After another of his episodes had left me in tears I stormed into

    37、his office. “what?” he said suddenly. “Jack, the way youve been treating me is wrong. Ive never had anyone speak to me that way. As a professional, its wrong for me to allow it to continue,” I said. Jack smiled nervously, “Susan, I make you a promise that I will be a friend. I will treat you as you

    38、deserve to be treated, with respect and kindness.” Jack avoided me the rest of the week, and never questioned my work again. I brought cookies to the office one day and left some on his desk. Another day I left a note: ”Hope your day is going great. ” Over the next few weeks, there were no more Jack

    39、 episodes. One year later I discovered I had breast cancer, and was scared. The statistics were not great for my long-term survival.One day, however, Jack visited me in the hospital and silently handed me a bundle with several bulbs inside. “Tulips(郁金香),” he said. I smiled, not understanding. “If yo

    40、u plant them when you get home, theyll come up next spring. I think you will be there to see them when they come up. Next spring you will see the colours I picked out for you.” Tears clouded my eyes and he left. I have seen those red and white striped(有条纹的) tulips push through the soil every spring

    41、for over ten years now. This past September the doctor declared me cured. At a moment when I was praying for just the right word, a man with very few words said all the right things. After all, thats what friends do.【文章大意】本文主要为我们讲述了作者和Jack之间由开始的冲突不断,到后来作者患癌后Jack 对她的鼓励,才发现Jack 是一个真正的朋友。31. Jack becam

    42、e angry that day because_.A. he was feeling unwellB. Susan had failed to keep his office cleanC. he felt Susan changed too much about the papersD. Susan had changed something without his permission【答案】D【 解析】根据文章中“Next time you want to change anything, ask me first,” he said, and left. I had made jus

    43、t one small change.可知答案为D。32. Susan stormed into jacks office to tell Jack that_.A. he wasnt worthy of respectB. he should apologize to her right away C. she would treat him the way he treated herD. one should show others respect and kindness【答案】D【 解析】Susan 冲到Jack 的办公室是觉得Jack对她太没有礼貌,不尊重她。33. Which o

    44、f the following describes Susan?A. Moody but firm.B. Shy and demandingC. Confident and friendly.D. Tough and troublesome.【答案】C【 解析】A.易怒但倔强;B.害羞且苛求C.自信,友好D.坚韧,爱惹麻烦。根据文意可知答案为C。34. From the passage, we can conclude that_.A. Jack cares about his employeesB. Jack gets along well with his employeesC. Jack

    45、 is always particular about his workD. Jack doesnt care about the feelings of others【答案】A【 解析】结合全文可知Jack 其实是一个关心同事的人。这一点可以从作者生病后Jack 的表现看出。35. We can infer from the passage that_.A. a friend in need is a friend in deedB. a few words can be as meaningful as manyC. a friend who says little must be a good friendD. we must treat disrespectful people with disrespect【答案】B【 解析】根据文章中最后一句a man with very few words said all the right things. After all, thats what friends do.可知答案为B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东新会县2016高考英语(二轮)阅读理解精选(5)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384252.html
    相关资源 更多
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共42张PPT).ppt
  • 北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt北师大版必修一高一上学期英语unit1 _Lesson 4 City and Country (共29张PPT).ppt
  • 北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt北师大版广东专用2016年高考英语总复习课件 语法部分复习 非谓语动词 .ppt
  • 全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc全国Ⅱ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一202005070219.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷二20200428018.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷三.doc
  • 全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc全国Ⅰ卷2020届高考英语百日冲刺金卷一.doc
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 25 Raising money课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx2020-2021学年冀教版英语八年级下册Lesson 14 amazing animals课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx2020-2021学年冀教版英语七年级下册 Unit 3 Lesson 15 Making a Difference课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册Unit2 I’ll help to clean up the city parks第五课时教案.docx
  • 全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc全国Ⅰ卷2020届高三英语4月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx2020-2021学年冀教版八年级英语下册 lesson1 How‘s the weather课件.docx
  • 2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx2020-2021学年冀教版八年级下册英语课件 Unit 7 Lesson 40 Body Language.docx
  • 2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx2020-2021学年冀教版七年级英语下册Unit 6检测卷.docx
  • 2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx2020-2021学年六年级英语鲁教版(五四学制)下册Unit5How do you get to school- 第一课时导学案(word版 有答案).docx
  • 2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx2020-2021学年六年级下学期 英语下册Unit2My favorite subject is science. Section A (2d-3c)导学案(word版有答案).docx
  • 全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc全国I卷2020届高三英语12月教育教学质量监测考试试题.doc
  • 2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx2020-2021学年八年级英语仁爱版下册Unit 8 Topics1---3 随堂同步练无答案.docx
  • 2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx2020-2021学年八年级英语人教版下册教案Unit 3 Section B(2a-2e).docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx2020-2021学年八年级英语下册期末模拟测试卷(译林牛津版)01.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 46 Protect Our Environment课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Save Our World Lesson 45 Let’s Sort Garbage课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section B课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 8 Our Clothes Topic 3 He said the fashion show was wonderful Section A课时作业(无答案)(新版)仁爱版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 42 North America课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 40 Body Language课时作业 (新版)冀教版.doc
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Know Our World Lesson 38 The World Is a Big Place课时作业 (新版)冀教版.docx
  • 2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx2020-2021学年八年级英语下册 Unit 7 Food Festival单元巩固训练 (新版)仁爱版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1