广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(5).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 2011 高考 英语 仿真 模拟 试题 全解全析
- 资源描述:
-
1、广东省2011届高考英语仿真模拟试题全解全析(五)本试卷共三大题,满分150分。考试用时120分钟。注意事项:1答卷前,考生务必用黑色字迹的钢笔或签字笔将自己的姓名和考生号、试室号、座位号填写在答题卡上。用2B铅笔将试卷类型(A)填涂在答题卡相应位置上。将条形码横贴在答题卡右上角“条形码粘贴处”。2选择题每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目选项的答案信息点涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案,答案不能答在试卷上。3非选择题必须用黑色字迹钢笔或签字笔作答,答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应位置上;如需改动,先划掉原来的答案,然后再写上新的答案;不准使用铅笔和涂改液。不按以
2、上要求作答的答案无效。4考生必须保持答题卡的整洁。考试结束后,将试卷和答题卡一并交回。. 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共10小题,每小题2分,满分20分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。There are about fifteen hundred languages in the world.But only a few of them are very _1 . English is one of these. Many, many people use it, not only in E
3、ngland and the U. S. A, but in other parts of the world. About 200, 000, 000 speak it as their own language. It is difficult to say how many people are learning it as a _2_ language. Many millions are trying to do so.Is it easy or difficult to learn English? Different people may have different _3 Ha
4、ve you ever _4 ads of this kind in the newspapers or magazines?“Learn English in six month, or your _5_ back .” “Easy and funny? Our records and tapes _6_ you master your English in a month. From the first day your _7_ will be excellent. Just send.” Of course, it never _8_ quite like this.The only l
5、anguage that seems easy to learn is the mother tongue. We should remember that we all learned our own language well when we were _9_. If we could learn English in the same way, it would not seem so difficult. _10_ what a small child does. He listens to what people say. He tries what he hears. When h
6、e is using the language, talking in it, and _11_ in it all the time, just imagine how much _12_ that gets!So it is hard to say that learning English is easy, because a good command of English _13_ upon a lot of practice. And practice needs great effort and _14_ much time. Good teachers, records, tap
7、es, books, and dictionaries will _15 . But they cannot do the students work for him.1. A. difficult B. importantC. necessary D. easy2. A. native B. foreignC. useful D. mother3. A. questions B. problemsC. ideas D. answers4. A. foundB. watchedC. noticed D. known5. A. knowledgeB. time C. money D. Engli
8、sh6. A. make B. help C. let D. allow7. A. spelling B. grammar C. EnglishD. pronunciation8. A. happened B. know C. seemed D. felt9. A. students B. children C. babies D. grown-ups10. A. Imagine B. Mind C. Do D. Think of11. using B. thinkingC. trying D. practicing12 A. timeB. money C. language D. pract
9、ice13 A. depends B. tries C. has D. takes14 A. uses B. takes C. gets D. costs15A. do B. work C. help D. master全解全析115 BBDCC BDABD BDABC1. B。important 意为“重要的”,根据下文提到的像英语被广泛使用,说明了这几种语言是重要的。故不宜选其他形容词。2. B。as a foreign language(外语)与前句中的as their own language相对应。3. D。answer 意为“答案”,指回答前面的答案。句意为:学习英语容易还是困难,
10、不同的人有不同的答案。4. C。notice 意为“注意到”,根据不同的动词意义,只有notice切合句意。指注意到这些广告。5. C。这些广告的目的是为了收钱,故选money。or your money back意为:否则退钱。6. B。help sb do sth 意为“帮助某人做某事”。而make / let sb do sth意为“使/让某人做某事”。allow不符合该句句型。7. D。由于是指学习英语语言,应该是先学习发音,故选pronunciation(发音)。8. A。happen 意为“发生”,这里指上面广告中提到的“快速学好英语这样事情是决不会发生的”。9. B。childr
11、en与后面的a small child相对应,指小孩学说母语好。10. D。think of 意为“想象、想一想”。11. B。think 意为“思考”,此句意为:谈话用母语,思考用母语。12. D。practice 意为“练习”。这里说明了孩子学说母语好是因为进行上述大量的练习的结果。13. A。demand“需要”,句意为:掌握好英语需要大量练习。14. B。take 意为“花费(时间)”。此句意为:而练习需要付出极大的努力和花费大量的时间。15. C。这里是说:好教师、录音磁带、书和词典将对学习英语有帮助。但这些都不能代替学生的学习。第二节:语法填空(共10小题,每小题1.5分,满分15
12、分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。 Two summers ago I went to Changdao, a small island near Yantai. During the night, I heard strange baby-like 16 (cry). Islanders told me 17 was stray (迷路的;离群的) cats that were calling in the wild. Well, it was strange to me to see so many stray
13、 cats on such a small island. So I asked the locals 18 more details. Then they told me 19 surprising and sad story. The island is isolated in the sea and originally had no cats. Ten years ago, when the island was developed 20 a national park, tourists began to swarm in. These visitors from all parts
14、 of the country brought in money, but the rubbish they left 21 (draw) more and more rats onto the island. Islanders therefore introduced the cats in order to get rid of the rats. _22 when the number of rats decreased, the number of cats increased, and the cats began to prey on birds, chickens, and f
15、ish. For more than a month after that, my mind was haunted (回响) by the plaintive crying. So now, 23 I travel, I always hear in mind what I should bring in, 24 I dont want to bring anything that is strange, 25 (need) or even dangerous to my destination.全解全析这是一篇关于“生态旅游与环保”为话题的小短文。两年前的暑假,“我”去烟台附近的一个小岛长
16、岛的所见所闻,心有感悟,并告诉自己:在旅游中培养环保意识!16. crying 因hear sth. doing意为“听到在做”。17. it 因it was that 是强调句型。句意为“岛民们告诉我,那是野猫在旷野里呼唤”。18. for 因ask sb. for sth. 表示“向某人询问某事”。19. a 因story是单数可数名词,表示“一个”用不定冠词。20. into 表示“成为”用into;develop into意为“发展成”。21. drew 由but前一分句的谓语动词brought的时态可知,draw(吸引)也用一般过去式(drew);句中的they left 作后置定语
17、修饰the rubbish。22. But 前后是转折关系。句意为“可是在老鼠的数量下降的同时,猫的数量大大增加,而这些猫儿开始捕食鸟、鸡和鱼。”23. whenever 由空前的So now和空后的always可知,此处用whenever引导时间状语从句。24. because 引导原因状语从句。句意为“所以现在,每当我旅游到某个地方,我会一直记住自己应该带来什么东西,因为我不想把任何陌生的、不需要的甚至危险的东西带到我的目的地。”25. unneeded 根据空前的strange 和空后的or even dangerous可知,此空应填形容词;由句意可知填表示“不需要的”unneeded。
18、.阅读第一节阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。AThe British National Health Service (NHS) was set up in 1948 and was designed to provide equal basic health care, free of charge, for everybody in the country. Before this time health care had to be paid for by individuals.Nowadays central government is direc
19、tly responsible for the NHS although it is administered by local health authorities. About 83 percent of the cost of the health service is paid for by general taxation and the rest is met from the National Insurance contributions paid by those in work. There are charges for prescription and dental c
20、are but many people, such as children, pregnant women, pensioners, and those on Income Support, are exempt from payment.Most people are registered with a local doctor (a GP, or General Practitioner) who is increasingly likely to be part of a health centre which serves the community. As the populatio
21、n of Britain gets older, the hospital service now treats more patients than before, although patients spend less time in hospital. NHS hospitals many of which were built in the nineteenth century provide nearly half a million beds and have over 480, 000 medical staff. The NHS is the biggest employer
22、 in Europe although Britain actually spends less per person on health care than most of her European neighbours.During the 1980s there was considerable restructuring of the Health Service with an increased emphasis on managerial efficiency and the privatization of some services (for example, cleanin
23、g). At the end of the 1980s the government introduced proposals for further reform of the NHS, including allowing some hospitals to be self-governing, and encouraging GPs to compete for patients. Patients would be able to choose and change their family doctor more easily and GPs would have more fina
24、ncial responsibility. The political questions continue of how much money should be provided to support the NHS and where it should come from.26. We can know from the first paragraph that _.A. the original aim of the NHS was to provide equal basic health care for everybodyB. people didnt have to pay
25、for health care since the NHS was set upC. patients were charged for receiving health care before 1948D. the NHS was an organization which gave free advice to villagers27. What do we know about the NHS?A. Its managed by the central government.B. Its cost is mainly paid for by the National Insurance
26、contributions.C. It hires more people than any other unit in Europe.D. Fewer patients go to its hospitals than before because they spend less on health care.28. All the following statements about GPs are true except that they _.A. take care of the local peoples healthB. often take part in competitio
27、ns to see who is the bestC. work under high pressure nowadaysD. have more responsibilities than before29. What does the underlined word “exempt” probably mean?A. sufferingB. different C. preventedD. free30. The biggest problem for the NHS is _.A. many hospitals are too old to be usedB. some services
28、 are in the charge of individualsC. more and more patients go to GPs for treatmentD. there is not enough money for further reform全解全析2630 CCBDD国家保健中心由中央政府直接负责,但由地方当局管理。建立国家保健中心的最初目的是为农村居民提供免费的基本健康护理,尤其儿童、孕妇等可享受免费治疗。26. C。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知,建立国家保健中心的最初目的是为农村居民提供免费的基本健康护理,而不是针对所有的人,所以前两项错误。27. C。细节理
29、解题。根据第4自然段“The NHS is the biggest employer in Europe”可知。从第二自然段第一句可以看出国家保健中心由中央政府直接负责,但由地方当局管理,所以A项错误。28. B。细节理解题。根据最后一自然段话“and encouraging GPs to compete for patients”可知政府鼓励全科医生之间相互竞争,而不是让他们进行竞赛,看谁的医术高明。29. D。猜测词义题。前面提到医生开药方及给病人治疗牙病需要收费,再结合but一词可推断儿童、孕妇等可享受免费治疗。30. D。细节理解题。根据最后一自然段最后一句可知。BIn Stockho
30、lm, the Swedish Academy has chosen the British author Doris Lessing for the 2007 Nobel Prize in Literature.The selection of Doris Lessing for a Nobel was popular among the hundreds of journalists gathered for the announcement in Stockholm.Permanent Secretary of the Swedish Academy Horace Engdahl sai
31、d with skepticism, fire and visionary power Lessing has subjected a divided civilization to scrutiny.Doris Lessing was born in 1919 in Persia - modern-day Iran - to British parents, moving as a child with her family to southern Rhodesia, now Zimbabwe, where she stayed in school only to the age of 14
32、.A year after moving to London, she published her first novel in 1950. The Grass is Singing examines unbridgeable racial conflict in colonial Africa through the eyes of a white farmers wife and her black servant.A member of the British Communist Party during the 1950s and a campaigner against nuclea
33、r arms and South African apartheid, Lessing was for years banned from that country and from Rhodesia.Her literary breakthrough came in 1962 with publication of The Golden Notebook, seen by many, though not necessarily Lessing, as a pioneering work of modern feminism. A disjointed study of the mind o
34、f the main character, Anna Wulf, the novel explores her thoughts about Africa, politics and communism, relationships with men and sex, and Jungian analysis and dream interpretation.Lessings themes shifted to psychology in her works from the 1960s, and by the 1970s she was fascinated with the Islamic
35、 mystic tradition of Sufism. Her turn toward science fiction with the Canopus series in the early 1980s was not warmly received by traditionalist critics, but she has continued to win new readers and numerous literary awards, including the David Cohen British Literary Prize and the Companion of Hono
36、ur from the Royal Society of Literature, both in 2001.Following the announcement, the Horace Engdahl told VOA why he was personally so pleased with Lessings selection.She is one of the truly great writers - of novels, short stories, fiction and non-fiction, Engdahl said. She is one of the few writer
37、s who have had the courage to uphold the principle of equality between the male and female experience, and she has given the impulse to numbers of other women writers. And she is really the mother of a school that is one of the most important in our contemporary literature.At 87, Doris lessing is th
38、e oldest Nobel Literature laureate since the first prizes were awarded in 1901. Each Nobel Prize is this year accompanied by a check for approximately $1.4 million.31. How old was Doris Lessing when she published her first novel?A. 14 B. 26 C. 31 D. 5032. Which of the following about The Grass is Si
39、nging is true? A. It is mainly about racial conflict between the whites and the blacks in the US. B. The main characters are a white farmers wife and her black servant. C. It was published in Africa. D. It was Doris Lessings most famous novel.33. We can infer from the passage that _. A. Journalists
40、are very interested in the election of Doris Lessings for Nobel Prize.B. Doris Lessing regard The Golden Notes as a pioneering work of feminism.C. Doris Lessing has written about many different subjects.D. Many writers have the courage to stick to the equality between the male and female experience.
41、34. The underlined word school in the last paragraph but one means_.A. institution for educating children B. college or university C. department of a university D. group of writers, thinkers35. Which of the following can be the best title of this passage?A. Doris Lessing wins Nobel Prize for literat
42、ureB. The greatest British female writerC. The oldest Nobel Prize winnerD. 2007 Nobel Prize announced in Stockholm 全解全析本文主要讲述了英国的Doris Lessing获得了2007诺贝尔文学奖。31. C 细节理解题。根据第四段第1句和第五段第1句可知。32. B 细节理解题。第五段第2句可知。33. C 推理判断题。从文章第七、八段内容可知。34. D 词义猜测题。根据倒数第二段,可以推测出school的意思。35. A 主旨大意题。这是新闻报道,从第一段的第一句可知。CCh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
19五年级下册语文课件-会飞的蒲公英1.ppt
