2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS单元检测(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT ICONIC ATTRACTIONS单元检测含解析新人教版选择性必修第四册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 ATTRACTIONS 单元
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AMany of you may know of the touristcrowded Lijiang in southwest Chinas Yunnan Province.But few of you may have heard of Shuanglang Village.With poetic scenery and tranquil(宁静的) guesthouses,the small fishing village has become a favorite escape from urban living.
2、For over a thousand years,the local Bai Minority people here made their living by fishing in the lake.But the past 10 years have brought in a change to life.The small tranquil village is now popular with visitors looking for relaxation and enjoying a slower tempo (节奏)The weather here always seems pe
3、rfect,making it a great retreat(静居所) anytime of the year.It is also home to some of the most romantic guesthouses in China.Baxun is the head of the village and the owner of the first guesthouse here.He said,“A guesthouse is not a hotel.Its much more personal.The decoration varies in different guesth
4、ouses.Each and every one of them represents the owners unique style.” There are more than 120 guesthouses now,offering much choice for a comfortable stay.Most face the Erhai Lake and have decks providing breathtaking views.A tourist said,“I like staying here.It feels like home.” And many tourists re
5、ally do make this their other home.Xiaoyun and her husband came to Shuanglang in 2009 from Beijing,and fell in love with the quiet village right away.The couple later quit their jobs to set up their own guesthouse here.As with everywhere in China,change is coming to Shuanglang.It is hard not to noti
6、ce that there are several new guesthouses being built.The new bar and restaurant area will certainly change the mood of the village.But hopefully it will be a few years before this hidden treasure becomes a miniLijiang.【语篇解读】本文介绍了丽江的一个旅游景点双廊村。1Why do visitors come to Shuanglang Village?AThey want to
7、 make money by fishing.BThey want to relax and slow themselves down.CThey want to settle in Shuanglang Village.DThey want to know about the life of Bai Minority.B细节理解题。根据第二段最后一句可知,游客来双廊村是为了放松,享受一下慢节奏的生活。故选B。2In the authors opinion, AShuanglang Village is crowded with tourists nowBthe local villagers
8、 are replaced by tourists graduallyCany season is suitable for traveling in Shuanglang VillageDthe new guesthouses that are being built wont change Shuanglang VillageC细节理解题。根据第三段首句可知,这个村子在任何季节都适合旅行。故选C。3What can be learned about guesthouses in Shuanglang Village?ASome guesthouses are opened by the p
9、revious tourists.BBaxun is the owner of all the guesthouses.CAll the guesthouses are decorated in the same way.DAll the guesthouses face the Erhai Lake.A推理判断题。根据第四段最后一句可推知,一些宾馆是由以前的游客开的。故选A。BI was on an amazing trip with my wife,following Marco,our guide to experience the festival of Qoyllur Riti wh
10、ich takes place at 4,300 metres in the southern Andes of Peru,a festival which few foreign tourists ever get to see.People were travelling to this festival from all over Peru.Among them there were old men,mothers with small babies and children all following the same route.Many of them had horses car
11、rying their food,blankets and tents.Some,like us,had come by bus to Mahuayani,the nearest town,and were walking up from there.We continued climbing for another hour and a half before reaching the Sinakara valley.There we looked down on a flat plain of open grassland.Right across this flat piece of g
12、round people were putting up tents of blue plastic to protect themselves from the rain.Marco chose a spot to put up our tent.Not far away in an open market,people were buying tiny houses,cars or small pictures showing a baby or something else.Marco explained that these represented something the pilg
13、rims(朝圣者) wanted.They would take them and bury them in the mountain.This,they believed,would make sure that what they wished for would come true in the year to come.After dinner we went to bed fully clothed inside our sleeping bags.We were up early the next morning,the main day of the festival.The U
14、kukus men wearing black masks(面罩) and bright costumes,had left their tents in the early hours to climb the nearest mountain by the light of the full moon.They stopped to dance from time to time,believing this would bring luck to their villages.As they came down,they were joined by groups of dancers
15、in traditional costumes.They performed wherever there was a space.Although there did not seem to be anyone organising them,the whole festival had become a huge harmonious(和谐的) celebration.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者主要介绍了去秘鲁参加Qoyllur Riti这一节日庆祝活动的经历。4Who might be the author of the text?AA tour guide.BA schoolb
16、oy.CA native of Peru.DA foreign traveller.D推理判断题。由第一段中的“I was on an amazing trip with my wife,following Marco,our guide”和“a festival which few foreign tourists ever get to see”可知,本文作者可能是来秘鲁旅游的一位外国游客,故选D项。5Where did Qoyllur Riti take place?AIn the Sinakara valley.BOn the top of a mountain.CIn the tow
17、n of Mahuayani.DIn a faraway village in Peru.A细节理解题。由第三段中的“the Sinakara valley”和“people were putting up tents”以及第四段中的“Not far away in an open market”等信息可知,Qoyllur Riti这一节日是在西纳卡纳山谷中举办的,故选A项。6On the main day of the festival,the Ukukus Adanced wherever possibleBgot up after the sun came outCdanced to e
18、ntertain the touristsDwore black traditional costumesA细节理解题。由最后一段中的“They performed wherever there was a space.”可知,A项说法正确。7What would be the best title for the text?AAn Unpleasant Trip to PeruBThe Worlds Highest FestivalCThe History of Qoyllur RitiDA Disappearing Tradition in PeruB标题归纳题。由第一段中的“the fe
19、stival of Qoyllur Riti which takes place at 4,300 metres in the southern Andes of Peru”以及作者通过全文对人们是如何庆祝这一节日的描述可知,用B项作标题最恰当。 CIf you want to convince the boss you deserve a pay rise or promotion,the solution could be simpleeat the same food as they do.Psychologists have discovered managers are much m
20、ore likely to instantly trust us if we choose the same dishes as them.During experiments,discussions over wages and work conditions were much more successful if both sides chose to snack on the same treats.And shoppers were much more likely to buy a product advertised on TV by someone eating a simil
21、ar food to them at the time.The reason is thought to be socalled similarity attraction theorywhere people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves.But this is believed to be one of the first studies highlighting the role of food in this relationship.Researchers at Chicago
22、University in the US conducted a series of experiments to examine foods role in earning trust.In a test,participants were told to watch TVwhere someone pretending to be a member of the public praised a certain product.The volunteers were given Kit Kat bars to nibble(咬),while the TV people ate either
23、 a Kit Kat or grapes as they talked.The results showed viewers were much more likely to express an interest in buying the product if the TV showed the other person eating a Kit Kat too.The researchers added,“Although similarity in food consumption is not a sign of whether two people will get along,w
24、e find consumers treat this as such.They feel more trusting of those who consume as they do.It means people can immediately begin to feel friendship and develop a bond,leading to smoother transactions(交易) from the start.”Harley Street psychologist Dr.Lucy Atcheson said it was already known that wear
25、ing similar clothes could instantly create trust.But this was the first report that food had the same effect.She said,“This is really interesting.It makes sense as people feel they have common ground and can trust the other person.That means negotiations are more likely to be successful.”【语篇解读】本文是一篇
26、说明文。主要介绍了“相似吸引理论”,这种理论告诉我们人们倾向于喜欢和他们有相似口味和习惯的人。8According to the passage,customers are likely to buy a product from a dealer who Areduces the price of his productsBadvertises his products on TVChas the same taste as themDpays attention to the quality of his productsC推理判断题。根据第三段第一句“The reason is thou
27、ght to be socalled similarity attraction theorywhere people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves.”可知,人们倾向于喜欢和他们有相似口味和习惯的人。由此可推知,顾客可能会购买和他有相似口味的销售商的产品。故C项正确。9The experiments conducted by researchers at Chicago University show that Abosses like employees that have the sa
28、me taste as themBfood plays an important role in earning peoples trustCpeople who have similar tastes to their bosss earn moreDpeople have less interest in buying products advertised on TVB推理判断题。根据第五段内容可知,研究结果说明观众很容易购买商品,因为他们受到了吃同样食物的人的影响。说明食物在获得人们的信任方面起着重要的作用。故B项正确。10What can be inferred from the p
29、assage?AThe effect of wearing similar clothes hasnt been proved by researchers.BPeople are more likely to make friends with those wearing the same clothes as them.CPeople who eat similar food are more likely to trust each other.DPeople will get along with each other if they like to eat similar food.
30、C推理判断题。根据第三段第一句“The reason is thought to be socalled similarity attraction theorywhere people tend to like others who have similar tastes or habits to themselves.”可知,人们倾向于喜欢和他们有相似口味和习惯的人。由此可推知,喜欢吃相似食物的人更可能相互信任。故C项正确。11Which of the following sayings can be an example of the similarity attraction theo
31、ry?AHonesty is the best policy.BAll good things come to an end.CWhere there is a will,there is a way.DBirds of a feather flock together.D推理判断题。本文主要介绍了“相似吸引理论”,这种理论告诉我们人们倾向于喜欢和他们有相似口味和习惯的人。D项“物以类聚,人以群分”表示趣味相投的人会在一起,与该理论一致。故D项正确。DFor those who make journeys across the world,the speed of travel today h
32、as turned the countries into a series of villages.Distances between them appear no greater to a modern traveler than those which once faced men as they walked from village to village.Jet planes fly people from one end of the earth to the other,allowing them a freedom of movement undreamt of a hundre
33、d years ago.Yet some people wonder if the revolution in travel has gone too far.A price has been paid,they say,for the conquest(征服) of time and distance.Travel is something to be enjoyed,not endured(忍受)The boat offers enough leisure time to appreciate the everchanging sights and sounds of a journey.
34、A journey by train also has a special charm about it.Lakes and forests and wild,open plains sweeping past your carriage window create a grand view in which time and distance mean nothing.On board a plane,however,there is just the blank blue of the sky filling the narrow window of the airplane.The so
35、ft lighting,inflight films and gentle music make up the only world you know,and the hours progress slowly.Then there is the time spent being “processed” at a modern airport.People are conveyed like robots along walkways;baggage is weighed,tickets produced,examined and produced yet again before the p
36、assengers move to another waiting area.Journeys by rail and sea take longer,yes,but the hours devoted to being “processed” at departure and arrival in airports are luckily absent.No wonder,then,that the modern highspeed trains are winning back passengers from the airlines.Man,however,is now a world
37、traveler and cannot turn his back on the airplane.The working lives of too many people depend upon it;whole new industries have been built around its design and operation.The holiday maker,too,with limited time to spend,patiently endures the busy airports and limited space of the flight to gain thos
38、e extra hours and even days,relaxing in the sun.Speed controls peoples lives;time saved,in work or play,is the important thingor so we are told.Perhaps those first horsemen,riding freely across the wild,open plains,were enjoying a better world than the one we know today.They could travel at will,and
39、 the clock was not their master.【语篇解读】本文是一篇议论文,乘坐飞机旅游,使现代旅游者认为距离和速度不再是担忧的问题。实现了100多年以来梦寐以求的旅游自由。但它也带来了些许无奈,缺少了诸多乐趣人们成了时间的奴隶。12What does the writer try to express in Paragraph 1?ATravel by plane has speeded up the growth of villages.BThe speed of modern travel has made distances relatively short.CThe
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384662.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
