2021-2022学年新教材高中英语 Unit 2 Improving yourself 单元素养评价(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Improving yourself 单元素养评价含解析外研版选择性必修第二册 2021 20
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(二)Unit 2 (120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: May I speak to Mary, please? W: Shes not here right now. This is her sister speaking. Can I take a message? M: Could you ask her to
2、call Max Peterson at 465-878-4931? W: Hold on one second, Mr Peterson. Let me just get a pen. 1. Who is the woman? A. Mary. B. Marys sister. C. Marys mother. 答案: BText 2W: Im going to spend the next year studying in London. Someone told me that you once lived there. M: Oh, but I was just a kid at th
3、at time. 2. When did the man live in London? A. Last year. B. Last month. C. When he was a child. 答案: CText 3W: As most of our customers are foreigners, you must be able to speak at least one foreign language to be employed. M: In that case, Im fit for the position I think. I can speak Spanish fluen
4、tly and can understand French. 3. What is the requirement for the job? A. Knowing a foreign language. B. Working at night. C. Leaving on business. 答案: AText 4M: Is Mr Stephen in his room, please? He has called to see me after dinner. W: If he is in, his key will be here. Yes, sir. Room 202. He is in
5、 his room. Would you like to ring up first, sir? 4. What does the man want to do? A. Book a room. B. Pay Mr Stephen a visit. C. Invite the woman to dinner. 答案: BText 5M: Are you ready? We need to get going. We are going to be late! W: Oh, you say that every time, Jay, and we always end up getting to
6、 the place 20 minutes early. 5. What does the woman mean? A. They are always late. B. They dont need to hurry. C. They still have 10 minutes. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第
7、6、7题。Text 6W: Where do you want to go for the summer holiday? M: Im not sure. But I would like to go to Republic of Korea or maybe Japan. W: Ive been to Republic of Korea before. So, maybe Japan is a better idea for this year. M: When did you go to Republic of Korea? W: I went during high school wit
8、h my class. Remember? Thats why I missed Chelseas birthday party that year. M: Oh Yeah! And you couldnt stop talking about kimchi for weeks. W: OK, OK. Its delicious! So, shall we go to Japan, then? I will look for tickets online. Hopefully, they wont be too expensive. M: Great, I cant wait ! 6. Why
9、 wont the speakers travel to South Korea? A. The woman likes Japan more. B. The woman has already been there. C. The tickets are too expensive. 答案: B7. What had the woman kept talking about? A. A city in Republic of Korea. B. A type of food. C. A popular clothing brand. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W:
10、 Hi, Tony. Nice to meet you here. So you must have had a lot of fun since the summer vacation? M: Yes. As my father puts it, have fun while it lasts, as the excitement wears off really fast. And now Im considering going to New York for a visit, because my parents wanted me to go to an American unive
11、rsity for my further education. W: Indeed, itll be a good experience to take a vacation to a different country, so that you can learn about different cultures. How I envy your good luck. Ill have to take a part-time job to help support my family. M: Well, we cannot choose our family background, but
12、we have to try to make a difference. 8. What does the mans father say? A. Its nice to have friends. B. Life is a struggle. C. Have fun when you can. 答案: C9. What will the woman do during the holiday? A. Get a part-time job. B. Travel to America. C. Look after her brother. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。Text
13、8M: Hi, Carol. Did you see the pictures Amy just posted? I think shes in Germany. W: Yeah, she and her friends decided to go at the last minute. Theyre visiting for about two weeks, then theyre going to France after that. Then on to London. M: I feel like an awful friend. I had no idea. Sometimes I
14、wonder if Id have any idea whats going on in my friends lives if it werent for WeChat. W: Its strange, isnt it? Sometimes I feel like I know more about strangers who post frequently than I do about my closest friends. People write everything on the Internet. M: Yes, youre right. Its interesting how
15、much social media has changed the way we interact with each other. W: So do you think theres a healthier way to use social media? M: Good question. I think its important to limit your time online and put the phone down when youre with others. 10. Where is Amy now? A. In Germany. B. In London. C. In
16、France. 答案: A11. How does the man know what his friends are doing? A. Through face-to-face talk. B. Through strangers posts. C. Through WeChat. 答案: C12. How does the man think we should use social media? A. We should stop using it. B. We should post frequently. C. We should limit our time online. 答案
17、: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hey, Mom. Whats up? W: Hi, Chris. Your father and I are coming home tomorrow. Can you pick us up at the train station in the afternoon? M: What time will you arrive? W: We land around noon. So, we should be at the train station by 1: 30 p. m. M: Oh, but I have to pick up
18、 Sandy from the vet at 1: 30 p. m. I wont be able to get to the station until 2: 00 p. m. at the earliest. W: Whats wrong with Sandy? M: Nothing too serious. The vet said she might have caught a cold or something. W: Oh, Im sure she will be OK. Shes a strong girl. M: Thanks. Now, what should we do a
19、bout tomorrow? W: Let me think. . . Your dad and I can just eat lunch at the airport. That way, no one will feel rushed to be anywhere. Well plan to see you around 2: 00 p. m. at the station. OK? M: Works for me. W: Oh, hang on a second. Where are we going to sit? If you are bringing Sandy in the ca
20、r, we wont have room to sit in the back seat. M: Thats true. Also, what about your luggage? W: Son, cant you put off picking up Sandy until later in the afternoon? That would make everything a whole lot easier. M: I will call the vet and see if thats possible. Ill call you right back. W: OK. 13. Whe
21、n had the man planned to pick up Sandy? A. 1: 30 p. m. B. 2: 00 p. m. C. 2: 30 p. m. 答案: A14. Who might Sandy be? A. The mans classmate. B. The womans daughter. C. The mans pet. 答案: C15. Whats the woman mostly worried about? A. Enough space in the car. B. Sandys health. C. Where to have lunch. 答案: A
22、16. What will the man do next? A. Make a phone call. B. Go to the train station. C. Send a text message. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10W: It seems that money plays an important role in our daily life. Everyone has an opinion on money. What do you think about it? Do you think money is the most import
23、ant thing? Do you find yourself a slave to money? Now Ill introduce a book to you, which can help you stop worrying about money. When Susan was 13 she watched her father dive into the flames of his burning house in order to rescue his cash. At that moment she learned that money was very important. A
24、nd so she tried every means to become rich. But years later, when Susan became a wealthy woman with a huge firm, she was unhappy. What went wrong? She had not yet achieved financial freedom. In this book, Susan covers the keys to financial success and her own experience of achieving happiness. If yo
25、u want to be happy with money, just buy one book and have a look at it. Maybe you will find your answer in this book and have a better understanding of money. 17. What is the speaker mainly introducing? A. A friend. B. A book. C. A programme. 答案: B18. Why did Susan think that money was important? A.
26、 Her father couldnt buy her clothes. B. Her father was always worried about money. C. Her father went into his burning house to save his money. 答案: C19. What did Susan do when she grew up? A. An advisor. B. A businesswoman. C. A professional writer. 答案: B20. What does Susan try to tell people in her
27、 book? A. How to achieve happiness. B. How to run a firm. C. How to get freedom. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AIf you are a teenager without a job, you probably do not have much extra money. Sometimes parents will give their children pocket mo
28、ney for doing small housework, but it is often not enough once the children grow into teenagers and want to do things with their friends all of the time. How to make money is an important thing for teens to learn. If youre wondering how a teenager can make good money, some ideas might be: Getting a
29、part-time job at a local restaurant or store is always a sure way to make money as a teen. But getting a job somewhere like this might be hard, considering many jobs in local stores are being taken by adults more and more often. Doing landscaping (绿化) is something that most adults do not like to do,
30、 and teens can usually find jobs around their neighborhood doing the landscaping of friends and family. Some teens are good at something such as writing or photography. These teens can make money by doing things such as writing articles for newspapers or magazines or selling their photos online. Tee
31、ns who live in a country area can earn money by helping out on farms, or they can try raising their own animals such as chickens, and selling them or their products. Looking for jobs can seem hard at first, but if you have a try, it should not be too hard to find a job or way to make money. 【文章大意】这是
32、一篇说明文。文章介绍了青少年找兼职赚钱的方法。在餐馆和商店的兼职通常都被成年人抢走了。但园林绿化、喂养动物这样的工作都可以尝试。只要愿意尝试, 都能找到工作或赚钱的方法。21. What problem do teenagers have to face when finding a job in local stores? A. Low pay. B. Heavy work. C. Long working hours. D. Competition with adults. 【解析】选D。细节理解题。根据第二段最后一句可知, 很多当地商店的工作经常被成年人抢走, 即青少年在找工作的时候要跟
33、成年人竞争。22. What can we learn from the text? A. Most adults hate doing landscaping. B. Getting a part-time job is hard for teens. C. Pocket money from parents is often enough for teens. D. Teens cant make money by writing articles for newspapers or magazines. 【解析】选A。细节理解题。第三段第一句提到“Doing landscaping is
34、 something that most adults do not like to do”做园林绿化是大多数成年人不喜欢做的事情。23. What can be the best title for the text? A. The Necessary Skills to Make Money. B. How Important Is Money to a Teenager? C. How Can a Teenager Make Extra Money? D. Teenagers Should Depend on Themselves. 【解析】选C。主旨大意题。文章第一段最后一句提到“If
35、 youre wondering how a teenager can make good money, some ideas might be”如果你想知道青少年怎么赚钱, 这里有一些方法。该段为总起全文的段落。接着在后文中提到了做园林绿化、饲养动物等赚钱的方法, 最后一段总结: 只要愿意尝试, 都能找到工作或赚钱的方法。由此可知, 全文讲述的是青少年赚钱的方式。【方法技巧】标题猜测题属于主旨大意题的一种。标题应位于文章之首, 概括文章内容, 点明文章主题。它可以是单词、短语或句子。确定文章标题, 第一, 标题要与主题密切相关; 其次, 看标题是否能概括全文内容, 不能只概括短文中的某些事实
36、或细节; 第三, 标题范围不应太大或太小; 最后, 标题应新颖, 概括性强并且精炼。23小题中C选项How Can a Teenager Make Extra Money? 符合文章中心思想, 做标题最恰当。 BYoung peoples career expectations have become more concentrated in fewer occupations (职业) over the past two decades though social media and technologies like Artificial Intelligence(AI) are deve
37、loping rapidly, according to a report from the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD). Traditional occupations from the 19th and 20th centuries, such as lawyers and police officers, continue to trap (使陷入) the imaginations of young people around the world as they did nearly 20 y
38、ears ago. The report, based on a latest survey of the 15-year-olds in 41 countries, said the career expectations of youngsters may be “antiquated and unrealistic”. Nearly half of young people around the world wish to work in just 10 of the most common professions. The surveys show that too many teen
39、agers are ignoring, or dont know, new types of jobs that are coming up, particularly as a result of digitalization (数字化). It is a concern that more young people than before appear to be picking their dream job from a small list of the most popular, traditional occupations, like teachers, lawyers or
40、business managers. The report found that among boys and girls who perform similarly in science, boys are more likely to expect to work in science and engineering. The top 10 occupations preferred by boys have changed very little since 2000but girls are now more likely to want to be architects, polic
41、e officers, and designers rather than hairdressers or writers. The report also found a broader range of career expectations in countries with strong and firm occupational training for teenagers. For example, in Germany teenagers show a much wider range of career interests that better reflect pattern
42、s of labour market demands. More than a third of students in the UK report a lack of career advice at schools and colleges. Young peoples wishes are set as young as age seven, and do not change enough over time to meet demands. 【文章大意】这是一篇说明文。本文介绍了青少年职业理想的现状, 研究结果和解决措施。24. What does the underlined wo
43、rd “antiquated”in Paragraph 2 probably mean? A. Outdated. B. Uncertain. C. Purposeful. D. Demanding. 【解析】选A。词义猜测题。根据下文“The surveys show that too many teenagers are ignoring, or dont know, new types of jobs that are coming up”可知, 太多的青少年不知道正在出现的新型工作, 所以年轻人对职业的期望可能是“过时的和不现实的”, 画线词语意为“过时的”, 故选A。25. How
44、does the author feel about the youngs job interest? A. Puzzled. B. Surprised. C. Satisfied. D. Worried. 【解析】选D。推理判断题。根据第二段最后一句可知, 作者认为更多的年轻人从少量的最流行、最传统的职业中选择自己的职业这件事是令人担心的事, 故选D。26. What measure can widen career interests of the youth? A. Strengthening the occupational training for teenagers. B. Off
45、ering more new types of occupations with high pay. C. Advertising new types of occupations on social media. D. Enriching the occupation imaginations of young people. 【解析】选A。细节理解题。根据最后一段“The report also found a broader range of career expectations in countries with strong and firm occupational traini
46、ng for teenagers. ”可知, 对青少年进行加强的职业培训会带来更广泛的职业兴趣, 故选A。27. What is the best title for the text? A. New Occupations for Young PeopleB. Young Peoples Career ExpectationsC. The Occupational Training for TeenagersD. The Different Demands in Labour Market【解析】选B。主旨大意题。根据开头第一句中的内容可知, 该句说明了年轻人的职业理想的现状, 下文介绍了研
47、究结果和解决措施, 由此可知, 本文是讲年轻人的职业理想, 故选B。C(2021长春高二检测)Please take a few seconds and think of your personal biggest goal. Imagine telling someone you meet today what youre going to do. Imagine their congratulations and their high image of you. Doesnt it feel good to say it out loud? Dont you feel one step c
48、loser already? Well, bad news: you should have kept your mouth shut, because that good feeling will make you less likely to do it. Any time you have a goal, there is some work that needs to be done to achieve it. Ideally, you would not be satisfied until youd actually done the work. But when you tel
49、l someone your goal and he acknowledges (认可) it, psychologists have found its called a “social reality”. The mind is kind of tricked into feeling that its already done. And then, because youve felt that satisfaction, youre less motivated to do the actual hard work necessary. This goes against the tr
50、aditional wisdom that we should tell our friends our goals, right? In 1982, Peter Gollwitzer, a Professor of Psychology, wrote a whole book about this. And in 2009, he did some new tests that were published. It goes like this: 163 people across four separate testseveryone wrote down their personal g
51、oal. Then half of them announced their commitment (许诺) to this goal to the room, and half didnt. Then everyone was given 45 minutes of work that would directly lead them towards their goal, but they were told that they could stop at any time. Now those who kept their mouths shut worked the entire 45
52、 minutes on average, and when asked afterwards, said they felt they had a long way to go to achieve their goal. But those who had announced it quit after only 33 minutes on average, and when asked afterwards, said that they felt much closer to achieving their goal. 【文章大意】这是一篇说明文。文章讲述了将目标告诉别人之后得到的满足感
53、会让你不太可能完成目标, 而将目标保密会让你更努力地完成目标。28. What do the underlined words “social reality” in Paragraph 2 mean? A. Completion of the goal. B. Necessary hard work. C. Peoples acknowledgement. D. A sense of satisfaction. 【解析】选A。词义推测题。根据后文The mind is kind of tricked into feeling that its already done. 可知, social
54、 reality是大脑被欺骗感觉目标已经完成了, 也就是说social reality意味着目标的完成。故选A项。29. What does Peter Gollwitzer try to tell us? A. Writing down the goal is very helpful. B. Achieving personal goal needs more time. C. Keeping the goal secret makes people work harder. D. Making the goal public makes people less satisfied. 【解
55、析】选C。推理判断题。根据第三段Now those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes on average可知, Peter Gollwitzer通过做实验发现没有宣布自己的目标的人坚持完成目标的时间更长, 这说明他想告诉人们将目标保密会让人们更加努力。故选C项。30. How did Peter Gollwitzer prove his idea about peoples goal? A. By giving figures. B. By giving examples. C. By making a surve
56、y. D. By making comparison tests. 【解析】选D。推理判断题。根据第三段内容可知, Peter Gollwitzer做了一个实验, 163个实验对象都写下了他们的个人目标, 然后他们中的一半宣布了他们对这个目标的承诺, 而一半没有。然后比较了两种实验对象的结果。这是一个对照实验。故选D项。31. What will probably happen if you tell your friends your goal? A. You will be more confident. B. You will not gain satisfaction. C. You
57、are less likely to realize it. D. Youll be much more motivated. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段中Well, bad news: you should have kept your mouth shut, because that good feeling will make you less likely to do it. 可知, 将目标告诉别人之后得到的满足感会让你不太可能完成目标。故选C项。DPeople are being tricked into Facebook with the promise of a fun
58、, free service without realizing theyre paying for it by giving up loads of personal information. Most Facebook users dont realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what theyre paying for Facebook because people dont really know what their person
59、al data is worth. The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules. Early on, you could keep everything private. That was the great thing about Facebookyou could create your own little private network. Last year, the company changed its privacy rules so that many thingsyour
60、 city, your photo, your friends nameswere set, by default (默认), to be shared with everyone on the Internet. According to Facebooks vice-president Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people dont share information. They have a “less satisfying experience
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384672.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
