2021-2022学年新教材高中英语 Unit 3 Family matters单元检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Family matters单元检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 matters 单元 检测 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AWelcome to SummerC; find and book the very best summer camps.Your children are precious so we offer the highest quality of camps that will meet each childs needs and interests.Catalina Sea CampSea Camp offers three oneweek sessions to boys and girls aged 813 and
2、 two threeweek sessions to teens aged 1217.Our handpicked instructors create an atmosphere of fun and excitement while leading campers to a host of ocean adventures,marine (海洋的)biology,and social summer camp activities.Address: Toyon Way,San Bruno,California 94066Phone: 8006451423Camp CayugaCamp Cay
3、uga is a private summer camp for children aged 6 to 16.The camp is on a 350acre land in the Pocono Mountains of Northeast Pennsylvania,just outside the village of Honesdale.Its a 3hour drive from New York City and Philadelphia.Address: 321 Niles Pond RoadSuite ISC,Honesdale,Pennsylvania 18431Phone:
4、9084701224Camp RockmontCamp Rockmont is a Christian summer camp for boys,aged 616,in the Blue Ridge Mountains of North Carolina.Rockmonts duty of developing boys into healthy young men is accomplished through ageappropriate skills,activities,and challenges that help campers to know themselves better
5、.Address: 375 Lake Eden Road,Black Mountain,North Carolina 28711Phone: 8286863885 Primitive Pursuits Overnight CampsPrimitive Pursuits Overnight Camps offer weeklong Summer Adventure Overnight Camps in New Yorks Finger Lakes to your children aged 1115.Campers experience a week of naturebased skills
6、training,inspiring challenges,and fun activities under the guidance of skilled instructors.Address: 611 County Rd 13,Van Etten,New York 14889 Phone: 6072722292【语篇解读】本文是一篇应用文。文章为学生家长介绍了夏令营信息,以便选出适合自己孩子的夏令营。1If a boy is curious about sea creatures,which camp should he go to?ACatalina Sea Camp.BCamp Ca
7、yuga.CCamp Rockmont.DPrimitive Pursuits Overnight Camps.A细节理解题。根据Catalina Sea Camp部分第二句,我们精心挑选的讲师在带领营员进行很多的海洋探险、海洋生物(认知)和社交夏令营活动的同时,创造了一种有趣和兴奋的氛围,可知如果一个男孩对海洋生物感到好奇,他应该去Catalina Sea Camp。2Where should a 7yearold girl go for camping?AToyon Way,San Bruno.B611 County Rd 13,Van Etten.C375 Lake Eden Road,
8、Black Mountain.D321 Niles Pond RoadSuite ISC,Honesdale.D细节理解题。根据Camp Cayuga部分的首句,Cayuga夏令营是为6至16岁的儿童开设的私人夏令营以及Address:321 Niles Pond RoadSuite ISC,Honesdale,Pennsylvania 18431可知,7岁的女孩子可以去321 Niles Pond RoadSuite ISC,Honesdale野营。3Who is the text most likely intended for?ACampers.BEducators.CParents.
9、DChildren.C推理判断题。根据第一段第二句,您的孩子是宝贵的,所以我们提供最高质量的营地,将满足每个孩子的需要和兴趣,可知本文是为学生家长提供夏令营信息的,所以本文针对的是孩子的家长。BI never saw my father home from work late or ill,nor did I ever see my father take a “night out with the boys”He had no hobbies but just took care of his family.For 22 years,since I left home for college
10、,my father called me every Sunday at 9:00 am.He was always interested in my lifehow my family was doing.The calls even came when he and my mother were in Australia,England or Florida.Nine years ago,when I bought me first house,my father,67 years old,spent eight hours a day for three days,painting my
11、 house.He would not allow me to pay someone to have it done.All he asked was a glass of iced tea,and that I hold a paintbrush for him and talk to him.But I was too busy,for I had a law practice to run,and I could not take the time to hold the paintbrush,or talk to my father.Five years ago,my 71yearo
12、ld father spent five hours putting together a swing set (秋千)for my daughter.Again,all he asked was that I get him a glass of iced tea,and talk to him.But again,I had laundry to do,and the house to clean.The morning on Sunday,January 16,1995,my father telephoned me as usual,but this time he had seeme
13、d to have forgotten some things we had discussed the week before.I had to get to church,and I cut the conversation short.The call came at 4:40 am.That day my father was sent to hospital in Florida.I got on a plane immediately,and I vowed (发誓)that when I arrived,I would make up for the lost time,and
14、have a nice long talk with him and really get to know him.I arrived in Florida at 1: 00 am.,but my father had passed away at 9:12 pm.This time it was he who did not have time to talk,or time to wait for me.In the years since his death I have learnt much about my father,and even more about every sing
15、le day.【语篇解读】本文是一篇记叙文。作者给我们讲述了她的父亲,她父亲是一个很顾家的人,眼里只有他的家人。作者在短文中讲述了生活中的几件事情,从这些事情中我们可以看到,作者因为太忙,跟父亲没有太多的交流,当作者想要弥补时,父亲却离开了她。4What can we know the father from the reading?AHe liked to paint houses.BHe had no friends around him.CHe was not healthy in his youth.DHe thought of his family as his all.D推理判断题
16、。由第一段最后一句可知,父亲把他的家庭看成了他的全部。5How did the daughter do when her father painted her first house?AShe could only afford a glass of iced tea.BShe was too busy to talk to her father.CShe could do nothing but hold a paintbrush.DShe spent eight hours a day working with her father.B细节理解题。由第三段最后一句可知,女儿太忙了而没有时间
17、和父亲说话。6How did the daughter feel about her father on January 16,1995?AHe seemed to be a little different.BHe had no time to phone her as usual.CHe became interested in church.DHe had forgotten to discuss some things with her.A细节理解题。由第五段第一句可知,这次电话中,父亲似乎与以前有些不同。7Which is the best title of the reading?
18、APainting Houses BDaughters FamilyCFather and I DFathers Phone CallsC标题判断题。由第二段第一句可知,自从我离开家去上大学以后,父亲每周末都会给我打电话。接下来文章主要讲述了父亲给我打的电话和为我做的事,所以短文的最佳标题是“父亲和我”。CChildren who spend more time reading with their parents have a greater chance of becoming better readers than those who dont.With help from their
19、parents,children can learn techniques to improve their reading skills.“A lot of parents think after their child learns to read,they should stop reading to them,” Donna George said.“They are sadly mistaken.”George offers her services to parents at the Title I Learning Centers.She said reading aloud t
20、o children may be the most valuable thing parents can do.“It is better for children to hear things at a high level than where they are,” George said.“Parents are their childs first teacher.” Parents help their children build listening,phonics,comprehension and vocabulary skills when they read aloud
21、to them.Before parents can identify reading problems,they should escape the enemytelevision and limit the time their children spend watching television.George suggested not allowing kids to have a TV in their bedrooms,setting a schedule of when kids can watch or keeping a list of how many programs c
22、hildren watch.Louise Jones said that while her 14yearold daughter and 10yearold son enjoy reading,the television sometimes becomes a distractionSo she tries to build the situation by suggesting books the entire family will enjoy reading together.Parents who do not read themselves should not count on
23、 their children being enthusiastic about it.If parents would read to their children at least 15 minutes every day,children would not have so many problems in school.It is the parents job to help build that desire in their children,and of course to know what kind of books to read is also important.【语
24、篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了父母如何使孩子成为更好的阅读者。8According to George,reading aloud to children _Ahelps them correct mistakesBis helpful to their readingCis parents first duty to their childrenDcan get children out of televisions attractionB细节理解题。根据第三段最后一句可知,家长对孩子大声地阅读,会帮助他们建立听力、发音、理解和词汇技能,即家长对孩子大声地阅读对孩子的阅读是有帮助的。9
25、The underlined word “distraction” (in Paragraph 4)means something that can _Aimprove childrens reading skillsBhelp children form the right habit of readingCmake children interested in readingDstop children concentrating on readingD词义猜测题。根据第四段第一句可知,电视是影响孩子阅读的敌人,所以当Louise Jones 14岁的女儿和10岁的儿子享受阅读的快乐时,电
26、视有时就会成为使他们分心的东西,故画线词distraction意为“能阻止孩子专心阅读的东西”。10What is important according to the fourth paragraph?AReading skills. BReading speed.CReading materials. DReading environment.D推理判断题。第四段主要讲了为了避免电视成为孩子阅读的障碍,不建议在孩子的卧室安装电视,而且列举了Louise Jones两个孩子的例子,可知阅读环境是很重要的。11Which would be the best title for the pass
27、age?AChildren Spend More Time Reading with Parents.BParents Are Their Childs First Teacher.CHow Parents Make Their Child a Better Reader.DHow to Improve Childrens Reading Ability.C标题判断题。根据第一段可知,本文主要介绍了经常与父母一起阅读的孩子更容易成为优秀的阅读者。在父母的帮助下,孩子们会提高阅读技巧。文中详细阐述了父母如何使孩子成为更好的阅读者,所以文章最好的标题是选项C。D(2021湖北荆州中学高一期中)Th
28、ey were a happy family:four daughters all in the same school in different grades.The youngest,Janice,who was in my class,seemed to be glued (粘)to her mothers skirts.The three older girls took the bus to school every morning,but Janice was always driven to school by her mother.One Friday,Janices moth
29、er asked for a talk with me.She said in a soft voice,“My husband is going to Europe on business for two weeks,and he insists that I go with him.I have tried to explain over and over that Janice needs me here.But he thinks that she will be fine without me so I have no choice; I have to go.I have told
30、 the babysitter to drive her every morning.Will you please give Janice special attention and help her?I want to be sure everything goes well for her.”I told her that we would make every effort to support Janice.I even volunteered to meet Janice at her car so she would see a familiar face.As a mother
31、 myself,Id like to help.Janices mother thanked me for our understanding.On Monday morning,expecting a tearful,anxious child,I planned a special program of fun and games.I waited outside to greet Janice,but just then the bus arrived and not three,but four girls got off.Janice skipped along joyfully,s
32、aying “goodbye” to her sisters as she ran with two friends into the classroom.I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus ride went.Impatiently she said,“Oh,I always want to take the bus with the other kids,but Mother needs to be with me.You see there wont be any mor
33、e babies,so I have to be a baby a little longer.While she is away,Ill just ride the bus every day.I am five,you know.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。一个幸福的家庭:4个女儿都在同一所学校的不同年级上学,3个大一点的女儿每天早上乘公共汽车上学,但作者班里最小的Janice总是由她妈妈开车送去学校。最后作者明白了,不是孩子离不开妈妈,而是孩子想多陪着妈妈。12Why did Janices mother want to have a talk with the author?ATo
34、 ask her to help Janice with her homework.BTo ask her to pick up Janice every day.CTo ask her to give Janice more attention.DTo ask her to meet Janice at her car.C细节理解题。根据第二段最后两句可知,Janice的妈妈想和作者谈谈是为了让她多关注一下Janice。13What did the author not do for Janice?APlan a special program of fun and games.BWait
35、for her outside the school.CGreet her when she got off the bus.DAsk about her bus ride.C细节理解题。根据第四段中“I planned a special program of fun and games”可知,作者计划了一个特别的玩乐的节目;根据“I waited outside to greet Janice”可知,作者在校门外等着Janice了;根据“I walked slowly into the classroom and called Janice over to ask how the bus
36、ride went.”可知,作者询问Janice乘公交车的情况;四个选项中,只有C项文中没有提及。14What did Janice look like on Monday morning?AShe was tearful and anxious.BShe was worried about her mother.CShe missed her mother very much.DShe was happy rather than sad.D推理判断题。根据第四段中“Janice skipped along joyfully,saying goodbye to her sisters as s
37、he ran with two friends into the classroom.”可知,Janice星期一早上看起来高兴而不是悲伤,文中joyfully为关键词。15What do we know from the passage?AJanice is too young to go to school by bus.BJanice likes taking the bus to school.CJanice doesnt like her babysitter.DJanice is no longer a child.B推理判断题。根据最后一段中Janice说的话可知她喜欢乘公交车去学
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384783.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022一年级语文上册 第二单元 汉语拼音 4 d t n l教学课件 新人教版.pptx
