2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 3 THE INTERNET单元综合检测(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT THE INTERNET单元综合检测含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 INTERNET 单元 综合 检测 解析 新人
- 资源描述:
-
1、Unit 3单元综合检测(三)第一部分阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AEvery man dreams of having a good car.With luxury cars,like Bentley,Lamborghini and RollsRoyce,going into the world of SUVs,if you have deep pockets,you will be spoilt for choice.Lamborghini Aventador
2、 SVJUsing a new aerodynamic system allows it to set a car lap record of 6:44.97 at Nurburgring,one of the longest and most challenging circuits in the world.Plus,carbon fiber can be seen everywhere,which makes the car strong and lightweight.Therere only 900 being built and youll need to cough up $51
3、7,770 to buy one.Aston Martin DBXThe DBX is Aston Martins maiden SUV product.It features a choice of two gas enginesa 4.0liter V8 from Mercedes and a 5.2liter V12 from its own.The price is predicted to be around $250,000.Audi EtronBeing an ecofriendly motoring,it is an allelectric SUV that makes up
4、for its rather ordinary appearance with design,luxury and technology.At the front and back are electric motors which insure progress is rapid.In addition to plenty of storage space,the Audi Etron provides side cameras instead of side mirrors and air suspension that adapts to the terrain(地形)Hand over
5、 $74,800 and its yours.Tesla RoadsterTesla Roadster will turn most heads,Zero to 60 in 1.9 seconds means it will leave most cars for dust.The top speed is 250 mph,which is also unheard of for most carslet alone an allelectric one.Having advanced autonomous driving systems and a huge touchscreen for
6、surfing the Internet,it wont make you regret for paying $200,000.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章从品牌、车辆特色、价钱等方面介绍了几种豪车。1Whats special about Lamborghini Aventador SVJ?AIt offers two gas engines.BIt is an allelectric SUV.CIt uses lightweight materials.DIt has the most challenging circuit.C细节理解题。根据第二段中“Plus,carbon fi
7、ber can be seen everywhere,which makes the car strong and lightweight.”可知,兰博基尼的这款车广泛使用了碳纤维,这是一种重量较轻但很坚固的材料,而该特点是其他车型所不具有的。故选C项。2Which of the following does Tesla Roadster provide?ASelfdriving systems.BA gassaving engine.CSide cameras.DMuch storage space.A细节理解题。根据第五段中“Having advanced autonomous drivi
8、ng systems and a huge touchscreen for surfing the Internet,it wont make you regret for paying $200,000.”可知,特斯拉的这款车配备了先进的自动驾驶系统,autonomous driving systems与A选项中的“Selfdriving systems”含义相同。故选A项。3In which section of a newspaper may this text appear?AEntertainment.BSports.CScience.DAdvertisement.D推理判断题。根据
9、文章首段“Every man dreams of having a good car.With luxury cars,like Bentley,Lamborghini and RollsRoyce,going into the world of SUVs,if you have deep pockets,you will be spoilt for choice.”和全文内容可知,这是向读者介绍、推销几款豪车的广告类型的文章。故选D项。BWhen the young donkey Daisy May came to us,she was pregnant.With no donkey exp
10、erience,I was unprepared for what might come next.After some difficulty,Daisys baby was born.I thought the poor thing was dead.I planned to put the loss behind us and make sure she never got pregnant again.Just then,I heard a little noise.I couldnt believe that baby was breathing and looking at me!W
11、e called him Samson,and of course I became his mother as much as Daisy was.When Samson was nine months old,I had to separate Daisy and Samson for a few hours a day to wean(使断奶)him,but otherwise he went wherever she did.I think she would be lost without him.His donkey stepdad Bernard taught him to al
12、ways be ready to have fun.They enjoy playing football together and going for a roll on a hot summer day.I asked a worker to make a harness(马具)for my three little donkeys.When I brought it home I taught them one by one how to pull a cart.Samson watched and freely followed Daisy.When he was three,I pu
13、t the harness on him and he knew exactly what to do.That was 15 years ago.Now,the most exciting thing about Samson is that he has become a little renownedPeople come from all over to see him perform.The neighbors bring their grandchildren,and my sons bring their friends.Samson shakes hands,unties my
14、 shoe,picks up a hat and more.And when I ask him if he has any bad habits,he tries to pick my pocket!He surprisingly learned these tricks himself.I just ask him to do them and he understands.The relationship I have with my“baby”Samson has been an amazing experience.Every day is a fun day with this s
15、uperstar donkey.【语篇解读】本文是记叙文。作者讲述了自己照顾一头刚出生的小驴,并将其养大的故事。这头驴非常聪明,给作者带来了很多欢乐。4Why was the author at a loss for what might happen next at first?AShe wasnt ready to be a mother.BShe never raised a donkey before.CThe donkey was pregnant by accident.DThe donkey gave birth to a dead baby.B细节理解题。根据第一段中的“Wit
16、h no donkey experience,I was unprepared for what might come next.”可知,作者没有养驴相关的经验,所以对于怀孕的Daisy和接下来的事情不知如何是好,完全没有准备。故选B。5What can we learn about Samson when he was little?AHe was surrounded by love.BHe was separated from his family.CHe was unwelcome to the neighbors.DHe was skilled in entertaining peo
17、ple.A推理判断题。根据第三段中对小驴和母亲形影不离及它和Bernard一起快乐玩耍的描述可知,Samson从小就被浓浓的爱包围。故选A。6Which of the following can best describe Samson?AFriendly and courageous.BIntelligent and lively.CCarefree and creative.DPatient and fortunate.B推理判断题。根据第四段中的“When he was three,I put the harness on him and he knew exactly what to
18、do.”及倒数第二段的内容可知,Samson学会了很多本领,比如拉小货车、掏口袋等,而且它的表演很受欢迎,由此可知,它既充满活力,又非常聪明。故选B。7What does the underlined word“renowned”in Paragraph 5 probably refer to?AStrange.BProud.CHumorous.DFamous.D词义猜测题。根据第五段中的最后两句可知,四面八方的人们都来看它表演,说明它在当地已经小有名气了。“renowned”意思是出名的。故选D项。CThe impression you make at the beginning of an
19、 interview is very important.Employers often decide to hire someone in the first three minutes of the interview.They judge you by your appearance,attitude and manners.A friendly smile when you walk into the room is important.A smile shows a confident and positive attitude.When you introduce yourself
20、,make eye contact with the interviewer.Some interviewers offer a handshake.Others dont.Try to be as natural as possible.But pay attention to your body language.The way you sit,walk,gesture,use your voice and show feelings on your face is all part of your body language.It makes the interviewer know h
21、ow you feel about yourself and the situation you are in.Are you feeling positively about yourself? Your abilities? Your interest in the job?Speak clearly and loudly enough.Show interest and enthusiasm in your voice.When you speak,look at the interviewer.Also,dont say negative things about yourself,o
22、r former employer.Listen to questions carefully.If you dont understand a question,ask the interviewer to repeat or explain:“Im sorry,but I didnt catch that.”“Im not sure exactly what you mean.”Almost everyone is nervous in a job interview.Interviewers know that.They dont expect you to be totally cal
23、m and relaxed.But they expect you to try to control your nervousness.They expect you to show confidence in your ability to do the job.At the end of the interview,thank the interviewer for her or his time.Its a good idea to send a short thankyou letter right after the interview,or deliver it by hand.
24、Phone the company if you have not heard anything after one week.Ask if they have made a decision about the job.Good luck!【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了在求职面试过程中,为了给面试官留下好的印象,我们需要注意的事项。8It can be learned from the passage that _Ayou should always put on a smile when meeting the employerByou should stand still
25、with respect before the employerCemployers understand and like employees nervousnessDthe first impression is very important in an interviewD细节理解题。根据文章第一段“The impression you make at the beginning of an interview is very important.Employers often decide to hire someone in the first three minutes of th
26、e interview.They judge you by your appearance,attitude and manners.”可知,面试开始时给人的印象很重要。故选D。9Why should we pay attention to our body language?ABecause it can help us win the employers positive impression.BBecause it can help us feel about the employer.CBecause it is needed by our employer.DBecause we n
27、eed it to improve our feelings.A推理判断题。根据文章第四段“The way you sit,walk,gesture,use your voice and show feelings on your face is all part of your body language.It makes the interviewer know how you feel about yourself and the situation you are in.”可知,身体语言会让面试官知道你对自己的感觉以及你所处的情况,从而可以推断出,面试时我们需要注意自己的身体语言是因为
28、它可以帮助我们赢得雇主的积极印象。故选A。10The main purpose of the passage is _Ato give you some advice on the art of finding a jobBto tell right from wrong about job interviewsCto explain why we should do something about an interviewDto suggest not being shy in an interviewA推理判断题。通读全文内容可知,文章主要介绍了在求职面试过程中,为了给面试官留下好的印象,
29、我们需要注意的事项,从而可以推断出此文的目的是给我们找工作技巧方面的建议。故选A。11Which of the following can be the best title for the passage?AA Friendly SmileBMaking a Good ImpressionCDont Be NervousDSending a ThankYou LetterB标题归纳题。根据文章第一段“The impression you make at the beginning of an interview is very important.Employers often decide
30、 to hire someone in the first three minutes of the interview.They judge you by your appearance,attitude and manners.”及全文内容可知,文章主要介绍了在求职面试过程中,为了给面试官留下好的印象,我们需要注意的事项。故选B。DEducators today are more and more often heard to say that computer literacy is absolutely necessary for college students.Many even
31、argue that each incoming freshman should have his or her own microcomputer.What advantages do computers offer the college students?Any student who has used a word processor will know one compelling reason to use a computer: to write papers.Although not all students feel comfortable composing on a wo
32、rd processor,most find revising and editing much easier on it.One can alter,insert,or delete just by pressing a few keys,thus ridding students of the need to rewrite or retype.Furthermore,since the revision process is less difficult,students are more likely to revise as often as is necessary to end
33、up with the best paper possible.For these reasons,many freshman English courses require the use of a word processor.Computers are also useful in the context of language courses,where they are used to drill students in basic skills.Software programs strengthen ESL (English as a Second Language) instr
34、uction,as well as instruction in French,German,Spanish,and other languages.By using these programs on a regular basis,students can improve their skills in a language while proceeding at their own pace.Similarly,business and accounting students find that computer spreadsheet (电子表格) programs are all b
35、ut important to many aspects of their work,while students pursuing careers in graphic arts,marketing,and public relations find that knowledge of computer graphic (绘图) is important.Education majors learn to develop grading systems using computers,while social science students use computers for analyz
36、ing and graphically displacing their research results.It is no wonder then,that educators support the purchase and use of microcomputers by students.A useful tool,the computer can help students learn.And that is,after all,the reason for going to college.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章讲述了学习计算机的诸多好处,各种专业的学生可以通过对计算机
37、的学习获得很多的优势。12According to the author,a word processor can be used to_Arevise and edit papersBrewrite or retype papersCcomplete a freshmans courseDimprove students writing skillsA细节理解题。根据第二段中的“Any student who has used a word processor will know one compelling reason to use a computer: to write papers
38、.Although not all students feel comfortable composing on a word processor,most find revising and editing much easier on it.”可知,文字处理器可轻松地用于修改和编辑论文。故选A项。13According to the author,the reason for students to go to college is _Ato learn somethingBto perfect themselvesCto improve computer skillsDto find o
39、nes passionsA推理判断题。根据最后一段“A useful tool,the computer can help students learn.And that is,after all,the reason for going to college.”可知,that指的就是学生的学习,即学生上大学的原因是为了学习一些东西。故选A项。14What is the main idea of Paragraph 4?AEducational experts have developed grading systems.BThe computer has fund its way into
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384849.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
