2021-2022学年新教材高中英语 Unit 4 Narural Disasters 单元素养测评(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Narural Disasters 单元素养测评含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 素养 测评 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养测评(五)Unit 4(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:I cant believe that you failed your test.You studied for it all night long.How come you havent gotten an A?M:When I got to the test I w
2、as too exhausted.I couldnt keep my eyes open.1.Why did the man fail the test?A.He didnt work hard.B.He didnt sleep well.C.He got to the test late.答案:BText 2M:Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater yesterday?W:Yes,it couldnt be better.But I didnt like the people there.They alwa
3、ys made noises.2.What does the woman think of the play?A.Terrible. B.Just so-so. C.Great.答案:CText 3M:Its raining again.The weather report says its going to snow tonight.I dont like this kind of weather.W:But its going to be sunny this weekend.3.Whats the weather like now?A.Snowy.B.Sunny.C.Rainy.答案:C
4、Text 4M:You can sit in my place if you like a window seat.W:Oh,its very kind of you,but mine is right over a wing.I would be able to see anything.Thanks anyway.4.Where does the conversation probably take place?A.In a train.B.In a plane.C.In a restaurant.答案:BText 5M:Whats the matter with you,Mary? Yo
5、u looked tired.W:I didnt sleep well last night.M:Maybe a stomachache or headache?W:Neither.The noise almost drove me mad.5.Why didnt Mary sleep well?A.She had a headache.B.She was troubled by noise.C.She had a stomachache.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。
6、听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Hey,Peter.Im sorry!M:Hi,Diana.Whats wrong?W:We were going to Hong Kong this weekend,but Im afraid I cant go.M:How come?W:I have a really big geography test and I have to study for it.M:We can go next week instead.W:No,
7、I dont want to ruin your weekend.You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally.Tell her I have to study all the weekend,because I cant afford to fail the test.M:OK,then Ill go with Dan.But its a pity you cant come.6.Why does Diana say sorry to Peter?A.She has to give up her trave
8、l plan.B.She wants to visit another city.C.She needs to put off her test.答案:A7.What does Diana want Peter to do?A.Help her with her study.B.Take a book to her friend.C.Teach a geography lesson.答案:B听第7段材料,回答第810题。Text 7W:Hello,this is Andrea.M:Hello,Andrea,this is Alex.I have some very good news for
9、you.Miranda was very satisfied with you and said shes very much looking forward to working with you.Isnt that wonderful? Congratulations,dear! How does it feel to be Mirandas new assistant?I imagine that youre just delighted with the news.So,lets see.you can start on Monday,right?W:Um,well,I dont th
10、ink I can start on Monday.I am visiting my father in Baltimore.And because I dont live in New York,Ill need a couple of days to find a flat and buy some furniture and move my things from Avon.M:Oh,well.then,in that case I suppose Wednesday would be good.OK,see you then!8.Why does the man call the wo
11、man?A.To tell her about her new job.B.To ask about her job program.C.To plan a meeting with her.答案:A9.Who needs a new flat?A.Alex.B.Miranda.C.Andrea.答案:C10.Where is the woman now?A.In Baltimore.B.In New York.C.In Avon.答案:A听第8段材料,回答第1113题。Text 8M:Good morning.Can I see your membership card,please?W:W
12、ell,Im actually here to join the book club today.M:Im really sorry.There is something wrong with the computer. If you can come back on Mondaythats tomorrowwe can sign you up then.And we have a discount on Mondays and Tuesdays.W:Oh, but I have to see the dentist tomorrow,and I have a meeting to atten
13、d on Tuesday.M:In that case,you can leave your information on this piece of paper and Ill put your application into the computer tomorrow.W:Oh,thats wonderful!M: Which membership would you like:a one-year membership,a three-year membership,or a lifetime membership?There is a special gift for the lif
14、etime membership.W:Let me see.I think a one-year membership is right for me.11.What day is it today?A.Monday.B.Tuesday.C.Sunday.答案:C12.What is the woman planning to do tomorrow?A.See her dentist.B.Attend a meeting.C.Join the book club.答案:A13.How many kinds of membership cards are mentioned by the ma
15、n?A.Two.B.Three.C.Four.答案:B听第9段材料,回答第1417题。Text 9M:I have such a busy day today.I dont know when Ill be home.Can you pick up our son from school today?W:Oh,you have to speak at the High School of Science and Technology today?M:Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to the office and p
16、repare my notes for my speech at the Computer Societys annual dinner tonight.W:Well,at least your magazine article has already been written and given to your editor.It was due today,wasnt it?M:Yes,at least thats done. In fact,it should be published sometime next month.W:Do you think youll be given t
17、ime to eat tonight or will you have to spend the entire evening answering questions?M:I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case,I guess Ill be pretty hungry when I get home.W:Do you have any idea what time youll be finished?M:No.W:Well,Ill have something ready
18、for you to eat.Can you catch the last bus? Or maybe you should take a taxi.M:Dont worry,dear.Thats already been taken care of.The Computer Society is sending a car for me.Its picking me up at the office at six and will bring me home after the meeting.14.What will the man do in the late afternoon?A.G
19、ive a speech.B.Write a magazine article.C.Prepare some materials.答案:C15.When should the magazine be published?A.Next month.B.Today.C.Sometime.答案:A16.Where will the man have dinner tonight?A.At home.B.In the office.C.In a meeting room.答案:A17.How will the man go back home?A.By bus.B.By car.C.By taxi.答
20、案:B听第10段材料,回答第1820题。Text 10 A Greek man said he missed the Ethiopian Airlines flight that crashed just after taking off by mere minutes,in a Facebook post that has now been shared thousands of times.In a post called “My Lucky Day”,the man shared an image of what appears to be his boarding pass.“When
21、 I arrived,boarding was closed and I watched the last passengers in the tunnel go in.I screamed to put me in but they didnt allow it,” he wrote.The flight crashed six minutes after taking off, killing all 157 people on board.The man said he was transferred to the next flight but was later told he wa
22、s unable to board because security wanted to talk with him after discovering the plane had lost contact.“A security staff member told me gently not to protest and say thank-you to God,because I am the only passenger who did not enter the flight,” he wrote.Ethiopian Airlines said passengers from at l
23、east 35 countries were on the flight.The crash has led to questions about Boeings new 737 MAX 8 jet,which was also involved in another air crash that killed 189 people 5 months ago.18.What do we know about the man?A.He was questioned by the security men.B.He flew back home in the next flight that da
24、y.C.He was the last passenger who boarded the plane.答案:A19.When did the flight crash?A.Six minutes after taking off.B.Upon taking off.C.Sixty-six minutes after taking off.答案:A20.What is the text mainly talking about?A.A lucky flight.B.A narrow escape.C.A deadly crash.答案:B第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每
25、小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AAn earthquake is one of the most common natural disasters.It may cause great damage.So it is wise to learn some simple safety tips to protect yourself or your family members.Fragile items like those made of glass should usually be placed on a lower su
26、rface, near the ground instead of on the cupboards higher up.Never place them near your bed, sofas and other furniture where you would be sitting or lying down.When there is a strong movement, these pieces will fall on the floor directly and not on you.There is a strong chance of short circuits (短路)
27、 and fire during an earthquake.Make sure you turn off electrical connections and gas immediately when an earthquake happens.During an earthquake, lie beneath an object that is not easily damaged.Do not go near objects that could directly fall on you.Never use the elevator to go down.Stay inside unti
28、l the shaking stops and it is safe to go outside.Research has shown that most injuries happen when people inside buildings try to go out.Use the staircases at all times.If you are outdoors, do not take shelter under a tree, streetlights, electric poles or tall buildings.If you are driving, stop your
29、 car and stay in a safe place.Do not park your car under a tree or any tall object.If trapped in debris (瓦砾堆), cover your mouth with a handkerchief or clothing.Tap on a pipe or the wall so that rescuers can find you.Use a whistle (哨子) if one is available.Never shout for help.Shouting can cause you t
30、o breathe in dangerous amounts of dust.Do not light a match because you may burn yourself.Do not move about or kick up dust.【语篇概述】这是一篇说明文,向读者介绍了地震发生时应该注意的一些安全方面的建议,这样可以减少地震带来的伤亡。21.What is the purpose of the passage?A.To tell readers the damage caused by earthquakes.B.To tell readers the rescue work
31、 after earthquakes.C.To tell readers how to prevent earthquakes.D.To tell readers what to do about earthquakes.【解析】选D。写作意图题。通读全文特别是根据第一段最后一句可知, 本文主要介绍了地震来临时的一些安全方面的建议, 告诉读者该怎么做。故选D。22.The underlined word “Fragile” in Paragraph 2 probably means “”.A.Easily foundB.Easily brokenC.ExpensiveD.Heavy【解析】选B
32、。词义猜测题。根据画线词后面的“like those made of glass”可知, fragile意为“易碎的”。故选B。23.During the earthquake, people are advised to .A.go out of the building at onceB.drive to a safe place quicklyC.take shelter under a treeD.turn off electricity and gas immediately【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的“Make sure you turn off electrical
33、connections and gas immediately when an earthquake happens.”可知, 在地震发生时, 要确保立即关掉电源和煤气。故选D。BLast Sunday, an earthquake struck the Napa Valley area of northern California.It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the Napa Valley in 15 years.No one was killed, b
34、ut many people were treated in hospitals.I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan, “We have so much, and these poor people in trouble now have nothing.Well share what we have with them.”I filled a box with foods and clothes.While I was doing this, I advised the bo
35、ys to choose their toys and donate some of their less favourite things.Meghan watched quietly as the boys took out their old toys and put them together.Then she walked away.A few minutes later she came back with Lucy, her much-loved doll.She put the doll on top of the other toys.“Oh, dear,” I said.“
36、You dont have to give Lucy.You love her so much.” Meghan said, “Lucy makes me happy, Mummy.Maybe shell make another little girl happy, too.”I looked at Meghan for a long moment.She taught me a lesson.Its easy to give something that we dont want any more, but hard to give what we cherish (珍爱), isnt i
37、t?【语篇概述】这是一篇记叙文。作者让自己的三个孩子向地震灾区的孩子们捐赠玩具,她的小女儿把自己最喜欢的玩具娃娃捐出来,作者很感动,并进一步说明捐出自己不喜欢的东西很简单,赠送自己很喜欢的东西是难能可贵的。作者高度评价了给予的精神。24.How many children does the writer have?A.One. B.Two. C.Three. D.Four.【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的I said to my seven-year-old twins, Brad and Brett, and three-year-old Meghan可知, 作者有三个孩子。故选C。
38、25.Which of the following is TRUE?A.The earthquake caused many deaths.B.The earthquake is the biggest in history.C.The earthquake happened at night.D.The earthquake hit the city of California.【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的It happened in the middle of the night, becoming the strongest earthquake to strike the
39、Napa Valley in 15 years.可知, 地震发生在晚上。故选C。26.What did Meghan take out for the people in trouble?A.A toy.B.Clothes.C.A doll.D.Food.【解析】选C。细节理解题。根据第三段中的.she came back with Lucy, her much-loved doll.She put the doll on top of the other toys.可知, Meghan把自己最心爱的玩具娃娃送给了灾区的孩子。故选C。27.Whats the best title of thi
40、s passage?A.A Family StoryB.The Spirit of GivingC.A White NightD.A Sad Experience【解析】选B。标题归纳题。通读全文可知, 作者让自己的三个孩子给地震灾区的孩子捐赠玩具, 她的小女儿把自己最喜欢的玩具娃娃捐出来, 这让作者明白了赠送自己不喜欢的东西简单, 赠送自己喜欢的东西就很可贵了。作者想表达给予的精神。故选B。CA storm hit Houston, Texas, on Tuesday.It brought heavy rain and rising flood waters.By Tuesday night
41、, some parts of the city had received 10 inches of rain.Police and firefighters helped people move to safe places.They also saved people from cars and buses that were stuck on roads.Certain areas around Houston were hit really hard.In just four hours, more than seven inches of rain fell in Sugar Lan
42、d in the southwest of Houston.Cars could not pass through any of the areas main roadways.On Twitter, Sugar Land city officials asked people to get to high ground.Tuesdays rain hit parts of Texas that Hurricane Harvey had already damaged almost two years ago.Hurricane Harvey in August, 2017 was the s
43、econd most costly hurricane in US history.It caused $125 billion worth of damage in Texas.In the Houston area, 36 people died and about 150, 000 homes were flooded.A spokesman for the Harris County Office of Homeland Security and Emergency Management spoke with the Houston Chronicle.The spokesman sa
44、id that this weeks rain is “not in any way a Harvey-level event”.But the worst may not be over yet.People will have a break from the heavy rain on Wednesday.According to the National Weather Service, the Texas Gulf Coast will continue to experience heavy rain later in the week.“Today should be our q
45、uietest over the next few days for rainfall,” said Don Oettinger, a National Weather Service meteorologist (气象学家).Houston Fire Chief Samuel Peia warned, “As there is too much water on the ground, these are perfect conditions for flash floods, so we hope people are careful of what theyre doing and en
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384936.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023二年级语文上册期末专题复习第二单元1对号入座词语搭配课件(部编版).pptx
