2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS 15课时作业(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS 15课时作业含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 15 课时 作业 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 NATURAL DISASTERS课时分层作业(十五).阅读理解AIn the summer of 1885, nineyearold Joseph Meister was very ill. He had been wounded by a sick dog that had rabies, a very dangerous disease. His parents were told that there was probably only one man who could save Josephs lifeLouis Pasteur.When Pasteur was a
2、young boy in France, he spent many hours every day with the chemist who lived in his small town. At that time, the chemist had to make all the medicines himself. Young Louis enjoyed watching the chemist as he worked and helped those people who came to him each day.As a schoolboy,Pasteur worked slowl
3、y and carefully.At first,his teachers thought that young Louis might be a slow learner. Through elementary school, high school, and college, Pasteur worked in the same thoughtful way. Then he became a college professor and a scientist,and he continued to work very carefully.Pasteur was studying abou
4、t the germs (细菌) that cause rabies when Joseph Meister became ill. In fact,Pasteur believed he had a medical treatment for rabies,but he had never given it to a person before. At first, Pasteur was afraid to treat Joseph, but the poor child was dying. Pasteur gave Joseph an inoculation (预防接种) every
5、day for ten days. Slowly, the child became better.During his lifetime, Pasteur studied germs and learned how they cause diseases in animals and people.He developed vaccinations (疫苗) that prevent many of these diseases. On September 28, 1895, Louis Pasteur passed away,at the age of 72. The work of th
6、is great man has been of great help to modern medicine.【语篇解读】本文是一篇记叙文。主要介绍了法国微生物学家、化学家路易巴斯德。1The story of Joseph Meister is given to_.Aexpress the authors sadnessBintroduce the subject of the textCshow some common diseases in 1885Dwarn children to stay away from dogsB推理判断题。总览全文可知,作者旨在通过Joseph Meiste
7、r的故事来引入本文的主人公Louis Pasteur。故选B项。2According to the text, young Louis _.Awas once badly hurt by a dogBwas very interested in medicineCmade a living by working for a chemistDhad been thought highly of by his teachersB细节理解题。由第二段的“the chemist had to make all the medicines himself.Young Louis enjoyed watc
8、hing the chemist as he worked”可知,Louis在小的时候就对药物很感兴趣。故选B项。3We can learn from Paragraph 3 that Louis Pasteur _.Awas always patientBwas clever but proudCwas a slow learnerDwas a humorous professorA推理判断题。由第三段可知,Louis Pasteur总是非常认真而且有耐心。故选A项。4What would be the best title for the text?AGerms and diseasesB
9、Rabies:a terrible diseaseCThe earliest chemist in FranceDLouis Pasteur: a great scientistD标题归纳题。总览全文可知,作者主要介绍了法国微生物学家、化学家路易巴斯德。故选D项。BLocated on the waters of Lake Superior, Rabbit Island is a remote place where few people live. While this tiny island may not look big from up above, its a piece of un
10、developed nature, the perfect place for artists from all fields to come and inspire their creativity.It was that vision that made New Yorker Rob Gorski purchase (购买) the island on Craigslist in 2010.He wanted to protect the islands natural state. But Gorski had more than preserving nature in mind. H
11、e saw an opportunity to create a place where artists,musicians, writers, dancers and other creative types could reconnect with nature while learning about environmental protection and sustainability (可持续性)Shortly after that, Gorski worked with friend and artist Andrew Ranville and created the Rabbit
12、 Island Foundation. The organizations main goal is to host artist living programs during the summer while also teaching and supporting environmental protection,sustainability and serving “as a platform for science,art, preservation and recreation for the generations.”In keeping with the belief that
13、the island should remain largely untouched, the artists follow a “leave no trace”policy. Small solar panels (板) are used to produce electricity, and buildings are simple and modest. Theres also the added benefit that there are no modern distractions (分心) for the artists no Internet, no television.Wh
14、at sets Rabbit Island apart from other arts programs is the fluidity (流动性) of the programs. Artists are encouraged to experience being on their own and listen to what nature is trying to tell them. Ranville hopes the artists have a better understanding and appreciation for nature, just as he does wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384939.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(浙江专版)2022春七年级英语下册 Unit 8 Is there a post office near here Period 4 Section B (1a-1d)课件(新版)人教新目标版.ppt
