2021-2022学年新教材高中英语 UNIT 4 NATURAL DISASTERS单元检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 UNIT NATURAL DISASTERS单元检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 DISASTERS 单元 检测 解析
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 NATURAL DISASTERS单元综合检测(五)第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AAfter her own experience using a service dog, Tabitha Bell understands how helpful a service dog is. Having learnt from her doctor that many people were unable to afford a service dog, Tabit
2、ha decided to start the organization Pawsitive Pawsibilities (Paws), which raises money to help people buy service dogs.Amazing Kids (AK):What has been the most difficult part of managing Paws?Tabitha Bell(TB):It is always a struggle to come up with new and creative ways to raise money.AK:What are t
3、he different ways that Paws raises money?TB:We have done dress competitions in my middle school and then my high school I have done a benefit concert in my high school which I hope to continue in college. I put on my first Super Paws 5k run in Utah and we are organizing our second for October in Cal
4、ifornia. So we would love to have as much participation as we can get!AK:How do you choose a puppyowner match?TB:After we have a meeting with the person who needs a dog, we send them to a dog trainer and let the trainer make the final decision. The person will discuss with the trainer what jobs the
5、dog has to do and then the trainer will find a dog that he thinks will suit the owner.AK:What are your plans for the future?TB:This fall Im going to be attending the University of California, Berkeley. I am hoping to use my skills I get to encourage others and lead Paws to reach hopefully the whole
6、nation.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章选自对Tabitha Bell的采访。这个女孩深知工作犬对身体有缺陷的人很有帮助,于是创建了一个组织,筹资帮助穷人购买工作犬。1What can we learn about Tabitha Bell?AShe is good at training dogs.BShe depends on a service dog to live.CShe was studying at university when starting Paws.DShe started Paws because of her doctors suggestion.B推理判
7、断题。根据第一段中“After her own experience using a service dog, Tabitha Bell understands how helpful a service dog is.”可知Tabitha Bell需要依靠工作犬生活。故此题选B。2What does Tabitha Bell find most difficult when working with Paws?AMatching a dog with an owner.BFinding experienced dog trainers.CReaching out for more peopl
8、e in need.DWorking out good ways to collect money.D细节理解题。根据第二段的问题以及第三段“It is always a struggle to come up with new and creative ways to raise money.”可知,她认为运转该组织时最难的是寻找筹资的好方法。故此题选D。3Who has the final say on which dog to choose for a person?AThe persons doctor.BThe dog trainer.CThe dog owner.DThe mana
9、ger of Paws.B细节理解题。根据倒数第三段“After we have a meeting with the person who needs a dog, we send them to a dog trainer and let the trainer make the final decision.”可知,训犬师最终决定某个人适合使用哪只工作犬。故此题选B。BSurviving Hurricane Sandy (飓风桑迪)Natalie Doan, 14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York. Living j
10、ust a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the wave from her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,” she says.On October 29, 2012, that ocean turned fierce. That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately,
11、Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridge closed.When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away. All around her, people were suffering, especially the elderly. Natal
12、ies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with carloads of donated clothing and toys. Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenager
13、s climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless highrise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,” Natalie says. “but I can always choose how I deal with it.”Natalies choice was to help.She created a website page matchi
14、ng survivors in need with donors who wanted to help. Natalie posted introduction about a boy named Patrick, who lost his baseball card collecting when his house burned down. Within days, Patricks collection was replaced.In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who rec
15、eived a new basketball; Charlie, who got a new keyboard. Natalie also worked with other organizations to bring muchneed supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today, the scars (创痕)
16、 of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt.“I cant imagine living anywhere but Rockaway,”Natalie declares. “My neighborhood will be back, even stronger than before.”【语篇解读】Natalie是一个14岁的孩子,她生活的地方Rockaway遭到了飓风桑迪的袭击,受灾严重。看
17、到人们在帮助家乡重建,Natalie也加入进去,Natalie创建网站来分享求助信息,帮助捐赠者找到需要的受助者。Natalie的行为得到了社会的认可和表扬。4When Natalie returned to Rockaway after the hurricane, she found _.Asome friends had lost their livesBher neighborhood was destroyedCher school had moved to BrooklynDthe elderly were free from sufferingB细节理解题。A项文章未提及;根据第
18、三段“Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn”可知学校没有搬走,而是暂时去Brooklyn上学,排除C;根据“people were suffering, especially the elderly”排除D;根据“When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins.”可知他们的街区被飓风毁了,故选B。5According to Paragraph
19、 4, who inspired Natalie most?AThe people helping Rockaway rebuild.BThe people trapped in highrise building.CThe volunteers donating money to survivors.DLocal teenagers bringing clothing to elderly people.A细节理解题。根据第四段“In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Nat
20、alie.”可知,那些帮助Rockaway恢复重建的人给了Natalie鼓舞,故选A。6How did Natalie help the survivors?AShe gave her toys to the kids.BShe took care of younger children.CShe called on the White House to help.DShe built an information sharing platform.D细节理解题。根据倒数第三段“She created a website page matching survivors in need with
21、 donors who wanted to help.”可知,Natalie创建了一个网站来分享和匹配求助信息和捐赠信息,故选D。7What does the story intend to tell us?ALittle people can make a big difference.BA friend in need is a friend indeed.CEast or West, home is best.DTechnology is power.A写作意图题。根据倒数第二段“Her efforts made her a famous person. Last April, she
22、was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.”可知,Natalie的助人行为得到了社会的认可和赞扬,说明小人物也可以有大作为,故选A。CMusic is not just a set of sounds and rhythms. Its influence on the brain is much deeper than any other human experience. Keep on reading to know all those amazing powers
23、of music.A recent study suggests that preterm (早产的) babies appear to experience less pain and feed more when listening to music. Experts led by Dr. Manoj Kumar of the University of Alberta, Canada, found that music had a beneficial effect on reducing pain for preterm babies experiencing painful medi
24、cal tests. It also appeared to benefit fullterm babies during operations.Many people experiencing brain damage have speech and movementrelated problems. Music can help recover from brain injuries. As a different and effective treatment, doctors often advise such patients to listen to good music to i
25、mprove the parts of the brain responsible for these two functions. When people with neurological (神经的) disorders hear a musical beat, it helps them to regain a balanced walk.Though music cannot make deafness disappear, it really can _stave_off the loss of hearing. There was an experiment involving 1
26、63 people where 74 were musicians. Participants were asked to pass some listening tests. Musicians heard the sounds better than nonmusicians, and this difference gets clearer with age. This means that a 70yearold musician hears better than a 50yearold nonmusician, even in a noisy environment.Besides
27、, music mends a broken heart. It is not about a thrownaway love, but about a heart attack. The matter is that music can help people recover from a heart attack or heart operation by reducing blood pressure, slowing down the heartbeat rate, and reducing anxiety. Listening to the quality music produce
28、s positive emotions, improves the movement of blood, and expands blood vessels, thus, promoting quick recovery of the whole cardiovascular (心血管的) system.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要说明了音乐对人的大脑和心理产生的积极影响。8How does music affect preterm babies?AIt helps babies feel less suffering.BIt helps develop their potential
29、in music.CIt helps improve their hearing systems.DIt helps repair their neurological systems.A细节理解题。第二段第一句“A recent study suggests that preterm babies appear to experience less pain and feed more when listening to music(最近的一项研究表明,早产婴儿在听音乐时疼痛感减轻,进食量增加)”可知研究表明,早产儿在听音乐时,似乎经历的痛苦更少,吃得更多。因此,A选项符合题意,故选A项。9
30、What does the underlined phrase “stave off” in Paragraph 4 mean?ALead to.BIncrease.CPrevent. DBreak into.C词义猜测题。根据画线部分所在的第四段第一句的转折关系,以及“Participants were asked to pass some listening tests. Musicians heard the sounds better than nonmusicians, and this difference gets clearer with age. This means tha
31、t a 70yearold musician hears better than a 50yearold nonmusician, even in a noisy environment.”可知,音乐家比非音乐家听到的声音好,而且这种差异随着年龄的增长越来越明显。这意味着,即使在嘈杂的环境中,70 岁的音乐家的听觉也比 50 岁的非音乐家强,因此画线词所在句子的意思为“ 虽然音乐不能使耳聋消失,但它确实可以预防听力的丧失。”,即画线词stave off与选项C“Prevent”意义接近。故选C项。10Why can music mend a broken heart?AIt has a pos
32、itive effect on human body systems work.BIt can help people prevent diseases caused by anxiety.CIt helps make a person feel optimistic about life.DIt can help patients recover in a slow way.A细节理解题。最后一段最后一句“Listening to the quality music produces positive emotions, improves the movement of blood, and
33、 expands blood vessels, thus, promoting quick recovery of the whole cardiovascular system”可知听高质量的音乐能产生积极的情绪,促进血液流动,扩张血管等等这些对身体积极的影响,促进心血管系统的恢复。因此,音乐能治愈一颗破碎的心。A选项符合题意,故选A项。11What may be the best title for the text?ABabies can benefit from musicBThe best power of musicCThe way to choose quality musicD
34、How music affects our mind and bodyD标题归纳题。通读全文可知,结合每段的主题句可知,本文主要说明音乐对人身体和心理的积极影响。因此,本文的最佳标题为“How music affects our mind and body(音乐如何影响我们的身心)”符合题意,故选D项。DMost people hate change, which is sad since we often go through intense changes in life. And for some of us, even the smallest changes can upset ou
35、r day. So the question is: Why do most of us find making adjustments to our lives so hard?Fear of change is nothing new. Over a century ago, the Parisians were unhappy over a particular addition to their city: the Eiffel Tower. In fact, the citizens were so angry about the plans for the tower that t
36、hey protested its construction. As strange as it may seem, their anger was completely natural. They were given no choice about the huge change that was going to be made, so they became angry.But we get upset over changes even when we do have a say in the matter and think about them carefully. Change
37、s are brought about every day by the decisions we make: which school to attend, which job to take, whom to marry. Voluntary changes also make most of us uneasy because we dont know how those changes will affect our future.People have discovered that the key to overcoming the fear and anger associate
38、d with change is to be flexible. When they are flexible, people can adapt to new situations more easily. Being flexible is especially important in the 21st century as technology makes change occur faster than ever before. Those who oppose change, especially with technology in the workplace, may find
39、 themselves out of a job.When change comes, and you have no choice but to face it, embrace it. A positive attitude helps a lot. In fact, the change may turn out to be the best thing for you. That new job you got may end up being much better than your old one. You may make the best friends of your li
40、fe in the new city you moved to. Dont merely focus on how you feel about change; instead decide to accept the change. The change is the reality, and its up to you whether the change will be a success or a failure. You never knowyour next change may be your lifes Eiffel Tower!【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了改变对人
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384947.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
