2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 A delicate world 单元素养评价(含解析)外研版选择性必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit delicate world 单元素养评价含解析外研版选择性必修第二册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(五)Unit 5(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Look at my new car! M: Thats not a car. Its a toy, and youre still taking the bus to school. W: Well, its a model of the car Im goin
2、g to buy when I get my first job. It helps me want to work harder. 1. What makes the girl study harder? A. To get a toy. B. To work as a model. C. To earn money for a car. 答案: CText 2W: This is the same block we drove down two minutes ago. Youre lost. M: Im not. You just wrote down the wrong address
3、. Lets just park and walk towards that tall building. Surely someone on the road can point the way. 2. What does the man want to do? A. Stop to ask for directions. B. Drive to the tall building. C. Write the correct address himself. 答案: AText 3W: Well, Im calling about the Wildlife Protection Group
4、I belong to. Were looking for more people to join, especially men. And I thought you might be interested. M: Oh. You know how much I love wildlife, but this is my last year in the middle school. Im quite busy with my lessons. 3. What does the man mean? A. He has no interest in wildlife. B. He is sor
5、ry to fail the exam. C. He wont join the group. 答案: CText 4M: Can I help you? W: Yes, we want to go to Chinatown. M: OK. You can take a taxi. Its about a ten-minute ride, and the fare is three dollars. Or you could walk. Itll probably take you twenty minutes. W: OK. Thats what well do. Its free and
6、good exercise, too. 4. How will the woman get to Chinatown? A. On foot. B. By underground. C. By taxi. 答案: AText 5W: Hi, Harry. Youre taking a camera for tomorrows trip, arent you? M: Yes. And I have asked Max to bring pens and paper. You know our teacher wants us to take notes. 5. Who will take pen
7、s and paper tomorrow? A. Harry. B. Max. C. The teacher. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Do you want a ride? M: Yes, thank you. I know its not good to get a free
8、 ride from a stranger, but I hope. . . W: Dont worry about it. So where are you from? M: I am from Italy. Ive been travelling for a few months now. Ive gone through Germany, France, Belgium, England, and then I took a boat over here. W: Thats nice. Where have you been so far in America? M: Ive been
9、to San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, and now I am going across to the other coast. 6. Who is the man talking with? A. A friend. B. A stranger. C. A tour guide. 答案: B7. In which country are the speakers? A. America. B. Germany. C. Italy. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: I just saw Professor Black.
10、He finished the budget for our concert tour. Its going to cost $1, 500 per person. W: Where are we going to get that kind of money? M: It sounds like a lot, but by the time you add up the air fare, meals and hotels, its pretty reasonable. W: But I doubt well all be able to go. Remember there were 32
11、 people in the band last year. M: We can make it. For our last trip, we got some money from some companies. W: Who was in charge of money raising? M: Mary. She took care of it last time. 8. What are the speakers mainly talking about? A. Expenses of a concert tour. B. A coming concert. C. A travel ex
12、perience. 答案: A9. What will Mary probably do? A. Act as a director. B. Leave for a vacation. C. Take charge of money raising. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: What happened to your car? M: I parked it in the parking lot an hour ago, and when I went out of the shopping centre, I found it was knocked in
13、to. Judging from the size of the dent, maybe it was from a shopping cart. W: Those shopping carts are dangerous, especially the metal ones. I dont park at a store that uses metal shopping carts. M: Thats a good idea, but there was a good sale at this store. W: Did you save any money on the sale? M:
14、Yes, I did. I saved about $50. W: Thats great. M: Yes, but this dent will cost about $150. 10. What happened to the car? A. Something knocked into it. B. It ran a red light. C. It was fined for speeding. 答案: A11. Why did the man park at the store? A. Parking was free there. B. There was a sale nearb
15、y. C. He bought the parking space. 答案: B12. How much will the man pay for the repair? A. $50. B. $100. C. $150. 答案: C听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: Hello, Betty. Its me, Tim. Am I calling at a bad time? W: No, not really. M: I have invited some of my friends to dinner at my house this evening. I thought
16、maybe youd like to come, too. W: Well, that sounds good, but Im afraid Ive got to do some reading for my English course at home. M: Today is Friday. Youve got to relax and enjoy yourself on the weekend. W: I know. But there is a lot of reading to do. Besides, I really ought to do my washing this eve
17、ning. M: Then would you like to come just for a drink later on instead? W: Actually, Id like to go to bed early tonight. Im a bit tired. M: OK. Have a good rest. Ill call you again tomorrow. W: Dont call me early. I usually sleep until 9: 00 on Saturdays. M: What? Thatll be too late for our country
18、drive. W: Did I say Id go with you for a drive to the country? M: No, but I have already planned everything. W: Listen, Tim, I like to plan my own days myself. 13. What is the man going to do this evening? A. Do some reading. B. Host his friends. C. Do some washing. 答案: B14. What does the woman plan
19、 to do in the evening? A. Stay at home. B. Hold a dinner party. C. Have a drink with the man. 答案: A15. What should the woman do on the weekend in the mans opinion? A. Take some exercise. B. Have a good sleep. C. Have fun. 答案: C16. When does the woman usually get up on Saturdays? A. At 7: 00. B. At 8
20、: 00. C. At 9: 00. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Well, Monica, Im sure youll enjoy working here. Im the librarian. Were open from half past eight in the morning until eight in the evening but youre not expected to be here all that time. You start working at a quarter to nine and finish at a quart
21、er past five, OK? Now, students arent allowed to bring large bags into the library. But staff can bring their bags in and leave them in the office. You have an hour for lunch. But I dont like staff eating in the library. Of course you can have a cup of coffee there while youre working. If you bring
22、sandwiches for lunch, theres a common room downstairs where you can eat them. If you want to buy lunch, Id recommended the dining room upstairs.There are cafs in the town center but its a bit of rush to get there and back in an hour though theyre cheap. OK. Any questions? 17. When will Monica work i
23、n the library? A. From 8: 30 am to 8: 00 pm. B. From 8: 45 am to 5: 15 pm. C. From 9: 10 am to 4: 45 pm. 答案: B18. What can Monica do in the library? A. Have drinks. B. Read books. C. Talk to students. 答案: A19. Where should Monica go to have her own sandwiches for lunch? A. The speakers office. B. Th
24、e dining room. C. The common room. 答案: C20. Why doesnt the speaker recommend cafs in the town center? A. They are crowded. B. They are far away. C. They are expensive. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AFrom service robots in virtual stands to 5G a
25、pplications displayed in cloud booths (展 台), several innovations stood out at the 2020 China International Fair for Trade in Services (CIFTIS), which was held from Sept 4 to 9 in Beijing. Themed “Global Services, Shared Prosperity”, the event has presented many cutting-edge technologies. Lets take a
26、 look. AI-powered garbage-sorting robotIt can detect and sort the garbage on the conveyor belt and then throw it into different dustbins. For example, it will put plastic bottles and containers into recyclable dustbins. With advanced technologies such as cloud computing and robot automation, the rob
27、ot can sort through garbage with an accuracy of 98 percent, which will significantly reduce operating costs and improve efficiency. Bionic (仿生的)machine sharkA dark gray, life-size “shark”, was also displayed at CIFTIS. This bionic shark can move forward by imitating the swinging motion of fish tails
28、. It has a maximum speed of six knots(about 11 kilometers per hour), which is much faster than the average speed of about two knots of other bionic submersible (潜水的)vehicles. It is equipped with lighting, a camera system and imaging sonar (声呐), which can be used for underwater searches, seafloor map
29、ping and underwater shooting. Driver fatigue (疲劳)warning systemA warning system to prevent people from falling asleep while driving was introduced at the fair. It can judge whether the driver is sleepy by monitoring how long the drivers eyes close or if his or her head drops. If the driver enters a
30、state of fatigue, the system will immediately sound an alarm until the drivers eyes reopen and he or she starts to blink at a normal frequency. In the future, other dangerous driving behaviors, such as not wearing a seat belt and making phone calls while driving, might also be added into this warnin
31、g system. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了在北京举行的2020年中国国际服务贸易交易会(CIFTIS)上, 从虚拟展台上的服务机器人到云端展台上展示的几项因创新脱颖而出的5G应用程序。该活动以“全球服务, 互惠共享”为主题, 展示了许多尖端技术。21. What can we know about the 2020 CIFTIS? A. It was held online. B. It lasted for more than a week. C. It highlighted advanced technologies. D. It used service robots
32、to assist people. 【解析】选C。推理判断题。根据第一段第二句(这次活动以“全球服务, 互惠共享”为主题, 展示了许多尖端技术。)可知, 这次展览会展示了先进的技术, 选项C符合题意。根据第一段第一句还可以判断, 这次展览会, 并非“在线举行”, 持续时间“不到一周”, 只是展览的技术中有“服务机器人”, 可以排除ABD项。22. What is the main feature of the AI-powered garbage-sorting robot? A. High accuracy. B. Easy operation. C. Safe recycling proc
33、ess. D. Extremely low operating costs. 【解析】选A。细节理解题。根据小标题“AI-powered garbage-sorting robot”和该段落最后一句(通过云计算和机器人自动化等先进技术, 机器人能够以98% 的准确率对垃圾进行分类, 这将显著降低运营成本, 提高效率。)可知, 人工智能垃圾分类机器人有高精度的特征。23. How does the warning system identify fatigued driver? A. By using a bionic machine. B. By examining the driver wi
34、th imaging sonar. C. By monitoring the drivers brain activity. D. By analyzing the drivers body movements. 【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段第二句(它可以通过监测司机的眼睛闭合多长时间或者头是否下垂来判断司机是否昏昏欲睡。)可知, 警报系统识别疲劳驾驶的司机是通过分析司机的身体动作。【点睛】阅读理解题之细节理解, 解题要注意: 1. 排除干扰项, 突出主题。2. 按文章的体裁, 作者写作的组织模式及有关信息, 预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3. 将注意力放在寻找你所需要的细
35、节上, 快速浏览, 一目十行。发现细节, 十目一行, 放慢速度, 仔细核对比较, 直到找到正确答案。B(2021宿州高二检测)It should be one of the main goals in todays society to reduce plastic consumption. Though many believe recycling will solve the problem, its actually the opposite. In 2013, 254 million tons of trash was produced in the U. S. alone, and
36、only around 30% was recycled. This means the rest ended up in a landfill and will stay there for up to 1000 years. Recently, China has stopped importing trash from all over the world. Before this, over 30% of the worlds waste would end up in China, causing a popular belief that Asian countries are t
37、hose responsible for creating the majority of the waste in the world. Now, Asian countries are looking for new ideas to avoid the plastic. One of those ideas was a new, eco-friendly way to pack their goods by avoiding plastic packaging. One of Perfect Homes Chiang Mais team members, Sam, noticed a c
38、reative way to reduce plastic that a supermarket called Rimping Supermarket was using and decided to capture their shelves with his phone. Little did he know that people all around the world would absolutely love this idea. “I just stepped in to get a few items while we were waiting to sign some con
39、tracts with our lawyer, who was delayed. I noticed the vegetables wrapped in banana leaves and simply liked the idea. So I took a few pictures and posted them online, ” he said. With more than 3. 5 million views and over 17 thousand shares, the idea becomes something people can encourage more superm
40、arkets to implement. Some have noticed that not everything on the shelves is completely plastic-free. Many products come to the supermarkets pre-packaged and many companies are interested in wrapping their products in plastic since it is the cheapest and the easiest option. Its now up to the shopper
41、s to show the supermarket which they prefer. If everyone opts for the banana leaf packaging, they will probably stop storing the items in plastic. 【文章大意】这是一篇说明文。文章主要说明了减少塑料消费应该成为当今社会的主要目标之一, 其中, 亚洲国家正在寻找避免塑料垃圾的新方法。其中一个想法是用一种新的、环保的方式来包装他们的商品, 即避免塑料包装, 提出用叶子包装这种方式来替代塑料包装。24. What can we learn from the
42、 first two paragraphs? A. The majority of the trash produced in the U. S. was recycled. B. Asian countries are to blame for creating most of the worlds waste. C. Nearly one third of the worlds waste ended up in China until recently. D. All of the U. S. trash will end up in a landfill and stay there
43、for 1000 years. 【解析】选C。细节理解题。根据第二段中“Before this, over 30% of the worlds waste would end up in China, causing a popular belief that Asian countries are those responsible for creating the majority of the waste in the world”可知, 直到最近, 世界上近三分之一的垃圾都落在了中国。25. Why did Sam go to Rimping Supermarket? A. To bu
44、y some items. B. To post their shelves online. C. To take photos of the vegetables. D. To sign some contracts with the shopkeeper. 【解析】选A。细节理解题。根据第三段中“I just stepped in to get a few items while we were waiting to sign some contracts with our lawyer, who was delayed. ”可知, 山姆去Rimping超市是为了买一些东西。26. Wha
45、t does the underlined phrase in the last paragraph probably mean? A. Measures. B. Chooses. C. Conveys. D. Exchanges. 【解析】选B。词义猜测题。根据画线短语上文“Its now up to the shoppers to show the supermarket which they prefer. ”以及后文“they will probably stop storing the items in plastic”可知, 如果每个人都选择香蕉叶包装, 超市可能会停止用塑料来储存
46、物品。故画线短语意思为“选择”。measures测量; chooses选择; conveys传达; exchanges交换。27. Whats the authors attitude towards leaf packaging? A. Skeptical. B. Objective. C. Subjective. D. Indifferent. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段可知作者只是列举了他人对叶子包装的看法, 没有提到自己对此的看法, 因此, 作者对用叶子包装持客观态度。C(2021惠州高二检测)Most people hate change, which is sad si
47、nce we often go through intense changes in life. And for some of us, even the smallest changes can upset our day. So the question is: Why do most of us find making adjustments to our lives so hard? Fear of change is nothing new. Over a century ago, the Parisians were unhappy over a particular additi
48、on to their city: the Eiffel Tower. In fact, the citizens were so angry about the plans for the tower that they protested its construction. As strange as it may seem, their anger was completely natural. They were given no choice about the huge change that was going to be made, so they became angry.
49、But we get upset over changes even when we do have a say in the matter and think about them carefully. Changes are brought about every day by the decisions we make: which school to attend, which job to take, whom to marry. Voluntary changes also make most of us uneasy because we dont know how those
50、changes will affect our future. People have discovered that the key to overcoming the fear and anger associated with change is to be flexible. When they are flexible, people can adapt to new situations more easily. Being flexible is especially important in the 21st century as technology makes change
51、 occur faster than ever before. Those who oppose change, especially with technology in the workplace, may find themselves out of a job. When change comes, and you have no choice but to face it, embrace it. A positive attitude helps a lot. In fact, the change may turn out to be the best thing for you
52、. That new job you got may end up being much better than your old one. You may make the best friends of your life in the new city you moved to. Dont merely focus on how you feel about change; instead decide to accept the change. The change is the reality, and its up to you whether the change will be
53、 a success or a failure. You never know your next change may be your lifes Eiffel Tower! 【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍改变对人们产生的心理效应, 以及告诉我们当改变发生时, 要勇敢地去面对。28. Why did the building of the Eiffel Tower make the Parisians unhappy? A. Because they didnt like the design of the Eiffel Tower. B. Because they couldn
54、t avoid accepting the Eiffel Tower. C. Because it was no use building the Eiffel Tower. D. Because the Eiffel Tower seemed strange. 【解析】选B。推理判断题。根据文章第二段“They were given no choice about the huge change that was going to be made, so they became angry. (对于即将发生的巨大变化, 他们没有选择的余地, 所以他们变得愤怒。)”可推断, 埃菲尔铁塔的建造让
55、巴黎人不高兴, 是因为他们无法避免接受埃菲尔铁塔。29. How should we overcome negative emotions that the changes bring? A. We are not supposed to face the changes and let them alone. B. We should actively accustom ourselves to the new circumstance. C. We should not take the changes seriously and avoid them as much as possibl
56、e. D. We should know that the changes merely bring us bad influence. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段“When change comes, and you have no choice but to face it, embrace it. A positive attitude helps a lot. (当改变来临时, 你别无选择, 只能面对它, 拥抱它。积极的态度很有帮助。)”可知, 我们应该积极地使自己适应新的环境, 来克服这些变化带来的负面情绪。30. What does the underlined s
57、entence in the last paragraph mean? A. The change will probably make you fail like the Eiffel Tower. B. The change is like the Eiffel Tower which is not good for our future life. C. Your future life is never known just like the Eiffel Tower unknown to the Parisians. D. Your future life is likely to
58、be a great achievement due to the change. 【解析】选D。句意猜测题。根据文章最后一段“The change is the reality, and its up to you whether the change will be a success or a failure. (改变就是现实, 改变的成功或失败取决于你自己。)” 以及上文中提到埃菲尔铁塔在刚建造时, 遭到人们的强烈反对, 但现在, 埃菲尔铁塔已经成为巴黎人民的骄傲。从而猜测, 此句句意为: 因为改变, 你未来的生活可能是一个伟大的成就。31. What is the best titl
59、e for the passage? A. The Psychology of ChangeB. The Ways to Overcome the FearC. Changes That Disturb UsD. The Bad Effect of Changes【解析】选A。标题归纳题。根据全文内容可知, 文章主要介绍改变对人们产生的心理效应, 以及告诉我们当改变发生时, 要勇敢地去面对。所以“The Psychology of Change(变化的心理学)”作为文章的标题最为合适。DScientists say only enlarging the worlds nature reserv
60、e to help protect plants and animals may be useless. The main reason is that levels of human activity are rising in and around the nature reserves. In fact, recognizing spaces as protected areas is not reducing human activity there. The researchers found that a lack of money to pay for land conserva
61、tion (保护) is affecting conservation efforts. And it is a lack of communication between people who live in protected natural areas and outsiders. About 17 percent of the world is within protected areas, including the national parks, nature reserves and wilderness areas. Protected areas are important
62、for supporting environments with many different kinds of plants and animals. The researchers again found increasing human activity in most protected areas in every country. However, they said that human activity appeared to be more of a problem in nations with fewer roads and lower life standards on
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-384957.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
