2021-2022学年新教材高中英语 Unit 5 Revealing nature Period 4课时素养检测(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit Revealing nature Period 4课时素养检测含解析外研版选择性必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Revealing nature课时素养检测 二十Unit 5Period 4. 阅读理解AA biologist once criticized for stealing eggs from the nests of the rarest bird in the world has been awarded the “Nobel Prize” of conservation after his methods saved nine species from extinction. Professor Carl Jones won the 2016 Indianapolis Pr
2、izethe highest accolade in the field of animal conservationfor his 40 years of work in Mauritius,where he saved an endangered kestrel from becoming the next Great Auk. When the 61-year-old first travelled to the east African island in the 1970s,he was told to close down a project to save the Mauriti
3、us kestrel. At the time there were just four left in the wild,making it the rarest bird on Earth. However,he stayed,using the techniques of captive breeding (人工繁殖),which involved snatching eggs from the birds nests and hatching(孵化)them under incubators,prompting the mothers to lay another set of egg
4、s in the wild. A decade later,the number of Mauritius kestrels had soared to over 300 and today there are around 400 in the wild. The biologist has also been necessary in efforts to bring other rare species back from the edge of extinction,including the pink pigeon,echo parakeet and Rodrigues warble
5、r. Prof Jones was awarded the $250,000 (172,000) prize at a ceremony in London. “As a young man in my 20s,I certainly didnt enjoy the stress and the tension of the criticism I received,” reflecting on the start of his career,he said the Maurutius kestrel project had been seen as a “dead loss” at the
6、 time. In the 1970s there was fierce opposition to the captive breeding techniques,with critics arguing that they were too risky and took the emphasis off breeding in the wild. Prof Jones has devoted his whole life to his work,only becoming a father for the first time eight years ago,at 53. He said
7、receiving the prize was particularly important to him,because it proved that his work to save birds was right. 【语篇概述】本文是一篇记叙文。文章介绍了生物学家Carl Jones通过人工繁殖的方式使濒临灭绝的鸟类的数量逐渐增加,并且因此获得了2016年的印第安纳波利斯奖。1. What does the underlined word “accolade” mean in Paragraph 2?A. returnB. levelC. honorD. research【解析】选C。词
8、义猜测题。由于破折号后面的句子是对前面句子的补充说明,故由“won the 2016 Indianapolis Prize”可推知,这里的“accolade”与获奖有关,所以C项“荣誉”符合题意。2. According to the passage,Great Auk is_. A. an endangered birdB. an extinct birdC. a popular birdD. a fierce bird【解析】选B。细节理解题。根据文章第二段最后一句中的“he saved an endangered kestrel from becoming the next Great
9、Auk”可知,他保护了濒临灭绝的红隼,使它免于遭受Great Auk的情况,所以,Great Auk是已经灭绝的一种鸟类。故选B。3. What can we know from the figures in Paragraph 4?A. Taking eggs from the nests has worked well. B. The wild environment for kestrel has changed a lot. C. Kestrel has adapted to the life in the wild. D. Its difficult to protect kestr
10、el. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第四段第一句中的“had soared to over 300 and today there are around 400 in the wild. ”可知,红隼的数量已经开始增加了,所以可推断人工繁殖的方法很有效,与第三段中的“人工繁殖”相对应。故选A。4. Prof Jones idea of taking eggs from the birds nests _. A. was proved of no useB. was widely acceptedC. was promoted officiallyD. was criticized by
11、some people【解析】选D。细节理解题。根据文章第一段第一句中的“A biologist once criticized. . . the rarest bird”及文章倒数第二段最后一句中的“In the 1970s there was. . . that they were too risky”可知琼斯教授从稀有鸟类的巢穴中取出鸟蛋的行为被一些人所批评。故选D。BThe killdeer,a small bird known for its high-pitched (声调高的) call,could lead to the cancellation of one of Canad
12、a biggest music festivals. The first hint of trouble for Ottawas Bluesfest,an outdoor festival that draws around 300,000 people each year,came last week after workers at the site found one of the birds. It had laid four eggs nearby,effectively claiming the main stage area as its nesting ground. “Thi
13、s is one of the most challenging problems weve been presented with,but we feel we can work through this,” said Mark Monahan,executive director of the festival. “Anything that changes the schedule has a major effect,so were taking it very seriously. ” The discovery meant that government officials rus
14、hed to protect the nest and the eggs,hiring a security guard to watch over them 24 hours a day. Environmentalists were also brought in. “We dont know when the eggs might hatch,” said Monahan. What is known is that the young killdeer will likely leave the nest soon after they are hatched,leading many
15、 to hope that the eggs hatch in the next day or so. The festival is now seeking permission from Environment Canada to relocate the nest some 50 meters away or take it to a wildlife center. Moving the nest would also ensure the bird and its young would be protected during the festivals 11-day run,sai
16、d Monahan. Its highly likely that the festivals thousands of attendees would cause huge problems for the bird and its eggs. Monahan was confident that the festival would go on as planned,however. “Most of the people were working with are looking for a positive solution,” Monahan said. “There is no o
17、ne saying that the festival cant go on. ”As news of the dilemma spread,it left residents divided. Some supported the bird,saying that moving the nest might result in the eggs being abandoned. Others expressed annoyance that protecting the eggs of the small bird,which is widespread across North Ameri
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385045.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋九年级语文上册(语文版)课件:23《孟子》二则(古文今译)(共37张PPT).ppt
