2021-2022学年新教材高中英语 Unit 6 At one with nature单元检测(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit At one with nature单元检测含解析外研版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 nature 单元 检测 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(六).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIn US,potato is one of the most widely consumed crops.French fries are commonly found in typical American fastfood burger joints and cafeterias.French fries were introduced to the US when Thomas Jefferson served them in the White House during his presidency from
2、 1801 to 1809.Potato chips are popular with consumers as well.The humble potato is more than just a kind of food.In many ways its part of the American pop culture.Lets take a look at some pop culture potatoes.Mashed Potato danceThe Mashed Potato dance is a craze that began in 1962.The name of the da
3、nce came from the song it accompanies,Mashed Potato Time,performed by American R&B singer Dee Dee Sharp.The move vaguely resembles that of the Twist dance style,by Sharps fellow,Philadelphian,Chubby Checker.Hot Potato!Hot Potato!is an action puzzle video game released in 2001.In the game the player
4、must drive a bus and clear the road of alien potato beings.The potato beings are either red or blue; when two likecolored potatoes touch each other,they disappear.Over the years,Hot Potato!has received mostly positive reception from critics.Mr Potato HeadMr Potato Head is an American toy invented by
5、 George Lerner in 1949.The toy consists of a plastic potato model and a variety of plastic parts like hands,feet,ears and mouths.In 1952,Mr Potato Head became the first toy advertised on television.This commercial revolutionized marketing and caused a boom that solidified this toys place in American
6、 pop culture.【语篇解读】本文主要介绍了三种关于土豆的流行文化元素。1Which is the newest to the American pop culture?AFrench fries.BMashed Potato dance.CHot Potato! DMr Potato Head.C细节理解题。根据1962年、1949年和2001年这几个时间可知,应选择C项。2What can we infer from the text?AFrench fries were popular in US when first served in the White House.BMas
7、hed Potato Time came from Mashed Potato dance.CPlayers can play Hot Potato!on their phone.DMr Potato Head can be taken apart.D推理判断题。根据文章最后一段中的“The toy consists of a plastic potato model and a variety of plastic parts like hands,feet,ears and mouths.”可推知,Mr Potato Head可以被拆分,因此选D项。3Which of the follow
8、ing can be the best title for the text?AEnjoy American Fast FoodBHave Fun with PotatoesCDifferent Uses of PotatoesDAmerican Food CultureB标题归纳题。根据全文内容可知,文章告诉我们:土豆不再只是食物,它还有很深的文化内涵,一些流行文化元素与它有着密切的联系,故选B项。B(2020广东汕头金山中学高一期末)One morning a deer rushed into a courtyard where a little boy was playing.The d
9、eer hooked the boys clothing with its antlers (角).This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening.She came out just in time and saw the deer running off towards the mountains with her little boy.The mother was so afraid!She
10、 ran after the deer as fast as she could and not too far away she found her son sitting on the grass safely.Seeing his mother,the little boy laughed and reached out his arms to her.His mother held him tightly.She was so happy that she cried.She hurried back with her dear son.When she got home,she wa
11、s amazed at what she saw.The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer.The whole house was destroyed under the trees great weight.Then the mother remembered the day about a year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house.She felt sorry for
12、 the frightened deer,so she covered it with some cloth and let it return to the forest.The deer seemed to understand that she had saved its life.When leaving,it kept bowing its head to her as if it were thanking her for her kindness.She never imagined that the deer could remember her help.It somehow
13、 knew the tree was going to fall and kill her and her son,so it came back to save them.When the mother remembered all this,she said,“Saving the life of another is the same as saving the life of your own.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。讲述了曾经被一位母亲救的一只鹿为了感恩而救了母子两人的故事。4Why did the mother run out of the house?ABecause t
14、he boy was crying.BBecause the boy was running.CBecause the deer was coming.DBecause the deer was escaping.A细节理解题。根据第一段中“This scared the little boy so much that he let out a loud cry which brought his mother running out to see what was happening.”可知,这把小男孩吓了一大跳,他大叫了一声,他的妈妈赶紧跑出来看看发生了什么事。由此可知,小孩的叫声让那位母
15、亲跑出了屋。5What happened while the mother was running after the deer?AThe deer hurt her son.BThe house disappeared.CThe house was destroyed.DThe huge tree was cut down.C细节理解题。根据第二段中“The huge tree behind her house had fallen down while she was out running after the deer.The whole house was destroyed unde
16、r the trees great weight.”可知,她出去追赶鹿时,房子后面的大树倒了,房子由于树的重量被毁了。由此可知,当那位母亲追着鹿跑的时候,房子被毁了。6Why did the deer save their lives?AThey were close friends.BThe mother once saved its life.CThe deer once visited their house.DThe mother drove away the hunter.B推理判断题。根据第三段中“Then the mother remembered the day about a
17、 year before when a deer fleeing from a hurt had run into her house.She felt sorry for the frightened deer,so she covered it with some cloth and let it return to the forest.”可知,那位母亲想起了大约一年前的一天,一只受伤的鹿跑进了她的房子。她为这只受惊的鹿感到难过,于是用一块布帮其把伤口包住,让它回到森林里去。由此可知,以前母亲救过这只鹿,这只鹿为了报恩而救了母子两人。7What is the purpose of the
18、 passage?ATo protect animals.BTo blame the hunter.CTo praise the mothers bravery.DTo encourage people to do good deeds.D写作意图题。本文讲述了一只曾经被一位母亲救的鹿为了感恩而救了母子两人的命,因此文章的目的是表达善有善报,鼓励大家做好事。CHave you ever had the strange feeling that you were being watched?You turned around and,sure enough,someone was looking
19、 right at you!Parapsychologists(超心理学家)say that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them.To research whether such a sixth sense really exists,Robert Baker,a psychologist at the University of Kentucky,performed two experiments.In the first one,Baker sat behind unknowing p
20、eople in public places and stared at the backs of their heads for 5 to 15 minutes.The subjects(实验对象)were eating,drinking,reading,studying,watching TV,or working at a computer.Baker made sure that the people could not tell that he was sitting behind them during those periods.Later,when he questioned
21、the subjects,almost all of them said they had no sense that someone was staring at them.In the second experiment,Baker told the subjects that they would be stared at from time to time from behind in a laboratory setting.The people had to write down when they felt they were being stared at and when t
22、hey werent.Baker found that the subjects were not better at telling when they were being stared at and when they werent.Baker concludes that people do not have the ability to sense when theyre being stared at.If people doubt the outcome of his two experiments,said Baker,“I suggest they repeat the ex
23、periments and see for themselves.”【语篇解读】一名心理学家为测试超心理学家所说的“第六感”是否存在,做了两个实验,这两个实验的结果表明“第六感”是不存在的。8What is the aim of the two experiments?ATo explain when people can have a sixth sense.BTo study how people act while they are being watched from behind.CTo study whether humans can sense when they are bei
24、ng stared at.DTo explore why humans have a sixth sense.C细节理解题。根据第二段中的“Parapsychologists(超心理学家)say that humans have a natural ability to sense when someone is looking at them.To research whether such a sixth sense really exists”可知,实验的目的是研究“第六感”是否存在,故选C项。9In the second experiment,the subjects _Acould
25、tell when they were being stared atBcould tell how long they were stared atCcould tell who stared at themDcouldnt tell when they were being stared at or when they werentD细节理解题。根据第四段中的“Baker found that the subjects were not better at telling when they were being stared at and when they werent.”可知,实验对
26、象不能区别他们何时被盯着何时没有被盯着,故选D项。10The underlined word “outcome” in the last paragraph most probably means “_”Avalue BresultCperformance DconnectionB词义猜测题。最后一段表明心理学家Baker得出结论,因此根据该段第一句话“Baker concludes that people do not have the ability to sense when theyre being stared at.”可知,outcome在此处意为“结果”,故选B项。11What
27、can be learned from the passage?APeople are born with a sixth sense.BThe experiments support the parapsychologists idea.CThe subjects do not have a sixth sense in the experiments.DPeople have a sixth sense in public places.C推理判断题。本篇文章主要介绍心理学家通过所做的两个实验证明了人并没有第六感觉。故选C项。DCameron is no ordinary dog,and
28、not just because he was born on Valentines Day.To Maggie,a first grader at Burgundy Farm Country Day School,the dog who spends most days on campus is more like a friend.When Cameron is near,Maggie feels really,really happy.She said,“I feel safe around him.”“Hell lie down and ask me to scratch his tu
29、mmy,” she explained,because Cameron likes Maggie.Cameron is one of a handful of dogs at Burgundy,a K8 private day school in Alexandria,Virginia.Dogs started showing up there when the head of school,Jeff Sindler,brought his clumsy Labrador,Luke,to the main office building where Sindler works.After Lu
30、ke died,Sindler adopted Cameron and brought him to campus,where the dog Maggie described as really “cute” became a school favorite.“They dont care if you are good at basketball or a great reader,or popular,” Sindler said.“They just want to be lovedequal opportunity,” he added.“Cameron and the other
31、dogs on campusare always fastened with a rope and with their ownergo a long way toward improving students social and emotional wellbeing,” he said.They reduce tension and ease anxiety,and inspire happy feelings from students.“They bring out some important emotions,” he said,“and are especially helpf
32、ul to children and adults who struggle in social communication.Children often came from challenging backgrounds: many lived in poverty,or had to travel through dangerous neighborhoods to get to school,or shared a toocrowded home.When these emotionally needy children met the dogs,they relaxed and wer
33、e more prepared to learn.Just as important,dogs on school grounds set a positive,welcoming tone.They help preserve the school climate that is accepting,supportive and curious.“Schools should be fun and exciting,and dogs can be a big part of that,”Sindler said.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了Cameron是一只居住在校园内的狗之一,受
34、到了学生们的欢迎。这些可爱的狗有助于学生缓解焦虑,激发学生的快乐情绪并有助于学生的健康成长。12. What makes the dog Cameron really special?AHis rare species.BHis particular birthmark.CHis attractive appearance.DHis friendly nature.D推理判断题。根据第一段中“the dog who spends most days on campus is more like a friend”及“Hell lie down and ask me to scratch his
35、 tummy”可知,这只狗在学校里待的时间最多,他更像是一个朋友。他会躺下来让我挠他的肚子。通过关键词组like a friend,lie down,scratch his tummy可推断出Cameron 具有友善的天性,故D项正确。13How do dogs on campus improve students social and emotional wellbeing?ABy playing fetch together fondly.BBy offering them comfort equally.CBy playing basketball together freely.DBy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385075.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
