2021-2022学年新教材高中英语 Unit5 Music 单元检测(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 Unit5 Music 单元检测含解析新人教版必修第二册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 单元 检测 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、单元素养检测(五)(Unit 5)(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Thank goodness! We have finished the final exams at last. M: Yeah, and in a month well begin a new life in college. 1.
2、What will these people do in a month? A. Go to college. B. Begin a new term in a middle school. C. Find a job. 答案: AText 2M: Those oranges look nice. How much are they? W: Theyre sixty cents a pound. 2. How much are the oranges? A. 6 cents a pound. B. 16 cents a pound. C. 60 cents a pound. 答案: CText
3、 3W: The plane leaves at 8: 35. Do we have time to eat first? M: No. Weve got only 30 minutes left. 3. What time is it now? A. 8: 05. B. 8: 15. C. 8: 35. 答案: AText 4M: Do you like a one-room or a two-room house? W: Two-room. I think there is enough space to put my piano. 4. What are they talking abo
4、ut? A. Houses. B. Piano. C. Space. 答案: AText 5M: Take a look at this catalogue. Maybe we can find some gifts for Janes new house. W: OK. But remember, we cant afford a lot. 5. What does the woman mean? A. She will go to buy the gift herself. B. The gift should not be too expensive. C. The man is not
5、 good at balancing his budget. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Frank, do you hear that strange noise? M: Yes, I have noticed it for a while. It seem
6、s to be coming from the motor. W: What shall we do? M: I dont know. Perhaps if we slow it down we can stop at the next park place and check what is the matter. W: OK. Lets do it. M: Oh, it is burning hot. We have run out of water. W: How is the motor itself? Is it OK? M: I think its all right. Lets
7、wait till it cools down a bit. 6. Where is the noise coming from? A. The car. B. The motor. C. The motorbike. 答案: B7. Whats wrong with the car? A. It needs water in the tank. B. It runs out of petrol. C. It needs heating up. 答案: A听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Okay, Mr Taylor, lets go ahead and begin. Fir
8、st of all, tell me about your last job. M: Well, I worked for five years at Hi Tech Computers. W: Okay. Hi Tech. How about your website authoring skills? Oh. We are looking for someone to create and manage our companys website. M: Umm. . . uh, website, website. Huh. . . I dont think Ive read that bo
9、ok. W: Huh? ! And what about the experience in making a flash? M: Well. . . I think sometimes computers flash. . , if thats what you mean. W: Okay, Mr Taylor, I think I have all the information I need! M: Oh, and I really like computer games. I play them every day. W: Right, right. Thanks, Mr Taylor
10、. Well be in touch. 8. For what is Mr Taylor talking to the woman? A. To ask for a job. B. To ask her to make a website. C. To invite her to play games. 答案: A9. What will happen after the conversation? A. The woman will call Mr Taylor. B. The woman wont make the website. C. The woman wont get in tou
11、ch with Mr Taylor. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Hello. Sunnyside Hotel. May I help you? M: Yes, Id like to book a room for two on the 21st of March. W: Okay. Let me check our books here for a moment. The 21st of May, right? M: No. March, not May. W: Oh, sorry. Let me see here. Hmm. . . M: Are you
12、all booked that night? 22nd? W: Well, would you like a smoking or non-smoking room? MNon-smoking, please. W: Okay, we do have a few rooms available on the 20th; were full on the 22nd, unless you want a smoking room. M: Well, how much is the non-smoking room on the 20th? W$80, plus the 10% room tax.
13、M: Okay, thatll be fine. W: All right. Could I have your name, please? M: Yes. David Smith. W: Okay, Mr Smith. We look forward to seeing you. M: Okay. Goodbye. 10. For which day does the man book a room finally? A. March 21st. B. March 20th. C. March 22nd. 答案: B11. What kind of room does the man pre
14、fer? A. A non-smoking room. B. A smoking room. C. Either one is okay. 答案: A12. Including tax, how much is the mans room? A. 80 dollars. B. 88 dollars. C. 90 dollars. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9M: How time flies! The summer holidays are coming next week. W: Yes, do you have any plan? M: Certainly. I
15、 want to go to Egypt. What about you? WIm afraid I cant go anywhere. I failed my English written examYou know my parents are so strict with me. M: Bad luck! W: I say, is Egypt an Asian country? Is it far? M: Yes, quite far. But its not in Asia; its an African country. W: Oh, yes. Ive heard of not on
16、ly the Pyramids but also the Aswan Dam. Do you want to see them? M: Of course. Ill go there by boat on the Nile. W: Thatll be wonderful and interesting. How will you go to Egypt? MBy airby flight No. CA 808! My sister works on it! And then Ill be treated as a king! WDont be so proud. Ill be off now.
17、 I wish you a good trip. M: Oh, sorry. I didnt mean to hurt you. 13. What will the girl do in summer holidays? A. Study English at home. B. Go boating on the Nile. C. Visit the Aswan Dam. 答案: A14. Where does the boys sister work? A. On the plane. B. At a school. C. At a travel agency. 答案: A15. Why d
18、id the girl want to leave? A. She was feeling sorry for the boys sister. B. She may be hurt by the boys pride. C. She was interested in the boys travel plan. 答案: B16. Which of the following statements is TRUE? A. The girls parents are strict with her. B. The girls oral English is poor. C. The girl k
19、nows nothing about Egypt. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Earthquakes are something that most people fear. There are some places that have few or no earthquakes. Most places in the world, however, have them regularly. Countries that have a lot of earthquakes are usually quite mountainous. The stronges
20、t earthquake that ever happened in North America was in 1964. It happened in Alaska. In 1755, one of the strongest earthquakes ever recorded was felt in Portugal. Around 20, 000 people died. In 1923 a very powerful earthquake hit Tokyo. 140, 000 people died. The worst earthquake ever reported was in
21、 China. 830, 000 people were killed in this quake in 1556. Earthquakes are not the only acts of nature which people fearThere are typhoons, floods and so on. But they probably dont worry people as much as earthquakes do. The reason is that we often know when and how they are coming, so farhowever, n
22、o sure way is known to predict an earthquake. When one comes, it is a surprise. People cannot prepare for it. So thousands of people still die in earthquakes nowadays such as the one in China in 1976. 17. In what kind of country are earthquakes likely to occur? A. Mountainous countries. B. Hot count
23、ries. C. Big countries. 答案: A18. What disasters are mentioned besides earthquakes in the passage? A. Floods and cyclones. B. Tidal waves. C. Floods and typhoons. 答案: C19. Which of the following is the reason for earthquakes to worry people so much? A. There is no sure way to predict an earthquake. B
24、. Earthquakes bring great damage. C. Earthquakes cause the death of countless people. 答案: A20. Where did the strongest earthquake ever happen? A. Alaska. B. Portugal. C. China. 答案: A第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节 (共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。AOpera at Music Hall: 1243 Elm Street.
25、 The season runs June through August, with additional performances in March and September. The Opera honors Enjoy the Arts membership discounts. Phone: 241-2742. http: /www. cityopera. com. Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from
26、 March through June. Call 723-1182 for more information. http: /www. chamberorch. com. Symphony Orchestra: At Music Hall and Riverbend. For ticket sales, call 381-3300. Regular season runs September through May at Music Hall in summer at Riverbend. http: /www. symphony. org/home. asp. College Conser
27、vatory of Music (CCM): Performances are on the main campus(校园) of the university, usually at Patricia Cobbett Theater. CCM organizes a variety of events, including performances by the well-known LaSalle Quartet, CCMs Philharmonic Orchestra, and various groups of musicians presenting Baroque through
28、modern music. Students with ID cards can attend the events for free. A free schedule of events for each term is available by calling the box office at 556-4183. http: /www. ccm. uc. edu/events/calendar. Riverbend Music Theater: 6295 Kellogg Ave. Large outdoor theater with the closest seats under cov
29、er (price difference). Big name shows all summer long! Phone: 232-6220. http: /www. riverbendmusic. com. 【语篇概述】本文是一篇应用文, 介绍了几场音乐演出的相关信息。21. Which number should you call if you want to see an opera? A. 241-2742. B. 723-1182. C. 381-3300. D. 232-6220. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段中的“Opera at Music Hall”及“Phone:
30、241-2742. ”可知, 想看戏剧的话应该拨打241-2742, 故A项正确。22. When can you go to a concert by Chamber Orchestra? A. February. B. May. C. August. D. November. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的“Chamber Orchestra: The Orchestra plays at Memorial Hall at 1406 Elm Street, which offers several concerts from March through June. ”可知, 室内
31、管弦乐队的音乐会在3月到6月举办, 所以你可以5月去, 故B项正确。23. Where can students go for free performances with their ID cards? A. Music Hall. B. Memorial Hall. C. Patricia Cobbett Theater. D. Riverbend Music Theater. 【解析】选C。细节理解题。根据倒数第二段中的“Performances are on the main campus of the university, usually at Patricia Cobbett T
32、heater. ”及“Students with ID cards can attend the events for free. ”可知, 学生持身份证可免费到Patricia Cobbett歌剧院观看演出, 故C项正确。BAsking for help is a sign of strength rather than weakness. In American culture, the independent individual is seen as their ideal. As the University of Missouri at St. Louis states on it
33、s website under the heading Key American Values, “Americans have been trained since very early in their lives to consider themselves as separate individuals who are responsible for their own situations in life and their own destinies. ” The value also makes them think they can do everything themselv
34、es, and makes them feel badly about asking for help when they need it. And when it comes to work situations, when they think about asking for help there, sometimes they fear that a request for help would make them look inept. While this has always been true for men, many women in the workplace have
35、felt the need to try twice as hard as their male colleagues and do twice as much to get just as far and to prove their worth. Sometimes when we think about asking for help, our inner voices tell us, “See, if you admit you cant do this on your own, theyll see you for the imposter(骗子) you really are.
36、”But the fact is, even though individualism is on the rise, we cant do everything by ourselves and we shouldnt try. Apple founder Steve Jobs once told the Santa Clara Valley Historical Association about the power of asking for help, and how he “never found anybody who didnt want to help me when I as
37、ked them for help”. He said, at the age of 12, he called Bill Hewlett, co-founder of Hewlett-Packard, on the phone after getting his number from the phone book and asking him for spare parts so he could build a frequency counter(计频器). And Hewlett agreed and offered young Jobs a summer job assembling
38、 frequency counters. “If youre afraid of failing, you wont get very far, ” Jobs said. 【语篇概述】本文是夹叙夹议文。美国文化重视个体和独立。美国人从小就被训练要成为独立的个体, 他们对自己的生活状况和命运负责。他们认为自己什么都能做, 拒绝寻求帮助, 担心寻求帮助会显得自己无能。事实上我们生活在一个需要互相帮助的世界, 每一个人不能把一切都做好, 如果需要帮助的话, 请不要犹豫, 因为这不是软弱的表现。24. What is the first paragraph mainly about? A. What
39、key American values are. B. Why Americans refuse to ask for help. C. Asking for help is a sign of strength. D. Americans are responsible for their life. 【解析】选B。段落大意题。第一段主要叙述了在美国文化中, 美国人从小就被训练成独立的个体, 对自己的生活状况和命运负责。这种价值观也使他们认为自己可以做任何事, 在需要帮助的时候寻求帮助会让他们感觉很糟糕。由此可推断出本段叙述了美国人拒绝寻求帮助的原因。分析选项可知B符合题意, 故选B。25.
40、 Which of the following can replace the underlined word “inept” in Paragraph 2? A. Impolite. B. Identical. C. Incompetent. D. Inappropriate. 【解析】选C。词义猜测题。根据第一段“The value also makes them think they can do everything themselves, and makes them feel badly about asking for help when they need it. ”可知, 美
41、国人认为他们什么都能做。划线部分后面的“ if you admit you cant do this on your own, . . . ”即“如果你承认自己不能做, ”。根据文中多次出现了“can”和“cant”。及“when they think about asking for help there, sometimes they fear that a request for help would make them look inept. ”可推测出, 当他们求助时, 他们有时害怕寻求帮助会让他们显得自己“不能做”, 即“无能力的”。 impolite不礼貌的; identical
42、相同的; incompetent无能力的, 不称职的; inappropriate不合适的, 可知C项符合题意, 故选C。26. What can be learned from this US cultural phenomenon? A. Americans suffer a lot from mutual distrust. B. Americans see weakness as a sign of strength. C. Americans should learn to build up confidence. D. Americans lay emphasis on indiv
43、idual values. 【解析】选D。推理判断题。根据第一段“ In American culture, the independent individual is seen as their ideal. ”以及“Americans have been trained since very early in their lives to consider themselves as separate individuals who are responsible for their own situations in life and their own destinies. ” 可推断
44、出, 美国文化中强调个人价值。分析选项可知D符合题意, 故选D。27. What can we learn from Jobs words in the last paragraph? A. Dont hesitate to ask for assistance. B. Be brave to try whatever you want. C. Failure is the mother of success. D. Learn to cooperate with others. 【解析】选A。推理判断题。结合倒数第二段“. . . about the power of asking for
45、help, and how henever found anybody who didnt want to help me when I asked them for help. ”可知, 当向他人求助时, 人们都愿意提供帮助。Jobs并以自己为例, 来说明向他人求助会得到帮助, 对自己是有利的。因此他的意思就是有困难时, 可以向他人求助, 不要犹豫。分析选项可知A正确。CA company in San Francisco, California, has found a way to turn used plastic bottles into womens shoes. Every da
46、y, millions of Americans drink water and other liquids from plastic bottles. More than 60 million of them are thrown away each day. Many of the plastic bottles end up in landfills or are burned with other waste products. A San Francisco start-up company called Rothys, however, turns this plastic was
47、te into environmentally friendly shoes. Rothy Martin is the companys co-founder. He explains how they turn plastic into soft material for your feet. They take the plastic, clean it, and break it down into small pieces. Then they press it through a device that makes soft fibers. Those fibers are then
48、 combined, or knit together. This is done by a three-dimensional knitting machine. It is designed to reduce waste while making the shoes. The knitted fabric and the inner part of the shoes are then attached to the shoes outer part, called the sole. This outer sole is also made from environmentally f
49、riendly material: responsibly sourced no-carbon rubber. Rothys shoes are sold online. They are flat shoes, with either a rounded or pointed toe. They come in different colors and designs. They cost either $125 or $145 per pair, depending on the design. After American actress Gwyneth Paltrow discover
50、ed them last year, the demand for the shoes grew. Martin says there is no shortage of material to fill that demand. “Were not going to run out of water bottles any time soon. So we have an infinite supply of material, and I think that bodes well for our future. ”When the environmentally friendly sho
51、es wear out, customers can return them at no cost to a company that uses the recycled materials to make other products. For now, the shoes are only available to be shipped in the United States. However, the company says it will add international shipping in the near future. 【语篇概述】本文为说明文。文章介绍了一种回收塑料垃
52、圾的新方法将旧塑料瓶变成女鞋。28. Which one is the right procedure of making shoes? pressing small piecesbreaking down clean plastic bottlesknitting togethercleaning plastic bottlesattaching the knitted fabric, the inner part and the outer partA. B. C. D. 【解析】选C。细节理解题。第三段第四、五句They take the plastic, clean it, and b
53、reak it down into small pieces. Then they press it through a device that makes soft fibers. 第三段第六句Those fibers are then combined, or knit together. 以及第四段第一句The knitted fabric and the inner part of the shoes are then attached to the shoes outer part, called the sole. 可知鞋子的制作过程为先清理塑料瓶, 将塑料瓶切成小块, 然后把它压
54、入一个制造软纤维的装置。然后这些纤维被组合起来, 或者编织在一起。最后把编织纤维和鞋的内部零件连接到鞋的外部, 成为鞋底。故选C。29. Why did Rothys use a three-dimensional knitting machine to make shoes? A. Because it is easy to operate. B. Because it is cheaper than other machines. C. Because it is productive. D. Because it can reduce waste when making the shoe
55、s. 【解析】选D。细节理解题。第三段最后一句It is designed to reduce waste while making the shoes. 可知使用3D针织机的原因是可以减少浪费, 故选D。30. What can be learned from the passage? A. This kind of shoes are sold in the shop. B. The shoes are environmentally friendly. C. Customers can return them with little money to a company. D. The
56、shoes are available in the world. 【解析】选B。细节理解题。第四段最后一句This outer sole is also made from environmentally friendly material: responsibly sourced no-carbon rubber. 可知鞋的内外都是环保材料制成的, 故这种鞋很环保。故选B。31. Whats the best title of the passage? A. How to recycle plastic bottles. B. Recycled bottles find new life
57、on womens feet. C. How a new kind of shoes became a hit. D. How to make environmentally friendly shoes. 【解析】选 B。主旨大意题。根据文章第一句A company in San Francisco, California, has found a way to turn used plastic bottles into women shoes. 以及主要内容都是围绕一种可以将旧塑料瓶制成女鞋的新发明, 故B选项最符合。DOK, so its not a real war but the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385164.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
