2021-2022学年新教材高中英语 WELCOME UNIT Section Ⅴ Reading for Writing——写一篇学生简介课时检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 WELCOME UNIT Section Reading for Writing写一篇学生简介课时检测含解析
- 资源描述:
-
1、Reading for Writing写一篇学生简介.阅读理解It was nearly midnight when my wife Rita and I were driving home from the University of Illinois, where our son Randy was a freshman.Rita was asleep in the passenger seat.I headed north, wondering what on earth had made us take the afternoon off to drive to the univers
2、ity and back, a sixhour round trip.All for nothing.For weeks Randy had been telling me how much fun he was having in football matches.I suddenly got the idea to show up and cheer my son, like we did in high school.Just several hours earlier, Rita and I had met him on the field.We watched the young g
3、o on to the field, warm up, and then .there was something wrong.Randy ran over.“We cannot hold a competition today.The other team doesnt have enough players,” he said.It was not a big deal.I tried to comfort myself.But Id just driven three hours to get here and Id had my heart set on seeing my son i
4、n action.Instead, we took Randy out for pie and coffee.As I was driving on the road, a memory rushed back to me when I was a Boy Scout (童子军).Our team made a canoe (独木舟) journey down the Fox River.My dad drove miles to see me.About a mile downriver we came to a bridge.I looked up and there he was.Dad
5、 was standing right on the bridge.He didnt shout like others.He simply waved until we passed underneath.But several miles later, on the next bridge, there he was again.And the one after that.And the next.My dad had taken the chance to show he was always with me.At last I understood the most importan
6、t thing I could do for my son just be there, even if it meant driving a long way.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者兴致勃勃地来到儿子的学校,为参加足球比赛的儿子加油助威,但比赛意外取消,作者感到很沮丧。当回想起小时候自己的父亲默默陪伴自己参加独木舟之旅时,他明白了只要到场陪伴孩子,就是爱的体现。1How did the author feel at first when he was driving home with his wife?AHopeless.BShocked.CUnhappy. DWo
7、rried.解析:选C推理判断题。根据第一段最后两句和第三段中的I tried to comfort myself.But Id just driven three hours to get here and Id had my heart set on seeing my son in action.可知,作者来回驾车六个小时去为儿子加油助威,结果一切都落空了,因此在回家的路上感到很不开心。2Why did the author and his wife make the trip to the University of Illinois?ATo cheer their son on.BT
8、o watch a football match.CTo have a meal with their son.DTo encourage their son to study hard.解析:选A细节理解题。根据第二段最后一句可知,作者去儿子的大学是为了给参加足球比赛的儿子加油助威。3Why did the author mention his experience of being a Boy Scout?ATo show how his dad cheered him on.BTo show he missed his dad very much.CTo show he lived a
9、happy life when young.DTo show how his dad showed his love to him.解析:选D细节理解题。倒数第二段中,作者提到了自己小时候当童子军参加独木舟之旅的经历,结合本段中的My dad had taken the chance to show he was always with me.和文章最后一段可知,作者提及这段经历的目的是说明父亲是如何展现对于自己的爱的。4What did the author learn from his father?ABe strict with his children.BJust be there w
10、ith his children.CHave more patience with children.DDo what he could to help his children.解析:选B细节理解题。根据最后一段内容可知,作者从自己的父亲身上学会了只要在孩子有活动时到场陪伴,就是爱的体现。.完形填空After graduating from college I worked in a call center with several other women.They were all 1 and we got along well.One of them was badly ill, but
11、 it didnt affect her 2 One afternoon, this coworker 3 me a piece of paper and told me to keep her autograph (亲笔签名) till she became very famous one day.I 4 , and thought she wanted to become famous 5 she had cancer (癌症).However, I always complained (抱怨) and 6 my dream easily.Then I put the paper into
12、 my handbag, 7 it soon after.Time flew fast, I 8 that job and moved back to my hometown.Several months later, I came back to visit my 9 manager.When I asked about the elderly coworker, she got quite 10 and told me the coworker had died a month before.I was 11 While I wasnt very familiar with her, Id
13、 12 with her for over a year and truly 13 her company.After my trip, I was looking for something in my old 14 and found the paper given by my coworker.Ill keep it and 15 her forever, especially her optimistic (乐观的) spirit.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者原来的一位同事虽然健康状况极差,但仍然乐观坚强的故事。1A.strange BcommonCbeautiful
14、 Dsweet解析:选D根据空后的we got along well可知,作者的同事都是很好的人。2A.plan BpleasureCbody Dsuccess解析:选B根据最后一段中的especially her optimistic (乐观的) spirit可知,身患重病并没有影响这位同事的快乐。3A.showed BreturnedChanded Dlent解析:选C根据最后一段中的found the paper given by my coworker可知,那位同事交给作者一张带有她的签名的纸。4A.shouted BlaughedCanswered Dcried解析:选B根据上下文可
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385174.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
一年级下语文-寻隐者不遇_西师大版.ppt
