2021-2022学年新教材高中英语 WELCOME UNIT单元检测(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 WELCOME UNIT单元检测含解析新人教版必修第一册 2021 2022 学年 新教材 高中英语 UNIT 单元 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、WELCOME UNIT单元综合检测(一)第一部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,共37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。ALizzies diary from Antarctica(南极洲)Day 3:TuesdayDecember 2We planned to go to Rothera that morning. Wed be staying there for the next two weeks. Because Antarctica is the windiest place on earth, sometim
2、es you cant fly at all.We had a nervous wait over breakfast to find out if wed be leaving that day. People have to stay in Stanley for weeks while the pilots wait for good weather.It turned clear at 9:30 and we took off at 10:30 on a little red plane called Dash7.But even when we were in the air, th
3、ere was still a chance we wouldnt be able to fly the whole day.Day 4:WednesdayDecember 3After waking up in the Antarctic for the first time today I can understand why everybody who comes here falls in love with the place. It is really beautiful.Were staying at Rothera Survey base with mountains of i
4、ce all around. It is very cold, but the regulars here are often seen walking around in Tshirts!Day 5:ThursdayDecember 4I woke up to another beautiful sunny day here in the Antarctic. Im told its a bit colder today, but its not very windy so it feels warmer. Those of us who are new to the base have t
5、o do a special training course before were allowed to go off base to other stations or to go snowboarding over the nearby hill.Day 7:SaturdayDecember 6Not a cloud in the sky and its warm enough to sit outside (in a jacket)The most amazing thing about this place is how the scenery changes every day.A
6、t first I thought I was going mad. Id step outside in the morning and think, “Im sure that big mountain of ice wasnt there yesterday.” Its because the sea ice is always movingslowly thankfully!【语篇解读】本文是一篇旅游日记。主要记述了作者在南极旅行时的经历。1When did Lizzie sit outside wearing a jacket?AOn Tuesday.BOn Wednesday.CO
7、n Thursday.DOn Saturday.D细节理解题。根据Day 7:Saturday December 6段中提到“Not a cloud in the sky and its warm enough to sit outside (in a jacket)”可知,这一天不太冷,室外也挺暖和,这里备注写上是穿上了夹克,这天是第七天,12月6号,星期六,故选D。2What could stop Lizzie from leaving Stanley for Rothera?AStrong winds.BThick clouds.CMountains of ice.DLow temper
8、ature.A推理判断题。在Day 3:Tuesday December 2段中提到“People have to stay in Stanley for weeks while the pilots wait for good weather.”,可知,人们必须待在Stanley,因为飞行员在等一个好天气,前文又提到“Because Antarctica is the windiest place on earth”,由此推测应该是大风天气使得他们无法起飞,不能离开Stanley去Rothera,故选A。3How did Lizzie feel during her stay in the
9、Antarctic?AAfraid.BNervous.CAmazed.DBored.C推理判断题。在Day 4:Wednesday December 3段中提到“After waking up in the Antarctic for the first time today I can understand why everybody who comes here falls in love with the place.It is really beautiful.”可知,早上起来发现南极洲的风景实在是太棒了,一眼就爱上了,在最后一天的日记中也说“The most amazing thin
10、g about this place is how the scenery changes every day.”,由此可推断,Lizzie感觉南极很神奇,故选C。BMoving flight times from night to day could reduce air travels contributions to global warming, a new study suggests. Scheduling more daytime flights may reduce the influence of contrails(飞机凝迹) the visible lines of wh
11、ite steam that many planes leave behind them in the sky.The role of contrails in climate change is still being studied, but some scientists believe they contribute to the greenhouse effect by trapping heat in the atmosphere.Nicola Stuber, first author of the study, suggests that contrails overall im
12、pact on climate change is almost as big as that of aircrafts carbon dioxide emissions (排放)over a hundredyear period. Aircraft are believed to be responsible for 2%3% of human carbon dioxide emissions. Like other high, thin clouds, contrails reflect sunlight back into space and cool the planet. Howev
13、er,they also trap energy in the atmosphere and increase the warming effect.Stuber and other scientists believe that the effect of the contrails is big. “ On average, the greenhouse effect controls the effects of contrails,”said Stuber, a meteorologist at Englands University of Reading. “The warming
14、effect is far greater for contrails left by night flights,” Stuber added. “The cooling effect only happens during the day when the sun is up. During the night the greenhouse warming is no longer balanced and that is why the contribution of nightflight is so large.”Most commercial airline traffic occ
15、urs during daylight hours. For example, only one in four United Kingdom flights is a night flight, but those flights create some 60% of the warming created by contrails, the study reports.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要内容是将飞机飞行时间从晚上改到白天,即安排更多的日间航班可能会减少航空旅行对全球变暖的影响,并阐述了其原因。4How do contrails increase the greenhouse
16、 effect?AThey give off heat.BThey absorb daylight.CThey trap heat in the atmosphere.DThey reflect sunlight back into space.C细节理解题。根据第二段“.they contribute to the greenhouse effect by trapping heat in the atmosphere.”可知,飞机凝迹是通过它们在大气中吸收热量来增加温室效应的,故选C。5What does the underlined word “they” in Paragraph 3
17、refer to?ACarbon dioxide emissions.BContrails.CFlights.DThin clouds.B代词指代题。根据第三段最后两句介绍了飞机凝迹的两大作用:一是将阳光反射回太空、使地球降温,二是将能量困在大气层、加剧温室效应,再根据they所在的句子“However, they also trap energy in the atmosphere and increase the warming effect.”可知they指代的是“飞机凝迹”,故选B。6What did Stuber explain about the contrails in Para
18、graph 4?AWhat their function is.BHow they cool the Earth.CWhy they create big warming at night.DHow big their effect is.C推理判断题。通读第四段内容可知,飞机凝迹受温室效应的控制,降温效果只发生在太阳升起的白天,夜间的温室效应不再平衡,这就是夜间飞行留下的尾迹使温室效应更加严重的原因,Stuber是通过解释为什么它们会在晚上产生很大热量的原因来解释飞机凝迹的,故选C。7What can be a suitable title for the text?AAirlines Sh
19、ould Schedule FlightsBNight Flights Face a New ChallengeCAirplane Contributes Most to Global WarmingDMore Day Flights May Reduce Global WarmingD标题归纳题。通读全文以及根据第一段的第一句“Moving flight times from night to day could reduce air travels contributions to global warming”可知本文主要内容是:将飞机飞行时间从晚上改到白天,即安排更多的日间航班可能会减
20、少航空旅行对全球变暖的影响,故D项能概括本文主题,故选D。CGrandparents Answer a CallAs a thirdgeneration native of Brownsville, Texas, Mildred Garza never planned to move away.Even when her daughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children, she politely refused.Only after a year of friendly discussi
21、on did Ms.Garza finally say yes.That was four years ago.Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandch
22、ildren. Yet there is evidence suggesting that the trend is growing.Even President Obamas motherinlaw, Marian Robinson, has agreed to leave Chicago and move into the White House to help care for her granddaughters. According to a study by , 83 percent of the people said Mrs. Robinsons decision will i
23、nfluence grandparents in the American family. Twothirds believe more families will follow the example of Obamas family.“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,”says Christine Crosby, publisher of Grand, a mag
24、azine for grandparents. “We now realize how important family is and how important it is to be near them, especially when youre raising children.”Moving is not for everyone. Almost every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices, but sometimes it is wiser
25、 to say no and visit frequently instead.Having your grandchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.【语篇解读】本文是一篇关于人与社会问题的报道类夹叙夹议文。通过描述部分祖父母选择搬去和孩子们生活在一起,以便为孩子们提供帮助这件事,从而引发的更多人的选择与思考。8Why was Garzas move a success?AIt str
26、engthened her family ties.BIt improved her living conditions.CIt enabled her to make more friends.DIt helped her know more new places.A细节理解题。根据第一段最后一句“Today all three generations regard the move as a success, giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.”可知这次搬家给他们带来了
27、更紧密的家庭联系。故选A。9What was the reaction of the public to Mrs.Robinsons decision?A17% expressed their support for it.BFew people responded sympathetically.C83% believed it had a bad influence.DThe majority thought it was a trend.D细节理解题。根据第二段结尾处“.83 percent of the people said Mrs. Robinsons decision will
28、influence grandparents in the American family. Twothirds believe more families will follow the example of Obamas family.”可知83%的人认为Mrs. Robinson的决定会影响美国家庭,2/3的人相信更多家庭会效仿,所以“多数人认为这是一种趋势”。故选D。10What did Crosby say about people in the 1960s?AThey were unsure of themselves.BThey were eager to raise more
29、children.CThey wanted to live away from their parents.DThey had little respect for their grandparents.C推理判断题。根据第三段第一句“In the 1960s we were all a little wild and couldnt get away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,”可知那时的人们一心希望离家越远越好、越快越好。故选C。11What does the author
30、suggest the grandparents do in the last paragraph?AMake decisions in the best interests of their own.BAsk their children to pay more visits to them.CSacrifice for their struggling children.DGet to know themselves better.A推理判断题。第四段首句“Moving is not for everyone.”已经说明“移居并非适合每一个人”,再结合下文“Having your gran
31、dchildren far away is hard, especially knowing your adult child is struggling, but giving up the life you know may be harder.”可知“(祖父母)得知孩子们在异地艰苦的生活,是很难过的,但(祖父母)放弃自己熟悉的生活也许会更难过”,所以推断出作者建议“作选择时要慎重,要以自己最大的需求为衡量标准”。故选A。DBorn in 1918, in the little town of White Sulphur Springs, West Virginia, Katherine
32、Johnson was simply attracted by numbers. As a child, she counted everything. She counted the steps to the road, the steps up to church, the number of dishes she washed.By the time she was 10 years old, she was a high school freshman, which was truly amazing in a time when school for AfricanAmericans
33、 normally stopped at eighth grade. To meet her math potential,her father drove his family 120 miles to Institute, West Virginia, where blacks could continue high school education. Johnsons excellent performance proved her fathers decision was the right one: Katherine skipped grades to graduate from
34、high school at 14 and from college at 18.1953, after years as a teacher and later as a stayathome mom, she began working for NASA, which began hiring women to measure and calculate the results of wind tunnel (风洞)tests in 1935. In a time before the electronic computers, these women were called “compu
35、ter”. Even after NASA began using electronic computers, the astronaut John Glenn requested that she should personally recheck the calculations made by the new electronic computers before his flight.She continued to work at NASA until 1986. Her calculations proved _critical to the success of the Apol
36、lo Moon landing program and the United States journey into space. Her story was the basis for the 2016 film Hidden Figures.Katherine Johnson, a great mathematician, physicist, space scientist and the last computer that wore skirts, passed away on February 24, 2020.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了伟大的数学家、物理学家、太空科
37、学家和被称为“最后一台穿裙子的计算机”的凯瑟琳约翰逊凭借自己的数学头脑为美国宇航局做出的重要贡献。12What can be inferred from Paragraph 1?AKatherine left high school at eighth grade.BKatherine was gifted in math as a child.CKatherine was required to count in her childhood.DAfricanAmericans had a good education in the 1920s.B推理判断题。根据第一段中的“To meet h
38、er math potential, her father drove his family 120 miles to Institute, West Virginia, where blacks could continue high school education. Johnsons excellent performance proved her fathers decision was the right one”可知约翰逊从小就有数学天赋,因此从第一段可推理得知凯瑟琳约翰逊小时候在数学方面很有天赋。故选B项。13How long did Katherine work at NASA
39、?A18 years.B33 years.C51 years.D81 years.B细节理解题。根据第二段中的“1953, ., she began working for NASA”及第三段的“She continued to work at NASA until 1986.”可知1953年她开始为美国宇航局工作,1986年结束,一共是33年。故选B项。14Which best explains the underlined word“critical”in Paragraph 3?AImportant.BSuccessful.CDangerous. DHarmful.A词义猜测题。根据第二
40、段中的“Even after NASA began using electronic computers, the astronaut John Glenn requested that she should personally recheck the calculations made by the new electronic computers before his flight.”可知她的计算结果非常重要。由此可推知她的计算结果对阿波罗登月计划的成功和美国的太空之旅至关重要。因此A项最能解释第三段中带下划线的“critical”一词。故选A项。15Whats the best tit
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385176.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018-2019学年高中语文苏教版必修四课件:第1章 单元序列写作1 .ppt
