分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 4

类型广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十五.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:385288
  • 上传时间:2025-11-29
  • 格式:DOC
  • 页数:4
  • 大小:82KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十五 广东省 2014 高考 英语 二轮 复习 专项 训练 阅读 理解 四十五
    资源描述:

    1、阅读理解阅读下列短文,从每题所给出的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出最佳选项。 AHumans are naturally drawn to other life forms and the worlds outside of our own. We take delight in the existence of creatures and even whole societies beyond our everyday lives. This sense of wonder is universal. Look at the efforts that scientists have

    2、made to find out whether life of some kind exists on Mars, and the popularity of fantasy(幻想) literature or movies like The Lord of the Rings. This sense of wonder draws us to each other, to the world around us, and to the world of make-believe. But have we gone so far in creating worlds of fantasy t

    3、hat we are missing the pleasure of other worlds that already exist all around us? Human beings, as biologists have suggested, possess an inborn desire to connect with and understand other life forms. However, people, especially in big cities, often lead rather isolated lives. In a study of British s

    4、choolchildren, it was found that children by age eight were much more familiar with characters from television shows and video games than with common wildlife. Without modern technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals. Whe

    5、n we lack meaningful interaction(交互) with the world around us, and sometimes even with our families and friends, we seek to understand and communicate with things that exist only in our imaginations or on a computer screen. The world of make-believe is not necessarily bad. But when the world of fant

    6、asy becomes the only outlet(出路) for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living world. Other wonderful worlds exist all around us. But even more interesting is that if we look closely enough, we can see that these worlds, in a broad sense, a

    7、re really part of our own. ( ) 1. The popularity of The Lord of the Rings proves_ A. the close connection between man and the fantasy world B. the wonderful achievements of fantasy literature C. the fine taste of moviegoers around the world D. the general existence of the sense of curiosity ( ) 2. W

    8、hat can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3? A. People are far less familiar with the world of fantasy. B. The world around us could serve as a source of wonder. C. The world of fantasy can be mirrored by a small and lively pond. D. Modern technology prevents us from developing our

    9、sense of wonder. ( ) 3. If our sense of wonder relies totally on the world of make-believe, we will_ A. fail to appreciate the joy in our lives B. be confused by the world of make-believe C. miss the chance to recognize the fantasy world D. be trapped by other worlds existing all around us ( ) 4. Wh

    10、at is the main purpose of the passage? A. To show us the hidden beauty in our world. B. To warn us not to get lost in the fantasy world. C. To argue against the misuse of the sense of wonder. D. To discuss the influence of the world of make-believe. 【语篇解读 语篇解读】本文是一篇论说文,介绍了我们每一个人都有好奇心,总是幻想美好的世界, 语篇解读

    11、 但同时,告诫我们,不要沉迷在幻想之中,现实世界也是很美丽的,也是一切期间产生 的根源. 1. 答案 D 【解析】细节理解题.由第二段可知,举 The Lord of the Rings 这个例子是为了证明人们的 好奇心是普遍存在的.所以答案选 D 项. 2. 答案 B 【解析】 推理判断题. Without modem technology, a small pond could be an amazing world filled with strange and beautiful plants, insects, birds, and animals.这句话告诉我们,如果没有现代技 术

    12、, 即使一个小小的池塘也能成为一个令人惊异的世界. 从而我们可以推测出我们现实世界 也是很美丽的,也是一切期间产生的根源. 3. 答案 A 【解析】 细节理解题. 根据 The world of make-believe is not necessarily bad. But when the world of fantasy becomes the only outlet for our sense of wonder, then we are really missing something. We are missing a connection with the living worl

    13、d.可知,如果幻想成为我们好奇感的唯一出路 的话,我们就会失去一些东西,就会失去与现实世界的联系,我们也就不能体会到我们现实 生活中的快乐.由此判断选 A 项. 4. 答案 B 【解析】作者意图题.由文章最后一段可知,作者写这篇文章的目的就是要告诉我们不要沉 迷在幻想之中.由此判断选 B 项.BIt was a village in India. The people were poor. However, they were not unhappy. After all, their forefathers had lived in the same way for centuries. T

    14、hen one day. Some visitors from the city arrived. The told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs. However, they did not have enough frogs of their own, and so they wanted to buy frogs from other place. This seemed like money for nothing. There were millions of fr

    15、ogs in the fields around, and they were no use to the villagers. All they had to do was catch them. Agreement was reached, and the children were sent into the fields to catch frogs. Every week a truck arrived to collect the catch and hand over the money. For the first time, the people were able to d

    16、ream of a batter future. But the dream didnt last long. The change was hardly noticed at first, but it seemed as if the crops were not doing so well. More worrying was that the children fell ill more often, and, there seemed to be more insects around lately. The villagers decided that they couldnt j

    17、ust wait to see the crops failing and the children getting weak. They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂) and medicines. Soon there was no money left. Then the people realized what was happening. It was the frog. They hadnt been useless. They had been doing an important job-eat

    18、ing insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases. Now, the people are still poor. But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frogs. These sounds of the night now have

    19、a much deeper meaning. ( ) 1. From paragraph I we learn that the villagers _. A. worked very hard for centuries B. dreamed of having a better life C. were poor but somewhat content D. lived a different life from their forefathers ( ) 2. Why did the villagers agree to sell frogs? A. the frogs were ea

    20、sy money B. They needs money to buy medicine C. they wanted to please the visitors D. the frogs made too much noise ( ) 3. What might be the cause of the childrens sickness? A. the crops didnt do well B. there were too many insects C. the visits brought in diseases D. the pesticides were overused (

    21、) 4. What can we infer from the last sentence of the text? A. Happiness comes from peaceful life in the country B. Health is more important than money C. The harmony between man and nature is important D. good old day will never be forgotten 1. C.细节理解题.第一段中有 The people were poor. However, they were

    22、not unhappy.和 C 项意思一致. 2. A.细节理解题.根据第三段和本段第一句 This seemed like money for nothing.句中 for nothing 是免费的意思,说明青蛙容易得到,并能赚到钱,村民才答应买. 3. B.推理判断题.根据倒数第二段中 They had been doing an important job-eating insects. Now with so many frogs killed, the insects were increasing more rapidly. They were damaging the crops and spreading diseases.可以推断出庄稼收成不好, 孩子生病与青蛙减少, 害虫增多有关. 4. C.推理判断题.最后一句 These sounds of the night now have a much deeper meaning. 现 在夜晚的这些声音具有更深刻的意义. 该句是一个中介句, 说明人们过度捕杀造成生态失衡, 由此也影响了人类,因此,可以推断人与自然的和谐是重要.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省2014高考英语二轮复习 专项训练 阅读理解四十五.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385288.html
    相关资源 更多
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共17张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Warm-up 课件 (共38张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestyles Language points课件 (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1 Lifestylesreading 课件 (共22张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1《Lifestyles Lesson 2 Relaxing.》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共57张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Unit 1Lifestyles《Warm-up》 课件 (共29张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt北师大版高中英语必修一Sentence Analysis 全单元教学课件 (共78张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《定语从句》(共21张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt北师大版高中英语必修一 Unit 1《English Tea And Coffee Cultur》(共23张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt北师大版高中英语复习 高三书面表达专项训练(共34张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt北师大版高中英语 必修一 Unit 1 lesson 1教学课件 (共45张PPT).ppt
  • 北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt北师大版高中英语 Module 2 unit 5 lesson 3 Experiment in Folk教学课件 (共16张PPT).ppt
  • 体育英语之马拉松的历史.doc体育英语之马拉松的历史.doc
  • 2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx2020-2021学年北师大版八年级英语下册课时练习Unit 2 Communication Lesson 6 The Texting Generation(第二课时).docx
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson4 (共50张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 3 (共88张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 2 (共39张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Design Lesson 1 (共54张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit6 Communication Workshop (共19张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm warm-up (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson3 (共44张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Rhythm Lesson1 (共80张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit5 Communication Workshop (共16张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Warm-up (共24张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson4 (共21张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson3 (共60张PPT).ppt
  • 北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt北师大版高一英语必修二课件:unit4 Cyberspace Lesson2 (共21张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1