2021-2022学年新教材高中英语 课时作业9 UNIT 3 ENVIRONMENTAL PROTECTION(含解析)新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时作业9 UNIT ENVIRONMENTAL PROTECTION含解析新人教版选择性必修第三册 20
- 资源描述:
-
1、课时分层作业(九).阅读理解AYou might think that global warming means nothing more than a rise in the worlds temperature.But rising sea levels caused by it have resulted in the first evacuation(撤离)of an island nation and the citizens of Tuvalu will have to leave their homeland.During the 20th century,the sea lev
2、el rose 812 inches.As a result,Tuvalu has experienced lowland flooding of salt water that has polluted the countrys drinking water.Paani Laupepa,a Tuvaluan government official,reported to the Earth Policy Institute that the nation has suffered an unusually high number of fierce storms in the past te
3、n years.Many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.Laupepa expressed dissatisfaction with the United States for refusing to sign the Kyoto Protocol,an international agreement calling for industrialized nations to reduce
4、 their greenhouse gas emissions(导致温室效应的气体排放),which are a main cause of global warming.“By refusing to sign the agreement,the US has effectively taken away the freedom of future generations of Tuvaluans to live where their forefathers have lived for thousands of years.”Laupepa told the BBC.Tuvalu has
5、 asked Australia and New Zealand to allow the gradual move of its people to both countries.Tuvalu is not the only country that is vulnerable(易受影响的)to rising sea levels.Maumoon Gayoon,president of the Maldives,told the United Nations that global warming has made his country of 311,000 an endangered n
6、ation.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要讲述了全球变暖对于某些岛国,特别是Tuvalu造成的恶劣影响。1The text is mainly about_Arapid changes in earths temperatureBbad effects of global warmingCmoving of a country to a new placeDreasons for lowland floodingB主旨大意题。短文主要讲述了全球变暖造成的恶劣影响,故选B。2According to scientists,the direct cause of more and fierce
7、r storms is_Agreenhouse gas emissions in industrialized nationsBhigher surface water temperatures of the seaCcontinuous global warmingDrising sea levelsB细节理解题。根据第三段中“Many scientists connect higher surface water temperatures resulting from global warming to greater and more damaging storms.”可判断出造成严重的
8、暴风雨的直接原因是海洋表面水温太高。3Laupepa was not satisfied with the United States because it did not_Aagree to reduce its greenhouse gas emissionsBsign an agreement with TuvaluCallow Tuvaluans to move to the USDbelieve the problems facing Tuvalu were realA细节理解题。第四段第一句话表示Laupepa对美国不满意的原因是美国拒绝签署号召工业化国家减少导致温室效应的气体排放
9、的国际性公约。4The country whose situation is similar to that of Tuvalu is_AAustraliaBNew ZealandCthe MaldivesDthe United StatesC细节理解题。根据最后一段可判断出the Maldives与Tuvalu的情况相似。BA few weeks ago,a group of scientists produced a report about global warming and the natural world.They wanted to find out if global war
10、ming was dangerous for plants and animals.The scientists were surprised by what they found.They saw that during the next 50 years about 25% of land animals and plants will disappear from the earth.More than 1 million plant and animal species will die out by 2050.The head of the research team,Christ
11、Thomas,who is a professor of conservation biology at Leeds University,said the results of their research were frightening. More than 10% of all plants and animals will disappear from the earth.It is too late to save many plants and animals because of the greenhouse gases that are already in the atmo
12、sphere.But the scientists say if we control greenhouse gases now,we can save many more plants and animals from disappearing.The scientists studied some areas of the world with very rich biology.These areas were Europe,Australia,Central and South America,and South Africa.Their studies showed that spe
13、cies living in mountainous areas had a better chance of survival because they could move uphill to get cooler.In flat areas,such as deserts,plants and animals would have to move very long distances to get cooler,so they are in great danger of dying out.The scientists found many surprising things.For
14、 example,they found that half of the 24 species of butterfly they studied in Australia would soon disappear.【语篇解读】本文是一篇说明文。作者通过一组科学家所作的报告推测,在不久的将来,温室气体量的增加对动植物物种有毁灭性的影响。由于全球变暖,动植物的生存空间也在发生改变,其数量和种类也在不断减少。作者试图通过分析现状唤起人们的环境保护意识。5According to this passage,global warming can be best described as_to many
15、 plants and animals.AdeadlyBsurprisingCdisappointingDfrighteningA推理判断题。根据文章大意可知,全球变暖带来的是动植物物种的不断减少,这种影响对动植物来说是致命的。6Whats the purpose of the research led by Christ Thomas?ATo protect animals and plants from global warming.BTo call on people to control greenhouse gases.CTo warn us of the dying out of
16、many animals and plants.DTo study the effect of global warming on animals and plants.D细节理解题。由文章第一段第二句可得知这项研究的目的。7What can be the best title of this passage?AGreenhouse effect and global warmingBExtinct animals in the worldCA frightening discovery concerning global warmingDDisappearance of butterflie
17、sC标题归纳题。纵观整篇文章可知,作者通过一项研究向人们展示了全球变暖对动植物物种的灭绝性危害。8We can learn from the passage that_Aabout 25% of land animals and plants have disappeared from the earthBmore than 1 million plant and animal species may die out by 2050Cwe can do nothing to save the plants and animalsDwildlife in flat areas cant find
18、 enough foodB细节理解题。通过第一段可知,在未来的50年里,将有大约25%的陆地动植物灭绝,A项时态在时间上有误;B项表述正确;C项错在we can do nothing上;D项文章并未提及。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。Most people around the world are righthanded.This fact also seems to have held true throughout history.In 1977,scientists studied works of art made at various times in
19、 history.Most of the people shown in these works of art are righthanded,so scientists guessed that righthandedness has always been common.But what do Leonardo da Vinci,Marie Curie,and Albert Einstein have in common?They were all lefthanded,along with other famous people including Brad Pitt,Prince Wi
20、lliam,and Barack Obama.In fact,an estimated 13 percent of the worlds population may be lefthanded.Many researchers claim to have found relationships between lefthandedness and various physical and mental characteristics,such as blond hair,blue eyes,and sleep difficulties.Other studies have found a h
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385492.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(河南专版)2021八年级英语上册 Unit 7 Will people have robots中招题型专练习题课件(新版)人教新目标版.ppt
