2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十五 Unit 5 Working the Land Using Language(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年新教材高中英语 课时素养评价十五 Unit Working the Land Using Language含解析新人教版选择
- 资源描述:
-
1、十五Unit 5Using Language. 单词拼写1. Urban(城市的) dwellers often accept noise as part of city life. 2. Choose from six popular flavours(味道) of ice cream! 3. His whole life is a fight against poverty(贫穷) and unemployment. 4. The plan received widespread(普遍的) support throughout the country. 5. Mrs Caan needs
2、a little help getting her groceries(食品杂货) home. 6. They are not entirely(完全地) happy with his criticism of the president. 7. He first entered Britain on a six-month visa, and was given a further extension(延长) of six months. 8. He has a delicate digestion(消化能力) and cannot eat oily food. 9. The reality
3、(实际情况) is that there is not enough money to pay for this project. 10. When they got to Montana, they put down roots(根) and built a life. . 单句语法填空1. What some scientists have found is that their long-term use can sometimes harm both the land and peoples health. 2. Pesticides can damage the land by ki
4、lling not only harmful bacteria and insects, but also helpful ones. 3. Organic farming is simply farming without using (use) any chemicals. 4. Organic farmers also use many other methods (method) to produce rich soil. 5. The goal of using different organic farming methods is to grow good food while
5、avoiding (avoid) damage to the environment or to peoples health. 6. Some people would prefer to stop the use of man-made chemicals in agriculture entirely (entire). 7. We shouldnt lose sight of the fact that education is important for its own sake. 8. Whether we will go for an outing tomorrow remain
6、s unknown. 9. It is true that she has made a very important discovery in chemistry. 10. That he finished writing the composition in such a short time surprised us all. . 完成句子1. Very loud noise can make people ill or drive them mad. 很大的噪音会使人身体不适, 或使他们发狂。2. Recently customers have turned to organic fo
7、od when shopping at the local grocery. 最近, 顾客在当地杂货店购物时, 已经转向购买有机食品。3. For example, many organic farmers use natural waste from animals as fertiliser. 例如, 许多种植有机农作物的农民使用来自动物的天然废弃物作为肥料。4. Organic farming is nowhere near able to meet the need. 有机农业完全不能满足那样的需求。5. Therefore, there is still a long way to
8、find a suitable solution that puts sufficient food on the dinner table while keeping people and the environment as healthy as possible. 因此, 要找到一个合适的解决方案, 在保持人和环境尽可能健康的同时, 把足够的食物放在餐桌上, 还有很长的路要走。. 阅读理解AThe organic foods have gained a lot of popularity as they are being considered as healthier and tast
9、ier. A fair number of people advocate a large-scale shift to organic farming from conventional agriculture. But this might not seem well-founded. Since the mid-19th century, conventional industrial agriculture has become incredibly efficient on a simple land to food basis. Conventional farming gets
10、more and more crop per square foot of land, which can mean less wilderness needs to be transformed to farmland. To make farming more efficient, conventional agriculture uses a significant amount of synthetic fertiliser(合成肥料)each year, and all that nitrogen(氮)enables much faster plant growth. However
11、, the cost is paid in vast polluted dead zones at the months of many of the worlds rivers, because much of the nitrogen ends up running off the soil and into the oceans. This also makes conventional farming one of the major threats to the environment. To weaken the environmental impact of agricultur
12、e, improve soil quality as well as produce healthier foods, some farmers have turned to organic farming. Environmentalists have also welcomed organic food as better for the planet than the food produced by agricultural corporations. Organic practicesrefusing artificial fertilizers and chemical pesti
13、cidesare considered far more sustainable. Sales of organic food rose 7. 7% in 2010, up to $26. 7 billionand people are making those purchases for their moral senses as much as their tongues. Yet a new meta-analysis in Nature does the math and comes to a hard conclusion: organic farming produces 25%
14、fewer crops on average than conventional agriculture. In the Nature analysis, scientists performed an analysis of 66 studies comparing conventional and organic methods across 34 different crop species, from fruits to grains. They found that organic farming delivered a lower output for every crop typ
15、e, though the difference varied widely. For crops like fruit trees, organic trailed(落后于)conventional agriculture by just 5%. Yet for major grain crops and vegetablesall of which provide the worlds main caloriesconventional agriculture outperformed organics by more than 25%. What that means is that w
16、hile organic farming may be more sustainable than conventional agriculture, there are trade-offs(此消彼长)with each. So an ideal global agriculture system may borrow the best from both systems rather than upholding merely organic or conventional practices. 【文章大意】有机食品越来越受欢迎, 人们认为它们更健康、更美味。一个理想的全球农业系统可以从有
17、机农业和传统农业中获得最好的利益, 而不是仅仅支持有机或常规的做法。1. What do we know about conventional farming? A. It produces more crops with fewer fertilisers. B. It achieves efficiency at a huge cost to the environment. C. If offers a long-term solution to global demand for food. D. It performs far better for each crop type th
18、an organic farming. 【解析】选B。 推理判断题。根据第二段Since the mid-19th century, conventional industrial agriculture has become incredibly efficient on a simple land to food basis. 和第三段最后一句This also makes conventional farming one of the major threats to the environment. 可知, 传统农业以牺牲环境的巨大代价来实现生产效率。2. What does the
19、author most probably agree with? A. Employing organic farming to plant rice. B. Adopting organic practices to grow potato. C. Using conventional methods to plant cabbage. D. Applying conventional farming to grow apple. 【解析】选C。 推理判断题。根据倒数第二段最后两句For crops like fruit trees, organic trailed conventional
20、 agriculture by just 5%. Yet for major grain crops and vegetablesall of which provide the worlds main caloriesconventional agriculture outperformed organics by more than 25%. 可知作者最可能同意用传统的方法种植卷心菜。3. Which of the following shows the development of ideas in this passage? CP: Central PointP: PointSp: S
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-385711.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018一轮浙江语文课件:第1部分 专题7 考点1 选用句式 .ppt
