宁夏育才中学2019_2020学年高二英语上学期期末考试试题含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏 育才 中学 2019 _2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、宁夏育才中学2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1.答第I卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2.选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。第I卷(选择题)第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5个小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所
2、给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15 B. 9. 18 C. 9. 15 答案是 C1. What did the man do this morning?A. He flew to London. B. He attended a meeting. C. He met his aunt at the airport.2. Where is Tom now?A. At home. B. In the office. C. In
3、 the hospital3. How will the man get to the Grand Cinema most probably? A. On foot. B. By bus. C. By taxi.4. H ow long will the man stay here?A. Less than a week. B. No more than a week. C. More than a week.5. What will the weather in South China be like tomorrow? A. Snowy. B. Rainy. C. Cloudy.第二节(共
4、15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或对白,每段对话或对白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. What are the speakers talking about?A. A football game. B. TV programs. C. Their work.7 W hat the man probably do last night?A. He watched a foo
5、tball game. B. He talked with the woman. C. He worked all night.8. What did the woman see?A. The beginning of a film. B. The end of a film. C. A whole film听第7段材料,回答第9至11题。9. What does John want to have?A. A bike. B. A football. C. A guitar.10. Why will the speakers buy an MP5 player for Jane?A. She
6、can learn Chinese with it. B. She can learn Japanese with it. C. She can listen to music with it.11. What will the man be doing while the woman is buying the presents?A. Seeing a film. B. Playing the games. C. Eating something.听第8段材料,回答第12至14题。12. Why cant the man remember English words?A. He seldom
7、 writes them. B. He seldom reads themC. He cant understand them.13. When can the man borrow grammar books from the woman?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.14.What can we learn about the man?A. He doesnt listen to his teacher carefullyB. He has difficulty following his teacherC. He is a stud
8、ent of the womans.听第9段材料,回答第15至17题。15. How does the woman prefer to travel?A. By air B. By ship C. By train16. Where will the woman go this summer vacation?A. Boston B. London C. New York17. What can we know about the man?A. He thinks traveling by air is the safest B. He suffers from air sicknessC.
9、He prefers to travel by air.听第10段材料,回答第18至20题。18. What will the man do in Australia ?A. Work as an assistant B. Work as a manager C. Work as a chemist19. Where is the mans father now?A. In hospital B. In his own house C. In the mans house20. How many people will attend tomorrow evenings party?A. Thr
10、ee B. Four C. Five. 第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。ADo you want to get home from work knowing you have made a real difference in someones life? If you dont care about sex(性别)or age, come and join us, then youll make it!Position: Volunteer Soc
11、ial Care Assistant(No Pay with Free Meals)Place: ManchesterHours: Part TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives! Only 4 days left. Dont miss the chance of lending your warm hands to help others!Role:You will provide people with learning
12、disabilities with all aspects of their daily lives.You will help them to develop new skills.You will help them to protect their rights and their safety.But your primary concern is to let them know they are valued.Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skill
13、s. You will be honest and patient.You will have the ability to drive a car and to communicate in fluent written and spoken English since youll have to help those people with different learning disabilities.Previous carerelated experience will be a great advantage for you.1. The text is meant to _ .A
14、. leave a noteB. show a document(文件)C. carry an advertisementD. send an email.2. What will you do if you join them?A. You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily livesB. You will help them to protect their rights and their safetyC. You will help them to develop
15、 new skillsD. All of the above.3. Which of the following statements is TRUE according to the text?A. A girl cant get the positionB. You can get money from the positionC. It is a full time jobD. Free meals are available (可得到的).【答案】1. C 2. D 3. D【解析】这是一篇应用文。文章向我们介绍了一个志愿者社会护理助理的广告,介绍了招募的要求及工作时间地点等情况的信息
16、。【1题详解】推理判断题。根据文章第一段中Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someones life?文章开头以自问自答的方式向人们发出号召,让人们参与到志愿活动中,然后在下文详细介绍了志愿者工作的地点、时间、任务、要求等,由此可知文章主要目的是刊登招聘广告。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Role中You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily li
17、ves.You will help them to develop new skills.You will help them to protect their rights and their safety. 你将为有学习障碍的人提供日常生活各个方面的保障。你将帮助他们发展新的技能。你将帮助他们保护他们的权利和安全。可知,A、B、C项内容都包括。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据Position中Volunteer Social Care Assistant(No Pay with Free Meals)免费提供膳食。可知膳食是免费提供的 。故选D项。BTwo men were sitt
18、ing together in a plane. They were on a long journey. One of the men was a businessman.The other was a farmer.They sat without talking for a while, then the farmer said, Lets do something to pass the time.What do you want to do? the businessman asked.We can ask each other riddles.The farmer said, Yo
19、u start. Lets make the rules first, the businessman said. Thats not fair. You are a businessman with much knowledge. You know more things than I do.I am just a farmer.Thats true. The businessman said.What do you want we should do? If you dont know the answer to a riddle, you pay me 100.And if I dont
20、 know the answer, Ill pay you 50. The farmer said. The businessman thought about this, then he said, OK.Thats fair.Who will go first? I will, The farmer said. Here is my riddle.What has three legs when it walks, but only two legs when it flies? The business man repeated the riddle, What has three le
21、gs when it walks, but only two legs when it flies? Mm, thats a good one.Im afraid I dont know the answer. He gave the farmer 100, then said, Tell me the answer.What has three legs when it walks, but only two legs when it flies? I dont know. The farmer said and gave him 50.4. The story happened _.A.
22、on a farmB. between two passengersC. before a long train journeyD. in a shop.5. What does the word riddle mean in this story?A. A difficult question to find the answer to.B. Something to help to make rules.C. Something to win money.D. a kind of game in doing business.6. The farmer _.A. enjoyed himse
23、lf on his long journey.B. didnt want to pay even one dollarC. spent all his money on the plane ticket.D. won fifty dollars by playing the riddle game.7. Which of the following is NOT true?A. The two men made rules for their riddle.B. The businessman knew the answer to his riddle.C. The two men made
24、their riddle game more interesting by paying it for money.D. The farmer was much cleverer than the businessman.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】这是一篇记叙文。一位商人和一位农民同坐一架飞机,为了消磨时间,他们相互猜谜语,商人自以为聪明,结果输掉50元。【4题详解】细节理解题。根据第一段Two men were sitting together in a plane. They were on a long journey. One of the men was
25、a businessman. The other was a farmer.可知,两个人坐在飞机上,进行一次长时间的旅行,一个是商人,一个是农民。可知故事就发生在两个乘客之间。故选B项。【5题详解】词义猜测题。根据第三段中对话内容 Thats not fair. You are a businessman with much knowledge. You know more things than I do.I am just a farmer.“这不公平。你是一个知识渊博的商人。你知道的比我多。我只是一个农民。”;和最后一段中I dont know. The farmer said and
26、gave him 50.“我不知道。”农夫说道并给了他50美元。可知,riddles的意思是“很难找到答案的问题”。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据最后一段中的He gave the farmer $100, then said, Tell me the answer. What has three legs when it walks, but only two legs when it flies? I dont know, the farmer said and gave him $50.可知,两个人都不知道答案,根据约定商人付100美元给农民,农民付50美元给商人,所以农民玩谜语
27、游戏赢了50美元。故选D项。【7题详解】细节理解题。根据最后一段Im afraid I dont know the answer. He gave the farmer $100, then said, Tell me the answer.“恐怕我不知道答案。”他给了农民100美元,然后说:“告诉我答案。”可知,商人不知道答案。故选B项。CHave you wondered why different animals or pests have their particular colours? Colours in them seem to be used mainly to protec
28、t themselves.Birds, especially seagulls are very fond of locusts (蝗虫), but birds cant easily catch locusts because locusts change their colours together with the change of the colour of crops. When crops are green, locusts look green. But when crops are ripe, locusts take on exactly the same brown c
29、olour as crops have. Some other pests with different colours from plants are usually easily found and eaten by their enemies. So they have to hide themselves in terror for lives and appear only at night.If you study the animal life in any part of the world, you will find the main use of colouring is
30、 to protect them. Bears, wolves and other beasts move quietly through forests. They are usually invisible(cant be seen) to the eyes of hunters, because they have the colour much like the bark(树皮)of trees.An even more strange act remains to be noticed. A kind of fish living in seas can send out a kin
31、d of very black liquid when it faces danger. While the liquid is over, its enemies cannot find it, and it quickly swims away. Thus, it has existed up to now though it is not powerful at all.8. This passage mainly talks about _.A. the change of colour in locustsB. animals or pests can dye(染色)themselv
32、es different coloursC. how a certain sea fish protects itselfD. the protective colour of animals and pests9. Locusts are pests but they arent easily wiped out by their enemies because _.A. they change colors with the cropsB. they are dangerous to their enemiesC. they fly very fastD. they are powerfu
33、l enough10. The pests that have different colours from plants usually appear at night because _.A. their enemies can easily find them and eat themB. they have the habit of coming out in darknessC. its easy for them to destroy plants in darknessD. birds take their rests when night comes11. A certain
34、fish living in seas has lived through millions of year because _.A. it is the most powerful in the seaB. no other fishes can swim as fast as it canC. it can send out a kind of liquid which makes its enemies unable to find itD. the liquid it sends out can kill its enemies【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】
35、这是一篇说明文。 这篇短文主要介绍了为什么不同动物或害虫有其特殊的颜色。它们的颜色主要用于保护他们自己。作者列举了蝗虫,狮子,鱼等动物说明这一观点【8题详解】主旨大意题。根据第一段Have you wondered why different animals or pests have their particular colours? Colours in them seem to be used mainly to protect themselves.可知,你有没有想过为什么不同的动物或害虫有它们独特的颜色?它们的颜色似乎主要是用来保护自己。所以文章主要谈论的是动物使用颜色来保护自己的问
36、题,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据第二段提到Birds, especially seagulls are very fond of locusts (蝗虫), but birds cant easily catch locusts because locusts change their colours together with the change of the colour of crops可知,蝗虫可以把身体的颜色与庄稼变成一样的颜色,不容易被鸟发现。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第二段Some other pests with different colours f
37、rom plants are usually easily found and eaten by their enemies. So they have to hide themselves in terror for lives and appear only at night.可知,其他一些颜色与植物不同的害虫通常很容易被它们的敌人发现和吃掉。所以他们不得不在恐怖中躲藏起来,只在晚上出现。所以与植物颜色不同的害虫通常在晚上出现,因为它们的敌人很容易找到并吃掉它们。故选A项。【11题详解】细节理解题。根据短文最后一段A kind of fish in the sea can give out
38、 a kind of black liquid(液体)when the fish face danger. The liquid spreads over quickly, so they cannot be found by their enemies and can quickly swim away. That is why they can live safely though they are not strong at all.可知, 当鱼遇到危险时,海里的一种鱼会散发出一种黑色的液体。 液体迅速扩散,所以它们无法被敌人发现,可以迅速游走。所以某一种生活在海洋中的鱼类,已经存活了数
39、百万年是因为它发出来的液体能帮它躲避敌人。故选C项。DOne of the greatest killers in the Western world is heart disease.The death rate( 率) from the disease has been increasing at an alarming speed for the past thirty years.Today in Britain,for example,about four hundred people a day die of heart disease.Medical experts know t
40、hat people can reduce their chances of getting heart disease by exercising regularly,by not smoking,by changing their diets,and by paying more attention to reducing stress(压力) in their work.However,Western health-care systems are still not paying enough attention to the prevention of the disease.The
41、re is a need for more programs to educate the public about the causes and prevention of heart disease.Instead of supporting such programs,however,the U.S.health-care system is spending large sums of money on the surgical( 外 科 的 ) treatment of the disease after it develops.This emphasis( 强 调 ) on tre
42、atment clearly has something to do with the technological advances that have taken place in the past ten to fifteen years.In this time,modern technology has enabled doctors to develop new surgical techniques.Many operations that were considered impossible or too risky(有风险的) a few years ago are now p
43、erformed every day in U.S.hospitals.The result has been a huge increase in heart surgery.Although there is no doubt that heart surgery can help a large number of people,some people point out that the emphasis on the surgical treatment of the disease has three clear disadvantages.First,it attracts in
44、terest and money away from the question of prevention.Second,it causes the costs of general hospital care to rise.After hospitals buy the expensive equipment that is necessary for modern heart surgery,they must try to recover the money they have spent.To do this,they raise costs for all their patien
45、ts,not just those patients whose treatment requires the equipment.The third disadvantage is that doctors are encouraged to perform surgeryeven on patients for whom an operation is unnecessarybecause the equipment and expert skills are there.A government office recently stated that major heart surger
46、y was often performed even though its chances of success were low.In one type of heart surgery,for example,only 15 percent of patients improved their conditions after the surgery.However,more than 100,000 of these operations are performed in the United States every year.12. What effect has modern te
47、chnology had on medicine?A. It has reduced the costs of medical treatment.B. It hasnt helped save any patients.C. It has encouraged doctors to do more heart surgeries.D. It has helped educate people about the prevention of heart disease.13. “To do this”(in Paragraph 3) means _ .A. to help patients r
48、ecoverB. to increase the number of heart surgeriesC. to get back the money spent on the equipmentD. to buy new equipment for the treatment of heart disease14. The author would agree that _ .A. more money should be spent on the prevention of heart diseaseB. heart surgery has helped most patients impr
49、ove their conditionsC. modern technology has made heart surgery more risky than beforeD. the public have known a great deal about the causes of heart disease15. Which would be the best title for the passage?A. The Greatest Killer in the WestB. Heart Disease:Treat or PreventC. Old Technology and Hear
50、t SurgeryD. Heart Surgery:Advantages【答案】12. C 13. C 14. A 15. B【解析】这是一篇议论文。造成西方社会的死亡的主要杀手:心脏疾病。作者认为应加强宣传,积极预防,而不是把重点放在手术治疗上。并强调手术治疗的有三个明显的缺点。【12题详解】细节理解题。根据第二段In this time, modern technology has enabled doctors to develop new surgical techniques. Many operations that were considered impossible or to
51、o risky a few years ago are now performed every day in U.S hospitals. The result has been a huge increase in heart surgery.在这一时期,现代技术使医生们能够发展新的外科技术。许多几年前被认为是不可能或风险太大的手术,现在在美国每天都在进行。其结果是心脏手术的大幅增加。可知,现代医疗技术鼓励医生做心脏手术。故选C项。【13题详解】词义猜测题。根据第三段此句的前一句After hospitals buy the expensive equipment that is neces
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
