宁夏银川唐徕回民中学2021届高三第一次模拟考试(一模)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 宁夏银川唐徕回民中学2021届高三第一次模拟考试一模英语试题 WORD版含解析 宁夏银川 回民 中学 2021 届高三 第一次 模拟考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、银川唐徕回民中学2021届高三年级第一次模拟考试英语试卷注意事项:1. 答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2. 选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑字迹的签字笔书写,字体工整,笔迹清楚。3. 请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4. 作图可先用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5. 保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的
2、答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the probable relationship between the speakers?A. Roommates. B. Boss and secretary. C. Husband and wife.2. What is the mans problem?A. He needs a ride. B. He wa
3、nts a new job. C. He doesnt have insurance now.3. What are the speakers doing?A. Biking in the city. B. Hiking in the mountains. C. Driving in the countryside.4. How much did the ice cream cost?A. $5. B. $9. C. $10.5. Where does this conversation take place?A. At a laundry. B. At a restaurant. C. At
4、 a shopping mall.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What does the man think of the girls question?A. It isnt important. B. Its difficult to answer. C. It is easy to unders
5、tand.7. What does the man say about the ocean and the sky?A. They are related. B. They look exactly the same.C. They have nothing to do with each other.听下面一段较长对话,回答以下小题。8. Why is the man at the university?A. Hes taking classes. B. Hes checking it out. C. He just graduated from there.9. What do we kn
6、ow about the man?A. He is good at baseball. B. His grades are very high.C. The college wants him to play on its sports team.10. What happened when the woman went to a game last time?A. She was hit by a ball. B. A player was sent to hospital.C. Her face got scratched by a fan.听下面一段较长对话,回答以下小题。11. Wha
7、t does the man suggest the woman do about her book?A. Call a publisher. B. Advertise it herself.C. Ask their teacher for advice.12. How many pages does the womans book have?A. About 200. B. About 350. C. About 700.13. What will the woman give the man to read?A. A digital copy. B. A printed copy. C.
8、A handwritten copy.听下面一段较长对话,回答以下小题。14. How do most people in the United States get their news?A. From TV. B. From the network. C. From the newspaper.15. Which country has the largest group of newspaper readers?A. France. B. Italy. C. Japan.16. How does the man sound?A. A little bored. B. Very inter
9、ested. C. Quite indifferent.17. What are the speakers mainly talking about?A. Types of news media. B. Types of news reporters. C. Types of news shows.听下面一段独白,回答以下小题。18. When will the math exams be held this year?A. On Wednesday. B. On Thursday. C. On Friday.19. Who will give an introduction on Tuesd
10、ay?A. An athlete. B. A headmaster. C. The P.E. teacher.20. Why are parents reminded to arrive early to the concert?A. To find a place to park. B. To get a place to sit. C. To take pictures.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABecause of the spread of COVID-19,
11、 many students are forced to study at home. But parents are worried about how their children can learn more efficiently. The following websites might give you a clue.ScratchWith Scratch, you can program your own interactive stories, games, and animations and share your creations with others in the o
12、nline community. Scratch can be downloaded free of charge. Scratch is designed especially for ages 8 to 16, but is used by people of all ages. Scratch is used in more than 150 different countries and available in more than 40 languages.Mr BobMr. Bob is a science teacher, author, maker, and presenter
13、 that knows how to share the world of science. Bob encourages parents and teachers to practice Random Acts of Science by providing instructions and videos for interactive science experiments on his website. Bob has also coauthored a very popular series of science adventure books for kids.Oxford Owl
14、for SchoolOxford Owl for School is home to online teaching learning and assessment resources and expert support for primary schools. Free teaching, learning and assessment resources are provided, including book recommendations, storytelling videos, activity sheets and teaching notes. With a library
15、of free, tablet-friendly eBooks, youll find the perfect eBook for every pupil.The National Geographic SocietyThe National Geographic Society is a global nonprofit organization to explore and protect our planet. We fund hundreds of research and conservation projects around the world each year and ins
16、pire new generations. Our yellow border serves to explore the farthest reaches of the Earth and beyond. We reach millions of people around the world, with our television networks in 172 countries and our publications available in 41 languages.1. Which website is most suitable for science lovers?A. S
17、cratch.B. Mr. Bob.C. Oxford Owl for School.D. The National Geographic Society.2. What is special about Oxford Owl for School?A. It owns a library in America.B. It offers materials for students only.C. It provides online books for free.D. It is suitable for students of all ages.3. What do Scratch and
18、 the National Geographic Society have in common?A. They have users worldwide.B. They choose books for kids to read.C. They are designed especially for kids.D. They are both nonprofit organizations.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。由于COVID-19的传播,许多学生被迫在家学习。但家长们担心他们的孩子如何才能更有效地学习。文章主要介绍了四个可以网上学习的网站。【1题
19、详解】细节理解题。根据第三段Mr. Bob is a science teacher, author, maker, and presenter that knows how to share the world of science. Bob encourages parents and teachers to practice Random Acts of Science by providing instructions and videos for interactive science experiments on his website. Bob has also coauthor
20、ed a very popular series of science adventure books for kids.可知鲍勃先生是一位科学教师、作家、创造者和演讲者,他知道如何分享科学世界。Bob通过在他的网站上提供互动科学实验的指导和视频,鼓励家长和老师实践“Random Acts of Science”。鲍勃还与人合著了一本非常受欢迎的儿童科学冒险丛书。由此可知,Mr. Bob最适合科学爱好者。故选B。【2题详解】细节理解题。根据倒数第二段中Free teaching, learning and assessment resources are provided, including
21、 book recommendations, storytelling videos, activity sheets and teaching notes.可知提供免费的教学、学习和评估资源,包括书籍推荐、讲故事视频、活动表和教学笔记。由此可知,Oxford Owl for School的特别之处在于免费提供在线图书。故选C。3题详解】细节理解题。根据第二段Scratch is used in more than 150 different countries and available in more than 40 languages.(Scratch在150多个不同的国家使用,并有40
22、多种语言版本)以及最后一段中We reach millions of people around the world, with our television networks in 172 countries and our publications available in 41 languages.(我们的电视网络遍布172个国家,我们的出版物以41种语言出版,我们的受众遍及全球数百万人)由此可知,Scratch和The National Geographic Society的共同之处在于他们的用户遍布全球。故选A。BOne summer during high school, my m
23、om volunteered me to help Grandpa research our family tree. Great, I thought, imagining hours spent pawing through dusty, rotting boxes and listening to boring stories about people I didnt know. Youll be surprised, my mom promised, Family histories can be very interesting.In truth, Grandpa didnt wan
24、t to limit my work to just research, hoping to also preserve our family memories. Hed discovered a computer program that helps digitally scan old pictures and letters to preserve their contents before they crumble from old age. Grandpa wanted me to help him connect the scanner and set up the compute
25、r program. Ile could type documents and send emails, but had never used a scanner.Soon after, I became fascinated with my relatives lives. I asked Grandpa to tell the story behind every picture and letter we scanned. The stories, which turned out not to be boring at all, helped me not only understan
26、d but also relate to my relatives. I became so hungry for more information that Grandpa needed additional props to keep me satisfied. He showed me a chest filled with random stuff, all covered in dust.Perusing through their belongings, I felt I was opening a window into the world of my relatives, a
27、world long since gone. Grandpa showed me a bundle of letters he had sent to Grandma from the front lines of World War II and I could almost smell the gunpowder. I turned the pages of my great-grandmothers recipe book and could picture her cooking in her kitchen. All of the people who had been merely
28、 names to me now had faces to match.Later, Grandpa admitted, I probably could have done this project myself. I just wanted someone to share it with. I cant thank him enough for sharing the experience and making me appreciate the family members who have made me the person I am. I will cherish family
29、memories and hope that someday will be able to pass them down to my own grandchildren.4. Which of the following can best describe the authors first impression of research?A. Delightful.B. Tiresome.C. Surprising.D. Interesting5. What does the underlined word crumble in paragraph 2 probably mean?A. Co
30、me to life.B. Tear apart.C. Fall to pieces.D. Break through.6. Why did Grandpa give the author a chest?A. To show him a bundle of letters.B. To keep him away from boredom.C. To give him something to sort out.D. To fulfill his desire to know more.7. What can we learn about Grandpa from the passage?A.
31、 He used to serve in the army.B. He knew nothing about computer.C. He buried the letters under gunpowder.D. He loved sharing what he had with others.【答案】4. B 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者在帮助爷爷研究自家家谱的过程中,发现了很多乐趣。【4题详解】细节理解题。根据第一段第二句“Great, I thought, imagining hours spent pawing through dusty, rot
32、ting boxes and listening to boring stories about people I didnt know. (太好了,我想着,想象着我花了好几个小时翻看满是灰尘、腐烂的盒子,听着那些我不认识的人的无聊故事)”可知,作者对调查的第一印象是无聊。故选B。【5题详解】词句猜测题。根据第二段第二句中的“preserve their contents(保留其内容)”可知,如果不使用技术手段来保留旧照片的内容,时间久了它们就会变成碎片而消失,所以此处是指在它们变成碎片之前保留旧照片的内容。由此推知,划线词意为“变成碎片”。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第三段倒第二句“
33、I became so hungry for more information that Grandpa needed additional props to keep me satisfied.(我变得如此渴望了解更多的信息,以至于爷爷需要额外的道具来满足我)”可知,爷爷给作者了一个箱子是为了满足他想要了解更多的愿望。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第四段第二句“Grandpa showed me a bundle of letters he had sent to Grandma from the front lines of World War II and I could almo
34、st smell the gunpowder.(爷爷给我看了一捆他从第二次世界大战前线寄给奶奶的信,我几乎闻到了火药的味道) ”可知,作者的爷爷曾经参加过军队。故选A。CWhat can make your life more meaningful? Aava Murto, only 16 years old, decided to pursue meaning by actively campaigning on gender equality issues. Recently, the girl from southern Finland did this in an unexpected
35、 way. On October 7, she became the countrys prime minister(PM) for one day. As she took the seat of Finnish PM Sanna Marin, she met politicians to spread her message that girls need to realize more how important they are, and how they are just as good at technology as boys.This was part of an intern
36、ational campaign called Girls Takeover. It invites girls across the globe to step into the shoes of leaders in different sectors of society for a day so as to raise more awareness from the public of gender equality. This year the focus is on promoting digital skills and technological opportunities f
37、or girls. Finland always tops lists for gender equality and is now on its fourth year taking part in Girls Takeover. This year, the young campaigner Aava Murto also posted her speech on Finlands government website to criticize gender stereotypes about technology. “As we can see, if a girl says she p
38、lays video games, she is often considered strange. On the other hand, if a boy says he does not play video games, he is considered strange for that reason,” explained Murto in her speech.On that day, Murto delivered a joint statement alongside Marin on how Finland would help promote opportunities fo
39、r girls to use and develop technology. Murto said that inequality affects many girls globally and affects their lives in many ways. As girls are pushed aside from using and developing technology, they are more than just victims. “Girls, too, have a digital future, but theres still a long way for the
40、 world to go before all the issues are solved.”8. How did Aava Murto make her life meaningful?A. By organizing a campaign.B. By acting as the PM for a day.C. By meeting with political figures.D. By spreading her meaning to boys.9. What does Girls Takeover aim to do?A. Make public speeches across the
41、 globe.B. Demand shoes from some political leaders.C. Create more occupations for female leaders.D. Raise public awareness of gender equality.10. What can be inferred from Aavas words?A. Girls are discriminated in the digital world.B. Women are less likely to be employed in IT.C. Few girls are fond
42、of information technology.D. Boys are more gifted in digital skills than girls.11. What does the last paragraph imply?A. No one cares about technology development.B. Girls suffer a lot from racial discrimination.C. Inequality is the product of digital development.D. Much remains to be done to bridge
43、 the digital gap.【答案】8. B 9. D 10. A 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了年仅16岁的Aava Murto决定通过积极参与性别平等运动来追求意义,她通过做一天总理,会见了政界人士,向他们传播她的信息,即女孩需要更多地意识到她们有多重要,以及她们如何像男孩一样擅长科技。文章还介绍了一项名为“Girls Takeover”的计划,旨在提高公众对性别平等的意识。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“Aava Murto, only 16 years old, decided to pursue meaning by actively campa
44、igning on gender equality issues. Recently, the girl from southern Finland did this in an unexpected way. On October 7, she became the countrys prime minister(PM) for one day. As she took the seat of Finnish PM Sanna Marin, she met politicians to spread her message that girls need to realize more ho
45、w important they are, and how they are just as good at technology as boys.(年仅16岁的Aava Murto决定通过积极参与性别平等运动来追求意义。最近,这个来自芬兰南部的女孩用一种意想不到的方式做到了这一点。 10月7日,她当了一天总理。当她就任芬兰总理Sanna Marin时,她会见了政界人士,向他们传播她的信息,即女孩需要更多地意识到她们有多重要,以及她们如何像男孩一样擅长科技)”可知,Aava Murto通过做一天总理,让她的生活变得有意义。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段中“This was part
46、 of an international campaign called Girls Takeover. It invites girls across the globe to step into the shoes of leaders in different sectors of society for a day so as to raise more awareness from the public of gender equality.(这是一个名为“Girls Takeover的国际运动的一部分。该活动邀请全球各地的女孩在这一天扮演不同社会阶层的领导人,以提高公众对性别平等的
47、意识)”可知,“Girls Takeover”计划的目标是提高社会性别平等意识。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第二段中“This year, the young campaigner Aava Murto also posted her speech on Finlands government website to criticize gender stereotypes about technology. “As we can see, if a girl says she plays video games, she is often considered strange. On
48、 the other hand, if a boy says he does not play video games, he is considered strange for that reason,” explained Murto in her speech.(今年,年轻的活动家Aava Murto也在芬兰政府网站上发表了她的演讲,批评对科技的性别成见。“我们可以看到,如果一个女孩说她玩电子游戏,她经常被认为是奇怪的。另一方面,如果一个男孩说他不玩电子游戏,人们就会因此认为他很奇怪,”Murto在演讲中解释道)”可推知,从Aava的话中可以推断出,女孩在数字世界里受到歧视。故选A。【1
49、1题详解】推理判断题。根据最后一段中“Girls, too, have a digital future, but theres still a long way for the world to go before all the issues are solved.(女孩也有一个数字化的未来,但在所有问题得到解决之前,这个世界还有很长的路要走)”可推知,最后一段暗示了要弥合数字鸿沟还有很多工作要做。故选D。DWith advanced communication technologics making the iconic British red telephone boxes expen
50、dable(可抛弃的), a US firm is all set to bring them back to use. Call boxes would be changed into mini-offices for workers on-the-go and will offer free coffee to subscribers(认购者).Bar Works Incs chief executive Jonathan Black, a Briton living in New York, said that his company will renew telephone boxes
51、 with fully functional printers, scanners, 25-inch screens and Wi-Fi. Bar Works specializes in offering bar-themed work stations in prime locations, charging customers with a monthly subscription in return for free access to the business and office supplies. The company plans to operate in a similar
52、 manner, offering British customers with monthly memberships to Pod Works for 19.99($29).The company will refit telephone boxes in five major British cities and has already rented and changed 15 old call boxes in London and Edinburgh. As expected, they are coming into use by the public in the coming
53、 months. Given the prime location, above all else, of the telephone boxes, the launch is expected to gain at least 10, 000 members by the end of 2021. Its an alternative to, say, Starbucks but obviously it provides you with total privacy. said Black.Thanks to mobile phones, the red telephone boxes h
54、ave been effectively made expendable. According to a report by the Daily Mail, retired telephone boxes, especially those damaged deliberately, are sent to a telephone box graveyard of sorts, where they take great pains to restore to their former glory before being sold to collectors across the globe
55、. Such is the demand for properly restored telephone boxes, that it is not uncommon for them to be sold for amounts as high as 10, 000.Despite its setback, in a recent survey, the British red telephone box, which was originally designed in 1920, was voted the greatest British design of all time.12.
56、What will the red telephone boxes be used for?A Mini-offices.B. Mini coffee boxes.C. Bar-themed call boxes.D. Leisure rooms for workers.13. What do you know about the renewed telephone boxes?A. They will be put into use next year.B. They offer as much privacy as Starbucks.C. They will be equipped wi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-386847.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
19五年级下册语文课件-会飞的蒲公英1.ppt
